Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@12:51:04 GMT

نگاهی به مقاله شهادت حضرت زهرا(س)

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۲۸۸۰۷۴

نگاهی به مقاله شهادت حضرت زهرا(س)

شدت هر هجوم به خانه امیرالمومنین، بیش از هجوم پیشین بوده است؛ به‌طوری‌که در سومین هجوم، آتش افروخته شد و حوادثی پیش آمد که به بیماری و شهادت دختر پیامبر(ص) انجامید.

به گزارش خبرگزاری مهر، همزمان با ایام فاطمیه و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) چکیده مقاله شهادت آن حضرت را از جلد نخست دانشنامه ارزشمند فاطمی(س) به قلم حجت الاسلام سید محمد جواد شبیری زنجانی را در ادامه می خوانید؛

یکی از لقب‌های حضرت فاطمه(س) صدیقه شهیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در منابع شیعه و سنی گزارش‌های بسیاری از حوادث منجر به شهادت دختر رسول خدا(ص) آمده است؛ ازجمله: تهدید به خراب کردن و آتش‌زدن خانه، انباشتن هیزم برای سوزاندن خانه، آتش‌زدن درِ خانه، ناله و اعتراض فاطمه(س) به مهاجمان، فشاردادن دختر رسول خدا(ص) بین در و دیوار، سقط جنینی به نام محسن و …

بیشتر این گزارش‌ها بیان می‌دارند که مهاجمان به سرکردگی عمربن‌خطاب، به منظور بیعت‌گرفتن از اهل خانه برای ابوبکر، به خانه امیرمؤمنان(ع) هجوم آورده بودند و هنگامی که با خودداری اهل خانه از بیعت روبه‌رو شدند، به زور متوسل شدند، از مجموع این گزارش‌ها برمی‌آید که بیماری دختر رسول خدا(ص) که به شهادت او انجامید، ناشی از این اقدامات بوده است. در ذکر جزئیات حادثه نیز اختلاف‌هایی وجود دارد که به اصل آن خدشه‌ای وارد نمی‌کند. بیشتر این اختلاف‌ها به این دلیل است که چند بار به خانه فاطمه(س) حمله شده و اختلاف‌ها ناشی از خلط حوادث هجوم‌ها با یکدیگر است. منابع تاریخی بیان می‌دارند که شدت هر هجوم، بیش از هجوم پیشین بوده است؛ به‌طوری‌که در سومین هجوم، آتش افروخته شد و حوادثی پیش آمد که به بیماری و شهادت دختر پیامبر(ص) انجامید.

حضرت فاطمه(س) که در این حوادث به‌شدت مجروح و بیمار شده بود، درخواست ملاقات سران حمله‌کنندگان را نمی‌پذیرفت و وقتی با وساطت علی(ع) ملاقات آنان را پذیرفت، سلام ابوبکر و عمر را پاسخ نداد و روی خود را از آنان برگرداند. در فاصله زمانی رحلت پیامبر(ص) تا هنگام شهادت خویش، هیچ‌گاه خندان دیده نشد. فاطمه(س) وصیت کرد که او را شبانه به خاک بسپارند و هیچ‌یک از ظالمان در حق وی، در مراسم خاک‌سپاری‌اش حاضر نشوند.

بنا بر روایات، مدت عمر حضرت فاطمه(س) پس از رسول خدا(ص)، ۷۵ یا ۹۵ روز بوده و با توجه به اختلاف در روایات، دو زمان اواسط جمادی‌الاولی و اوایل جمادی‌الآخره، ایام فاطمه نامیده شده و مراسم عزاداری برپا می‌شود.

حوادث هجوم به خانه فاطمه(س) و شهادت ایشان، در اشعار عربی و فارسی بازتاب گسترده‌ای دارد (مقاله‌های حضرت فاطمه(س) در شعر عربی؛ حضرت فاطمه(س) در شعر فارسی).

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۸۸۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشن تکلیف ۴ هزار دختر در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)

معاون آستان حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) از برگزاری جشن تکلیف ۴ هزار نفری دخترانه در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) هم‌زمان با آغاز دهه کرامت و روز دختر خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسن عرفاتی معاون علمی و فرهنگی آستان حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در نشست ستاد بزرگداشت دهه کرامت که امروز در سالن محراب حرم مطهر بانوی کرامت برگزار شد، اظهار داشت: حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) مانند سال گذشته بزرگ‌ترین اجتماع دختران و جشن تکلیف 4 هزار نفری را در حرم مطهر برگزار خواهد کرد.

 وی با بیان اینکه به فرموده مقام معظم رهبری حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) قبله تهران است گفت: تمام تلاش ما این است که در دهه کرامت فعالیت‌های فرهنگی با محوریت این آستان مقدس برگزار شود.

 معاون علمی و فرهنگی آستان حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) افزود: در دومین پنج‌شنبه دهه کرامت تجمع خادم‌یاران رضوی استان تهران و خادمان سایر اعتاب مقدس ایران را در حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) برگزار خواهیم کرد تا بوی حرم‌های اهل‌بیت (ع) در تهران طنین‌انداز شود.

 وی عنوان کرد: همچنین جشن دختران و مادران در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) با محوریت اهمیت نقش مادر در خانواده برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نصب یک دستگاه رادیوگرافی دیجیتال پرتابل در بیمارستان حضرت رسول (ص) جوانرود
  • (عکس) روایت غم‌انگیز رسول خادم از گفتگو با دختر پابرهنه
  • اسامی ۵۳ نوجوان راه‌یافته به باشگاه قاف اعلام شد
  • روز مادر سال ۱۴۰۳ چه روزی است؟
  • جشن تکلیف ۴ هزار دختر در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)
  • «با شما سربلندیم» شعار دهه کرامت
  • شعار دهه کرامت ۱۴۰۳ «با شما سربلندیم» اعلام شد
  • جشن‌های دهه کرامت در همه مساجد و محله‌های لرستان برگزار می‌شود
  • همایش بین المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت الله خامنه‌ای در قم برگزار می شود
  • نشان طلای رقابت‌های جام جهانی در دستان دختر چهارمحال و بختیاری