Web Analytics Made Easy - Statcounter

دستیار ویژه ریبس جمهور در حقوق شهروندی گفت: منشور حقوق شهروندی نمایش اراده دولت برای احقاق مطالبات یک ملت است .به گزارش بلاغ، شهیندخت مولاوردی در جلسه مشترک کارگروه امور بانوان و خانواده و ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی استان مرکزی با تسلیت رحلت حضرت فاطمه(س) اظهار کرد: از خدا می‌خواهم که توفیق شناخت دقیق ابعاد وجودی آن حضرت برای همگان بخصوص نسل جوان فراهم شود، تا بتوانیم آموزه‌های لازم را از این الگوی کامل اخذ کرده و در زندگی خود بکار بریم، همچنین کشته شدن جمعی از هموطنان در حادثه سقوط هواپیمایی بسیار دلخراشی بود و امیدواریم که شاهد تکرار چنین سوانحی در کشورمان نباشیم .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مولاوردی بیان کرد: در این جلسه مسائل مهم و کلیدی مطرح شد که مورد پیگیری قرار خواهد گرفت، مسلما از راهکارهای ارائه شده در برنامه‌ریزی‌ها پیش‌ رو استفاده خواهد شد، در سفرهای استانی بیشتر مایل به شنیدن مشکلات موجود هستیم، تا بتوانیم با توجه به چالش‌ها و راهکارها، یک مدل بومی برای هر استان‌ تدوین کنیم، پرهیز از سیاست‌گذاری در پشت درهای بسته سبب می‌شود که واقعیت‌های جامعه در این سیاست‌گذاری‌ها لحاظ شود .

وی با بیان اینکه جلسات اینچنینی یک هم‌اندیشی برای تحقق حقوق شهروندی است، افزود: در ۱۰۰ روز اول دولت یازدهم، با وجود تمام فراز و نشیب‌ها، منشور حقوق شهروندی در ۲۲ بند و ۱۲۰ ماده ارائه شد و در حال حاضر بیش از یک سال از مرحله رونمایی آن گذشته است، اکنون انتظار می‌رود که وارد مرحله اجرایی مفاد و گزاره‌ های منشور حقوق شهروندی شویم. برخی از موارد حقوقی این منشور، جدید است، چراکه هنگام تدوین قانون اساسی برخی حقوق در جامعه آن زمان موضوعیت نداشت .

مولاوردی اظهار کرد: بالاخره در تاریخ ایران، دولت وقت با ارائه منشور حقوق شهروندی، اراده خود را برای پیگیری احقاق مطالبات یک ملت، به نمایش گذاشت، در همین راستا ریاست جمهوری در همایش یک سالگی منشور، دستوراتی را به دستگاه‌ها ابلاغ کرد، ادامه سیاست‌ها و ایجاد رویکرد جدید ادامه برنامه‌ها در این راستا بود .

وی با بیان اینکه ما برخاسته از جامعه مدنی هستیم، افزود: در برنامه‌ریزی‌های پیش ‌رو جایگاه و نقش بی‌بدیل جامعه مدنی لحاظ و استفاده از ظرفیت‌های آن در نظر گرفته شده است .

مولاوردی اظهار کرد: پس از رونمایی منشور حقوق شهروندی تمام مواد آن با امضای رئیس جمهور به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده و از آنها خواسته شده بود، برنامه اجرایی تفصیلی خود را پیشنهاد دهند، در آستانه یک‌سالگی رونمایی منشور، به جهت بروزرسانی گزارشات ارسال شده، مکاتباتی با دستگاه‌ها انجام شد، در حال حاضر امیدواریم تا قبل از پایان سال، پیش‌نویس این گزارشات را به صورت مکتوب تحت عنوان رفع موانع داشته باشیم .

وی افزود: منشور حقوق شهروندی یک چتر بزرگ است و سایر سازوکارها ذیل این چتر قرار می‌گیرند، به عنوان مثال تصویب‌نامه حقوق شهروندی بخش کوچکی از این حقوق است و به خوبی توسط سازمان امور اداری راهبری می‌شود، همچنین انعقاد تفاهم‌نامه تحت عنوان توسعه مشارکت سمن‌ها برای تامین حقوق شهروندان در سازمان اداری، اقدام مبارکی در جهت توسعه و تسهیل سازمان‌های مردم نهاد محسوب می‌شود .

مولاوردی اضافه کرد: دولت در مسیر حرکت، به منشور حقوق شهروندی به عنوان یک چشم‌انداز و نقشه راه می‌نگرد، وجود یک برنامه ملی اقدام، سبب تقسیم کار ملی خواهد شد و ضمن جلوگیری از موازی‌کاری در سایر قوا، سرعت عمل را دوچندان خواهد کرد. در همین راستا هم‌افزایی و نحوه تعامل با سایر قوا و جامعه مدنی در حال بررسی است، تا یکپارچگی در تمام مراتب ایجاد شود .

وی بیان کرد: در حال حاضر دستگاه‌ها در خصوص گزارش‌های مطالبه شده در یک سردرگمی بسر می‌برند، در این رابطه طبق تکلیف منشور حقوق شهروندی، بخش معاونت ریاست جمهوری در حال تدوین شاخص‌های کمی و کیفی ارزیابی و پایش عملکرد دستگاه‌هاست، که در صورت ابلاغ آن، شاخص‌های استانداردی برای ارزیابی عملکرد خواهیم داشت و در همان چارچوب‌های تعیین شده، فعالیت‌ها رصد خواهد شد، این اقدام قدم مهمی در اندازه‌گیری وضعیت موجود با وضعیت مطلوب است .

مولاوردی عنوان کرد: مطالعات تطبیقی به ویژه در کشورهای اسلامی در جهت احقاق حقوق شهروندی انجام شده تا با توجه به اقتضائات جامعه و ویژگی قومی، ملی و مذهبی و استفاده از خرد جمعی به یک نتیجه مطلوب در این راستا دست یابیم .

وی اظهار کرد: تدوین آیین‌ها و روش‌های غیرقضایی، موضوع مهم دیگری است که در سازوکارهای منشورحقوق شهروندی مورد توجه قرار گرفته، در حال حاضر با توجه به حجم بالای پرونده‌های قضایی، پروسه احقاق حقوق شهروندی در سیستم قضایی طولانی و فرسایشی است، تدوین این آیین‌ها، گزینه‌های دیگری، غیر از قضایی در اختیار مردم قرار می‌دهد و آنها به صورت سهل‌تری می‌توانند به حقوق خود دست یابند .

مولاوردی تصریح کرد: در منشور به ارائه برنامه‌ها و اصلاح نظام حقوقی دستگاه‌ها تاکید شده، طبق بررسی‌های انجام شده به این نتیجه رسیدیم که در این راستا نیاز به تدوین یک راهنما داریم تا از برخورد سلیقه ای دستگاه‌ها در این زمینه جلوگیری شود .

وی با بیان اینکه یکی از سولات رایج در خصوص منشور حقوق شهروندی، عدم ضمانت اجرایی آنست، اظهار کرد: اکثر آیین‌هایی که مربوط به منشور است توسط قانونگذار تصویب شده و چنانچه در این راستا نیاز به یک لایحه جدید باشد، هیچ منعی وجود ندارد، در حال حاضر معاونت حقوقی، ۱۹ عنوان لایحه در چارچوب منشور شناسایی کرده و پیش‌نویس لایحه‌های شفافیت اقتصادی، تعارض منافع، مسئولیت مدنی موسسات عمومی و ایجاد نهاد حقوق بشر و شهروندی را ارائه داده است .

مولاوردی اضافه کرد: اجرای لایحه ایجاد نهاد حقوق بشر و شهروندی تحولی مهم در حیطه احقاق حقوق شهروندی خواهد بود، این نهاد از استانداردهای خاصی تبعیت می‌کند و با استفاده از مجموعه ظرفیت‌ها، پیگیری لازم برای رسیدگی به نقض نظامند و سیستماتیک حقوق شهروندی را خواهد داشت، به نظر می‌رسد جامعه ما به وفور مبتلا به این مشکل است .

وی ادامه داد: رئیس جمهور به منظور شفاف‌سازی دستور طراحی سامانه‌ای در خصوص ارائه پیشنهادات دستگاه‌های اجرایی و نظر خواهی عموم را دارد، در همین راستا پیشنهادات قبل از ورود به کمسیون‌های اجرایی مورد نظرخواهی عموم قرار می‌گیرند .

مولاوردی بیان کرد: در تمام دنیا منشورهای حقوق بشر در توسعه حقوق، نقش مهمی ایفا می‌کنند، در همین راستا شاهد صدرو احکام قضایی مبتنی بر منشور هستیم که این امر به منزله نقش آفرینی این منشور در هنجارسازی و توسعه حقوق است، به هر شکل گفتمانی که باید شکل بگیرد جای خود را باز کرده است .

وی ادامه داد: آموزش و نهادینه کردن منشور، اقدام عملیاتی است که چندان رشد نداشته، تشکیل کارگروه، استفاده از ظرفیت‌های مدنی، جمع‌بندی گزارشات نقض حقوق شهروندی، ارجاعات پیگیری و دیگر موارد، سازوکار مشخصی در این راستاست. طراحی نشست‌های هم‌اندیشی اقدام کاربردی است و به عنوان اتاق فکر کمک بسزایی در این رابطه برای ما ایجاد خواهد کرد .

مولاوردی ادامه داد: استفاده از نهادهای فرهنگی و بازنگری و تجدید نظر در برنامه‌های آنان، درونی کردن حقوق شهروندی و تبدیل آن به مطالبه عمومی، آموزش‌های اثرگذار در سنین پایه، مجموعه تدابیر برای مشارکت عموم و سازمان‌های مدنی و تجمیع بانک اطلاعات سازمان‌های مردم‌ نهاد، از جمله برنامه‌های در حال پیگیری است، در همین راستا سعی شده بدون توسعه سازمانی از حیث نیروی انسانی و سخت‌افزاری، با بهره‌گیری از امکانات موجود فعالیت‌های این راستا انجام شود .

کد مطلب: 350520 مرجع : ایسنا 

فاطمه(س)؛ الگوی تمام عیار انسانیت در اعصار تاریخ

صادرات پیشکش، واردات را دریابید/ مازندران در چنبره بی‌تدبیری‌ها می‌سوزد

اشرافی‌گری و بی‌توجهی به مستضعفان ارتجاع و حرکات ضدانقلابی است

شهر به احترامتان، تمام قد ایستاد  

شب وداع با ۱۲ شهید گمنام دوران دفاع مقدس در قائم‎شهر  

داستان بی‌کفایتی وزیر راه کی تمام می‌شود؟

    امداد رسانی در ارتفاع ۴۵۰۰ متری انجام می‌شود منشور حقوق شهروندی نماد احقاق مطالبات ملت است عصر امروز هوا در دنا ناپایدار می‌شود خانواده‌ها به محل حادثه سقوط هواپیما عزیمت نکنند بارش برف و باران در اکثر مناطق کشور زلزله ۳.۴ ریشتری رازقان زرندیه را لرزاند ماجرای زمین خوردن سفیر هند در تهران بهمن جان امدادگران را به خطر انداخت هیچ‌گاه‌ وزیر راه را شریک آلام مردم ندیدیم توضیحات استاندار اصفهان درباره انتقال اجساد امشب تهران میزبان دو مقام اروپایی احداث کمپ نیروهای امداد در کنار لاشه هواپیما بهانه جویی جدید آمریکا برای لغو قرارداد بوئینگ دستور مسئول عملیات هلال احمر به تیم‌های امداد ۳۰ پیکر در محل سقوط مشاهده شد زمین لرزه شیراز را لرزاند خطر ریزش بهمن روی لاشه هواپیما اطلاعیه هواپیمایی آسمان، ۵۵ ساعت پس از سقوط هواپیما! اسکان ۲۴ امدادگر در اولین شب پس از کشف لاشه هواپیما احتمال سقوط بهمن در محور کرج - چالوس  

جزئیات حوادث خیابان پاسداران از زبان سخنگوی ناجا

شهادت سه مأمور پلیس در منطقه پاسداران تهران

4 غایب قطعی الهلال برای بازی با استقلال

دانش آموز تهرانی معلم خود را مجروح کرد

اعزام تکاوران تیپ ۶۵ به جست‌و جوی هواپیمای مفقودی

عوامل اختلال در پرواز کرمان–تهران دستگیر شدند

تایید تیراندازی در تجمع دراویش در تهران

کشف لوازم آرایشی فاسد قبل از توزیع در اشتهارد

ادامه عملیات کوهنوردان حرفه‌ای در محل سقوط هواپیما

چتر سبز جاسوسی

      صفحه نخست شهرستان‌ها سیاسی فرهنگ اقتصادی مذهبی اجتماعی ورزشی آرشیو تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.   توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۱۰۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماد‌های عجیب در انتخابات هند

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از دهلی نو، کتری"، " لیوان"، "دمپایی"، جارو، " فیل"، " دسته گل"، کتاب، "عینک"، " دوچرخه" و هزاران نماد دیگر این روز‌ها در تبلیغات نامزد‌ها و احزاب در سطح خیابان‌ها و کوچه‌های شهر‌های مختلف هند دیده می‌شود.
در هند طبق قانون هر حزب و نامزدی باید در انتخابات ملی، ایالتی و محلی باید یک نشان تصویری داشته باشد.
تاریخچه اجبار داشتن نماد به سال‌های اول استقلال هند برمی‌گردد، زمانی که کمتر از ۲۰ درصد مردم هند با سواد بودند و رای دهندگان باید نامزد‌های منتخب خود را از روی نماد‌ها و نشان‌های تصویری انتخاب می‌کردند نه نام هایشان.
در زمان کنونی نیز که گفته می‌شود بیش از سه چهارم هندیان باسواد تلقی می‌شوند، اما همچنان این نشانه‌های تصویری حرف اول را در هنگام انتخابات می‌زنند.
از اولین انتخابات در سال ۱۹۵۱ میلادی زمانی که دست‌کم ۵۳ حزب برای حدود ۴۵۰۰ صندلی مجلس ملی و مجالس ایالتی با هم رقابت کردند کمیسیون انتخابات نماد‌هایی را به احزاب اختصاص داد و هر نامزدی می‌توانست با این نماد در انتخابات شرکت کند.
فرمان نماد‌های انتخاباتی در سال ۱۹۶۸ میلادی به همه احزاب در سطح ملی، ایالتی، محلی و همچنین نامزد‌های مستقل داده شد.
اولین نماد انتخاباتی در هند متعلق به کنگره بود حزبی که در مبارزات آزادی بخش و جنبش استقلال طلبی هند نقش فراوانی داشت.
نخستین نماد انتخاباتی حزب کنگره "یک جفت گاو نر" بود. پس از انفکاک در آن، نماد حزب به "گاوی که به گوساله خود شیر می‌دهد" تغییر کرد.
از سال ۱۹۷۹ "دست " نماد حزب کنگره شد.
حزب حاکم بی جی پی در سال ۱۹۸۰ تشکیل شد. این حزب نماد انتخاباتی خود را "نیلوفرآبی" برگزید. بنیانگذاران آن اعلام کردند تاریکی جای خود را به نور خورشید خواهد داد و نیلوفر آبی شکوفا می‌شود.
حزب عام آدمی یا عامه مردم که سال ۲۰۱۱ در دهلی تشکیل شد نماد خود را "جارو" انتخاب کرد.
حزب ملی مردم هند "کتاب" را بعنوان نماد خود انتخاب کرد. در هنگام برپایی جشن انتخاب این نماد اعلام شد که تنها سواد و تحصیل می‌تواند اقشار ضعیف را توانمند کند
هدف از این انتخاب اعتراض به فساد و نشان دهنده امید حزب برای پاک کردن کثیفی‌ها و فساد‌های نفوذ یافته در دولت و مجلس بود.
"
نماد‌ها و نشانه‌های تصویری، ساختار، عملکرد‌ها و اهداف سیاسی احزاب و افراد را ساده و خلاصه بیان می‌کنند.
نماد‌ها باید آشنا و به راحتی قابل تشخیص باشند و هیچ پیوند مذهبی یا احساسی با اعتقادات مردم مانند گاو، معبد، پرچم ملی، چرخ نخ ریسی و ... نداشته باشد.
نماد‌های انتخاباتی هند پیام‌های بی صدایی هستند که نقش بزرگی در هنگام انتخابات در هند ایفا می‌کنند.
این صحنه ها، ارتباطات تصویری بشر در ماقبل اختراع الفبا را به یاد می‌آورد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

اظهارات:
کیشو دیو: نامزد مستقل انتخابات مجلس هند

دیگر خبرها

  • مشارکت ۲۱ هزار نفر در ورزش شهروندی/ هدف شهرداری همدان سازندگی است
  • نمایشگاه کاریکاتور "فرهنگ شهروندی" در اردبیل
  • ارسال فایل ۱۰۳ هزار تن گندم خریداری شده به بانک کشاورزی ایلام
  • اعتراض صنفی کارگران کاغذسازی پارس خاتمه یافت و پیمانکار حذف شد
  • افزایش دبی آب در شبکه آبیاری دشت قزوین
  • ۶ پرونده نقض حقوق شهروندی در مازندران بررسی شد
  • گلایه‌های بازیکنان از سرپرست جدید باشگاه استقلال
  • وصول ۸۴ میلیارد ریال از مطالبات شرکت گاز آذربایجان‌غربی
  • کارگران شهرداری رودبار به عدم تحقق مطالبات خود اعتراض دارند
  • نماد‌های عجیب در انتخابات هند