Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-06@22:07:49 GMT

آغاز رونق در بخش «کلیدی» بازار مسکن

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۱۳۶۹۲

آغاز رونق در بخش «کلیدی» بازار مسکن

به گزارش جهان نيوز، تغییر فاز بازار ساخت و ساز از «پیش‌رونق» به «رونق» از طریق یک رشد پلکانی طی چندین دوره زمانی در سال جاری اتفاق افتاده است. براساس آمار‌های رسمی از تیراژ ساختمانی در پایتخت، ساخت‌وساز واحدهای مسکونی در شهر تهران پس از گذراندن یک دوره رکود عمیق در سال‌های ۹۳ و ۹۴ که به ترتیب سقوط ساخت‌وساز معادل منفی ۵۹ درصد و منفی ۳۴ درصد را تجربه کرد، در سال ۹۵ معادل یک درصد رشد کرد و با کاهش عمق رکود در اواخر سال گذشته به تدریج وارد فاز پیش‌رونق شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در سه ماه نخست سال جاری، برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری منجر به توقف سرعت ورود سرمایه‌ها به بخش ساختمانی شد و نهایتا تیراژ ساخت‌وساز معادل ۵ درصد نسبت به بهار سال ۹۵ رشد پیدا کرد. اما در ادامه رشد تیراژ ساختمانی به ۳ درصد در ۶ ماه نخست رسید و نهایتا در ۱۰ ماه نخست امسال رشدی متفاوت برای حجم ساخت‌وساز در شهر تهران رقم خورد.

اطلاعات مربوط به تیراژ ساخت و ساز در ۱۰ ماه نخست سال جاری نشان می‌دهد در این بازه زمانی تیراژ ساخت‌وساز معادل ۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است به‌طوری که تعداد واحدهای مسکونی جدید ساخته شده در شهر تهران از ۵۲ هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی در ۱۰ ماه سال ۹۵ به ۵۵ هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی در ۱۰ ماه نخست سال جاری رسیده است.

بررسی جزئی‌تر آمار مربوط به حجم ساخت‌وساز در شهر تهران طی این بازه زمانی حاکی از آن است که سکوی پرواز پروانه‌های ساختمانی محدوده قدیمی پایتخت بوده است. به این معنا که نه تنها نرخ رشد ساخت‌وساز در محدوده بافت فرسوده نزدیک به چهار برابر سایر مناطق شهری پایتخت در همین بازه زمانی بوده است بلکه سهم بافت فرسوده از مجموع مناطق پایتخت در ساخت‌وساز با رشد مواجه بوده است.

به تعبیر دیگر اگرچه عرضه جدید مسکن در کل مناطق شهر تهران معادل ۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش پیدا کرد اما در همین بازه زمانی بافت فرسوده شهر تهران رشدی معادل ۲۶ درصد از محل صدور پروانه ساختمانی را تجربه کرده است. همین‌طور درحالی که سهم واحدهای مسکونی جدید در بافت فرسوده از کل ساخت‌وسازهای جدید پایتخت طی ۱۰ ماه سال گذشته معادل ۱۶ درصد بوده است اما در ۱۰ ماه سال جاری این سهم به ۱۹ درصد افزایش پیدا کرده است.

دومین مسیری که نشان‌دهنده تغییر فاز ساخت‌وساز به دوره رونق است آمار مربوط به حجم ریالی سرمایه‌گذاری‌های ساختمانی در پایتخت است. مطابق گزارش بانک مرکزی از حجم ریالی سرمایه‌گذاری ساختمانی در شهر تهران، در نیمه نخست امسال ۳۵ درصد حجم سرمایه‌گذاری در بخش ساخت‌وساز مسکونی در پایتخت و در کل کشور معادل ۶/۱۲ درصد افزایش داشته است.

تحلیل و بررسی گزارش‌های آماری تیراژ ساختمانی مربوط به ۱۰ ماه نخست سال جاری این فرضیه را تقویت می‌کند که رونق ساخت‌وساز در این دوره در مسیری متفاوت از دوره‌های گذشته رونق در حال شکل‌گیری است چراکه در دوره‌های گذشته رونق سهم ساخت‌وساز در بافت فرسوده از کل ساخت‌وساز کمتر از سهم کنونی آن بوده است.

طی سال‌های ۹۰ و ۹۱ سهم بافت فرسوده از کل ساخت‌وسازهای شهر تهران معادل ۱۶ درصد و در سال ۹۲ معادل ۱۳ درصد بوده است این در حالی است که این سهم هم‌اکنون به ۱۹ درصد افزایش پیدا کرده است. این موضوع نشان می‌دهد در دوره‌های گذشته رونق، عمده ساخت‌وسازهای مسکونی در مناطق خارج از محدوده بافت فرسوده و غیرمصرفی انجام می‌شده اما پس از گذشت یک دوره به دلیل تجربه تلخ سازنده از فروش نرفتن واحدهای لوکس در مناطق شمالی شهر و هم‌چنین افزایش بسته‌های تشویقی ساخت‌وساز در هسته فرسوده شهر، سهم بافت فرسوده از کل ساخت‌وسازهای شهری افزایش یافته است.

یک نکته مهم از تغییر روند و انتظار کارشناسان از ادامه این روند اجرای برنامه ملی بازآفرینی شهری در محدوده بافت فرسوده است که استارت آن ۱۰ روز پیش با فرمان رئیس‌جمهوری زده شد. کارشناسان حوزه نوسازی با توجه به اجرای این برنامه ملی انتظار دارند ساخت‌وساز در محدوده بافت فرسوده از کل ساخت‌وسازهای شهر تهران از ۳۰ درصد تجاوز کند. البته کارشناسان شهری درباره تایید این فرضیه که آیا رونق متفاوت از جنس مصرفی برای حوزه ساخت‌وسازی شهر تهران رقم خواهد خورد دو سناریو را مطرح می‌کنند.

در سناریوی اول این فرضیه را تایید و عنوان می‌کنند که در دوره جدید رونق تمرکز سازنده‌ها بر بافت فرسوده باقی خواهد ماند. اما در سناریوی دوم برخی کارشناسان حوزه نوسازی معتقدند اگرچه در ابتدای دوره رونق جدید سازنده‌ها به محدوده بافت فرسوده سوق پیدا کرده‌اند اما با افزایش ابعاد رونق ساختمانی ورشد مثبت تیراژ ساخت‌وساز در سال آینده که می‌تواند به نوسان قیمتی نیز منجر شود، جهت سرمایه‌گذاری‌های ساختمانی به سمت مناطق شمال شهر تغییر پیدا می‌کند.

سه علت رشد منفی سه ماه اخیر
برخلاف رشد مثبت تیراژ ساختمانی در ۱۰ماه نخست سال جاری، حجم ساخت‌وسازهای مسکونی در سه ماه اخیر(آبان، آذر و دی) رشد منفی ماهانه را تجربه کرد. به‌طوری که تیراژ ساخت‌وساز در محدوده بافت فرسوده که تا پایان مهرماه ماهانه بیش از هزار واحد مسکونی جدید بود، در آبان ماه به ۸۶۶ واحد، در آذرماه به ۷۲۷ و در دی ماه به ۹۴۰ واحد رسید.

ظاهر این آمار ممکن است نشان‌دهنده کاهش ساخت‌وسازها در بافت فرسوده باشد اما به گفته کارشناسان سازمان نوسازی سه علت خارج از اراده سرمایه‌گذاران ساختمانی منجر به سکته در حجم ساخت‌وسازها شده است. به گفته آنها، علت نخست به تغییر رویه‌های شوراهای معماری مناطق پس از صدور بخشنامه جدید شهردار تهران باز می‌گردد که منجر به ایجاد مسیرهای جدید برای ارائه مشوق‌ها و بسته‌های تشویقی شده بود. علت دوم توقف دستگاه‌های خدمات‌رسان برای ارائه انشعابات رایگان آب، گاز و... عنوان شده است.

همین‌طور سکته موقت در پرداخت تسهیلات بانکی نیز به‌عنوان عامل سوم در کاهش تیراژ ساخت‌وساز در محدوده بافت فرسوده بوده است.

کارشناسان حوزه نوسازی معتقدند با اجرای برنامه ملی بازآفرینی شهری این انتظار وجود دارد که کاهش حجم صدور پروانه‌های ساختمانی متوقف و به تدریج به مسیری مثبت از اوایل سال آینده بازگردد.

منبع:اقتصاد نیوز

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۱۳۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس‌های تکان‌دهنده از سردر یک باشگاه لیگ برتری؛ بافت فرسوده یا ساختمان باشگاه صنعت نفت آبادان؟

طرفداری| تیم محبوب استان خوزستان وضعیت خوبی ندارد و شانس اصلی سقوط به لیگ آزادگان محسوب می‌شود.

در فاصله 5 هفته به پایان لیگ برتر ایران جنگ برای قهرمانی از یک سو و جدال برای بقا از سویی دیگر ادامه دارد. جنگ قهرمانی بین دو تیم استقلال و پرسپولیس است و از نظر ریاضی سپاهان و حتی تراکتور هم شانس قهرمانی دارند، اما در پایین جدول رقابت سختی برای ماندن در لیگ برتر برقرار است. نکته ناراحت کننده این است که چند تیم‌ باسابقه و دوست داشتنی در کورس سقوط و فرار از سقوط به لیگ آزادگان هستند و چه دوست داشته باشیم و چه نه، دو تیم به دسته پایین‌تر سقوط می‌کنند.

در این بین وضعیت تیم محبوب و دوست داشتنی صنعت نفت آبادان بدتر از بقیه تیم‌هاست. این تیم با 16 امتیاز در رده آخر جدول قرار دارد. استقلال خوزستان با 21 امتیاز در رده پانزدهم است و تیم‌‌های نساجی مازندران و فولاد خوزستان هم با 22 امتیاز در رده چهاردهم و سیزدهم هستند. آبادانی‌ها در این فصل کار را با عبدالله ویسی شروع کردند و سپس با سهراب بختیاری‌زاده ادامه دادند و در حال حاضر فراز کمالوند هدایت این تیم را بر عهده دارند. اما این تغییرات هم نتوانسته صنعت نفت را از بحران خارج کند.  

نکته عجیب این است که صنعت نفت در بازی‌های خارج از خانه 9 امتیاز و در بازی‌های داخل خانه 7 امتیاز گرفته است. این یعنی آبادانی‌ها در بازی‌هایی که در آبادان برگزار می‌شود و از حمایت هواداران‌شان هم برخوردار هستند ضعیف‌تر نتیجه گرفته‌اند. این موضوع البته دلایل فنی دارد اما شاید این تصاویر توضیح درست‌تری درباره این که چرا صنعت نفت همیشه یکی از تیم‌های فانوس به دست لیگ برتر است بدهد. ساختمانی که در این تصاویر می‌بینید مربوط به بافت‌های فرسوده شهری نیست. این بنای قدیمی و ترکش خورده، ساختمان باشگاه صنعت نفت آبادان است.

همان طور که در سردر ورودی این ساختمان می‌بینید، موسسه فرهنگی ورزشی صنعت نفت آبادان در سال 1351 تاسیس شده است. مشخص نیست بعد از تاسیس، این بنا بازسازی شده است یا نه اما اگر هم شده باشد سال‌های زیادی از آن می‌گذرد. این تصاویر نشان دهنده بی‌توجهی مفرط مدیران به ساختمان اداری یکی از مهم‌ترین و محبوب‌ترین باشگاه‌‌های ایران است که ستاره‌های زیادی را به این فوتبال هدیه داده است. وقتی مدیران صنعت نفت و مدیران فوتبال خوزستان به ساختمان این باشگاه رسیدگی نمی‌کنند طبیعی است که نباید انتظار رسیدگی و مدیریت صحیح در تیم فوتبال این باشگاه را هم داشته باشیم.

شاید اولین قدم برای رفع مشکلات صنعت نفت و بازگرداندن این تیم به سطحی که هوادارانش انتظار دارند این است که ساختمان باشگاه را به شکلی مرمت و بازسازی کنند که در شان این تیم و هوادارانش باشد. بعد از رخ دادن این اتفاق می‌شود انتظار تحولات بعدی را داشت. اما تا وقتی ساختمان باشگاه ظاهری شبیه به بافت‌های فرسوده شهری داشته باشد انتظار هر تحول و پیشرفتی بیهوده است. ساختمانی که هنوز آثار ترکش ها و خمپاره های جنگ تحمیلی هشت ساله در آن دیده می شود.

از دست ندهید ????????????????????????

بایرلورکوزن رکورد 59 ساله را می‌شکند پاس دیدنی سردار آزمون برابر یوونتوس که با بی‌دقتی گل نشد (فیلم) کلوپ: امیدوارم با هوای بارانی اشک‌هایم را کسی نبیند پالما با ایرانی‌ها فاتح لیگ قهرمانان اروپا شد

دیگر خبرها

  • برگزاری ۵ رزمایش برای نوسازی بافت های فرسوده
  • عکس‌های تکان‌دهنده از سردر یک باشگاه لیگ برتری؛ بافت فرسوده یا ساختمان باشگاه صنعت نفت آبادان؟
  • بسته تشویقی ویژه بافت‌های فرسوده شهر اصفهان اعلام شد
  • بافت‌های فرسوده شهری، فرصتی برای توسعه گردشگری
  • آغاز اجرای طرح چهره به چهره در محلات فرسوده با ۷۰۰ گروه
  • رونق ساخت‌وساز و اقتصاد ارومیه با ابلاغ و اجرای طرح جامع
  • نوسازی ۴۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در قالب نوسازی بافت‌های فرسوده تا پایان سال
  • مسیرگشایی در بافت فرسوده خوی با اعتباری بالغ بر ۳۹۰ میلیاردتومان
  • بسته‌های تشویقی شهرداری جهت رغبت در نوسازی بافت‌های فرسوده!
  • افزایش آمار جمعیت بدمسکن در کشور