Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - عضو کميته کشوري آنفلوآنزا به بيان توضيحاتي درباره علت بروز اين بيماري و راه‌هاي مقابله با آن پرداخت.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از باشگاه خبرنگاران، مسعود مرداني فوق تخصص بيماري‌هاي عفوني، استاد دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي و عضو کميته کشوري آنفلوانزا در خصوص بيماري آنفلوانزا، علائم و درمان آن عنوان کرد:‌ متاسفانه امسال با تبليغات سوء در فضاي مجازي درباره واکسن آنفلوانزا و شايعاتي در خصوص مضرات آن بسياري از افراد از تزريق واکسن خودداري کردند و اين شايعه پراکني‌ها باعث شد تا تعداد مبتلايان به آنفولانزا در فصل سرد امسال بيشتر شود و حتي مرگ و ميرها افزايش پيدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي ادامه داد: ما هر سال تنها با يک سويه آنفلوانزا مانند H1N1 يا B مواجه بوديم اما در زمستان امسال براي نخستين بار سه سويه آنفلوانزا H1N1، B، H2N3 در کشور مشاهده شده است.
شيوع آنفلوانزاهايي که در ايران نبوده است
عضو کميته کشوري آنفلوانزا عنوان کرد: افزون بر اين ما هميشه با آنفلوانزا ويکتوريا که يک گونه از آنفلوآنزا نوع B است مواجه بوديم که اين نوع در واکسن آنفلوآنزا بود اما اکنون افزون بر گونه ويکتوريا، گونه جديدي به نام آنفلوانزا ياماگاتا شيوع پيدا کرده است که در واکسن هم وجود ندارد و به همين دليل حتي ممکن است افرادي که واکسن آنفلوآنزا را تزريق کرده‌اند، هم به اين گونه از آنفلوآنزاي نوع B مبتلا شوند.
علائم و درمان بيماري آنفلوانزا چيست؟
مرداني با اشاره به علائم بيماري آنفلوانزا، گفت: آنفلوانزا بيماري است که علائم آن به طور ناگهاني بروز مي‌کند و بدن درد، تب بالا، سرفه و نزله تنفسي را به دنبال دارد و اين علائم 3 تا 5 روز ادامه دارد تا فروکش کند و در اين مدت بيشترين امکان انتقال آنفلوانزا به افراد ديگر وجود دارد، بي توجهي به شست‌وشوي مداوم دست، زنجيره انتقال عفونت‌هاي ويروسي دستگاه تنفسي فوقاني از فردي به فرد ديگر را ايجاد مي کند و بنابراين به منظور پيشگيري از آنفلوآنزا از دست دادن و روبوسي اجتناب شود و افراد به طور مکرر دست هاي خود را شست و شو دهند.
اين فوق تخصص بيماري‌هاي عفوني با بيان اينکه بيماري آنفلوانزا درمان پذير است، گفت:‌ آنفلوانزا با داروي تاميفلو درمان پذير است.
چه کساني در خطر ابتلا به آنفلوانزا قرار دارند؟
اين متخصص بيماري‌هاي عفوني با بيان اينکه برخي افراد بيشتر در معرض ابتلا به آنفلوانزا قرار دارند، گفت: برخي افراد به دليل ضعف سيستم ايمني ناشي از ابتلا به بيماري ها بيشتر در عرض خطر ابتلا به آنفلوانزا قرار دارند افزون بر اين گروههايي چون پزشکان و پرستاران به دليل ارتباط با بيماران امکان ابتلا به آنفلوانزا را بيشتر دارند، بيماران قلبي، خانم هاي باردار، کودکان و سالمندان هم زودتر از بقيه به اين بيماري مبتلا مي شوند.
واکسن بزنيد فرصت باقي مانده را از دست ندهيد
عضو کميته کشوري آنفلوانزا با توصيه به تزريق واکسن آنفلوانزا در گروه‌هاي پر خطر تاکيد کرد:‌ حتي کساني که تاکنون واکسن آنفلوانزا نزده‌اند توصيه مي‌کنيم اين واکسن را تزريق کنند زيرا از هم اکنون تا پاييز بعدي امکان ابتلا به اين بيماري براي گروه‌هاي پر خطر وجود دارد.
مرداني در ادامه به گروه‌هاي پر خطر براي تزريق واکسن آنفلوانزا اشاره کرد و افزود: سالمندان بالاي 60 سال، کودکان 6 ماهه تا 6 ساله، بيماران قلبي عروقي، ‌مبتلايان به آسم، ديابت و بيماري‌هايي مانند ايذر که موجب ضعف سيستم ايمني مي‌شود، سرطاني‌هايي که تحت درمان راديو‌تراپي و شيمي درماني هستند، از جمله گروه‌هاي پر خطر قرار دارند وبايد واکسن آنفلوانزا را تزريق کنند.
آنفوانزاي جديد پرندگان در کمين است
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي با اشاره به شيوع آنفلوانزاي پرندگان در کشور و جهان، گفت:‌ همه ساله آنفلوانزاي پرندگان H5N1 در ايران و جهان تهديد کننده جان انسان‌ها بوده است و در کشوري مانند مصر جان شمار بسياري از افراد را مي‌گيرد البته اين بيماري بيشتر بيماري شغلي محسوب مي‌شود و مرغ داران و کساني را که در کشتارگاه‌ها فعاليت مي‌کنند بيشتر گرفتار مي‌کند.
مرداني با بيان اينکه امسال براي نخستين بار سويه جديد آنفلونزاي پرندگان با عنوان H5N6 مشاهده شد و شيوع اين آنفلوانزاي پرندگان از ايران به سازمان بهداشت جهاني گزارش شد، گفت: خوشبختانه دامپزشکي توانست با معدوم سازي پرندگان مبتلا به اين نوع آنفلوانزا، بيماري را در کشور کنترل کند، آنفلوانزاي پرندگان H5N6 در ايران و کشورهاي ديگر تا به حال به انسان انتقال پيدا نکرده است اما امکان تغيير ويروس و انتقال آن به انسان‌ها وجود دارد.
نکته طلايي براي جلوگيري از شيوع آنفلوانزاي پرندگان
عضو کميته کشوري آنفلوانزا ضمن هشدار به مردم در خصوص نگهداري پرندگان در منزل و خطر ابتلا به آنفلوانزا گفت: نگهداري از پرندگان در منزل خطر ابتلا به آنفلوانزاي پرندگان را به دنبال دارد، افزون بر اين مرغداران هم بايد احتياط هاي لازم را کنند و در صورتي که با مرگ و مير بالاي پرندگان مواجه شدند سريعا موضوع را به سازمان دامپزشکي اطلاع دهند.
خانم هاي خانه دار در خطر ابتلا به آنفلوانزاي پرندگان!!
اين متخصص بيماري‌هاي عفوني در خصوص پيشگيري از انتقال آنفلوانزاي پرندگان به خانم‌هاي خانه دار توصيه کرد: خانم ها در هنگام پاک کردن مرغ از دستکش استفاده کنند تا از انتقال بيماري جلوگيري شود همچنين مرغ را خوب بپزند تا ويروس به طور کامل از بين برود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۱۷۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از صدای خودرو به شخصیت افراد پی ببرید/ رابطه عجیب صدای بلند خودرو و ابتلا به سادیسم، روان‌پریشی و خودشیفتگی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اگر در محله‌ای زندگی می‌کنید که این صداهای مزاحم آشنا هستند، احتمالاً شما را شگفت‌زده نخواهد کرد که تحقیقات تمایل به داشتن این نوع خودرو را به سطوح بالاتر سادیسم و روان‌پریشی مرتبط می‌کند.

روانشناس جولی ایتکن شرمر از دانشگاه وسترن انتاریو در کانادا بیش از ۵۰۰ نفر را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد تا رابطه بین ویژگی‌های شخصیتی «تاریک» و ترجیح خودروهای پر سر و صدا با صدای اصلاح شده را بررسی کند.

شرمر در مورد مطالعه آزمایشی خود در Psychology Today نوشت:«از آنجایی که این تغییرات اگزوز هم برای مردم و هم برای حیوانات مزاحمت ایجاد می‌کند و هم در برخی از حوزه‌های قضایی غیرقانونی است، فپی بردن به این موضوع که چرا افراد می‌خواهند صدای خودروی آن‌ها سر به فلک بکشد، حائز اهمیت و جالب است.

شرمر ۵۲۹ دانشجوی بازرگانی را که میانگین سنی آنها ۱۸ سال بود، مورد بررسی قرار داد که ۵۲ درصد از آنها مرد بودند. این تحقیقات با سه سؤال در مورد احساسات شرکت‌کنندگان نسبت به خودروهای پر سر و صدا، شناخته شدن با خودروهای خود و پتانسیل تغییر صدای خودرو را مطرح کرد.

آنها همچنین نظرسنجی شخصیت تتراد تاریک را تکمیل کردند، یک مقیاس که ویژگی‌های شخصیتی ماکیاولیسم، خودشیفتگی، روان‌پریشی و سادیسم را می‌سنجد. این ویژگی‌ها به دلیل ویژگی‌های "شیطانی" آنها که شامل خودخواهی و سوء استفاده از دیگران است، تاریک نامیده می‌شوند.

فرض اولیه شومر آن بود که مردم ممکن است دوست داشته باشند با صدای بلند خودروی خود شناخته شوند و توجه زیادی را به خود جلب کنند که با رفتار خودشیفتگی همسو است. او همچنین پیش‌بینی می‌کرد که افرادی با ویژگی‌های سادیستی یا روان‌پریشی، مرتبط با نگرش‌های مجرمانه، تمایل بیشتری به خودروهای پر سر و صدا با تغییرات اغلب غیرقانونی داشته باشند. او همچنین پیش‌بینی کرد که مردان جوان‌تر ماشین‌های پر سر و صدا را ترجیح می‌دهند چراکه فکر می‌کنند با این کار امتیاز بیشتری کسب می‌کنند.

شرمر به سی‌بی‌سی نیوز گفت:« به نظر می‌رسد این کار بی‌توجهی بی‌رحمانه به احساسات و واکنش‌های دیگران است.»

مرد بودن و داشتن ویژگی‌های شخصیتی سادیستی و روان‌پریشی حدود 29 درصد از واریانس ترجیح خودروهای پر سر و صدا را تشکیل می‌دهد. تجزیه و تحلیل نشان داد که جوان بودن امتیاز بالاتری را در مقیاس خودرو در گروه پیش‌بینی می‌کند، اما این همبستگی به اندازه کافی برای نتیجه‌گیری معنادار نبود. ارتباط بین نمرات بالاتر در مقیاس ماشین و هر یک از صفات تتراد تاریک یافت شد، اگرچه در مورد ماکیاولیسم و خودشیفتگی به طور معنی داری نبود.

در حالی که این مطالعه بینش‌هایی را ارائه می‌دهد، البته هشدارهایی نیز وجود دارد. شرکت‌کنندگان در نمونه نسبتاً کوچک و نسبتاً جوان بودند و همه در یک مدرک بازرگانی در همان دانشگاه ثبت‌نام کردند، بنابراین یافته‌های شرمر ممکن است برای جمعیت‌های گسترده‌تر صدق نکند.

این نظرسنجی فقط در مورد تمایل به داشتن خودروهای پر سر و صدا است و ترجیحات داشتن سایر وسایل نقلیه با صدای بلند، مانند موتور سیکلت یا کامیون‌های بزرگ را بررسی نکرد. تحقیقات آینده می‌تواند متغیرهای دیگری مانند گوش دادن به موسیقی با صدای بلند در حین رانندگی را مورد بررسی قرار دهند.

این تحقیق در Current Issues in Personality Psychology منتشر شده است.

منبع: sciencealert

227227

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899823

دیگر خبرها

  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال
  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • از صدای خودرو به شخصیت افراد پی ببرید/ رابطه عجیب صدای بلند خودرو و ابتلا به سادیسم، روان‌پریشی و خودشیفتگی
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
  • بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن