Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر راه و شهرسازی گفت: با این وضع جمعیت به حداقل ۵۰۰ فروند ناوگان حمل و نقل هوایی نیاز داریم در حالی که موجودی ما ۲۰۰ فروند ناوگان فرسوده با سن بالای ۲۰ سال است‌.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به‌نقل از شبکه خبری تهران نیوز ؛ آخوندی وزیر راه و شهرسازی ساعتی قبل در همایش حمل و نقل اظهار داشت: اقتصاد حمل و نقل، بحثی است که در این رابطه هنوز در ایران به اجماع نرسیده‌ایم و امکان ورود به این بحث به شکل جدی فراهم نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آخوندی با بیان اینکه پیامدهای اشتباه این کار بسیار خطرناک گفت: بدون ورود به این بحث هم نمی‌توانیم اقدام جدی را در جهت بهبود حمل و نقل کشور داشته باشیم. امکان سکونت در شهرها و جابه‌جایی در آن‌ها از دیگر مسائل اصلی شهرهای ما است که ورود به هر کدام، بحث‌های دامنه‌داری را با خودش به همراه دارد.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: یکی از مشکلات اصلی ما در بحث قابلیت و سکونت به نظام حمل و نقل برمی‌گردد. اگر یک نظام حمل و نقل عمومی مطمئن، سریع و ایمن داشتیم، حتما وضعیت شهرها در این حد متمرکز نبود و می‌توانستیم حومه‌نشینی بهتری را داشته باشیم.

وی افزود: در پیرامون، شاهد وضعیت زندگی بی‌کیفیت و نازل هستیم و در شهر، کیفیت نسبتا بهتری نسبت به پیرامون را داریم. این در حالی است که ساکنان شهرهای صنعتی، پیرامون را برای زندگی باکیفیت‌تر انتخاب می‌کنند.

آخوندی بیان کرد: اگر سیستم حمل و نقل عمومی قابل قبول داشتیم، قطعا دچار چنین وضعیتی نمی‌شدیم؛ از دهه ۶۰ برای اینکه دچار تمرکز جمعیت در مرکز تهران نشویم، شهرهای جدید پرند، پردیس، اندیشه و … را احداث کردیم قبل از آن که نظام جمل و نقل عمومی این شهرها طراحی و به مرحله اجرا گذاشته شود. اما نتیجه چه شد؟ نتیجه این بود که بعد از سی سال، هنوز هم نتوانسته‌اند موقعیت سکونت‌گاهی‌شان را ایجاد کنند.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه قبل از پیگیری احداث شهر جدید باید مسیر حمل و نقل آن را مشخص کنیم گفت: این مشکل نه تنها در تهران، بلکه در سایر کلانشهرهای مشهد، شیراز و اصفهان هم به چشم می‌خورد. هنوز هم که هنوز است، در مسیر ارتباطی صدرا و شیراز مشکل داریم. اگر ما بحث قابلیت و کیفیت زندگی در شهرهایمان را به عنوان یک چالش در نظر بگیریم، ریشه این چالش به امکان حرکت در درون و حومه شهرهای ایران برمی‌گردد.

وی ادامه داد: واقعیتش این است که هر کدام از این‌ها بخواهد هدف قرار بگیرد، نیاز به دو بحث پایه‌ای گفتمان قالب و الزامات اقتصادی داریم، زیرساخت‌های حمل و نقلی ایران چه در درون شهر و برون شهر کاملا فرسوده است  و نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد، در حوزه ریل، هوا، جاده‌ای و ناوگان این وضعیت بسیار غیرقابل قبول را داریم.

آخوندی بیان کرد: ما با این وضع جمعیت به حداقل ۵۰۰ فروند ناوگان حمل و نقل هوایی نیاز داریم در حالی که موجودی ما ۲۰۰ فروند ناوگان فرسوده با سن بالای ۲۰ سال است‌. سن ناوگان ما در جاده نیز بسیار بالاست همچنین در حوزه ریلی هم همین شرایط را داریم. اگر بخواهیم به یک میانگین برسیم، حداقل نیاز به ۲۸ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در دوره ۵ ساله داریم.

وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد:  اگر مترو هم به این رقم اضافه شود، حتما این ارقام بسیار بزرگ‌ و تکان‌دهنده‌تر خواهد بود. آیا این ارقام بالایی که ما عنوان می‌کنیم، دست‌یافتنی است؟ خیر. میزان وابستگی حمل و نقل به بودجه عمومی کمرشکن است. ما یک اقتصادی را تعریف کردیم که در درون خودش هیچگونه خوداتکایی ندارد.

وی اذعان داشت: قیمت تمام شده هر بلیط مترو بدون استهلاک اصل سرمایه ۱۳۰۰ است ولی قیمتی که پرداخت می‌شود، ۵۰۰ تومان می‌باشد. آیا این معادله قابل تداوم است؟ چه اتفاقی رخ می‌دهد؟ همین وضع موجود پیش می‌آید؛ وقتی پول وجود نداشته باشد، ناوگان جدید وارد نمی‌شود و ناوگان‌های قدیم فرسوده‌تر می‌شوند و در این صورت امکان تجدید ناوگان، تقویت زیرساخت و نگهداری سالانه را نخواهیم داشت.

آخوندی گفت: در حوزه برون شهری هم چنین وضعیتی را داریم. حدود ۲۱۷ هزار کیلومتر راه داریم که ارزش آن بالای ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است که کمبود پول موجب فرسایش راه می‌شود.

او ادامه داد: قصد افزایش قیمت استفاده از حمل و نقل را داریم، عده‌ای به عنوان متولی مردم عنوان می‌کنند که “زمزمه گران کردن استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی به گوش می‌رسد” اما این را نمی‌گویند که قصد تقویت سیستم حمل و نقل و رفاه مردم را داریم. اگر وارد بحث اقتصاد نشویم، مسئله به جایی نمی‌رسد. بدون حل و فصل مسئله اقتصاد، تمام حرف‌های ما توصیه کلی است. من نمی‌گویم که قیمت حمل و نقل واقعی در داخل شهر را از مردم بگیریم و این را هم می‌دانم که این موضوعات عوارض اجتماعی دارد اما نپرداختن به این موضوع مشکلی را حل نمی‌کند.

وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد:  چه در دولت وچه  مجلس و همچنین در افکار عمومی نیاز به یک شفافیت واقعی داریم. همه می‌توانیم به یکدیگر طعنه بزنیم اما فایده‌ای ندارد. ما از یک طرف به دنبال کمینه کردن هزینه بهره‌بردار و بیشینه‌کردن هزینه دولت هستیم ولی از طرفی هم دولت، ظرفیت هیچ‌گونه سرمایه‌گذاری را ندارد. آیا غیر از استهلاک سرمایه موجود نتیجه دیگری خواهیم گرفت؟

آخوندی عنوان کرد: ما عمدتا روی حمل و نقل چندوجهی تمرکز کرده‌ایم و اساسنامه ریل حومه‌ای را هم به دولت پیشنهاد کرده‌ام. بحث توسعه ایستگاه‌ها را باید در دستور کار قرار دهیم که همینطور هم هست.

وی در پایان بیان کرد: از حمل و نقل خودرومحور باید به سمت حمل و نقل ریلی حرکت کنیم. حتما باید به سمت ریل سبک برویم. مترو راه حل بسیار گران قیمتی است.

انتهای پیام/*

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۹۵۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست آمریکا : سیستم مشترک دفاع هوایی کشورهای عربی مقابل ایران

به گزارش صدای ایران از انتخاب،بلینکن در جریان نشست وزرای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، طی اظهاراتی مدعی شد: «این مسئله تهدید حاد و فزاینده ایران را نشان می‌دهد، اما همچنین نیاز به همکاری در زمینه دفاع یکپارچه را هم نشان می‌دهد».

ایلنا: وزیر خارجه آمریکا رهبران کشور‌های خلیج فارس را به یکپارچگی دفاعی بیشتر فراخواند.

«آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه ایالات متحده، خطاب به رهبران کشور‌های حوزه خلیج فارس گفت که رویارویی ایران و اسرائیل نیاز به یکپارچگی دفاعی بیشتر را نشان می‌دهد.

بلینکن در جریان نشست وزرای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، طی اظهاراتی مدعی شد: «این مسئله تهدید حاد و فزاینده ایران را نشان می‌دهد، اما همچنین نیاز به همکاری در زمینه دفاع یکپارچه را هم نشان می‌دهد».


دیگر خبرها

  • هدف آمریکا از خرید ۸۱ فروند جنگنده روسی از قزاقستان چیست؟
  • اضافه شدن ۲۲ هزار صندلی به ناوگان هوایی کشور
  • امیر الهامی: پدافند هوایی ارتش در آمادگی بالای رزمی قرار دارد
  • پدافند هوایی ارتش در آمادگی بالای رزمی قرار دارد
  • ۲۲ هزار صندلی به ناوگان هوایی کشور اضافه شد
  • ۴۵ درصد ناوگان اتوبوسرانی مشهد فرسوده است
  • درخواست آمریکا : سیستم مشترک دفاع هوایی کشورهای عربی مقابل ایران
  • تاکید وزیر راه و شهرسازی به توسعه ناوگان هوایی ایران
  • استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه ناوگان هوایی
  • استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش‌بنیان درتوسعه ناوگان هوایی