Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: طی یک ابرپروژه که از ابتدای سال ۹۷ آغاز می‌شود با تزریق بیش از ۱۰ میلیارد تومان به حوزه جایگزینی خودرو، ۳۵۰ هزار خودرو سنگین، کشنده و نیمه‌سنگین فرسوده را از چرخه مصرف خارج می‌کنیم و ۲۰۲ هزار وسیله نقلیه استاندارد را وارد چرخه خواهیم کرد.

ایران آنلاین /محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت در نوزدهمین همایش ملی صنایع سبز با بیان اینکه من قبل از اینکه رای اعتمادم را از مجلس بگیرم با دکتر کلانتری صحبت کرده و به او گفتم، آیا شما به من رای اعتماد می‌دهید و او نیز من را تایید کرد، گفت: جایگاه و اهمیت اقتصاد سبز در توسعه صنعتی و معدنی کشور امروز بر کسی پوشیده نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه از مهم‌ترین شرایط محیطی بر صنعت کشور ملاحظات زیست محیطی است که این امر در برنامه‌های مختلف ملی و بین‌المللی نمایان است، ادامه داد: از مهم‌ترین توصیه‌ها قوانین ناظر بر بازیافت است. انطباق بین ضایعات صنایع و صنعت بازیافت یکی از مهم‌ترین اصولی است که یونیدو در همه کشورها تأکید می‌کند و مورد تأکید ما هم هست. مساله آلاینده‌ها نیز از موارد مورد تأکید ماست.

شریعتمداری ادامه داد: یکی از تاکیدات ما به صنایع این است که هنگام تاسیس بنای صنعتی محلی نیز برنامه مشخصی برای بازیافت در نظر گرفته شود.

او با بیان اینکه باید بیش از گذشته به محیط زیست بها دهیم، گفت: متاسفانه در سالهای گذشته هر نوع صنعتی را با هر میزان آلایندگی ایجاد کردیم، همین امر موجب شده که کلانشهرهای ما امروز مکان مناسبی برای زندگی نیستند و زندگی در همین شهر تهران با سختی و دشواری روبرو است.

وزیر صنعت با اشاره به انتقال آب، برق و گاز به نقاط دور افتاده کشور گفت: متاسفانه در این باره بی‌توجه بوده‌ایم و این موضوع به کرات در کشور ما اتفاق افتاده است و متاسفانه این طرح‌ها در مراحل پایانی هستند و بیش از ۹۵ درصد کار آنها انجام شده است.

او با اشاره به احداث دو واحد صنعتی جدید گفت: دو واحد جدید صنعتی افتتاح کردیم که با مشکل آب به طور جدی مواجه است، اما چه می شود که سرمایه گذاری بیش از ۹۷ درصدی در این واحد صورت گرفته است و به هیچ دلیل نمی توان آن را معطل کرد

شریعتمداری با بیان اینکه معادن را نمی توان به کنار دریا منتقل کرد، گفت: می توان صنایع معدنی وابسته به آب بویژه فولاد را به کنار آب انتقال داد متاسفانه با توجه به حجم انبوه صنایع در فلات مرکزی ما ناچاریم با صرف هزینه های زیاد، حجم زیادی از آب را از خلیج فارس به فلات ایران منتقل کنیم تا از سرمایه گذار حمایت کنیم البته اینها اشتباهاتی است که در طول دوره های گذشته و در حوزه توسعه صنعت کشور بوجود آمده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه مردم در کشور با مشکل آب شرب مواجه‌اند، گفت: این مسائل در برخی شهرها نه تنها مشکلات زیست محیطی و اقتصادی داشته، بلکه مشکلات اجتماعی و سیاسی نیز ایجاد کرده که باید از این راه برگردیم و توسعه صنعتی را براساس عقل و منطق پیش ببریم.

او با بیان اینکه در اکثر نقاط کشور مسئله آلایندگی صنایع وجود دارد، تصریح کرد: امیدواریم با همکاری بیشتر سازمان محیط زیست در حوزه های زیست محیطی تا پایان سال جاری موفق شویم استراتژی صنعت ایران را براساس آمایش سرزمینی و با توجه به ملاحظات زیست محیطی ابلاغ کنیم.

وزیر صنعت خاطرنشان کرد: کاهش مصرف انرژی‌های تجدیدناپذیر، کاهش شدت انرژی و کاهش استفاده از منابع طبیعی در صنعت، محورهای مورد توجه صنعت است. افزایش بهره‌وری منابع طبیعی، کاهش آلایندگی‌ها براساس گسترش فناوری‌های نوین، هوشمندسازی تولید و توزیع در کشور نیز باید مورد توجه بخش صنعت کشور قرار گیرد.

او با بیان اینکه مصرف سرانه انرژی در کشور ما بیش از سهم جهانی است، گفت: سهم صنعت از کل مصرف گاز و برق در کشور ۳۴.۷ و ۳۴.۱ درصد در سال ۹۲ گزارش شده که سهم بسیار بالایی است. همچنین میزان ارزش افزوده ناشی از مصرف این انرژی‌ها هم کافی نبوده است. ارزش افزوده در سال ۹۲ نسبت به سال ۸۹ تا چهار برابر کاهش پیدا کرده و انرژی‌بری و عقب‌افتادگی ارزش افزوده روند معکوسی را تا سال ۹۲ طی کرده است، اما خوشبختانه در سال ۹۲ این روند معکوس متوقف شده است.

شریعتمداری با اشاره به سرانه انتشار گاز دی‌اکسید کربن در کشور گفت: سرانه انتشار گاز دی‌اکسید کربن به عنوان مهمترین گاز گلخانه‌ای ۶۶ درصد بالاتر از میانگین جهانی است و یکی از مهمترین اشکالات ما در صنعت کشور است.

وی تاکید کرد: امروز حرکت در مسیر توسعه سبز یک انتخاب نیست، بلکه یک اجبار است و باید به این سمت حرکت کنیم. اقتصاد در دنیا هر روزه از اقتصاد کربن‌محور فاصله می‌گیرد و باید به سمت ملاحظات زیست‌محیطی براساس توسعه پایدار حرکت کنیم. خوشبختانه قوانین خوبی در این زمینه به تصویب رسیده ‌است، از جمله در قانون برنامه ششم به آلودگی هوای کلانشهرها و انرژی‌بری صنایع توجه جدی‌ای شده و تکالیفی را در این زمینه معین کرده است.

وی ادامه داد: همچنین اجرای ماده ۴۶ قانون برنامه ششم گام مهمی است که اقداماتی در این زمینه صورت گرفته است و فهرستی از حمایت همه‌جانبه از صنایع سبز تهیه کردیم که به زودی به تصویب در هیات وزیران خواهد رسید و این قدم خوبی برای توسعه صنعت کشور است.

وزیر صنعت با اشاره به اقداماتی که در زمینه ناوگان حمل و نقل عمومی صورت گرفته، گفت: اقدامات اجرایی خوبی در زمینه نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی صورت گرفته و در سال گذشته نیز موفق به تعویض ۶۰ هزار دستگاه خودرو آلاینده تاکسی شدیم و این را تا ۱۷۰۰ دستگاه ادامه خواهیم داد. 

وی افزود: همچنین طی یک ابرپروژه که از ابتدای سال ۹۷ آغاز می‌شود با تزریق بیش از ۱۰ میلیارد تومان به حوزه جایگزینی خودرو ۳۵۰ هزار خودرو سنگین و کشنده و نیمه سنگین فرسوده را از چرخه مصرف خارج می‌کنیم و ۲۰۲ هزار وسیله نقلیه استاندارد را وارد چرخه خواهیم کرد.

شریعتمداری خاطرنشان کرد: خوشبختیم که سازمان محیط زیست تنها ۲ درصد از صنایع کشور را آلاینده و تنها ۱/۶ درصد را آلاینده هوا تشخیص داده که البته من فکر می‌کنم اگر این موضوع با دقت بیشتری بررسی شود، عدد بیشتر از این باشد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به رشد ۳۰۰ درصدی در تصفیه‌خانه‌های فاضلاب گفت: در آب چرخانی ۳۷ درصد رشد داشتیم و رشد ۳۶ درصدی مطالعات تصفیه پسماند را در مجموعه واحدهای صنعتی کشور مشاهده می‌کنیم.

/ایلنا
 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۸۷۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۱ جلد کتاب در حوزه دانش بومی و محیط زیست تدوین شد

نورالله مرادی ۲۸ فروردین ماه در نخستین همایش ملی دانش سنتی در چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: تمدن ایرانی اسلامی از پیشینه بسیار بزرگی در حوزه دانشی و به ویژه دانش بومی و سنتی برخوردار است و این مهم از موضوعاتی است که از همان ابتدای شکل‌گیری دولت سیزدهم مورد تاکید قرار گرفته است.

وی افزود: توجه به ویژگی‌ها و خرد بومی مناطق مختلف کشور نیز از دیگر مسائل مورد توجه دولت سیزدهم بوده و بر اساس آن همایش دانش بومی در چهارمحال و بختیاری طراحی شد و به اجرا رسید.

وی ادامه داد: برای اجرای این همایش، طراحی خوبی در استان انجام و زوایای جدیدی از دانش پنهان و فراموش شده محیط زیست استخراج شد و شرکت‌های دانش بنیان دست به ابداعات مختلفی زدند.

مرادی با اشاره به ارسال ۲۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش، گفت: تلاش محققان در این همایش نقطه آغازی است که بحث‌های توسعه‌ای مورد نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی محقق شود و اطلس دانش سنتی محیط زیست کشور چراغ راه ما در این حوزه است.

مرادی از تدوین ۳۱ جلد کتاب در حوزه دانش بومی و محیط زیست ویژه استان‌های کشور خبر داد و تصریح کرد: این مهم به زودی محقق می‌شود و اطلس دانش بومی کشور از مجموع پژوهش‌های این کتاب‌ها نهایی خواهد شد.

وی همچنین از تداوم در برگزاری همایش دانش سنتی محیط زیست خبر داد و افزود: این همایش به صورت دو سال یکبار ادامه خواهد یافت.

معاون آموزش و مشارکت‌های اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: دانش سنتی محیط زیست موضوع بدیع و تازه‌ای است و این همایش فرصت خوبی فراهم کرده تا با هم افزایی سایر حوزه ها از جمله دانشگاه بتوان در حفظ محیط زیست گام‌های بیشتری برداشت.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • صنعت نساجی استان زنجان جزو صنایع برتر کشور است
  • وزیر صمت : به حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم
  • وزیر صمت: به حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم!
  • به‌ حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم
  • سازمان انتقال خون هیچ جایگزینی ندارد
  • به حدی خودرو وارد شده است که در بنادر جا نداریم
  • به حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم
  • وزیر صمت: به حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم
  • ۳۱ جلد کتاب در حوزه دانش بومی و محیط زیست تدوین شد
  • اطلس دانش سنتی محیط‌زیست کشور تدوین می‌شود