Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسکو - ایرنا - کنفرانس بین المللی والدای در حالی نخستین روز خود را در هتل اینترکنتینتال مسکو به پایان برد که علاوه بر بلند شدن صدای انتقادها از سیاست های آمریکا، فرصتی برای تشریح مواضع جمهوری اسلامی ایران در خاورمیانه شد.

به گزارش دوشنبه شب ایرنا، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه صبح امروز با سخنرانی های خود آغازگر این کنفرانس بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آسیب پذیری از سوی گروه های افراطی همچون داعش و راهکارهای مقابله با افراطی گری در منطقه و جهان، بحران سوریه و مدنظر قراردادن همکاری های ایران، روسیه و ترکیه برای حل این بحران در مقابل اقدام های تهدید آمیز و ایجاد اختلاف قومی و اجتماعی در سوریه از جمله مواردی بود که وزیر خارجه ایران به آنها اشاره کرد.
ظریف در بخش دیگری از سخنان خود،عنوان کرد که اشغال تحریک آمیز بخش هایی از سوریه به وسیله آمریکا و از طریق نوابی که شتابزده تامین مالی شده اند، مانعی مهم در راه تلاش برای بهبود اوضاع سیاسی و بازسازی در آن کشور بوده و اثر منفی بر بازسازی عراق نیز می گذارد.
وی با بیان اینکه انسجام ملی و تمامیت ارضی عراق و سوریه باید در صدر فهرست اولویت های ما باشد؛ ناآرامی قومی در عراق و سوریه که آلوده به تجزیه طلبی است، را تهدیدی علیه تمام منطقه و فراتر از آن دانست و گفت: این مسئله ای است که مسئولان ملی و محلی و تمامی دولت های دخیل باید از طریق گفت و گو و بر مبنای حاکمیت ملی، تمامیت ارضی و قوانین اساسی ملی به آن پرداخته و تلاش کنند تا تنش های قومی را به همکاری و همگرایی تبدیل کنند.
وزیر امور خارجه کشورمان به موضوع فلسطین نیز اشاره کرد و گفت: مسئله فلسطین که اشغال، ریشه آن است کماکان مهمترین مسئله ای است که منطقه و تمام دنیا با آن مواجه است، بی عدالتی و جنایاتی که در 70 سال گذشته علیه مردم فلسطین رخ داده، احساس دیرینه ای از خشم و انزجار و ناتوانی را در جهان اسلام پدید آورده است.
وی به موضوع یمن هم اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: حملات تهاجمی و بی هدف علیه مردم یمن، که به اشتباه تصور می شد در چند هفته به یک پیروزی نظامی منتهی می شود، اکنون وارد سال چهارم شده است. این (جنگ) منبع دیگر تنش در منطقه و زمینه مناسب دیگری برای گروه های افراطی است که به توجه فوری نیاز دارد.
وزیر خارجه ایران بار دیگر سیاست های ضد ایرانی آمریکا را زیر سوال برد و افزود: تلاش آمریکا و حامیان منطقه ای اش برای سلب توجهات از مشکلات واقعی از طریق مقصر دانستن ایران در خصوص انتخابات غلط خود مطمئنا نمی تواند مشکلات آنها را رفع کرده یا اشتباهات مداوم آنها را جبران کند.
ظریف گفت: ما در ایران بر این باوریم که از ماندن در گذشته و تکرار الگوی قدیمی خرید امنیت، تشکیل بلوک ها و اتحادیه ها نتیجه ای حاصل نمی شود؛ ما سالها بر جستجو برای یافتن راه حل های سیاسی برای بحران ها در سوریه و یمن تاکید کرده ایم و با تمرکز بر اوضاع بی ثبات کشورهای همسایه خلیج فارس، پیشنهاد مجمع گفت و گوی منطقه ای را برای خروج از چند دهه جنگ و درگیری و ایجاد آینده ای متفاوت برای منطقه مان داده ایم.
وی گفت: ما بر این باوریم که دو مفهوم اساسی، که دیروز هم در کنفرانس امنیتی مونیخ بر آن تاکید کردم، در این سفر حائز اهمیت اساسی است، نخست: کشورهای همسایه ما در خلیج فارس، در به رسمیت شناختن آنچه که باید برای آن تلاش کنیم یعنی ایجاد «منطقه ای قوی» به جای «مرد قوی در منطقه» به ایران پیوندند. دوران هژمونی منطقه ای و جهانی مدتهاست که بسر آمده است و تمایلات هژمونیک فقط باعث ایجاد بی ثباتی و ناامنی می شود.
وزیر خارجه ایران در توضیح مفهوم دوم گفت: همه باید این توهم را که امنیت را می توان از خارج خرید یا به هزینه ناامنی دیگران بدست آورد، کنار بگذاریم؛ ما باید از مفهوم منسوخ ائتلافات و اتحادهایی که مبتنی بر دستیابی به امنیت از طریق حذف و ناامنی برای دیگران است، فاصله بگیریم.
** لاوروف: روسیه به مقاصد ائتلاف آمریکایی برای مبارزه با جبهه النصره مشکوک است
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز در آغاز کنفرانس والدای گفت: از طرف آمریکایی می خواهم در سوریه با آتش بازی نکند، روسیه نگران تلاش ها برای تجزیه سوریه است و این نگرانی ها از رفتارهای آمریکا سرچشمه می گیرد؛ آمریکایی ها باید بازی با آتش در سوریه را برای تحقق منافع زودگذر کنار بگذارند.
وی با بیان اینکه بعضی از بازیگران بین المللی تلاش می کنند از بحران سوریه برای تحقق منافع خود استفاده کنند، گفت: شاهد مواردی از نقض توافق مناطق کاهش تنش در سوریه هستیم و تلاش می کنیم به راه حلی در این باره دست پیدا کنیم.
وی سپس درجمع خبرنگاران نیز از آمریکا به دلیل سیاست هایش در سوریه انتقاد کرد و گفت: روسیه به مقاصد ائتلاف تحت رهبری آمریکا برای مبارزه با گروه تروریستی جبهه النصره مشکوک است؛ بارها اعلام کرده و دوباره تکرار می کنم، بسیار شک دارم و شواهد زیادی وجود دارد که مقاصد شرکای غربی در ائتلاف تحت رهبری آمریکا برای مبارزه با گروه تروریستی جبهه النصره را زیر سوال می برد.
لاوروف در ادامه از طرح گفت وگوی منطقه ای خاورمیانه استقبال کرد و گفت که روسیه از این طرح پشتیبانی می کند.
وزیر خارجه روسیه همچنین بر لزوم انجام تحقیقات در مرز سوریه و اسرائیل (سرزمین های اشغالی) تاکید و خاطرنشان کرد که برای این منظور می توان از ساز و کارهای سازمان ملل کمک گرفت.
وزیر امور خارجه روسیه در مورد استفاده از مساله کردها از سوی برخی قدرت ها برای اهداف سیاسی خود هشدار داد و گفت: بارها اعلام کرده ایم که حمایت از کردها موضع اصولی روسیه است.
وی افزود: ما از تمایل قانونی کردها برای زندگی بر اساس سنت ها و رسوم خود و مطابق با تاریخ پرافتخار خود حمایت و پشتیبانی می کنیم.
لاوروف گفت: اما اینکه برخی قدرت ها از آرمان های کردها برای بازی های ژئوپلیتیکی استفاده می کنند و هیچ وجه مشترکی با منافع این قوم و مصالح امنیتی منطقه ندارد، غیرقابل قبول می دانیم.

** انتقاد کارشناسان نشست والدای مسکو از سیاست های واشنگتن در سوریه
سید محمدکاظم سجادپور عضو هیات عالیرتبه همراه وزیر امور خارجه ایران و رئیس مرکز آموزش و پژوهش‌های بین‌المللی وزارت امور خارجه کشورمان نیز در خصوص این کنفرانس به ایرنا گفت نقش مشترک ایران، روسیه، ترکیه و سازمان ملل متحد در حل مساله سوریه در پنل ویژه ای در نشست والدای مسکو بررسی شد.
وی افزود: کارشناسان بسیاری در این نشست از اقدام های آمریکا در سوریه، انتقاد کرده اند.
در کنفرانس خاورمیانه ای باشگاه مذاکره بین المللی والدای روسیه (Valdai) تحت عنوان «روسیه در خاورمیانه: نقش آفرینی در تمامی صحنه ها»، که از امروز دوشنبه به مدت دو روز در مسکو برگزاری می شود، اندیشمندان و مقام های حدود 30 کشور جهان، درباره شرایط پساداعش در سوریه، چشم انداز درگیری های فلسطین و رژیم صهیونیستی، بررسی شرایط و بحران در یمن، سازوکارهای کمک به لیبی، مسائل کردها و در مجموع کاهش تنش های منطقه ای در قالب هشت پنل، بحث و تبادل نظر می کنند.
وزیر امور خارجه ایران که به همراه هیاتی عالی رتبه وارد مسکو شده بود بعد از ظهر دوشنبه روسیه را به مقصد ایران ترک کرد.
‎موسسه والدای از مهم ترین و معتبرترین نهادهای مطالعاتی و اندیشکده های جهان است که هر ساله نشست های بین المللی زیادی را با حضور اندیشمندان و مقامات بلندپایه کشورهای جهان در موضوعات مختلف و مهم بین المللی، برگزار می کند.
باشگاه سیاسی بین المللی «والدای» که در سال 2004 به منظور ایجاد میدانی برای مباحثه همانند مجمع داووس سوییس و در رقابت با این کنفرانس بین المللی غربی، تاسیس شد، با جذب همکاری 62 کشور جهان، نشست های خود را به صورت سالانه و منظم برگزار می کند و به عنوان گردهمایی بین المللی، ارائه کننده دیدگاه های مستقل سیاسی یا همگرا با روسیه است.
موضوع محوری اجلاس 2018 باشگاه مباحثه والدای «حواشی دنیای فردا» نام دارد که پنل ها به گونه سنتی پشت درهای بسته فعالیت می کنند، اما شرکت کنندگان پس از پایان نشست ها، دیدگاه های خود را مطرح می کنند.
اروپام ** 1346**3404** گزارش: رحمت الله خدادادی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۹۸۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم

«ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با خودداری از اظهارنظر درباره کانال های ارتباطی میان واشنگتن – تهران گفت: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم.

به گزارش ایرنا، «ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در نشستی خبری در پاسخ به پرسشی درباره برخی گزارش ها درباره احیای مذاکرات رفع تحریم ها و مذاکرات مستقیم میان تهران – واشنگتن گفت: « من در مورد راه‌های ارتباط خود با ایران اظهار نظر نمی‌کنم اما باید بگویم ما در حال مذاکره مستقیم با ایران در نیویورک یا هر جای دیگری در مورد برجام نیستیم.»

پاتل در پاسخ به سوال دیگری درباره گزارش حقوق بشری وزارت خارجه آمریکا و وضعیت خبرنگاران و شبکه اینترنشنال گفت: نمی خواهم به هیچ بخش خاصی در گزارش حقوق بشر اشاره کنم.

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در عین حال با تکرار اتهامات ضد ایرانی واشنگتن مدعی شد: «اما همه می دانند که حکومت ایران یکی از بزرگترین صادرکنندگان تروریسم در جهان است. همزمان با این امر، حکومت ایران کاملا یک محیط آزاد و باز رسانه ای را نادیده می گیرد. شما در سه سال گذشته شاهد سرکوب شدید نهاد های رسانه، خبرنگاران و اهالی رسانه در ایران بوده اید. ما به انجام اقدامات برای مسوول ساختن حکومت ایران به دلیل نقض حقوق بشر و  خرابکارانه ادامه خواهیم داد.»

پیش از این، یک منبع آگاه در گفت‌وگو با ایرنا درباره برخی ادعاها درخصوص مذاکرات مستقیم نمایندگان ایران و آمریکا گفت: هیچ مذاکره مستقیمی بین ایران و آمریکا برقرار نیست و تبادل پیام‌ها صرفا در چهارچوب تعریف شده در جریان می‌باشد.

وی تاکید کرد: مذاکرات رفع تحریم با کشورهای عضو برجام توسط علی باقری کنی به عنوان مذاکره کننده ارشد هسته ای جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌شود.

«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز سوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ درخصوص وضعیت مذاکرات رفع تحریمها گفت: جمهوری اسلامی ایران برای تأمین حقوق ملت، به ویژه در موضوع رفع تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران همواره از همه ظرفیت های دیپلماتیک خود استفاده کرده است.

او تصریح کرد: کسی که زیر میز دیپلماسی زد، نه جمهوری اسلامی ایران، بلکه آمریکا بود. شرکای آمریکا در توافق برجام هم نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند و خلاء خروج غیر قانونی آمریکا از توافق برجام را جبران کنند.

سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: لذا جمهوری اسلامی ایران مطابق خط مشی حکیمانه ای که مقام معظم رهبری تبیین و امر فرمودند، در مسیر بی اثر سازی تحریم ها حرکت کرده و در این مسیر توفیق های زیادی به دست آورده است.

کنعانی ادامه داد: موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه در حاشیه نشست‌های بین‌المللی و در دیدار با طرفهایی که در موضوع برجام و مذاکرات رفع تحریم های ظالمانه می‌توانند ایفای نقش کنند یا نقش تعریف شده و سازمانی دارند مطرح می شود، دیدگاه ها شنیده می شود و دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران ارائه می گردد.

تارنمای محافظه کار واشنگتن فری بیکن فروردین ماه امسال  اعلام کرد: دولت جو بایدن معافیت‌های تحریمی را که به ایران اجازه می‌دهد در چارچوب برجام وارد همکاری‌های هسته‌ای با طرف‌های بین‌المللی شود، تمدید نکرده است.

دولت بایدن اجازه داده است که مجموعه ای از معافیت های تحریمی که به ایران و روسیه اجازه می دهد،همکاری مشترک داشته باشند، منقضی شود اما به اجرای آن تحریم ها متعهد نمی شود.

واشنگتن آخرین بار آگوست ۲۰۲۳ این معافیت‌ها را تا ابتدای سال ۲۰۲۴ تمدید کرده بود و این معافیت‌ها اکنون منقضی شده‌اند.

«متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه درباره علت منقصی شدن این معافیت های تحریمی حرفی نزد اما به واشنگتن فری بیکن گفت که مقامات همچنان «در حال بررسی معافیت‌ها به عنوان بخشی از روند بررسی منظم هستند» و اظهارنظر عمومی پس از تصمیم‌گیری بعنوان بخشی از آن بررسی ارائه خواهد شد.

معافیت‌های تحریمی ایران در چارچوب برجام صادر می‌شود و دولت‌های آمریکا هر ۶ ماه موظف به تمدید آن بوده‌اند.

بر اساس متن برجام، کشورهای امضا کننده آن متعهد شده بودند که با ایران در حوزه‌ همکاری هسته‌ای صلح‌آمیز از جمله در پروژه‌های رآکتور تحقیقاتی اراک و تاسیسات فردو همکاری کنند.

در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ این معافیت‌ها به دلیل خروج آمریکا از برجام لغو شد اما جو بایدن پس از ورود به کاخ سفید اعلام کرد که این معافیت‌ها را صادر خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریم‌های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.

اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می ۲۰۱۹) شورای‌عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.

ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند. اما با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت گرفت.

دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرد اما تاکنون دربرابر هرگونه اقدام معتبر برای جبران رفتار نادرست گذشته کوتاهی کرده و  سیاست های فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ را در پیش گرفته است.

دولت بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و تلاش برای بازگشت به برجام بوده، تاکنون نه تنها موفق به بازگشت به برجام نشده است بلکه پی در پی به بهانه های برنامه دفاعی بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران از جمله موشکی بالستیک، پهپادی، هسته ای و حقوق بشر تحریم هایی را علیه ایران وضع کرده است.

tags # برجام ، آمریکا سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • مدد الهی نظامیان متجاوز آمریکا را در طبس زمین‌گیر کرد
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • سفیر ایران در کنگو با وزیر خارجه این کشور دیدار کرد
  • تشریح ابعاد پاسخ موشکی و پهبادی ایران در برنامه گفتگوی ویژه خبری
  • بررسی دستاوردهای ایران در مرکز شرق شناسی روسیه 
  • تثبیت قدرت ایران در خاورمیانه/ هیچ اقدامی علیه منافع ملی ما بی پاسخ نخواهد ماند
  • رئیس جمهور روز ملی جمهوری عربی سوریه را تبریک گفت
  • رئیسی روز ملی سوریه را تبریک گفت
  • پیام ابراهیم رئیسی به بشار اسد +جزئیات
  • سخنگوی وزارت خارجه : آمریکا در ۳ هفته اخیر پیام‌های متعددی را از کانال‌های مختلف دیپلماتیک به ایران ارسال کرد