Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پارک ملی دز با بیان اینکه جنگل‌های این پارک تنها بازمانده جنگل‌های گرمسیری در ایران است، بر لزوم ایجاد پاسگاه در مناطق حساس این پارک و افزایش نیروی محیط‌بان تاکید کرد.

رضا قپانچی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به قطع درختان پارک ملی دز توسط متخلفین اظهار کرد: در گذشته متخلفین بیشتر از روستاییان اطراف بودند و برای امرار معاش به قطع درختان و تولید زغال دست می‌زدند اما امروزه به دلیل وجود برق و بهبود شرایط زندگی استفاده از زغال در روستاها کمتر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین قطع درختان در پارک ملی دز امسال به مراتب کمتر از سال‌های گذشته بوده و تنها حدود 20 تا 25 فقره قطع درخت برای تهیه مواد زغالی انجام شده است.

وی ادامه داد: پارک ملی دز تنها بازمانده جنگل‌های گرمسیری ایران است و دارای پوشش جنگلی بسیار غنی است. پَده، کُنار، درختچه‌های گز و سوین بیشترین گونه‌های موجود در این جنگل هستند که همگی از تصرف و تخریب انسان‌ها در امان نیستند.

 رئیس پارک ملی دز بیان کرد: به جز سودجویانی که به قصد مادی دست به قطع درختان و صدمه به آنها می‌زنند، مردمی که برای تفریح به این پارک می‌آیند نیز گاه با روشن کردن آتش باعث صدمه به درختان می‌شوند. البته با موهبتی که خداوند به این جنگل‌های گرمسیری عطا کرده، پوشش جنگلی بعد از مدتی ترمیم پیدا می‌کند.

قپانچی‌پور با اشاره به گونه‌های حیات وحش جنگل‌های پارک ملی دز افزود: دُراج گونه غالب پرندگان در این پارک است. همچنین پرورش گوزن زرد ایرانی تنها در این منطقه انجام می‌شود و لاک‌پشت فراتی و رودک عسل‌خوار (نوعی گورکن) نیز از دیگر گونه‌های حیوانات در پارک ملی دز هستند.

وی با اشاره به مشکلات محیط‌بانان پارک ملی دز در برخورد با متخلفان تصریح کرد: کمبود نیروی محیط‌بان، نبود وسایل نقلیه کافی با توجه به وسعت منطقه از عمده‌ترین مشکلات موجود در تأمین امنیت در منطقه پارک ملی دز است. البته افراد علاقه‌مندی نیز وجود دارند که در صورت مشاهده تخلف با محیط‌بانان تماس می‌گیرند تا با متخلفان برخورد شود.

رئیس پارک ملی دز با بیان اینکه به دلیل وسعت زیاد منطقه محیط‌بانان پارک ملی دز باید مسافت طولانی را طی کنند تا به محل وقوع تخلف برسند، اظهار کرد: در چند نقطه حساس نیاز به ایجاد پاسگاه و افزایش نیروی محیط‌بان در پارک ملی دز وجود دارد. همچنین این پارک به جاده‌سازی در بخش‌هایی از منطقه نیاز دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۱۶۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نجات جوجه جغد‌ها در پاسارگاد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس، مدیر دبستان استثنایی نوید سعادت شهر گفت: در پی وزش باد چند جوجه جغد از لانه هایشان به بیرون پرتاب شده بودند.

خانم شجاعی افزود: در تماس تلفنی با اداره محیط زیست، نیرو‌های محیط زیست به همراه یکی از تیمارگران این اداره به مدرسه آمدند و جوجه ها را به لانه هایشان بازگرداند.

در دبستان استثتایی نوید، درختان کهنسال کاج با ارتفاع بیش از ۱۵ وجود دارد که جمعی از پرندگان به علت بلند بودن این درختان آشیانه خود را بر روی این درختان ساخته اند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • قطع درختان و تخریب طبیعت در الیمالات دغدغه مازندرانی‌ها شد + فیلم
  • ممانعت شورای شهر از قطع درختان
  • دستگیری متخلفین برداشت غیرمجاز شن و ماسه در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو
  • نجات جوجه جغد‌ها در پاسارگاد
  • مذاکره بامزه محیط بان با خرس در جنگل‌ مازندران
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • (ویدئو) کاشت نهال به‌جای درختان قطع شده در جنگل‌های هیرکانی
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی
  • تبدیل منطقه حفاظت شده به گردشگری/ واگذاری بهشت گمشده در فارس