Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست مسیرهای برطرف کردن تنگناهای ارزی و انتقال وجوه تولیدکنندگان در چهارمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

در این نشست صمد عزیزنژاد از مرکز پژوهش‌های مجلس و ابراهیم جمیلی رئیس انجمن صادرکنندگان نمونه حضور داشتند. 

ابراهیم جمیلی در این نشست اظهار داشت: در واقعیت موجود در رابطه با مبادلات جهانی باید فرصت‌ها و تهدیدها را مشخص کنیم و برای مثال مشخص کنیم که سوئیفت و FATF فرصت یا تهدید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی گفت:‌ در هیچ دوره‌ای از لحاظ نظامی تا این اندازه قوی نبوده‌ایم، هم‌اکنون در لبنان، سوریه و قطر حضور داریم و در هیج دوره‌ای بعد از ایران باستان چنین اتفاقی نبوده است. از سوی دیگر در هیچ زمانی از نظر اقتصادی این قدر تحت فشار نبوده‌ایم. 

وی گفت: برجام یکی از موفقیت‌های بسیار مهم بود که قدرش را آن طور که باید ندانستیم و اولین قدم این بود که خودمان به برجام حمله کردیم که بعد از انتخابات ترامپ فهمیدیم برجام خوب بوده که دیگر دیر بود. 

وی ادامه داد:‌ زمانی که رئیس‌جمهور و رئیس بانک مرکزی باید می‌رفتند، به کشورهای دیگر برای مبادلات جهانی صحبت می‌کردند، بانک مرکزی فکر کرد دیگر به سوئیفت وصل شده‌ایم و کار تمام شده است، اما این طور نبود. 

به گفته وی، اگر می‌خواهیم رتبه ریسک ایران را در دنیا پایین بیاوریم، باید با بانک‌های بزرگ مشکلمان را حل کنیم. 

وی ادامه داد:‌ در مدت 12 سالی که تحریم بودیم و ارتباط مالی بین‌المللی نداشتیم، بخش بین‌الملل مالی در کشور هم تعطیل بود و اکنون فاصله زیادی ایجاد شده است و نیازمند اصلاحات ساختاری هستیم که با وجود مدیریت سخت‌گیر بانک‌ها سخت است. 

وی گفت:‌ امروز بانک مرکزی دغدغه‌های دیگری دارند و مسئولان این مجموعه صبح که سر کار می‌آیند 3 کار دارند که انجام دهند و تا شب درگیر همان هستند. اینکه قیمت ارز و دلار را چه کنند، پول به کشور وارد کنند و مشکل نقدینگی را چگونه حل کنند. 

جمیلی با بیان اینکه ورود پول به کشور به سختی انجام می‌شود و به راحتی از دست می‌رود، گفت:‌ راه‌حل‌هایی که برای کنترل قیمت ارز اتخاذ شد، چرا قبلا اتفاق نیفتاد که التهاب قیمت‌ها را بخواباند؟ 

وی تأکید کرد:‌ باید تکلیف خودمان را با بانک‌های دنیا مشخص و اعتمادسازی کنیم باید بانک‌های بزرگ را از ترس ارتباط‌ برقرار کردن با ایران دربیاوریم، زیرا امروز واقعا شرایط سخت گذشته تحریم کمتر شده است. 

*آمریکا به برجام متعهد بود که انتظار داریم به FATF متعهد باشد؟

در ادامه این نشست صمد عزیزپور در پاسخ به صحبت‌های جمیلی گفت: اصلا اگر بگوییم FATF را می‌پذیریم، آیا آمریکا به برجام متعهد بوده که به FATF متعهد باشد؟ 

وی ادامه داد:‌ از نظر آمریکا،‌جمهوری اسلامی ایران یک نظام ایدئولوژیک است که در مقابل ظلم، استکبار و زورگویی خواهد ایستاد همانطور که در کشورهایی همچون سوریه، یمن و لبنان ایستاده است و برای آمریکا، روحانی، احمدی‌نژاد یا مقام معظم رهبری تفاوتی ندارد، آنها با اصل نظام مخالفند. 

وی گفت:‌ در شرایط کنونی باید اولویت سوی بحث‌هایی باشد که در آنها اتفاق‌نظر وجود دارد، از جمله اینکه نظام مالی داخلی، فرسوده است و نیاز به تحول عمیق دارد و صورت‌های مالی بانک‌های ایرانی شفاف نیست. 

وی ادامه داد:‌ بانک‌های ایرانی وقتی پای مذاکره با بانک‌های خارجی می‌روند، به آنها گفته می‌شود که برای مثال 14 درصد مطالبات غیرجاری دارید که از استاندارد جهانی بالاتر است و با آنها کار نمی‌کنند. علی‌رغم فشارهای بانک مرکزی و سازمان بورس، از 34 بانک و مؤسسه اعتباری رسمی در کشور تنها 4 بانک مشتریان حقیقی و حقوقی را از هم جدا کرده‌اند و بانک‌ها به همدیگر هم اطلاعات نمی‌دهند که در نتیجه بهترین مشتری خوب یک بانک، بدترین مشتری بانک دیگر است که در یک بانک معوقه دارد و در بانک دیگر سود می‌گیرند. 

وی ادامه داد:‌ اغلب معوقات بانکی متعلق به مشتریان حقوقی گردن کلفت است که با همان رانت و فساد که تسهیلات گرفته‌اند، با همان سود تسهیلات را پس نمی‌دهند. 

وی گفت:‌ با لایه‌های متعدد فساد مواجهیم که به صورت فراگیر و غیرقابل کنترل هدایت می‌شوند. 

به گفته وی،‌ یک بخش صادراتی وجود دارد که با رانت حمایت از تولید داخلی، کالا تولید می‌کند و به اندازه سهم بازار دارد که می‌تواند بازار را هم کنترل کند و نمی‌دانیم درآمد آن را در خارج به قاچاقچی می‌دهد، به صرافی می‌دهد یا چه می‌کند. در این شرایط است که خالص حساب سرمایه 18 میلیارد دلار می‌شود که حداقل اگر نصف آن را نیز درنظر بگیریم، 9 میلیارد دلار خروج سرمایه از کشور اتفاق می‌افتد. 

به گفته وی،‌ سختی ورود ارز به کشور بخشی به دلیل تنبلی دولت است،‌ برای مثال؛ عراق پیمان پولی با ایران را قبول نمی‌کند، در حالی که مبالغ زیادی بابت برق به ایران بدهکار است، در این شرایط دیپلماسی حاکمیت باید فشار بیاورد. 

وی درباره جایگزین کردن سیستم‌های به جای سوئیفت گفت:‌ جوانهایی راه‌های جایگزین پیشنهاد می‌دهند، باید استقبال کرد، قرار نیست دلار یک شبه حل شود، 10 درصد هدف‌گذاری کنیم و اگر موفق بودیم،‌ سال بعد سهم بیشتری به آنها بدهیم بهتر از این است که تسلیم شویم. 

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۹۴۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایگاه ایران را در عرصه نبرد فرهنگی و اقتصادی تثبیت کنیم/ مسئولان از تولید ملی حمایت کنند

ایسنا/فارس نماینده ولی فقیه در استان فارس با بیان اینکه چه بخواهیم یا نخواهیم، درگیر جنگ اقتصادی و فرهنگی هستیم، گفت: باید جایگاه خود را در عرصه نبرد فرهنگی باید در این دو عرصه جنگ اقتصادی و جنگ فرهنگی جایگاه خود را در دنیا به گونه‌ای تثبیت کنیم که هیچ‌کس جرأت تعرض به ملت ایران را نداشته باشد.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام امروز، ۷ اردیبهشت در خطبه‌های نماز جمعه شیراز ضمن توصیه به رعایت تقوای الهی گفت: چاره کار بشریت برای حل مشکلات دنیا و آخرت خود این است که با تقوا باشد و خدا را در نظر بگیرد که اگر خدا فراموش شد و هرکس به فکر خود، منافع و لذات خودش باشد و باعث مزاحمت برای دیگران باشد، جامعه بشری روی سعادت را نخواهید دید.

وی با ذکر این نکته که ما چه بخواهیم یا نخواهیم در عرصه یک جنگ قرار گرفته‌ایم، جنگی که یک طرف آن طرفداران اسلام، قرآن و ارزش‌های اصیل انسانی هستند و طرف مقابل هم دشمنان خدا، شیطان‌پرست‌ها، خودپرست‌ها و دنیا پرست‌ها قرار دارند، افزود: در این عرصه جنگ یک نوع مبارزه نداریم بلکه دشمن جنگ ترکیبی در هر عرصه‌ای از زندگی مسلمانان ایرانی به راه انداخته است.

امام جمعه شیراز یادآور شد: در عرصه جنگ نظامی به دلیل دفاع مقدس، مقداری با تجربه هستیم و دستمان جلو است، اما جنگ اقتصادی جنگی است که امروز به شدت درگیر آن هستیم و هنوز راه بسیاری داریم تا بتوانیم در جهان جایگاه خود را به عنوان یک قدرت اقتصادی تثبیت کنیم و تا زمانی که به آن نقطه نرسیدیم، این جنگ به ما تحمیل خواهد شد.

آیت‌الله دژکام عرصه دیگر جنگ را، نبرد فرهنگی دانست و افزود: در این عرصه هم دشمن تلاش خودش را می‌کند و ما هم مقاومت خودمان را نشان می‌دهیم. البته در عرصه جنگ فرهنگی گاهی پیشرفت داریم و گاهی دشمنان خود را نشان می‌دهند و باید در این دو عرصه جنگ اقتصادی و جنگ فرهنگی جایگاه خود را در دنیا به گونه‌ای تثبیت کنیم که هیچ‌کس جرأت تعرض به ملت ایران را نداشته باشد.

وی در ادامه کارگران را سربازان جنگ اقتصادی و معلمان را سربازان جنگ فرهنگی عنوان کرد و از آنان خواست تا میدان مبارزه در جنگ اقتصادی و فرهنگی را به نفع کشورمان تغییر دهند.

امام جمعه شیراز در عرصه جنگ اقتصادی آیات قرآن کریم را یادآور شد و گفت: طبق آیات قرآن باید بدانیم که دشمنی که امروز علیه ما وجود دارد، بسیار قدیمی است و مختص زمان امروز نیست و هر زمان امت اسلامی خواسته مستقل باشد، این جنگ شروع شده است.

آیت‌الله دژکام با اشاره به سفر رئیس جمهور کشورمان به پاکستان اظهار کرد: آمریکا به پاکستان می‌گوید ایران تحریم است و با آنان معامله نکنید و رسماً وزارت خارجه آمریکا به پاکستانی‌ها تذکر داد که با ایرانی‌ها معامله نکنید و همین مسئله را در آیه ۷ سوره منافقون می‌خوانیم که کافران گفتند با مسلمانان معامله نکنید تا از اسلام دست بردارند. بنابراین جنگ طولانی است و بیش از ۱۴۰۰ سال که با جهان کفر می‌جنگیم البته معلوم است که نتوانستند امت اسلامی را نابود کنند و بعد از این هم پرچم اسلام برافراشته‌تر، عزت مسلمانان روزافزون‌تر و دشمنان اسلام هر روز خوارتر و زبون‌تر خواهند شد.

عضو مجلس خبرگان رهبری نخستین نکته در جنگ اقتصادی را خداباوری دانست و افزود: باید باور داشته باشیم که در این جهان همه کاره خداست. آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها گمان می‌کنند که این ثروت‌ها متعلق به خودشان است اما ما به آنان نشان می‌دهیم که ثروتشان در دست خداست و اگر کسی این باور را تقویت نکند، در میان جنگ کم می‌آورد.

۸ راهکار رهبری در جنگ اقتصادی

وی با بیان اینکه برای داشتن استقلال و آزادی چاره‌ای جز مقاومت و ایستادگی وجود ندارد، گفت: در عرصه جنگ اقتصادی رهبر معظم انقلاب ۸ کار را به عنوان الزامات اقتصاد مقاومتی دستور فرمودند که در کشور اجرایی شود پس برای اینکه بخواهیم در این عرصه تلاش کنیم باید این ۸ کار را دنبال کنیم و در صورت انجام آن‌ها، مسلما پیروز خواهیم شد.

آیت‌الله دژکام نخستین کار را حمایت مسئولان از تولید ملی عنوان کرد و افزود: مدیران در کشور هر جنسی را که می‌خواهند مصرف کنند، از اجناس ایرانی باشد. در برخی از جلسات مشاهده می‌کنیم که از اجناس خارجی استفاده می‌شود در صورتی که این اقدامات به کشور آسیب می‌زند بنابراین باید از تولید ایرانی استفاده کنیم و یکی از راه‌های جهش تولید همین است.

وی یادآور شد: گاهی بحثی مطرح است که کیفیت جنس ایرانی مناسب نیست اما تجربه کرده‌ایم وقتی مصرف یک کالا جدی می‌شود خریدار می‌تواند به تولید کننده بگوید که جنست باید بهتر شود و تولید از نظر کیفی هم رشد می‌کند.

امام جمعه شیراز، راهکار دوم را افزایش بهره‌وری برشمرد و گفت: در رابطه با بهره‌برداری مناسب از سرمایه‌های خود چه انسانی و چه مادی و مالی ضعف داریم و در جنگی که قرار داریم باید جلوی اسراف گرفته شود.

وی سومین مورد توجه به بحث سرمایه‌گذاری در تولید دانست و گفت: اگر کسی پول دارد به جای اینکه بخواهد به دلالی بپردازد به سرمایه‌گذاری تولیدی بپردازد. مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت و دلالی را تعطیل کند و این نکته قابل توجه بانک‌ها و همه مدیران باشد.

آیت‌الله دژکام همچنین از مردم خواست تا از اجناس داخلی استفاده کنند و سپس ادامه داد: امسال، سال جهش تولید با مشارکت مردم است. اگر مردم ما جنس ایرانی بخرند به معنی این است که به تولیدکننده ایرانی کمک می‌کنند. اگر کسی قدرت سرمایه‌گذاری در تولید ندارد حداقل از جنس ایرانی استفاده کند. شاید بهره‌مندی از جنس خارجی در مواردی بیشتر باشد اما با استفاده از آن ضرر به خودمان می‌زنیم. برای این موضوع باید برنامه‌ریزی داشته باشیم و مردم هم مصرف کالای داخلی را جدی بگیرند و جلوی جنس قاچاق گرفته شود تا بتوانیم به تولید یک سروسامانی دهیم.

امام جمعه شیراز پنجمین راهکار را اصلاح الگوی مصرف و ششمین مورد را ترویج فرهنگ عنوان کرد و افزود: فرهنگ کار در عرصه جنگ فرهنگی هم مطرح است و باید سند فرهنگ کار به میدان آورد.

وی با بیان اینکه هفتمین راهکار ایجاد اشتغال است، افزود: وضع ما در ایجاد اشتغال بد نیست اما باید فارغ‌التحصیلان جویای شغل تلاش زیادی کنیم تا اشتغال ایجاد شود.

آیت‌الله دژکام با تصریح اینکه هشتمین راهکار هم مبارزه با فساد اقتصادی است، گفت: در خصوص مبارزه با فساد اقتصادی جدای از سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی رهبر معظم انقلاب یک فرمان ۸ ماده‌ای صادر کردند. روز گذشته هم رئیس جمهور گفتند که در مبارزه با فساد با هیچ‌کس تعارف نداریم و باید جدی دنبال شود. رهبر معظم در این فرمان ۸ ماده‌ای فرموده‌اند همه حتی کسانی که منصوب از طرف رهبری هستند، باید کارشان شفاف باشند و پاسخ دهند. فساد یک‌باره رخ نمی‌دهد و اژدهای هفت سر است و یک سر آن را بزنیم یک سر دیگر در می‌آورد و باید با فساد مبارزه شود.

امام جمعه شیراز تأکید کرد: از این جهت در چارچوب فرمان ۸ ماده‌ای رهبر معظم، حامی دولت و دستگاه‌های قضایی و مقننه برای مبارزه با فساد هستیم و محکم با مفسدان و کسانی که وضع اقتصادی کشور را به‌هم‌ می‌ریزند مخالف هستیم و اعلام انزجار می‌کنیم.

وی با بیان اینکه اگر می‌خواهیم به این موارد عمل کنیم، باید تقوا داشته باشیم و تقوا هم یعنی دست پاکی گفت: کسانی که در مدیریت‌های نظارتی و مبارزه با فساد قرار دارند، مراقب باشند که شیطان خیلی فریب دهنده است، برخی اوقات یک تغییر اولویت بیشتر داده نمی‌شود.

مبارزه با فساد را جدی‌تر دنبال کنیم

آیت‌الله دژکام برخی از منویات رهبر معظم انقلاب در فرمان ۸ ماده‌ای که تأکید دارند با کسانی که فساد بزرگ می‌کنند، مبارزه جدی شود، یادآور شد و گفت: گاهی اوقات یک مورد کوچک را در بوق و کرنا می‌کنیم اما فساد بزرگ را ندیده می‌گیرید و اسم این کار را با مبارزه با فساد می‌گذاریم که این کار اشتباه است و اگر از روی غرض باشد، خود مظهر فساد است.

وی در خطبه دوم نماز جمعه شیراز برخی از مناسبت‌های پیش‌رو را مثل روز فرهنگ پهلوانی، روز شوراها، روز جهانی کار و کارگر و روز معلم را یادآور شد: ارج و منزلت معلم بر کسی پوشیده نیست اما سئوال اینجاست که چرا معلم آن‌قدر مهم شد؟ مسلما اهمیت جایگاه معلم به‎خاطر نقش تعلیم و تربیت است. اگر آن‌ها تربیت نکنند جامعه انسانی تبدیل به جامعه حیوانی می‌شود و فرق انسان و حیوان در همین تربیت و تعلیم است که خودش را نشان می‌دهد. از این جهت باید به مسئله تعلیم و تربیت و وظیفه دستگاه آموزش و پرورش بار دیگری توجه ویژه کنیم.

به گفته امام جمعه شیراز، در برش استانی نقشه مهندسی کشور اولین مسئله‌ای که مدنظر قرار گرفته است سبک زندگی اسلامی و ایرانی است. اگر فرزندان ما بزرگ شوند و تفاوت بین مرز ایران همیشه پایبند به فرهنگ و ارزش‌ها و آن طرف که از قدیم مخالف ارزش‌های اصیل انسانی بوده‌اند، را نفهمند و در رفتار خود نشان ندهند، ضرر بزرگی کرده‌ایم.

وی با تأکید بر ضرورت حفظ فرهنگ ایرانی اسلامی تأکید کرد: نباید فرزندان خود را مطابق فرهنگ کسانی که به اسرائیل موشک می‌دهد تا سفارت ایران را خراب کند، تربیت کنیم بلکه باید مطابق فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی خودمان تربیت کنیم و این کار معلمان است.

آیت‌الله دژکام با ابراز امیدواری از اینکه سند تعلیم و تربیت و سند نقشه مهندسی استان فارس اجرایی شود، بر ضرورت توجه به این مسئله در سال ۱۴۰۳ تأکید کرد و افزود: مسلما از نظر صنفی هم معلمان و هم کارگران خواسته‌هایی دارند که در راستای عدالت است و باید هر چه در راستای عدالت است، حمایت کنیم چون اگر حمایت نکنیم پیرو قرآن نیستیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ریزش قیمت دلار در روز‌های آینده ادامه خواهد داشت
  • والدین صبور در برخورد با کودک 4 تا 6 ساله موفقتر هستند
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/ مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی | خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی/ خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی
  • تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • دستاورد گواهی ۳۰ درصدی چه بود؟/ تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • جایگاه ایران را در عرصه نبرد فرهنگی و اقتصادی تثبیت کنیم/ مسئولان از تولید ملی حمایت کنند