Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@15:30:55 GMT

حذف تدریجی کنکور امکان‌پذیر است

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۱۳۵۷۵

حذف تدریجی کنکور امکان‌پذیر است

مدیر دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم گفت: باوجود برخی شنیده‌ها مبنی بر امکان‌ناپذیری حذف کنکور سراسری، به نظرم‌ امکان حذف تدریجی کنکور وجود دارد.

دکتر محمدرضا آهنچیان در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب تاکید کرد: همه به خوبی می‌دانند که وسعت و ریشه‌ کنکور سراسری به اندازه‌ای است که اصلاح آن از عهده یک مدیریت و حتی وزارت علوم، ساخته نیست و در اینجا به یک اجماع سراسری از مراجع تصمیم‌گیرنده نیاز داریم که از مجلس شورای اسلامی تا شورای عالی انقلاب فرهنگی و سرانجام بدنه دولت را به یاری می‌طلبد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: تاکنون رقابت بر سر تصاحب صندلی دانشگاهی بیش از 80 درصد از رشته محل‌های کنکور سراسری، از میان رفته است و این در راستای سیاست‌های کلان فرهنگی کشور بوده است.  

مدیر دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم در خصوص برنامه‌های دفتر مدیریت آموزش عالی وزارت علوم اظهار کرد: اولویت ما، تاکید بر رویکرد یادگیری فعال است و در این زمینه توجه ویژه‌ای به توسعه شیوه‌های نوین تدریس در گروه‌های مختلف آموزشی نیز خواهد شد؛ علاوه بر آن رویکرد شورای عالی برنامه‌ریزی و معاونت آموزشی وزارت، بر واگذاری اختیارات به دانشگاه‌ها به ویژه دانشگاه‌های بزرگ است.

آهنچیان در خصوص برنامه‌های دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی ادامه داد: برنامه‌های این دفتر، تحقق اهداف‌ تعیین شده برای نظام آموزش عالی کشور در اسناد بالادستی مانند سندهای توسعه ملی و نقشه جامع علم و فناوری کشور است و در قالب این موارد بر کارآفرینانه ساختن برنامه‌ها و جهت‌گیری آن به سوی اشتغال نیز تاکید خواهد شد. 

وی تصریح کرد: بزرگ‌ترین آسیب نظام برنامه ریزی آموزشی، تمرکز بر برنامه‌ریزی بدون اعطای اختیار عملکرد به دانشگاه‌ها بوده است و از سوی دیگر مشکلی در دانشگاه‌ها وجود داشته که ناشی از عدم اشراف اطلاعاتی و نگاه فرادانشگاهی به مسائل و اولویت‌های آموزش عالی بوده است.

 مدیر دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم خاطرنشان کرد:  یکی از برنامه های جدی در این زمینه، آماده‌سازی دانشگاه‌ها از طریق توانمندسازی نیروهای انسانی درگیر برنامه‌ریزی آموزشی از یک سو و توزیع تدریجی اختیار مشارکت در تصمیم‌گیری‌های مرتبط با قوانین و مقررات و برنامه ریزی‌های آموزشی از سوی دیگر است.

آهنچیان  در خصوص دانشگاه‌های نسل چهارم عنوان کرد: دانشگاه‌ها مسیر تدریجی تکامل را طی کرده‌اند و این تکامل بر اساس اقتضائات علمی از یک سو و تقاضاهای اجتماعی از سوی دیگر بوده است. 

وی در پایان با بیان اینکه گفته می‌شود جریان پیشرونده‌ای به سوی دانشگاه‌های تولیدکننده ثروت آغاز شده است، خاطرنشان کرد: بر اساس یک نگاه کلان، نمی‌توان درباره همه دانشگاه‌های ایران یکسان قضاوت کرد؛ ضمن این‌که برخی از دانشگاه‌های ایران اکنون در تراز جهانی عمل می‌کنند و این امر به خوبی در رتبه‌بندی‌های اعلام شده در نظام‌های معتبر بین‌المللی خود را به نمایش گذاشته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۱۳۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید بر برنامه ریزی مدون در حوزه های فرهنگی و اعتقادی دانش آموزان فیروزکوه

به گزارش جام جم آنلاین تهران، محمد حیدری منش  فرماندار فیروزکوه ضمن قدردانی از اعضای این شورا که در سال گذشته با دغدغه مسائل شورا را دنبال و دستاوردهای خوبی را به همراه داشتند از مدیر آموزش و پرورش شهرستان و کلیه همکاران فرهنگی و تمام کسانی که در راستای اعتلای مسائل آموزش و پرورش در سطح شهرستان زحمات زیادی را متحمل شدند تقدیر و تشکر کرد .

وی در خصوص اقداماتی که باید در سال جدید در این شورا در نظر قرار بگیرد عنوان کرد :ما باید با رویکرد نهادینه سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در این مسیر گام برداریم.

حیدری منش اظهار داشت: این اقدامات باید به شکلی باشد که در آینده نه چندان دور در سطح شهرستان دانش آموزانی چند ساحتی در حوزه‌های مختلف اعتقادی، علمی و فرهنگی داشته باشیم که بتوانند برای آینده کشور عزیزمان منشأ تحول و خیر باشند بر این اساس باید در حوزه فرهنگی و اعتقادی برنامه‌های ویژه‌ای در سطح آموزش و پرورش برگزار گردد.

وی در پایان مصوبات این جلسه را که شامل ایجاد کارگروه در جهت نهادینه سازی فرهنگ و اعتقاد، ایجاد کارگروه فرهنگی ذیل شورای آموزش و پرورش با مشارکت مجموعه آموزش و پرورش بسیج و امور مساجد برای حضور فعال تشکل‌های دانش‌آموزی برای نهادینه سازی الگو در دانش آموزان، برگزاری یادواره شهدا دانش آموزان شهرستان در راستای حفظ یاد و خاطره شهدای گرانقدر شهرستاندر راستای الگوسازی برای دانش آموزان بیان داشت.

دیگر خبرها

  • خرید و فروش استقلال و پرسپولیس در چه زمانی امکان‌پذیر است؟
  • پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پارسال در کشور
  • قهر پسران دهه هشتادی با دانشگاه
  • آغاز آزمون سراسری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در کرمانشاه
  • منطقه پیام، از اولویت‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • لوگوی ۹۰ سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • تاکید بر برنامه ریزی مدون در حوزه های فرهنگی و اعتقادی دانش آموزان فیروزکوه
  • درمان اقتصاد نفتی جز با مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست
  • اعلام آمادگی دستگاه‌های اجرایی و خدمات رسان شهرستان میاندوآب برای برگزاری امن کنکور سراسری
  • توسعه گردشگری نیازمند توجه به آموزش اصولی است/نبود برنامه ریزی چالش بزرگ گردشگری