Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - کارشناس مسائل آموزش و پرورش از جمله دلایل ناکارآمدی آموزش زبان انگلیسی به دانش آموزان به ویژه در دوره ابتدایی را بلاتکلیفی آموزش و پرورش و این مساله عنوان کرد که متولیان نظام آموزشی نمی دانند آیا باید زبان انگلیسی را در مدارس آموزش بدهند یا نه؟

مهدی بهلولی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار حوزه آموزش ایرنا اظهار داشت: اگر قرار است در کنار دیگر کتاب های درسی، آموزش زبان نیز داده شود و دانش آموزان مطالب را خوب یاد بگیرند به طور طبیعی آنان با فرهنگ انگلیسی تا حدودی آشنا می شوند که این مساله برای نظام آموزشی قابل قبول نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی همچنین با طرح این پرسش که چرا ما در ایران در ارائه آموزش زبان انگلیسی به دانش آموزان مشکل داریم؟ تصریح کرد: بخشی از این مساله به ناکارآمدی نظام آموزشی باز می گردد و البته این ناکارآمدی صرفا در آموزش زبان انگلیسی نیست به این معنا که افرادی هم که حتی در رشته مختلف تحصیلی دانش آموخته شده اند، نیز مهارت و توانایی کافی را در آن زمینه ندارند.
این کارشناسی آموزشی اضافه کرد: شاید بتوان یکی دیگر از دلایل ناکارآمدی آموزش و پرورش در این زمینه را نارضایتی شغلی معلمان، تراکم دانش آموان در کلاس های درس و مهمتر از همه ملاحظاتی در ارتباط با آموزش زبان انگلیسی در مدارس ذکر کرد که آموزش را از جذابیت و پویایی دور می کند.
وی اظهار کرد: در این شرایط هنگامی که خانواده های متوسط و مرفه جامعه ناکارآمدی آموزش زبان انگلیسی در مدارس را مشاهده می کنند، با پرداخت هزینه فرزندان خود را راهی آموزشگاه ها می کنند و در این میان دانش آموزان طبقه پایین که امکان حضور در این آموزشگاه ها را ندارند، از قافله عقب می مانند و نتیجه آن می شود که مدرسه و نقش و تاثیر آن در آموزش به سمت ناکارآمدی بیشتر می رود.
این کارشناس آموزشی در خصوص راهکارهای حل مشکل آموزش زبان انگلیسی در مدارس تصریح کرد: در آموزش و پرورش بر اساس سند تحول بنیادین نظام آموزشی و در راهکار یک از بند پنجم آمده است آموزش زبان انگلیسی در چارچوب بخش انتخابی (نیمه تجویزی) برنامه درسی با رعایت اصل تثبیت و تقویت هویت اسلامی - ایرانی ارائه شود.
بهلولی ادامه داد: اما سال 91 و در دولت دهم عنوان شد از آنجا که یادگیری زبان دوم به دلیل یک سویه شدن مغز که در حدود سن 10 تا 12سالگی رخ می دهد، توام با مشکلاتی خواهد شد به همین دلیل جا دارد تا حد امکان سن و دوره تحصیلی آموزش زبان پایین آورده شود و آموزش زبان خارجی می تواند در بخش دروس اختیاری از مرحله دوم دوره ابتدایی آغاز شود.
وی بیان داشت: باید از کشورهایی چون ژاپن الگو بگیریم، یک کشور سنتی که به فرهنگ خود بسیار اهمیت می دهد اما اکنون برنامه ای در نظر گرفته که آموزش زبان انگلیسی را تا سال 2020 از پایه پنجم به پایه سوم برساند.
کارشناس مسائل آموزش و پرورش گفت: تجربیات جهانی و فعالیت آموزشگاه ها در داخل نشان می دهد که می توان بچه ها را به گونه ای تربیت کرد که زبان انگلیسی را فرا بگیرند اما در کنار آن به فرهنگ ملی خود نیز احترام گذاشته و نسبت به آن بی تفاوت نباشند.

** جذاب نبودن کتاب های درسی
بهلولی همچنین درباره تفاوت آموزش زبان دوم در نظام آموزشی با موسسه های زبان با بیان اینکه زبان هر کشوری، دنیای متفاوت و زیبایی را پیش روی انسان می گشاید، اظهار داشت: بسیاری از دانش آموزانی که برای یادگیری زبان انگلیسی به موسسه های خصوصی می روند معتقدند در آموزشگاه بهتر درس می دهند، کتاب های درسی قابل فهم تر هستند و ارتباط بهتری با بچه ها برقرار می کنند.
وی بیان کرد: همچنین دانش آموزان اظهار می کنند در آموزشگاه ها معلمان انگلیسی صحبت می کنند، اما در مدارس به هر دو زبان انگلیسی و فارسی صحبت و بخشی از زمان هم صرف حضور و غیاب و نمره می شود.
کارشناس آموزشی اظهار کرد: فاصله سنی معلمان با دانش آموزان نیز در آموزشگاه ها کمتر است و آنها ارتباط بهتری با زبان آموزان برقرار می کنند در حالیکه در مدارس بسیاری از معلمان بازنشسته هستند. از سوی دیگر دامنه لغاتی که در آموزشگاه ها یاد داده می شود بیشتر و کاربردی تر است.

** بسیاری از دانش آموختگان مهارت زبان انگلیسی ندارند
کارشناس مسائل آموزش و پرورش در باره مشکلات آموزش زبان انگلیسی گفت: افراد بسیاری مدارک بالای دانشگاهی دارند، اما از گفتن یک جمله به زبان انگلیسی و شاید مهمتر ترجمه یک متن کوتاه ناتوان هستند. کسی که دکترا دارد به عنوان یک پژوهشگر مهمترین ابزارش زبان انگلیسی است، اما بسیاری از آنان توان و مهارتی در این زبان ندارند.
بهلولی با بیان اینکه یکی از موانع توسعه کشور نابلدی زبان انگلیسی است، اضافه کرد: در یکی از آخرین پژوهش ها در سال 2015 مشخص شد که به ترتیب کشورهای سوئد، هلند، دانمارک، نروژ، فنلاند، اسلونی، استونی، لوکزامبورگ، لهستان، آلمان، استرالیا، سنگاپور، پرتغال، مالزی و آرژانتین در رده کشورهایی هستند که از 71 تا 60 درصد مردم می توانند از آن به عنوان زبان دوم استفاده کنند.
وی اظهار کرد: در این پژوهش نام ایران در ردیف کشورهایی قرار داده شده بود که تنها 30 درصد مردم امکان استفاده از زبان انگلیسی را به عنوان زبان دوم داشتند.
فراهنگ ** 1883 **

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۰۳۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰۲ نفر جذب آموزش و پرورش قزوین خواهند شد

مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین از جذب ۳۰۲ نفر در اداره کل آموزش و پرورش استات قزوین خبرداد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، نقی سیاهکلی مرادی ظهر امروز در جلسه شورای آموزش و پرورش استان قزوین که به ریاست محمد مهدی اعلایی استاندار قزوین در محل سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری قزوین برگزار شد اظهار داشت: یکی از موضوعاتی که همواره مورد تاکید اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین  قرار داشته پیگیری توسعه هنرستان های جوار کارگاهی در شهر صنعتی البرز بوده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین یادآور شد: با برنامه‌ریزی های صورت گرفته، 302 نفر جذب اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین خواهند شد.

سیاهکلی با اشاره به اعتبار لازم جهت کمک به هدایت تحصیلی دانش آموزان قزوینی، خاطرنشان کرد: اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین در راستای اجرای طرح هدایت تحصیلی 200 میلیون تومان اعتبار نیاز دارد.

وی تصریح کرد: با همکاری های صورت گرفته بناست کارگاه های مشاوره شغلی و تحصیلی جهت انتخاب صحیح رشته برای دانشجویان و دانش آموزان در سرای سعدالسلطنه برگزار شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین ضمن اشاره به برنامه های گرامیداشت روز معلم در سطح استان قزوین، افزود: مراسم تقدیر از معلمان توسط اولیا و دانش آموزان در مدارس، حضور دبیران به همراه دانش آموزان در نماز جمعه های سطح استان، تجلیل از پیشکسوتان حوزه ی تعلیم و تربیت و خانواده معظم شهدا از جمله برنامه های گرامیداشت هفته معلم در سطح استان قزوین است.

سیاهکلی مرادی با اشاره به اینکه از بین دبیران قزوینی 951 نفر انتخاب )معلم نمونه ثبت نام کرده‌اند، تصریح کرد: از بین معلمان قزوینی 951 معلم جهت انتخاب (معلم نمونه) در سطح استان قزوین ثبت نام کرده اند، که از این میان 565 نفر به مرحله منطقه ای، 40 نفر در مرحله استانی و 3 نفر در مرحله کشوری راه خواهند یافت.

مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین در پایان تاکید کرد: به مناسبت هفته معلم و در جهت تجلیل از معلمین نمونه، 100 میلیون تومان جایزه نقدی برای منتخبین سطح کشوری، 40 میلیون تومان برای منتخبین سطح استانی و 10 میلیون تومان جایزه نقدی برای منتخبین سطح منطقه ای پرداخت خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معلمان معمار آینده نظام هستند
  • دیدار کارکنان آموزش و پرورش استان مرکزی با نماینده ولیّ‌فقیه
  • توسعه زیرساخت های آموزشی در استان سمنان/ افتتاح ۱۴ چمن مصنوعی
  • ۵۳ سال تدریس و مهری ماندگار
  • روایتی از ۵۳ سال تدریس و مهری ماندگار
  • تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس
  • علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات
  • ۳۰۲ نفر جذب آموزش و پرورش قزوین خواهند شد
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • روایت یک معلم درحوزه تدریس به دانش آموزان خاص