Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) اراک با توصیف ویژگی‌های شخصیتی فاطمه(س) گفت: سیره حضرت زهرا (س) الگوی شایسته زنان مسلمان است. ۰۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۱ استانها مرکزی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سبک زندگی یعنی انتخاب روش و شیوه صحیح برای زندگی که ضمن تامین خواسته‌های معنوی و مادی انسان در نهایت زمینه‌های رضایت و خشنودی خداوند متعال را نیز فراهم آورد و این مهم جز با انتخاب الگویی جامع و حامل فضایل و ارزش ها در زندگی تحقق نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این الگوی متعالی در تاریخ پرشکوه اسلام موجود است، الگویی که به راستی راهبر و راهگشا بوده و همواره انسان را به سوی معیارها و ساختارهای وجودی خویش فرا می‌خواند و آن الگوی راستین و متعالی نمونه‌ای غیر از زندگانی حضرت فاطمه الزهرا(س) نیست، بنابراین شایسته است که زنان و بانوان مسلمان ایرانی با توجه به پیش رو داشتن چنین الگوی گرانبها و ارزشمندی در تنظیم سبک زندگی خویش به آن حضرت اقتدا کنند.

همزمان با ایام شهادت حضرت صدیقه طاهره(س) دفتر خبرگزاری تسنیم استان مرکزی در میزگردی تخصصی به بررسی ضرورت و اهمیت الگوپذیری زنان مسلمان ایرانی از سبک زندگی حضرت زهرا(س) پرداخته و همچنین آثار و برکات رعایت چنین سبکی در زندگی بررسی و  بیان شد.

این میزگرد با موضوع "سبک زندگی فاطمی" با حضور جمعی از کارشناسان دینی حوزه علمیه و کارشناسان استان مرکزی برگزار و ابعاد مختلف سبک زندگی فاطمی تبیین و تشریح شد.

براساس برنامه‌ریزی انجام‌ شده این میزگرد با حضور "حجت‌الاسلام سیداحمد میرمهدی" مدیرحوزه علمیه امام خمینی(ره) اراک، "حجت‌الاسلام داود چمانی" معاون فرهنگی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی استان مرکزی و "اشرف جواهری" مشاور امور بانوان و خانواده نماینده ولی فقیه در استان مرکزی به‌میزبانی خبرگزاری تسنیم استان مرکزی برگزار شد.

مشروح سخنان "حجت‌الاسلام سیداحمد میرمهدی" مدیرحوزه علمیه امام خمینی(ره) اراک در میزگرد "سبک زندگی فاطمی" در زیر می‌آید:

تسنیم: اخلاق دینی و فاطمی چه شاخصه‌هایی دارد؟

 میرمهدی: رسول خدا(ص) در حدیث متواتر ثقلین می‌فرمایند که "من دو چیز گران‌بها برای شما می‌گذارم  یکی قرآن و دیگری عترت و اهل بیتم را، شما تا زمانی که به این دو تمسک کنید، گمراه نخواهید شد این دو از هم جدا نخواهند شد تا زمانی که در حوض کوثر بر من وارد شوند" با توجه به این کلام پیامبر(ص) حضرت  فاطمه(س) از زمره ثقل اصغر است و پیروی از سیره آن حضرت انسان را به کمال و سعادت رهنمون می‌کند.

در باب اخلاق ابتدا باید اعتقادات اصلاح شود اگر چنین باشد در راه دین فداکاری می‌کنیم و ما افرادی هستیم که همیشه به طمع پاداش عمل می‌کنیم سیره فاطمی قابل دسترسی و پیروی برای همه انسان‌ها به ویژه زنان و دختران است و هیچ گونه تضاد و تناقضی با سیره نبوی و سیره دیگر ائمه اطهار(ع) ندارد.

بنای اخلاق حضرت زهرا(س) ایمان و اعتقاد محکم و راسخ بوده است زیرا اخلاق بدون ایمان و اعتقادات داشته باشید یک جای کار دچار سستی می‌شود از آنجا که ایشان اعتقاد کامل به خدا و پیغمبر داشتند و به امام زمان خود امیرالمونین(ع) را توجه و پایبند بودند خود را در راه دین فدا می‌کند.

تسنیم: تحلیل و تبیین شما از زندگی با برکت حضرت زهرا(س) چیست؟

میرمهدی:حرکت حضرت در مقابل کسانی که خلافت را تغییر دادن قابل توجه است که ناشی از ایمان و اعتقاد کامل ایشان است ایشان برای اینکه حقانیت امامت را تا روز قیامت تضمین کنند از کمترین کاری که افراد بعد از مرگ خود دارند که او را تشییع کنند هم صرف نظر کردند و وصیت کردند که تشییع و دفن همچنین محل دفن مخفی باشد که این نشانگر اعتقاد راسخ حضرت نسبت به اسلام است.

اگر حضرت زهرا(س) در عبادت تا حدی بودند که پاهای ایشان ورم می‌کرد نشان از ایمان و اعتقاد قلبی بود، اگر در راه رسیدگی فقرا از نانی که خود نیازمند بودند می‌گذرد و انفاق می‌کند در حالی که خود و خانواده گرسنه بودند نشان از ایمان واقعی دارد.

تسنیم: نقش حضرت زهرا(س) در ارتقای شخصیت زن در جامعه اسلامی را چگونه تبیین می‌کنید؟

میرمهدی:پیش از بعثت و در آستانه صدر اسلام اعراب به خانواده و زنان، نگاه ابزاری و تحقیرآمیز داشتند و در جامعه آن روز زن از حقوق فردی و اجتماعی برابر و عادلانه برخوردار نبود او جزو دارایی پدر، شوهر یا پسر خود به شمار می‌رفت وظیفه زن به دنیا آوردن فرزندان بسیار به ویژه پسران جنگجو بود، همچنین رفتارهای جاهلانه و تبعیض‌آمیز با دختران و زنان در مواردی به قتل آنان می‌انجامید.

زنان در صدر اسلام در فعالیت‌های اجتماعی حضوری فعال داشتند و در مکتب اسلام از زنانی به نیکی یاد می‌شود که اجتماعی هستند و در صحنه‌های سیاست و اجتماع حضوری فعال دارند. دین اسلام با معرفی الگویی چون فاطمه(س) به همگان آموخت که زن باید در جامعه مشارکت فعال و همه جانبه داشته باشد و در تربیت اجتماع و سوق دادن به فضیلت های اخلاقی و انسانی بکوشد.

حضور فعال زنان خانواده پیامبر به ویژه دختر گرامی‌شان، حضرت فاطمه(س) در فعالیت‌های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در اوج تضاد با نگرش جاهلی به زنان و با هدف ایجاد تحول و کرامت برای زنان و ارتقاء جایگاه فردی واجتماعی آنان بود.

تسنیم: سیره عملی و نظری زندگی با برکت حضرت زهرا(س) را تبیین کنید؟

میرمهدی:خانواده به عنوان کوچک‌ترین واحد جامعه نقش به‌سزایی در سالم‌سازی اجتماع دارد، در درون خانواده انسان‌های مفید برای جامعه پرورش می‌یابند و سبب تحولات و پیشرفت‌های بزرگ اجتماعی می‌شوند.

ایشان در زندگی مشترک رعایت دقیق و ظریف حقوق همسر را در نظر داشتند، خانه محقر بانو جهانی از معنویت و عظمت الهی را در برداشت و در زندگی بی‌آلایش و به دور از تشریفات و تجمل بودند، فاطمه زهرا(س) اصول مهم در همسرداری یعنی مهربانی و گذشت و ایثار را رعایت می‌کردند، با مدیریت درست و به‌کار بستن ویژگی‌های تربیتی، فرزندانی را برای جامعه اسلامی تربیت کردند که هر یک منشأ آثار خیر و پیشرفت آموزه‌های الهی شدند و به الگوهای عملی تبدیل شدند.

تسنیم: ضرورت الگوگیری زنان از سبک زندگی فاطمی به عنوان اسوه حسنه چیست؟

میرمهدی:نخستین نکته‌ای که در زندگی آن حضرت وجود داشته و بر اساس اصول اسلامی است، رسیدن به کمال است اسلام، دنیا و رفاه مادی را اصل نمی‌دانستند بلکه آنها را زمینه‌ساز رسیدن انسان‌ها به کمال حقیقی می‌شمارد ایشان معتقد بودند زندگی دائمی و سعادت حقیقی در سرای آخرت است بنابراین تمام احکام اجتماعی و سیاسی اسلام و نظام‌هایی که ایجاد کرده، برای این است که انسان‌ها به آن کمال حقیقی و کمال معرفتی دست پیدا کنند.

حضرت زهرا (س) در عمر کوتاه خود بر اساس شرایط روزگار در تنگناهای بسیاری قرار گرفتند با وجود این سختی‌ها که گاه قهری بود و گاه انتخاب خود ایشان با داشتن چند فرزند و زندگی پرمشغله و پرکار و افزون بر این‌ها غیبت فراوان امیرالمؤمنین(ع) در خانه به دلیل حضور در جنگ تاثیری بر روی عبادات و معنویات حضرت نداشتند.

اعتدال و میانه‌روی از اصول اسلام و تعیین کننده سبک زندگی است و از اصول فردی و اجتماعی در همه امور به شمار می‌آید از جمله اموری که در آن باید اعتدال رعایت شود امور خانواده است، ایشان در امور معیشتی اعتدال به شرایط مکان و زمان توجه داشتند و اعتدال را رعایت می‌کردند،  آنگاه که مسلمانان در فقر و تنگ دستی به سر می‌بردند او نیز با اختیار خود با فقر و سادگی می‌زیست و هر چه داشت حتی افطاری خود را به نیازمندان ایثار می‌کرد.

 تسنیم: مهمترین ویژگی و ملاک‌های درس زندگی فاطمی در جامعه اسلامی چیست؟

میرمهدی:آنچه در زندگی حضرت زهرا فاطمه (س) به عنوان یکی از ملاک‌های حضور اجتماعی زن اهمیت دارد حفظ عفاف، حجاب و متانت است که حافظ کرامت و جایگاه حقیقی و والای زن است بنابراین از جلوه‌های درخشان زندگی حضرت که برای الگو قراردادن، التزام به عفاف بوده است عفاف و حجاب فرمانی الهی است و برخلاف تصور برخی، عامل مصونیت اجتماعی و پیشگیری از تخریب شخصیت زن است.

حضرت فاطمه زهرا (س) نمونه کامل زن مسلمان در تمام اوصاف و کمالات اسلامی به ویژه در حجاب و عفاف بودند و تا ضرورتی نمی‌دید از هم کلامی با مردان آن هم با شرایطی ویژه  خودداری می‌کردند و از اینکه پدر بزرگوارشان کارهای داخل خانه را به او واگذار کرده و از فعالیت‌های امور بیرونی معاف داشتند شادمان بودند.

هر چند حضرت زهرا(س) در مواقع لزوم به فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی نیز می‌پرداختند ولی هرگز از پرده حجاب کامل و عفاف لازم بیرون نرفته و حتی در میدان مبارزه در دفاع از ولایت امیرمؤمنان علی(ع) و به یغما رفتن فدک به حجاب کامل و حیای اجتماعی و اخلاقی بسیار مقید بودند.

تسنیم: در نشر و گسترش سیره فاطمی باید به دنبال چه شاخصه‌هایی باشیم؟ و چگونه باورها و مبانی فکری ایشان را ترویج دهیم؟

میرمهدی:اگر در سبک زندگی به دنبال مبانی اندیشه‌ای نباشیم نمی‌توانیم رفتار ظاهری افراد را تغییر بدهیم پس اگر بخواهیم جزئیات زندگی افراد اسلامی بشود و تمام زندگی مطابق با سیره حضرت صدیقه طاهره(س) تغییر کند، باید باورها و مبانی فکری آن حضرت را ترویج کنیم بنابر این در سبک زندگی باید دنبال تغییر باورهای افراد و ترسیم اهداف زندگی باشیم، اگر اهداف زندگی اسلامی و الهی را برای افراد ترسیم کنیم  سبک زندگی‌ها خود به‌ خود تغییر می‌کند.

انتهای پیام/ح

R41371/P1357/S6,73/CT13

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۰۶۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌نمک زندگی کنید!

الهه جعفرزاده: سندرم پیش از قاعدگی (PMS) یک بیماری شایع است که بسیاری از زنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و منجر به طیف وسیعی از علائم فیزیکی و احساسی می‌شود. در حالی که دلایل دقیق PMS به طور کامل شناخته نشده است، محققان در حال بررسی عوامل مختلفی هستند که ممکن است در ایجاد و شدت آن نقش داشته باشند. یکی از عواملی که در این میان مورد توجه قرار گرفته است، «مصرف نمک» در رژیم غذایی است. با کاهش مصرف نمک ممکن است نفخ، نوسانات خلقی، درد و سایر علائم مرتبط با PMS نیز کاهش یابند.

بین مصرف نمک و تشدید علائم PMS چه ارتباطی وجود دارد؟

تحقیقات علمی بین مصرف زیاد نمک و شدت علائم PMS ارتباط مستقیمی را نشان می‌دهد. نمک در احتباس مایعات، فشار خون، عدم تعادل هورمونی و واکنش‌های التهابی و به طور کل علائم سندرم پیش از قاعدگی در زنان نقش بسزایی دارد.

۱. احتباس سدیم و مایعات

مصرف زیاد نمک اغلب با احتباس مایعات در بدن به دلیل تعادل اسمزی بین سدیم و آب همراه است. این احتباس می‌تواند منجر به نفخ، تورم و ناراحتی شکمی شود؛ که این‌ها برخی از علائمی هستند که معمولاً زنان در مرحله PMS آن را تجربه می‌کنند. کاهش مصرف نمک می‌تواند به بازگرداندن تعادل مایعات بدن و کاهش این ناراحتی‌های فیزیکی کمک کند.

۲. تأثیر بر فشار خون

مصرف بیش از حد نمک می‌تواند منجر به افزایش فشار خون شود. فشار خون بالا ممکن است سردرد، تحریک پذیری و نوسانات خلقی را در مرحله پیش از قاعدگی تشدید کند. مطالعات سال ۲۰۱۴ نیز نشان می‌دهد که مصرف زیاد سدیم با افزایش خطر PMS، احتمالاً از طریق تأثیر آن بر فشار خون و عملکرد عروق، مرتبط است.

۳. تأثیر هورمونی

مصرف نمک می‌تواند بر تعادل هورمونی تأثیر منفی بگذارد. نوسانات هورمونی مشخصه بارز چرخه قاعدگی است و عدم تعادل آن می‌تواند علائم PMS را شدت ببخشد. با کاهش مصرف نمک، می‌توان به‌هم‌ریختگی هورمونی را کاهش داد و علائم PMS را کنترل کرد.

۴. واکنش‌های التهابی

مصرف بیش از حد نمک ممکن است باعث واکنش التهابی در بدن شود. التهاب مزمن با شرایط مختلف سلامتی از جمله PMS مرتبط است. التهاب می‌تواند دردهای قاعدگی و اختلالات خلقی را تشدید کند که از علائم رایج PMS هستند.

چطور مصرف نمک را کاهش دهیم؟

کاهش مصرف نمک می‌تواند نقش اساسی در کاهش علائم PMS داشته باشد. روش‌های ساده‌ای برای کاهش مصرف نمک وجود دارد که عبارتند از:

۱. کاهش تدریجی

به تدریج مصرف نمک را کاهش دهید تا جوانه‌های چشایی شما با سطوح پایین‌تر نمک سازگار شوند. این رویکرد از میل ناگهانی به غذاهای شور جلوگیری می‌کند و این عادت را پایدارتر می‌کند.

۲. انتخاب گزینه‌های کم‌نمک

برای شناسایی منابع پنهان سدیم در غذاهای بسته‌بندی‌شده و فرآوری‌شده، برچسب‌های مواد غذایی را به دقت بخوانید. محصولات با محتوای سدیم کمتر را انتخاب کنید و از مصرف محصولاتی که محتوای نمک بالایی دارند اجتناب کنید.

۳. آشپزی سالم

انتخاب و مصرف غذاهای خانگی را نسبت به غذاهای رستورانی در اولویت قرار دهید تا کنترل بهتری بر میزان نمک مصرفی در غذاهای خود داشته باشید. سعی کنید غذاهای خانگی را بدون نمک تهیه کنید و آن‌ها را با سبزیجات طعم‌دار، ادویه‌ها و چاشنی‌های مختلف طعم‌دار کنید.

۴. مصرف میوه و سبزیجات

مواد غذایی تازه و کامل مانند میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌های بدون چربی و غلات کامل را انتخاب کنید. اینها به طور طبیعی حاوی سطوح پایین‌تری سدیم در مقایسه با جایگزین‌های فرآوری‌شده هستند.

۵. کاهش مصرف غذاهای فرآوری‌شده

مصرف گوشت‌های فرآوری‌شده، کنسروها و تنقلات بسته‌بندی‌شده را به حداقل برسانید؛ چرا که این اقلام اغلب حاوی سطوح بالایی از سدیم برای افزایش طعم و ماندگاری هستند.

۶. استفاده از گیاهان و ادویه‌جات

انواع سبزی‌های خشک‌شده و ادویه‌ها مانند پودر سیر، زنجبیل، پونه کوهی، ریحان و سایر چاشنی‌های معطر را جایگزین نمک کنید تا طعم و مزه تازه‌ای به وعده‌های غذایی خود اضافه کنید.

بیشتر بخوانید:

چرا زنان باید قند را حذف یا کم کنند؟ یک ویتامین بسیار مفید برای زنان زنان مصرف این ماده معدنی را جدی بگیرند بحران خواب در پنج مرحله از زندگی زنان

منبع: socialboat

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1894174

دیگر خبرها

  • ممنوعیت حجاب در المپیک پاریس برای زنان فرانسه!
  • افزایش تعداد مددسراها و پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت
  • اجرای طرح کنترل پوکی استخوان برای زنان بالای ۵۰ سال در زاهدان
  • رفتار شرم آور پلیس آمریکا با یک زن مسلمان | ویدئو
  • شهرداری به دنبال کاهش آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا
  • افزایش تعداد مددسرا‌ها و پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت
  • بی‌نمک زندگی کنید!
  • اجرای فاز نخست خط ویژه مسیر اتوبوس خیابان حضرت امام خمینی(ره) اراک
  • مادران ۴ فرزندی الگوی عینی برای خانواده‌ها
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟