Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-30@10:30:53 GMT

خرید هواپیما‌هایی که هنوز اولویت است

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۱۴۶۵۲

خرید هواپیما‌هایی که هنوز اولویت است

تین‌نیوز | 

میانگین سنی بالای ۲۰ سال در ناوگان هوایی ایران باعث شده نه تنها بسیاری از ایرلاین‌های ایرانی نتوانند برای رقابت با شرکت‌های منطقه‌ای با قدرت وارد بازار شوند، بلکه حتی از نظر ایمنی نیز ناوگان ایران با ابهام‌هایی جدی روبه‌رو باشد و سقوط‌های گاه و بی‌گاه هواپیما‌های ایران به خوبی این موضوع را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، در طول سال‌های گذشته یکی از اصلی‌ترین مسائلی که صنعت هواپیمایی ایران با آن روبه‌رو بوده بحث نوسازی ناوگان است. ایرلاین‌های ایرانی در حالی مالکیت بیش از ۲۵۰ فروند هواپیما را در اختیار دارند که از این تعداد چیزی حدود ۱۰۰ فروند هواپیمای مسافربری زمین‌گیر است و این موضوع دست شرکت‌های هواپیمایی ایران در فعال شدن در بازار‌های مختلف را بسته است.

در طول ماه‌هایی که از اجرایی شدن برجام می‌گذرد وزارت راه و شهرسازی یکی از اصلی‌ترین اولویت‌های اقتصادی کشور را خرید و نوسازی هواپیما‌های جدید عنوان کرده است، موضوعی که هرچند با سنگ‌اندازی‌های جدی در فضای بین‌المللی روبه‌رو شده، اما در طول ماه‌های گذشته ادامه داشته است تا ایران بتواند چند فروند از هواپیما‌های خریداری شده خود را دریافت کند با این وجود هنوز تعداد زیادی از هواپیما‌های فعال در آسمان ایران سنی بالای ۲۰ سال دارند و سقوط روز گذشته هواپیمای ATR شرکت آسمان بار دیگر نشان داد که ایمنی حلقه مفقوده صنعت هوایی ایران است.

پس از این حادثه تلخ که پیش از این نیز در رابطه با هواپیما‌های توپولوف و آنتونوف اتفاق افتاده بود، بار دیگر این سوال مطرح می‌شود که آیا اولویت صنعت حمل و نقل هوایی ایران جز نوسازی ناوگان خود است یا همچنان می‌توان این طور نگاه کرد که دیگر عرصه‌های اقتصادی اولویت بیشتری دارند. موضوعی که مخالفان دولت در طول ماه‌های گذشته با اهدافی سیاسی به شکلی جدی به آن حمله کرده بودند.

موج نخست این حملات با ورود هواپیمای ایرباس ۳۵۰ به ایران آغاز شد، هواپیمایی که برای نشان دادن حسن نیت ایرباس در اجرای این قرارداد به ایران آمد از سوی مخالفان دولت به عنوان یک سرافکندگی ملی معرفی شد. یکی از روزنامه‌های منتقد دولت در همان زمان نوشت که "اعتدال دولت در استقبال از یک هواپیمای اجاره‌ای بال پرواز در آورد و به هوا رفت تا آبروی سیاسی و فرهنگی یک ملت عزتمند و با سابقه تمدنی، در مسلخ یک پرواز تبلیغاتی – سیاسی فنا شود... دولت اعتدال این روز‌ها با چالش «مشروعیت برجام» و «خورشید تابان» بودن و «فتح‌الفتوح» شدن آن روبه‌روست و فرود هواپیمای ایرباس اجاره‌ای در مهرآباد را باید با بوق و کرنا خرج این مشروعیت می‌کرد، اما فکری برای آبروی ملت ایران نکرد. "

یکی دیگر از این رسانه‌ها نیز نوشته بود که "ده‌ها مشکل کلیدی و حیاتی در سر راه زندگی مردم وجود دارد که دولت یازدهم ترجیح داده به‌جای حل و رفع آن‌ها نوای «خر برفت و خربرفت» را با صدای بلندتری ساز کند و مردم را از آن دغدغه‌ها منصرف کند! سبد دولت از هرگونه محصولی در بزرگترین وعده و ادعایش از روز نخست تاکنون، یعنی پرونده هسته‌ای و موضوع برجام خالی و بدون دستاورد است. "

حملات به خرید هوپیما‌های جدید از سوی دولت حتی پس از ورود نخستین هواپیما‌ها به ایران نیز ادامه یافت تا جایی که رییس جمهوری مجبور به واکنش به آن شد. روحانی در این رابطه گفت: دولت تا می‌خواهد هواپیمایی بخرد عده‌ای می‌گویند هواپیما نخرید بلکه اتوبوس بخرید. این در حالی است که ما برای صنعت تولید کشور و عظمت مردم ایران و تلف نشدن وقت آن‌ها و همچنین صادرات محصولات ایرانی به کشور‌های دیگر می‌گوییم که هواپیما بخریم. چنانچه دولت هواپیمایی نخرد آن عده می‌گویند پس برجام چه شد و چنانچه هواپیمایی بخریم می‌گویند که این هواپیما‌ها لوکس و ساخت جدید است.

در کنار مسائل ایمنی، موضوع اقتصاد نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. طبق اعلام وزیر راه و شهرسازی سالانه مسافران ایرانی برای سفر به بسیاری از مناطق دنیا از ایرلاین‌های خارجی بیلیت می‌خرند و این رقم سالانه به حدود ۴ میلیارد دلار می‌رسد. در حالی که کل قرارداد ایران ایر برای خرید ۱۰۰ فروند هواپیما از ایرباس حدود ۱۰ میلیارد دلار تمام شده و این موضوع به معنای آن است که صرفا با باز پسگیری دو ساله این بازار‌ها می‌توان کل رقم خرید هواپیما‌های جدید را از بازار‌های فعلی به دست آورد و حتی درآمد‌های جدیدی را نیز به وجود آورد.

براساس گزارش ایسنا، با این همه تمام این دغدغه‌های اقتصادی در مقابل جان از دست رفته شهروندان ایرانی هیچ اهمیتی ندارد. فوت بیش از ۶۰ نفر از سرنشینان این هواپیمای مسافری بار دیگر زنگ‌های خطر را به صدا درآورد که اگر فضا برای نوسازی ناوگان ایران فراهم نشود و مقدمات لازم قانونی و اقتصادی آن لحاظ نشود، احتمالا باز هم حوادث تلخ این چنینی رقم خواهد خورد، حوادثی که در کنار مشکلات اقتصادی قابل توجه از نظر اجتماعی هزینه‌ای قابل توجه برای کشور به وجود خواهد آورد.

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۱۴۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنجال سفر‌های هوایی لوکس دیوید کامرون

 به گزارش «دیلی میرر» وزیر امور خارجه انگلیس به‌تازگی برای یک سفر پنج روزه به تاجیکستان، قرقیزستان، ازبکستان، ترکمنستان، قزاقستان و مغولستان با هواپیمای «امبرائر لینژ ۱۰۰۰» سفر کرد.

«اتحادیه هوانوردی»، شرکت چارتری که این جت را اداره می‌کند، در وب‌سایت خود درباره این نوع هواپیما نوشته است که یک متخصص سرو نوشیدنی‌های الکلی در داخل به مسافران کمک می‌کند و یک منوی غذایی مناسب برای مسافران درخواست‌کننده فراهم می‌کند.

از دیگر ویژگی‌های این هواپیما، می‌توان به میز ناهارخوری اختصاصی آن، به‌علاوه یک مکان استراحت جداگانه با مبلمان بسیار راحت و بزرگ اشاره کرد.

«امیلی تورنبری» دادستان کل دولت سایه انگلیس در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «می‌دانم که دیوید کامرون ممکن است در سفر به چندین کشور در یک هفته نیاز به اجاره هواپیما داشته باشد، اما این توجیهی ندارد که صد‌ها هزار پوند با هزینه مالیات‌دهندگان برای اجاره یکی از مجلل‌ترین جت‌های خصوصی موجود در بازار هزینه کند.»

هواپیمای «امبرائر لینژ ۱۰۰۰»

قبل از سفر کامرون، دولت لندن گفت وزیر خارجه انگلیس از این سفر برای «ارتقای فرصت‌ها برای کسب‌وکار‌های بریتانیایی استفاده خواهد کرد و ۵۰ میلیون پوند بودجه جدید برای حمایت از حاکمیت و استقلال دولت‌ها در سراسر این منطقه اعلام خواهد کرد.»

به دنبال جنجال‌های به وجود آمده، یک سخنگوی دفتر امور خارجه، مشترک المنافع و توسعه انگلیس گفت: «وظیفه وزیر خارجه مستلزم سفر به خارج از کشور برای پیگیری منافع بریتانیاست. این موثرترین راه برای انجام این کار در این مورد بود. ارزش پول در تمام تصمیمات سفر در نظر گرفته می‌شود و هزینه‌ها به طور معمول برای شفافیت منتشر می‌شود.»

سال گذشته، «جیمز کلورلی» وزیر خارجه وقت انگلیس که قبل از کامرون مشغول به کار بود، به خاطر قبض ۴۰۰ هزار یورویی (۳۴۸۰۰۰ پوند) بابت استفاده از همین مدل هواپیما برای یک تور هشت روزه در کارائیب و آمریکای لاتین مورد انتقاد قرار گرفت.

در همین حال «ریشی سوناک» نخست‌وزیر انگلیس به دلیل علاقه‌اش به سفر‌های هوایی کوتاه‌مدت برای سفر‌های داخل بریتانیا مورد انتقاد قرار گرفته است.

طبق اعلام دفتر نخست‌وزیری، در فوریه ۲۰۲۳ ریشی سوناک از «دورست» با هلیکوپتر به لندن سفر کرد و صبح روز بعد با جت به این منطقه واقع در جنوب‌غربی انگلستان بازگشت. سوناک ماه گذشته هم طی ۱۰ روز سه مرتبه از هواپیما‌های نیروی هوایی سلطنتی استفاده کرد. او برای عزیمت به مراسمی، یک پرواز چهل دقیقه‌ای در هواپیمایی با ۱۴ صندلی به «بلک‌پول» واقع در «لنکشایر» داشت و به سوالات مردم پاسخ داد. این سفر، بعد از پرواز‌های او به «اسکاتلند» و «لیدز» انجام شد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • کمک تسلیحاتی آمریکا به ارتش اوکراین با خرید جنگنده‌های قزاقستان
  • دستور رییسی باز هم ناممکن از آب درآمد!/ ساخت هواپیما فعلا شدنی نیست/ تکلیف یک میلیون دلار پولی که صرف شد چه می‌شود؟ (فیلم)
  • جنجال سفر‌های هوایی لوکس دیوید کامرون
  • بلیط لحظه آخری، برگه شانس مسافران همیشه آماده ! +توضیحات کامل
  • فرود آمدن هواپیمای اسرائیلی در ریاض
  • یک هواپیمای اسرائیلی در ریاض فرود آمد
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی | ماموریت صهیونیست ها در سفر به عربستان چیست؟
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد