Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا کیانی مدیر تحقیق و توسعه بورس تهران در گفت‌وگو با خبرنگار بورس خبرگزاری فارس، گفت: موضوع سرمایه‌گذاری خارجی در حالی همواره دغدغه متولیان اقتصاد کشور به ویژه بازار سرمایه بوده که نوسان نرخ ارز به عنوان یکی از ریسک‌های اصلی این سرمایه‌گذاران مطرح بوده است.

وی با بیان اینکه عدم مدیریت ریسک تغییر نرخ ارز می‌تواند بر استراتژی سرمایه‌گذار خارجی تأثیر گذار باشد ، عنوان کرد: در بورس اوراق بهادار با وجود رشد 100 درصدی قیمت ریالی سهام برخی شرکت‌ها اما با محاسبه نرخ ارز این بازدهی شاید نزدیک به صفر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تغییر قیمت‌ها در بازار ارز با توجه به چرخه‌های زمانی مختلف همواره به طور پلکانی صورت گرفته که این موضوع افزایش ریسک سرمایه‌گذاری را برای سرمایه گذار داخلی و خارجی در پی دارد. این در حالی است که قدر مسلم یک سرمایه‌گذار با ریسک‌های مختلفی برای ورود به اقتصاد ایران نیز روبرو است.

این مقام مسئول یادآور شد: تجربه جهانی نشان می‌دهد، استفاده از ابزارهای مشتقه برای ارز بسیار با اهمیت بوده و ابزاری کارآمد برای پوشش ریسک نوسان‌های قیمت است.

در این زمینه پیشنهادهایی از جمله بیمه ارز نیز مطرح می‌شود که در واقعیت کارایی ندارد.

کیانی از حساسیت بانک مرکزی نسبت به بازار ارز و ایجاد بازارهای موازی کاذب با آن سخن گفت و افزود: راه‌اندازی بازار مشتقه ارز هیچ گاه به عنوان ابزاری برای مدیریت و کنترل بازار ارز مطرح نبوده و هیچ کس ادعایی در این باره نمی‌تواند داشته باشد.

وی افزود: این در حالی است که با وجود بازار مشتقه ارز از جمله اوراق اختیار خرید و فروش بر روی اسکناس ارز می‌توان ریسک ناشی از نوسان نرخ ارز را مدیریت کرد.

مدیر تحقیق و توسعه بورس تهران با بیان اینکه راه اندازی معاملات اوراق ارزی در دستور کار ناظر بازار سرمایه قرار دارد، گفت: پیش تر قرار بود اوراق صکوک ارزی برای فعالان صنعت نفت و پتروشیمی منتشر و پذیره نویسی شود که هنوز از این اوراق خبری در دست نیست.

وی افزود: در مورد این اوراق هم اکنون این نگرانی وجود دارد که آیا در موعد سررسید اوراق ارزی و ابطال آن‌ها بر اساس ارز بازار آزاد و یا معادل ریالی نرخ رسمی تبدیل ارز تسویه شود. این نگرانی در سیستم بانکی نیز وجود داشته که آیا باید معادل ریالی و یا با نرخ غیر انتظاری سرمایه‌گذار این اوراق تسویه شوند.

به باور کیانی فارغ از دغدغه‌های بانک مرکزی و شورای عالی بورس باید در شرایطی که سرمایه گذار به دنبال بازدهی بالاتر است، تشویق به سرمایه‌گذاری بر روی اوراق ارزی شود که ضمن برخورداری از نرخ سود منطقی بتوان معادل ارزش واقعی ارز این اوراق تسویه کرد و این اطمینان را ایجاد کرد که سرمایه‌گذار می‌تواند معادل ارز خود را در پایان دوره سرمایه‌گذاری دریافت کند.

مدیر تحقیق و توسعه بورس تهران از تصمیم سازمان بورس برای راه‌اندازی ابزار اوراق آتی سبد سهام خبر داد و گفت: این ابزار در حال بازنگری بوده و هنوز شاخص سبد سرمایه‌گذاری‌های آن مشخص نیست.

وی از طراحی و پیشنهاد انتشار اوراق بهادار مبتنی بر سود تقسیی شرکت‌ها به سازمان بورس سخن گفت و افزود: با توجه به ممنوعیت بانک‌ها برای صدور و ابطال واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک و در عین حال فرآیند زمانبر و نبود مکانیزم صدور و ابطال آنلاین در اغلب صندوق‌ها این پیشنهاد به سازمان بورس شده تا صدور  و ابطال واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌ها از طریق سامانه معاملات بورس انجام شود.

کیانی گفت: به این ترتیب با ثبت اطلاعات در سپرده‌گذاری مرکزی ، از نظر نظارتی و اجرایی منافع حداکثری برای عموم ذی نفعان بازار ایجاد خواهد شد.

انتهای پیام/

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۹۴۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت

هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل بورس ۴.۳۶ درصد افزایش یافت و در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۰۴ هزار واحدی قرار گرفت و شاخص کل هم‌وزن با افزایش ۵.۵۴ درصدی در پله ۷۶۳ هزار و ۶۵۰ واحدی قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با افزایش ۴.۰۲ درصدی در ارتفاع ۲۵ هزار و ۶۰۵ واحدی ایستاد.

کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در این هفته کاری، شاخص صنعت سایر معادن با افزایش ۱۸.۶۹ درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت محصولات چرمی در جایگاه دوم قرار گرفت. صنعت انتشار و چاپ هم با افت ۲.۶۶ درصدی بیشترین کاهش را تجربه کرد.

او اظهار کرد: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدم‌ها در این هفته کاری ۲۱ هزار و ۴۶۰ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۴ هزار و ۷۲۴ میلیارد تومان، یکشنبه ۴ هزار و ۴۵۲ میلیارد تومان، دوشنبه ۴ هزار و ۹۷ میلیارد تومان، سه شنبه ۴ هزار و ۲۰۳ میلیارد تومان و چهارشنبه ۴ هزار و ۹۶۶ میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.

ورود  هزار و ۲۵۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها به ازار سهام 

او گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۲۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آن‌ها ۲۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بوده است. همچنین در این هفته هزار و ۲۵۷  میلیارد تومان نقدینگی افراد حقیقی به بازار سهام تزریق  شد.

فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها

در ادامه وفایی دیگر کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بعد از کاهش فضای التهاب در منطقه، خریدار نسبتا خوبی برای کلیت بازار در تابلوی معاملات مشاهده و هفته با خوشی و آرامش سپری شد البته نه به شدتی که برخی‌ها منتظر بودند، اما در مجموع قابل توجه بود. بازار برای استمرار رشد منتظر تحولات و اخبار بنیادی، گزارش‌های سالیانه، تغییر دلار نیما و.. است.

او افزود: سهم‌های شاخص ساز شروع هفته پیشرو بودند، فروش خوب در بورس کالا، امید به رشد نرخ دلار نیما نقد شوندگی بالا و.. جذابیت آنها برای پول‌های بزرگ دو چندان می‌کند. در میانه‌ هفته سهامداران این سهم‌ها بخشی، برای اصلاح و بهینه کردن پرتفوی خود دست به جابجایی و شناسایی سود زدند. تا فرصتی برای توجه به سهام کوچک و متوسط و جبران جاماندگی نسبت به شاخص کل ایجاد شود که برآيند تعادل در بازار را به دنبال داشت.

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: در مجموع شاهد خروج پول حقیقی از صندوق‌های درآمد ثابت و ورود به بازار سرمایه بودیم. ریسک اخیر که مطرح است، مساله اعمال سقف بر روی معافیت مالیاتی بود که برای آن یک فوریت طرح اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ در مجلس به تصویب رسید (قانون سقف ۵۰۰ میلیارد تومانی معافیت مالیاتی). شنیده‌ها حاکی از آن است که این بند از قانون بودجه حذف خواهد شد!

وفایی گفت: ابلاغیه تغییر فرمول حداقل قیمت پایه مقاطع فولادی در رینگ داخلی بورس کالای ایران که با این ابلاغیه عملا حاشیه سود ناخالص شرکت‌های میلگردی حوالی ۵% بهتر می‌شود. این هفته دلار اسکناس در سامانه نیما با رشد ۶۰۰ تومانی همراه و بالای ۴۱ هزار رسید، نشانگر فضای ذهنی بازارساز به سمت رشد نرخ است.

او گفت: اخیرا بخشی از بدهی صنعت برق پرداخت شدکه در کنار اصلاح نرخ خرید برق می‌تواند صنعت برق را متحول کند با انتشار گزارش ماهانه و گزارش‌های سالانه شرکت‌ها، تحلیل خوبی از عملکرد آنها در دسترس بازار برای تصمیم گیری قرار می‌گیرد

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • تشریح آخرین وضعیت دو پروژه سرمایه‌گذاری خارجی
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • فراز و فرود نوغانداری در گیلان /تجارت پر سودی که از رونق افتاد
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت