Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-29@11:07:25 GMT

اکران 2 فیلم مستند‌ با حضور هنرمندان مطح سینما +عکس

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۲۸۹۸۲۵

اکران 2 فیلم مستند‌ با حضور هنرمندان مطح سینما +عکس

رکنا: آیین دیدار مستندهای لیلا و پیرمرد‌ و دریا به کارگردانی ناهید رضایی با حضور فاطمه معتمدآریا و رضا کیانیان، شنبه، ۲۸ بهمن‌، در موزه‌ سینما برگزار شد.

آیین دیدار مستندهای «لیلا» و «پیرمرد‌ و دریا» به کارگردانی ناهید رضایی با حضور فاطمه معتمدآریا و رضا کیانیان، شنبه، ۲۸ بهمن‌، در موزه‌ سینما Cinema برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در ابتدای این مراسم پوستر فیلم از سوی جمعی از هنرمندان و تعدادی از عوامل فیلم امضا شد. بعد از ورود مخاطبان به سالن نمایش نیز ناهید رضایی و عوامل فیلمش روی صحنه حاضر شدند. رضایی در ابتدا ضمن خوشامدگویی به حضار عنوان کرد: «از دیدن دوستانم در اینجا بسیار هیجان‌زده هستم. برایم بسیار جالب است که مخاطبانی از طیف‌های مختلف به دیدن فیلم آمده‌اند».


او به ایده ابتدایی برای ساخت مستند «پیرمرد و دریا» اشاره کرد: «دوستم، فاطمه ولیانی، اولین کسی بود که به من پیشنهاد داد فیلمی درباره ترجمه بسازم. ابتدا برایم عجیب بود و فکر کردم چطور می‌شود راجع به موضوعی انتزاعی یک فیلم ساخت و آن را به شکل تصویری – و نه با استفاده صرف از گفت‌وگوهای مصاحبه‌محور- ارائه کرد. زمان زیادی برای ساخت این مستند گذاشتم، ولی بااین‌حال هنوز مترجمان زیادی هستند که در فیلم من حضور ندارند. حیطه ترجمه بسیار گسترده است. کاش تلویزیون و رسانه‌هایی از این دست، روی این موضوع تمرکز و درباره مترجمان برنامه تولید کنند». رضایی ادامه داد: «بسیاری از مترجمان با‌ارزشی که همه ما ممکن است ترجمه‌های آنها را خوانده باشیم، الان دیگر در قید حیات نیستند و در زمان حیاتشان آن‌طور که باید به آنها توجه نشده است. دلیل اصلی من برای اینکه اسم فیلمم را «پیرمرد و دریا» گذاشتم این بود که احساس می‌کردم خودم هم مثل ماهیگیر داستان پیرمرد و دریا از این دریای بزرگ استخوانی بیشتر به ساحل نیاورده‌ام. دوست دارم دیگران را دعوت کنم که به موضوع مترجمان به شکل جدی بپردازند».
سپس رضایی از صفدر تقی‌زاده که استاد قدیمی او در دوران دانشجویی‌اش بوده است، خواست تا روی صحنه حاضر شود. تقی‌زاده با تشویق حضار روی صحنه آمد و اظهار کرد: «جای خوشحالی دارد که ناهید رضایی با پشتکاری که دارد، فیلمی باارزش و جذاب ساخته که در تاریخ ماندگار خواهد بود». در ادامه، اردوان جیهوری که صدابرداری این مستند را برعهده داشته است، روی صحنه حاضر شد و گفت: «برایم جای خوشحالی دارد که در اولین تجربه‌ام در کنار خانم رضایی کار کردم».
ناهید رضایی در ادامه درباره مستند «لیلا» توضیح داد: «این فیلم برای ۲۰ سال پیش بوده است و گروه هنروتجربه این لطف را داشت که هر دوی این کارهایم را با هم اکران کند. «لیلا» درباره کاراکتر لیلا حکیم‌الهی است. او درحال‌حاضر به شهرت زیادی رسیده و در حوزه ادبیات کودکان چندین کتاب منتشر کرده است، ولی زمانی که این مستند را ساختم، هنوز به این اندازه معروف نشده بود. مستند «لیلا» به سالی برمی‌گردد که من، پیروز کلانتری و صفی یزدانیان تصمیم گرفتیم درباره آدم‌های عادی و به‌خصوص زنان فیلم بسازیم. من «لیلا» را بر اساس کاراکتر لیلا حکیم‌الهی ساختم، پیروز کلانتری مستندی درباره بهناز جعفری ساخت – آن‌موقع هنوز بهناز جعفری هم به شهرت نرسیده بود – و صفی یزدانیان نیز مستندی درباره زنی به نام نسرین ساخت که از همسرش جدا شده و با پسرش زندگی می‌کرد. امیدوارم شرایطی فراهم شود که بتوانیم هر سه این مستندها را با هم اکران کنیم».
در ادامه، ناهید رضایی از لیلا حکیم‌الهی که به بهانه اکران این فیلم به ایران سفر کرده بود، خواست روی صحنه حاضر شود. حکیم‌الهی عنوان کرد: «دیدی که ناهید به دنیا دارد را بسیار دوست دارم. او نوعی خط داستانی را در فیلم‌هایش دنبال می‌کند. چیزی که ناهید در مستند «لیلا» از من تصویر کرده ممکن است آنی نباشد که من بودم، ولی خیلی قشنگ آن را به تصویر کشیده است».


در پایان نیز ناهید رضایی از همسرش، همایون پایور که در همه این سال‌ها همراه و حامی او بوده، تشکر کرد و سپس دو فیلم «لیلا» و «پیرمرد و دریا» برای حاضران به نمایش گذاشته شد. در این مراسم هنرمندان و نویسندگانی مانند فاطمه معتمدآریا، رضا کیانیان، علیرضا شجاع‌نوری، کاوه میرعباسی، کریستف رضاعی، صفی یزدانیان، صفدر تقی‌زاده، پیروز سیار، فاطمه ولیانی، محمد شریفی، داود موسایی، خانم دکتر حق‌شناس، ارد زند، سیمین فلاح‌زاده، مینا زرپور، بهزاد میرزایی، رضا عسگرپور، نغمه قاسملو، حمید جعفری، حسن شبانکاره، ارسطو گیوی، سعید رشتیان، امید بلاغتی، مونا زاهد، مونا زندی، مینا کشاورز، میلاد خالقی‌منش، سعید خاموش، محمود و حسین کاظمی، همایون پایور و ایرج رامین‌فر حضور داشتند.

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۸۹۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای سام کلانتری

جایزه بهترین مستند چهل و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم مسکو به «رخ» ساخته سام کلانتری از ایران اهدا شد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، چهل و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم در مسکو با اهدای جایزه سنت جرج طلایی به فیلم «شرم» محصول مکزیک و قطر به کار خود پایان داد. جایزه سنت جرج نقره‌ای بهترین کارگردانی به همراه دو جایزه جنبی جایزه نت پک [شبکه ارتقای سینمای آسیا]و جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران به فیلم «آه سرد» ساخته ناهید عزیزی صدیق از ایران اهدا شد.


چهل و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم مسکو (MIFF) کار خود را به پایان رساند.

نیکیتا میخالکف رئیس جشنواره با اشاره به این که «هشت روز جشنواره، با نمایش ۲۴۰ فیلم از ۵۶ کشور، ۳۸۰ نمایش در ۹ سینما، ۳۹ هزار تماشاگر و بیش از ۷٫۵ هزار مهمان و حضور بیش از ۱۶۰۰ نماینده رسانه برگزار شده است، برپایی این دوره جشنواره را حاصل یک عملکرد خوب ارزیابی کرد.

برنده جایزه بزرگ سنت جرج طلایی این دوره جشنواره، میگل سالگادو کارگردان مکزیکی با فیلم «شرم» محصول مکزیک و قطر بود. این درام داستان دو نوجوان است که توسط یک باند خلافکار اسیر می‌شوند. یکی از آن‌ها می‌میرد، دومی موفق به فرار می‌شود، اما او با خود مبارزه می‌کند و نمی‌تواند به بستگان دوستش در مورد مرگ خود بگوید. کارگردان فیلم پس از دریافت جایزه گفت: «ما این فیلم را درباره معضل بسیار جدی حضور و مشارکت جوانان در باند‌های خلافکار و جنایتکار ساختیم که در مکزیک با آن مبارزه کرده‌ایم و هنوز هم می‌جنگیم.

جایزه سنت جرج نقره‌ای بهترین کارگردانی به همراه دو جایزه جنبی جایزه نت پک [شبکه ارتقای سینمای آسیا]و جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران به فیلم «آه سرد» ساخته ناهید عزیزی صدیق از ایران اهدا شد.
او هنگام دریافت جایزه گفت: حضور در این سالن برای من افتخار بزرگی است. از هیئت داوران جشنواره بسیار سپاسگزارم.

جایزه بهترین بازیگر مرد به خوان رامون لوپز برای «شرم» اهدا شد؛ و ماریکه بیکیرش بازیگر فیلم آلمانی «شلیمازل» جایزه بهترین زن را دریافت کرد.
همچنین جایزه نقره‌ای سنت جرج به فیلم «دروغگو» ساخته یولیا تروفیمووا در مسابقه «پرومیز روسیه» رسید.
سرگئی اورسولیاک کارگردان روسی به دلیل کمک به پیشرفت سینما جایزه ویژه سنت جرج دریافت کرد.

هیئت داوران فیلم «شریک‌ها» ساخته خوزه ماریا فلورس کارگردان اسپانیایی را به عنوان بهترین فیلم کوتاه معرفی کردند. جایزه بهترین فیلم مستند «رخ» ساخته سام کلانتری از ایران اهدا شد.

همچنین جایزه ویژه هیئت داوران به فیلم «نیروانا» به کارگردانی آصف اسلام از بنگلادش رسید. این فیلم صامت سیاه و سفید شبیه یک آلبوم عکس، داستان سفر درونی سه شخصیت را روایت می‌کند.

در مراسم اختتامیه شخصیت‌های مشهور سینما و فرهنگ روسیه از جمله بازیگران سرگئی گرماش و ماکسیم استویانوف، بازیگران زن اکاترینا ولکووا و اولسیا سودزیلوسکایا، کارگردانان الکسی اوچیتل و سرگئی اورسولیاک، نویسنده الکساندر تسیپکین حضور داشتند. سازندگان و بازیگران فیلم سینمایی «تندر اصلی: بازی» که فیلم اختتامیه جشنواره شد نیز معرفی شدند.

این جشنواره در سال ۱۹۳۵ تأسیس شد که آن را به دومین جشنواره قدیمی فیلم جهان پس از رویداد ونیز تبدیل کرد. در سال ۱۹۹۵ اعلام شد که جشنواره فیلم سالانه می‌شود، اگرچه در سال‌های ۱۹۹۶ و ۱۹۹۸ برگزار نشد، اما از سال ۱۹۹۹، MIFF هر سال برگزار می‌شود.

چهل و ششمین جشنواره بین المللی فیلم مسکو (MIFF) از ۱۹ تا ۲۶ آوریل ۲۰۲۴ (۳۱ فروردین تا ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) در پایتخت روسیه برگزار شد.

دیگر خبرها

  • اکران مردمی «تمساح خونی» در اکومال کرج
  • آیین پاسداشت استاد سعید امیر سلیمانی هنرمند پیشکسوت سینما و تلویزیون
  • ۳ فیلم سینمایی در راه اکران سینماها
  • سه فیلم جدید در راه اکران/قرارداد «تاوان»،«نیلگون» و«قلهک» ثبت شد
  • دومین برنامه‌ سینماتک خانه سینما به مستندخوانی اختصاص یافت 
  • رابطه این فیلم با ماجرای قتل بابک خرمدین | اسم فیلم را عوض کردم تا...
  • بلیت سینما بعد از دو ماه دوباره گران شد
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای سام کلانتری
  • آمار فروش فیلم‌های سینمایی در اولین هفته اردیبهشت/ «مست عشق» از «تمساح خونی» سبقت گرفت
  • «آه سرد» ۲ جایزه از جشنواره مسکو گرفت