Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-28@05:05:16 GMT

«بچه‌های‌آسمان» در هند

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۱۷۹۴۸

«بچه‌های‌آسمان» در هند

ساعت 24-شاید اگر روبرتو بنینی، با نشان دادن آن پرچم آمریکا در صحنه‌های پایانی فیلم «زندگی زیباست» برای ایالات متحده خودشیرینی نمی‌کرد، اولین اسکار سینمای ایران به نام مجید مجیدی ثبت می‌شد و فیلم انسانی و تاثیرگذار «بچه‌های آسمان» می‌توانست برنده بهترین فیلم خارجی زبان در سال 97 باشد.

 بچه‌های آسمان فقط یکی از فیلم‌های موفق و جهانی مجید مجیدی است و او پیش و پس از آن هم مخاطبان ایرانی و خارجی را به تحسین واداشت؛ چه موقعی که قبل از این فیلم، آثاری چون «بدوک» و «پدر» را ساخته بود و چه بعدتر که فیلم‌های موفقی چون رنگ خدا، باران، بید مجنون و آواز گنجشک‌ها را کارگردانی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجیدی موفق شد باوجود فیلمسازانی چون عباس کیارستمی که بیشتر نگاه جهانی به سینمای ایران را معطوف خود ساخته بود، تقریبا در همان فضا و پرداختن به موضوعاتی ساده و در عین حال عمیق و کار با بازیگران کودک و نوجوان، امضا و سبک و سیاق منحصربه‌فرد خود را داشته باشد. او فیلم‌هایی می‌ساخت مبتنی بر روابط انسانی و برجستگی مفاهیم و مضامین معنوی و انگار شخصیت‌های او هنگام رنج کشیدن در فضای بغرنج زمینی و دست و پنجه نرم کردن با مشکلات، زلفی با آسمان و معبود هم گره زده بودند و همین هم درنهایت باعث رستگاری آنها می‌شد.

از این رو شاید در ابتدا به نظر برسد، ساخت فیلمی بیگ پروداکشن چون «محمد رسول‌ا...» به نوعی خارج شدن مجیدی از مسیر همیشگی آرام و بشدت تاثیرگذارش باشد، اما او زندگی پیامبر اسلام و بویژه دوران کودکی حضرت را بهترین موقعیت برای ایجاد پیوند زمینی و آسمانی انسان دانست و در همین مسیر حرکت کرد،گرچه با رنگ و لعاب و تولیدی بسیار گسترده. هرچند اگر با فیلمنامه‌ای ظریف تر و قصه گوتر و منسجم‌تر مواجه بودیم، به‌یقین اتفاقات بهتری برای این نیت ارزشمند و تلاش فراوان می‌افتاد. با این حال مجیدی با ساخت این فیلم و همکاری با بعضی از بهترین سینماگران جهان از جمله ویتوریو استورارو (مدیر فیلمبرداری)، ای آر. رحمان (آهنگساز) و روبرتو پرپینانی (تدوینگر)، گام خوبی برای حرکت سینمای ایران به سمت جهانی شدن برداشت. راهی که پیشتر خود او و برخی دیگر هم در آن گام گذاشته بودند و هرکدام به سهم خود و با ساخت فیلم‌هایی با مضامین جهانشمول، نقش بسزایی در جهانی شدن سینمای ایران داشتند.

در ستایش عشق و زندگی

تازه‌ترین ساخته مجیدی که از امروز اکران خود را در سینماهای کشور آغاز می‌کند، فیلمی به نام «آن سوی ابرها» است و آن‌طور که از موضوع، خلاصه قصه و تماشای عکس‌های آن برمی آید، فیلمی با حال و هوای فیلم‌های موفق مجید مجیدی است. فیلم، داستان زندگی یک خواهر و برادر هندی را در مناطق فقیرنشین بمبئی روایت می‌کند و مثل دیگر آثار مجیدی به ستایش زندگی، عشق و روابط انسانی حتی در دشوارترین شرایط می‌پردازد. یکی از بهترین قصه‌های خواهر و برادری در سینما را اتفاقا در سینمای مجیدی و فیلم بچه‌های آسمان به یاد داریم.

ای آر. رحمان، آهنگساز جهانی هند که موسیقی فیلم‌هایی چون میلیونر زاغه‌نشین و 127 ساعت را ساخته و دو جایزه اسکار را هم در کارنامه دارد، در آن سوی ابرها، دومین همکاری اش را با مجیدی تجربه کرد. او پیشتر موسیقی فیلم محمد رسول‌ا... را هم ساخته بود.

از دیگر عوامل هندی که در ساخت این فیلم همکاری داشتند، می‌توان به آنیل مهتا (مدیر فیلمبرداری)، منسی دروو مهتا (طراح صحنه) و پایال سلوجا و بیبی زیبا میرایی (طراح لباس) اشاره کرد. شارین مانتری کدیا هم به‌طور مشترک با مجیدی، تهیه‌کنندگی این فیلم را به عهده دارد.
چند ماه قبل در خبرها آمده بود این تهیه‌کننده در آینده‌ای نزدیک دوباره با مجیدی همکاری خواهد کرد و فیلمساز جهانی سینمای ایران، فیلم دیگری به نام «معدن طلا» در هند می‌سازد.

فیلمنامه آن سوی ابرها را هم مجید مجیدی همراه مهران کاشانی نوشته است. حسن حسندوست (تدوینگر)، محمدرضا دلپاک (صداگذار)، رضا تشکری (دستیار تهیه) و محمد عسگری (دستیار اول کارگردان) نیز از دیگر عوامل ایرانی این محصول مشترک سینمای ایران و هند هستند.

نقش‌های اصلی فیلم تازه مجید مجیدی که 120 دقیقه زمان دارد را هم ایشان خاطر و مالاویکا موهانان بازی می‌کنند. پخش آن سوی ابرها را هم همانند فیلم قبلی مجیدی، شرکت نورتابان به عهده دارد.

فیلم هندی مجیدی را با گلزار تماشا کنید

ظاهرا محمدرضا گلزار هیچ ربطی به سینمای مجید مجیدی ندارد و تصور این‌که روزی این بازیگر را در فیلمی از این فیلمساز ببینیم، عجیب است. با این حال «هند» این نقطه مشترک را میان گلزار و مجیدی ایجاد کرده و قرار است این ستاره محبوب در نخستین روز اکران این فیلم حضور داشته باشد. گلزار در سئانس‌های 18 تا 24 فیلم آن سوی ابرها در پردیس کوروش حاضر خواهد بود و مجید مجیدی را همراهی می‌کند.

احتمالا دلیل دعوت از گلزار برای همراهی مجیدی و اکران روز اول آن سوی ابرها، حضور او در فیلم عاشقانه و پرفروش «سلام بمبئی» (قربان محمدپور) باشد. ضمن این که قصه فیلم مجیدی هم در بمبئی می‌گذرد، با این تفاوت که آن سوی ابرها به مناطق فقیرنشین این شهر می‌پردازد و سلام بمبئی،سراغ طبقه اشراف آنجا رفته بود.

این فیلم‌ها را هم ببینید

بجز فیلم آن سوی ابرها، سه فیلم جدید دیگر هم از امروز در سینماها اکران می‌شود. یکی از این فیلم‌ها «دعوتنامه» ساخته مهرداد فرید است که بازیگرانی چون حمیدرضا آذرنگ، شقایق فراهانی، شهاب شادابی، بهزاد جعفری، سامان صفاری، سحر کریمی، غزل فرید و میترا حجار در آن بازی می‌کنند. «دعوتنامه» روایتگر زندگی شخص درمانده‌ای مقیم مشهد است که از زائران حرم امام رضا(ع) دزدی می‌کند.

«بلوک 9 خروجی 2» هم از دیگر فیلم‌های تازه این نوبت اکران است؛ اثری ساخته علیرضا امینی که مدت‌ها در انتظار نمایش عمومی به سر می‌برد. فیلم، درباره زوجی است که مدت‌ها از متارکه آنها می‌گذرد، اما برای بهبود وضعیت روحی دخترشان به مسافرت می‌روند. امیر جعفری، پانته آ بهرام، حمیدرضا آذرنگ، الهام کردا و شبنم مقدمی از جمله بازیگران این فیلم هستند.

«اشک نرگس» هم که از امروز اکران خود را آغاز می‌کند، موضوعی مرتبط با دفاع مقدس دارد و قصه خبرنگاری را به تصویر می‌کشد که بازمانده جنگ تحمیلی است. فیلم را احمد عبداللهیان ساخته و بازیگرانی چون رضا ایرانمنش، نگین معتضدی، شراره رخام، گیتی ساعتچی، رحمان مقدم و محمود مقامی در آن بازی می‌کنند.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۱۷۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارورسازی ابرها می‌تواند منجر به اثرات فاجعه بار شود

بسیاری از کشورهای جهان مانند ایالات متحده، فرانسه، استرالیا و امارات که در روزهای گذشته شاهد بارش‌های زیادی بوده، از فناوری "بارورسازی ابرها" برای تحریک بارندگی استفاده می‌کنند.

برخی ممکن است این فناوری بحث برانگیز را به سیل‌های ناگهانی مرتبط کنند، اما کارشناسان می‌گویند در واقع هیچ رابطه‌ای بین این دو رویداد وجود ندارد.

اما به گفته کارشناسان، فناوری "بارورسازی ابرها" که بیش از ۸۰ سال پیش توسعه یافته است، بدون خطرات بالقوه نیست و ممکن است منجر به "اثرات فاجعه بار" شود.

محققانی که در جنرال الکتریک مشغول به کار بودند، هنگام انجام آزمایش‌هایی در مورد چگونگی تشکیل ابرها در آزمایشگاه، یک اثر عجیب را کشف کردند. آن ها دریافتند که وقتی بخار آب بسیار سرد می‌شود، بین ۱۰- تا ۵- درجه سانتیگراد، لزوماً بلورهای یخ تشکیل نمی‌دهد.

با این حال، هنگامی که محققان پودر ریز یدید نقره (یک ماده شیمیایی مورد استفاده در عکاسی) را اضافه کردند، از این که آب فوراً یخ زد شگفت زده شدند.

این به این دلیل است که بخار آب به خودی خود نمی‌تواند کریستال را تشکیل دهد. در ابرهای طبیعی، این "هسته‌های متراکم ابر" ممکن است توسط باکتری‌ها یا ذرات کوچک گرد و غبار ایجاد شوند، اما محققان اکنون راهی برای ایجاد مصنوعی آن ها پیدا کرده اند.

چگونه ابرها را بارور می‌کنند؟

تکنیک "بارورسازی ابرها" با اعمال آن بر روی ابرهای طبیعی عمل می‌کند، به گونه‌ای که "یدید نقره" یا نمک خوراکی به ابرها تزریق می‌شود و موجب می‌شود بلورهای یخ به سرعت تشکیل شوند که در نهایت بسته به شرایط آب و هوایی به شکل برف یا باران فرو می‌ریزند.

یوهان ژاک، هواشناس ارشد KISTERS می‌گوید: بارورسازی ابرها یا با پرتاب مواد شیمیایی از زمین، تزریق مستقیم آن ها از هواپیما، یا پرتاب آن ها به ابرها با استفاده از موشک انجام می‌شود.

بارورسازی ابرها در کجا استفاده می‌شود؟

این فناوری در حدود ۵۰ کشور مختلف از جمله امارات که از دهه ۱۹۹۰ یک برنامه پیشرفته بارورسازی ابرها را اجرا می‌کند، استفاده شده است، به گونه‌ای که سالانه حدود ۱۰۰۰ ساعت ماموریت "بارورسازی ابرها" انجام می‌شود.

ایالات متحده دارای سابقه بسیار طولانی در مأموریت‌های "بارورسازی ابرها" است که در سال ۱۹۴۷ با عملیات سیروس آغاز شد، که در آن ارتش ایالات متحده حدود ۹۰ کیلوگرم یخ خشک را در طوفانی در سواحل فلوریدا پخش کرد.

اگرچه هیچ مدرکی دال بر تأثیر این مأموریت برای تغییر مسیر طوفان وجود نداشت، اما برخی تهدید کردند که پس از تغییر مسیر غیرمنتظره طوفان، علیه دولت شکایت خواهند کرد.

در سال ۲۰۱۸، وایومینگ، یوتا و کلرادو برای تأمین بودجه ماموریت‌های بارورسازی ابرها، توافق‌نامه‌ای برای اشتراک هزینه امضا کردند.

در استرالیا آزمایش‌های بارورسازی ابرها از سال ۱۹۴۷ آغاز شد و تا امروز ادامه دارد.

چین سازنده‌ترین حامی فناوری تغییر آب و هوا است. برای سال‌ها، اداره تنظیم آب و هوا در این کشور از بارورسازی ابرها برای پایان دادن به خشکسالی، مبارزه با آتش‌سوزی‌ها و اجتناب از باران در طول رژه‌های نظامی استفاده کرده است.

این فناوری نه تنها برای افزایش بارندگی استفاده می‌شود، بلکه در کشورهایی مانند اسپانیا، فرانسه و آلمان عمدتاً برای جلوگیری از بارش تگرگ استفاده می‌شود.

چرا "بارورسازی ابرها" بحث برانگیز است؟

بسیاری ممکن است با استفاده از بارورسازی ابرها به دلیل نگرانی در مورد سیل ناگهانی مخالف باشند.

اما دکتر فردریک اتو، کارشناس برجسته آب و هوا از امپریال کالج لندن، توضیح داد: بارورسازی ابرها نمی‌تواند مقدار زیادی باران ایجاد کند، این تکنیک یک ابر موجود را اصلاح می‌کند و نمی‌توان یک ابر کوچک را از طریق بارورسازی به یک طوفان تبدیل کرد.

اتو افزود، بزرگترین نگرانی این است که "بارورسازی ابرها" به عنوان جایگزینی برای اقدام موثر در مورد تغییرات آب و هوایی استفاده شود، چیزی که دلیل واقعی افزایش بارندگی است.

او ادامه داد: بارورسازی ابرها یکی دیگر از راهبردهای آشکار برای جلوگیری از تقاضای توقف سوخت‌های فسیلی است، اگر انسان‌ها به سوزاندن نفت، گاز و زغال سنگ ادامه دهند، تغییرات آب و هوایی و بارندگی‌های شدید ادامه خواهد داشت.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • کودکان سینمای ایران که امروز بازیگران معروفی هستند (فیلم)
  • آقای حسن فتحی! تکلیف ما با آخرین ساخته شما دقیقاً چیست؟
  • آیا بارورسازی ابرها در کشورهای همسایه باعث بارش سیل‌آسا در ایران شد؟
  • تصاویری از یک واقعه محیرالعقول در بیابان‌های عربستان؛ ابر سقوط کرد؟
  • ۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو
  • «آوای ابرها» به جشنواره کاریبتونز کلمبیا راه یافت
  • بارورسازی ابرها می‌تواند منجر به اثرات فاجعه بار شود
  • تصاویر عجیب و آخرالزمانی از سقوط ابرهای بارور در بیابان‌! + فیلم
  • چرا بارورسازی ابرها بحث برانگیز است و چگونه انجام می‌شود؟
  • اکشن‌های پرفروش هند و کره در آخر هفته سیما