Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-24@23:51:11 GMT

استانداردنبودن خودروها عامل‌ اصلی آلودگی هوا

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۰۱۸۵۸

اقتصاد > صنعت - ایسنا گزارش داد: نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه درتولید حامل‌های سوختی مانند بنزین به استاندارد یورو ۵ رسیده‌ایم، گفت: عامل اصلی آلودگی هوا استاندارد نبودن خودروهای تولید داخل است

علی ادیانی در خصوص ضرورت بهینه‌سازی سوخت با استاندارد یورو ۴ و یورو ۵، بیان کرد: پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس روزانه ۱۲ میلیون لیتر بنزین با استاندارد یورو ۵ تولید می‌کند و فاز دوم آن نیز خوشبختانه راه‌اندازی شده است و امیدواریم بتوانیم هر چه سریعتر به تولید ۱۲ میلیون لیتر دیگر هم دست یابیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس در سه مرحله باید ۳ تا ۱۲ میلیون لیتر تولید بنزین با استاندارد یورو ۵ داشته باشد که در مجموع ۳۶ میلیون لیتر در روز می‌شود که اگر این اتفاق بیفتد ما دیگر نیازی به واردات بنزین نخواهیم داشت.

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس در ادامه گفت: ما در سال ۹۷ بنزین وارد نمی‌کنیم و وزارت نفت به سمتی رفته که در تولید بنزین مورد نیاز داخل کشور به خودکفایی رسیده‌ایم و این یک افتخار بزرگی است اگرچه آن را دیر به دست آوردیم.

ادیانی با بیان اینکه در بودجه ۹۷، مجلس هیچ اعتباری در اختیار دولت برای واردات بنزین قرار نداده است، اظهار داشت: وزارت نفت خوشبختانه با تلاش صنعتگران و دانشمندان داخلی به ویژه با فعالیت و همکاری قرارگاه خاتم‌الانبیای سپاه پاسداران که با افتخار این کار را به عنوان یک پالایشگاه تولید بنزین ایرانی در مدار کار قرار داده است، در بحث تولید بنزین به خودکفایی رسیده‌ است.

نماینده مردم قائم شهر در مجلس با اشاره به اینکه کارشناسان می‌گویند ۸۰ درصد آلودگی هوای تهران به دلیل استفاده از سوخت‌های غیراستاندارد است، بیان کرد: بحث آلودگی هوا امروز یکی از چالش‌های جدی کلان شهرهاست و ریشه در یک سلسله عوامل متعدد دارد. دلیل اول این است که ما خودروهایی که در مجموعه ناوگان حمل و نقل درون شهری مانند شهر تهران و دیگر شهرها استفاده می‌کنیم، خودروهایی نیست که در چارچوب استانداردهای لازم و منطبق با مباحث زیست محیطی و آخرین شاخص‌های صنعت به لحاظ آشتی با محیط زیست تولید شده باشد.

وی با تاکید بر اینکه بخش اعظم آلودگی هوای کلان شهرها به وسایل نقلیه مانند موتور سیکلت بر می گردد، افزود: هر موتور سیکلت حدود شش برابر خودروی سواری آلودگی ایجاد می‌کند. به اعتقاد من مسئولان تولید وسایل نقلیه از موتور سیکلت تا کامیون به ویژه خودروهای سواری باید به سمت انطباق تولیدات‌شان با استانداردها حرکت کنند.

ادیانی گفت: اخیرا نقل قولی از یکی از مدیران ذیربط در تولید خودرو شنیده‌ام که گفته‌اند برخی از استانداردهایی که ما برای تولید خودروی داخل داریم بنز و هیوندا ندارند. من نمی‌دانم این نقل چقدر صحت دارد ولی چنین نقل قول‌هایی با واقعیت‌های موجود همخوانی ندارد.

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد: واقعیت این است که تولیدات داخل ما چه توسط شرکت ایران خودرو و چه توسط سایپا که بخش اعظم تولید خودروهای سواری را به صورت انحصاری در اختیار دارند، قابل انطباق با استانداردهای بین‌المللی نیست و بدون شک من اعتقاد دارم هزینه‌ای که ملت ایران - برای اینکه ما در خودروسازی به خودکفایی برسیم و به تولید داخل همراه با استانداردها دست پیدا کنیم- داده‌اند هیچ ملتی بر روی کره زمین نداده است.

نماینده مردم قائمشهر در مجلس، گفت: متاسفانه بازار خودروی ما در اختیار چین و کره جنوبی است و اینها برای نظام مدیریت تولید خودرو بعد از انقلاب ننگ است. من به عنوان یک شهروند ایرانی خجالت می‌کشم که اینقدر صنعت خودروسازی داخل کشور را ضعیف می‌بینم و اگر به همین حالت پیش برویم چند سال دیگر ماشین‌های تولید افغانستان داخل کشور رژه خواهند رفت. یکی از عارضه‌های بی‌عرضگی در عدم دستیابی به تولیدات خودروی استاندارد این است که چوبش را مردم باید بخورند.

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس، گفت: مردم از یک جهت بدون حساب و کتاب از صنعت خودروی داخلی که در جای خودش از منظر ایجاد اشتغال درست است، حمایت می کنند، اما از این نجابت مردم، مسئولان اوج نانجیبی را رقم می‌زنند. مردم از دو جهت ضرر می‌کنند؛ هم پول‌شان هزینه می‌شود و هم جان‌شان.

ادیانی با تاکید بر اینکه یکی از آسیب‌هایی که خودروهای داخل کشور وارد می‌کنند این است که بنزین زیادی را مصرف می‌کنند، عنوان کرد: آلودگی هوای کلان‌ شهرها ربطی به غیراستاندارد بودن سوخت‌ها ندارد، در سال ۹۰ نیز دعوا و جنجال بنزین پتروشیمی را به عنوان عامل آلودگی هوای تهران مطرح کردند و در آن مقطع نیز این مساله صحت نداشت چرا که یک لیتر بنزین پتروشیمی در تهران توزیع نمی‌شد و تمام بنزین‌هایی که در تهران عرضه می‌شد، بنزین یورو ۴ بود و بزرگ‌ترین دلیل هم بر باطل بودن این حرف آن است که اگر بنزین تولید شده در پتروشیمی‌ها در تهران توزیع می‌شد و سبب آلودگی هوا از آن بود، چرا اکنون که در سطح تهران بنزین‌های یورو ۴ و یورو ۵ عرضه می‌شود آلودگی آن بیشتر شده است و وضعیت از پنج سال قبل نیز بدتر شده است، این حرف‌ها غیرکارشناسی است و در آن زمان نیز به انگیزه سیاسی برای کوبیدن یک دولت و تخریب آن مطرح کردند.

وی خاطرنشان کرد: مساله آلودگی هوای تهران دارای چند دلیل است که در درجه اول استاندارد نبودن خودروهای داخل کشور یکی از علت‌های آلودگی هواست. البته این به این معنا نیست که ما باید مرزها را باز کنیم و ماشین‌های خارجی را وارد کنیم. ما باید ضمن حمایت از تولید داخلی، مدیران را مکلف کنیم که تولید ماشین‌ها را صادرات‌محور و رقابت‌محور کنند.

 

35223

کلید واژه‌ها : بازار خودرو - واردات خودرو - خودرو فرسوده - آب و هوا -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۰۱۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل

آقای سید شجاع الدین امامی رئوف در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار حوزه صنعت خبرگزاری صداوسیما افزود: در سال ۱۴۰۲، حدود ۴۹۰ هزار تن انواع پارچه در کشور تولید شده است که ۷۵ درصد نیاز بازار را پوشش می‌دهد و ۱۴۵ هزار تن از نیاز بازار از طریق واردات تأمین شد.

  کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   وی با بیان اینکه ارزبری واردات پارچه برای کشور در سال ۱۴۰۲ حدود ۷۵۰ میلیون دلار برآورد می‌شود، گفت: از این میزان ۱۰۵ هزار تن معادل حدود ۵۸۰ میلیون دلار آن مربوط به پارچه‌های تاروپودی از جنس الیاف مصنوعی است و پس از آن، پارچه‌های رومبلی با ارزش وزنی حدود ۱۱ هزار تن و ارزش دلاری ۶۲ میلیون دلار وارد کشور می‌شود.   دبیر انجمن صنایع نساجی با اشاره به حذف ارز ترجیحی برای واردات پارچه از فروردین ماه امسال افزود: این محدودیت تنها مربوط به ردیف تعرفه‌های پارچه‌های رومبلی است که تنها یک دهم از کل حجم بازار پارچه کشور را شامل می‌شود و برای واردات انواع دیگر پارچه‌ها محدودیتی وجود ندارد.   رئوف همچنین، مجموع واردات در صنعت نساجی و پوشاک را، چهار برابر صادرات در این صنعت عنوان کرد و گفت: در سال ۱۴۰۲، حدود ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار واردات در صنعت نساجی و پوشاک به ثبت رسیده که شامل مواد خام پایه و مواد واسطه‌ای می‌شود و در مقابل، مجموع صادرات در ردیف تعرفه‌های این صنعت ۵۵۰ میلیون دلار برآورد شده که بخش عمده آن نیز مربوط به صادرات فرش ماشینی و کفپوش و موکت است.    کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   وی چند نرخی بودن ارز را یکی از مشکلات جدی تولیدکنندگان عنوان کرد و گفت: چند نرخی بودن ارز نه تنها مشکل صنایع نساجی، بلکه مسئله اصلی برای همه صنایع است. در حال حاضر اختلاف بین ارز ترجیحی و ارز مبادله‌ای زیاد است و این یعنی تنبیه صادرات و تشویق واردات.   دبیر انجمن صنایع نساجی ادامه داد: درباره ارز ترجیحی نظر انجمن صنایع نساجی ایجاد وحدت رویه در کل زنجیره این صنعت، یعنی تک نرخی شدن ارز است؛ بدین صورت که ارز ترجیحی به هیچ صنعتی تخصیص داده نشود.    رئوف افزود: انجمن صنایع نساجی به وزارت صمت پیشنهاد داده، تخصیص ارز ردیف تعرفه‌های واردات در صنعت نساجی را شفاف سازی کند تا مشخص شود افرادی که اقدام به واردات کرده اند، بازرگان بوده اند یا تولیدکننده؛ چراکه بیشترین واردات در این صنعت توسط افراد غیر از تولیدکنندگان انجام می‌شود.   وی به میزان سرمایه گذاری انجام شده در این صنعت نیز اشاره کرد و افزود: سالانه حدود ۳۴۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری در حوزه خرید تجهیزات و انتقال تکنولوژی در این صنعت انجام می‌شود و تولیدکنندگان در سال‌های اخیر در بحث بازسازی و نوسازی حلقه‌های مختلف تولید اقدامات موثری انجام داده اند، به طوری که از واحد‌های تولید الیاف مصنوعی و پنبه‌ای گرفته تا واحد‌های رنگرزی و چاپ و تکمیل، در حال حاضر می توانند پاسخگوی نیاز بازار داخل باشند.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی    

دیگر خبرها

  • بیش از پنج هزار خودرو در استان اردبیل دو گانه سوز شد
  • راه‌اندازی چهارمین قطار قم_مشهد با تکیه بر توان تولید داخل
  • تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل
  • کیفیت هوای تهران در شرایط قابل قبول قرار دارد
  • روزانه ۲۳ تن زباله های پلاستیکی در ایلام تولید می شود
  • مدیر عامل بایرلورکوزن: اشتباه کردم که روی فلوریان ویرتس قیمت گذاشتم
  • سهم خودروهای پلاک شهرستان در آلودگی هوای تهران
  • سهم خودروهای پلاک شهرستان از آلودگی هوای تهران
  • کیفیت هوای تهران در سومین روز اردیبهشت
  • پلاک‌گذاری تاکسی‌های برقی در انتظار نامه شورای عالی ترافیک