Web Analytics Made Easy - Statcounter


به گزارش ایکنا به نقل از ستاد اطلاع‌رسانی رویدادهای ترویج کتابخوانی محمود آموزگار، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران درباره میزان اثرگذاری طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران گفت: در ابتدا به نظر می‌آمد این طرح برخوردارترین شهرها را در برخواهد گرفت، اما در واقع این طرح، فارغ از بزرگی و کوچکی شهرها، به برنامه‌هایی می‌پردازد که هریک از آن‌ها برای ترویج کتابخوانی ارائه داده‌اند و همچنین پیگیری‌های بعدی این برنامه‌ها را نیز در نظر می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: شاید در ابتدای امر، تصویر روشنی از برنامه‌های انتخاب پایتخت کتاب در دست نبود. کما اینکه انتقاداتی نیز مبنی بر انتخاب برخوردارترین شهرها وجود داشت. اما فعالیت مطالعاتی دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی و پیگیری‌های اجرای دقیق این برنامه در سال‌های گذشته، این رویداد را عمق بخشید. 

آموزگار گفت: گمان می‌کنم طرح انتخاب پایتخت کتاب تا اینجای راه را به‌درستی طی کرده و از بضاعت‌های نهادهای فرهنگی کشور و نهادهای مردمی استفاده کرده است. البته معتقدم که هنوز تا نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم. مهم این است که چنین طرح‌هایی در جهت افزایش مطالعه در کشور مورد استفاده قرار گیرد.
این ناشر تأکید کرد: یکی از کارهایی که دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی می‌تواند انجام دهد، این است که اطلاع‌رسانی مناسبی درباره تحقق برنامه‌ها داشته باشد و چگونگی توفیق‌ها و مشکلات شهرهایی را که به‌عنوان پایتخت کتاب معرفی می‌شوند، بررسی کند. مهم این است که عوامل مؤثر بر اجرای دقیق برنامه‌ها، در دسترس مجریان طرح قرار گیرد تا بتوانند بیشترین میزان تأثیرگذاری را رقم بزنند.
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفرشان تهران درباره اقدامات اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در دوره جدید طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران، توضیح داد: پایتخت جهانی کتاب را سه نهاد بین‌المللی انتخاب می‌کنند که یکی از آنها، اتحادیه بین‌المللی ناشران است. تصور می‌کنم این قاعده در کشور ما نیز وجود دارد و لازم است که اتحادیه ناشران از حیث مسئولیت اجرای بهتر این طرح در کشور، سهم خود را داشته باشد.
وی ادامه داد: جدا از بحث داوری که اتحادیه به‌شکل مستقیم درگیر آن است، بررسی برنامه‌های مجریان این پروژه و استفاده از تجربیات سایر کشورها و رسیدن به درک دقیق‌تر از برنامه‌های شهرهای شرکت‌کننده- به ویژه نامزدهای نهایی انتخاب پایتخت کتاب- از فعالیت‌های اتحادیه است. از این منظر می‌توانیم این برنامه‌ها را به سکوی پرش برای حضور در برنامه‌های جهانی پایتخت کتاب تبدیل کنیم.
آموزگار عنوان کرد: ما در اتحادیه تلاش کرده‌ایم تا توجه مراجع بین‌المللی را به برگزاری طرح پایتخت کتاب در ایران جلب کنیم و به‌صورت ویژه، اتحادیه بین‌المللی ناشران را در جریان اجرای این طرح در ایران قرار داده‌ایم. در این راستا و در کنگره‌های بعدی این اتحادیه به معرفی پیشرفت‌های این طرح در ایران و استفاده از امکانات بین‌المللی برای کمک به اجرای دقیق‌تر این طرح در کشور خواهیم پرداخت.
وی گفت: نفس اجرای این طرح، سبب شده است ما به‌طور مرتب، کتاب‌هایی را که در انبار ناشران است، به کانون‌های ترویج کتابخوانی که در سراسر کشور فعالند، ارسال کنیم تا بدین ترتیب، امکان دسترسی مناطق محروم به کتاب، فراهم شود. البته در این مورد نباید تنها به اتحادیه ناشران و کتابفروشان بسنده کرد و لازم است که از سایر نهادهای دولتی و غیردولتی نیز در این زمینه کمک گرفته شود.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۲۰۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه ای به گستره صدا

به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی معاونت صدا، «کتاب» به مثابه رسانه این روزها با گسترش رسانه‌های متنوع هنوز در قید حیاتی مبارک است و گرچه در قالب دیجیتال هم به بازار عرضه می‌شود یا با رسانه‌های دیگر همچون رادیو و تلویزیون بده‌بستان‌ دارد اما برای بسیاری همچنان نخستین انتخاب در رفاقت است. در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب، شبکه های رادیویی با برپایی غرفه های رادیویی در مصلای امام خمینی (ره) سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی كتاب را به صورت زنده پوشش می دهند. علاوه بر این شبکه ها با طراحی برنامه های جدید و در قالب برنامه های روتین به معرفی كتاب، گفت وگو با ناشران، نخبگان و نویسندگان و... می پردازند.

رادیو ایران؛ گفتگو با ناشران برتر   

برنامه «باغ هنر» شبکه رادیویی ایران از ابتدا تا پایان سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی كتاب ساعت 16 از مصلای بزرگ تهران، محل برگزاری نمایشگاه كتاب، ضمن انعكاس رویدادهای مهم نمایشگاه با ناشران برتر و نویسندگان شاخص گفت و گو و از آنتن رادیو ایران تقدیم مخاطبان می شود. «ایران امروز» ،« ایرانشهر» و «تالار آیینه» نیز به نمایشگاه کتاب می پردازند.

رادیو جوان؛ چه خبر از کافه رادیو

برنامه کافه رادیو رادیو جوان از محل نمایشگاه کتاب پخش می‌شود. این برنامه رادیویی، ناشران و نویسندگان جوان را معرفی کرده و در بخش‌های دیگر، اخبار جدید نمایشگاه را پوشش می‌دهد. همچنین، برنامه کافه رادیو، با صدای هنرمندان، مردم را به خرید و مطالعه کتاب دعوت می‌کند تا سرانه مطالعه کشور را افزایش دهد و در بخش دیگر، کتاب های مطرح را معرفی خواهد کرد. 

رادیو فرهنگ؛ میزبان نویسندگان برجسته

شبکه رادیویی فرهنگ برنامه کتاب فرهنگ را با حضور نویسندگان و ناشران برجسته ساعت 17 تا 18 از گروه تاریخ و اندیشه  تقدیم مخاطبان می کند. گفتگوی گزارشگران با غرفه داران، شرکت‌کنندگان و بازدیدکنندگان از نمایشگاه و شنیدن دغدغه‌های آنها بخشی از این برنامه است. 

برنامه سرزمین من به طور زنده با بخش های گزارش، گفت وگو و اطلاع رسانی رویدادهای مربوط به نمایشگاه کتاب، ساعت ۱۳ تا ۱۴ از محل برگزاری نمایشگاه کتاب روی آنتن می رود.

برنامه  ققنوس با معرفی کتاب در گفت وگو با ناشران و نویسندگان حوزه ادب و هنر ساعت ۱۵ روی آنتن رادیو فرهنگ می رود و برنامه "صبح به وقت فرهنگ" در قالب گزارش اطلاع رسانی ساعت6 و 30 دقیقه پخش می شود.

رادیو تهران؛ اجرای نمایش عروسکی

برنامه «کتاب خوار» کاری از گروه فرهنگ و جامعه شبکه رادیویی تهران است که از نمایشگاه کتاب از ساعت 16 تا 17 به صورت زنده تقدیم مخاطبان می شود. هدف از برنامه کتاب خوار ترویج کتاب و کتابخوانی و کمک به مخاطبان برای انتخاب بهترین کتاب هاست. با توجه به محیطی بودن برنامه سعی شده از المان هایی استفاده شود که مخاطب یک نمایش عروسکی را هم در نمایشگاه ببیند. رضا صفری عروسک گردانی و صداپیشگی را به عهده دارد. 

رادیو اقتصاد؛ گذر بازار

رادیو اقتصاد در مجله رادیویی «گذر بازار» به برگزاری نمایشگاه کتاب می پردازد. بازار کتاب بخش 30 دقیقه ای از برنامه «گذر بازار» است که در قالب گزارش از نمایشگاه کتاب تهیه می شود. این برنامه صنعت نشر را از دیدگاه اقتصادی بررسی می کند. جایگاه نشر در صنعت رسانه، تهدیدها و فرصت های نشر در عصر همگرایی رسانه ها، چالش های تامین مواد اولیه، حقوق مالکیت فکری و کانال های توزیع از جمله مباحثی است که در گفت‌وگو با ناشران، فعالان فرهنگی و اقتصادی در این حوزه مطرح می شود.فناوری های جدید بکار گرفته شده در زنجیره ارزش کتاب، توجه ناشران و خریداران کتاب به مباحث پایداری به خصوص محیط زیستی و معرفی کتاب در حوزه اقتصاد، تجارت و مدیریت از دیگر بخش های این گزارش خواهد بود.

رادیو معارف؛ همراه با عصر جوانی

عصر جوانی نام برنامه‌ رادیو معارف است که از نمایشگاه کتاب به صورت زنده به روی آنتن رادیو معارف می رود. این برنامه با موضوع اهمیت مطالعه و کتابخوانی از ساعت ۱۷ تا ۱۸ از استودیوی ویژه معاونت صدا به سمع شنوندگان می رسد. از مهم ترین بخش های «عصر جوانی» می توان به معرفی و گپ و گفتی دوستانه با ناشران و نویسندگان جوان کشور نام برد.

رادیو سلامت؛ عشق کتاب 

شبکه رادیویی سلامت با ویژه برنامه«عشق کتاب» از نمایشگاه با مخاطبان همراه خواهد بود. این برنامه با هدف معرفی كتاب‌های حوزه های مختلف به ویژه سلامت، گفت وگو با نویسندگان، مترجمان، ناشران و اهل قلم پخش می‌شود. آیتم "پی رنگ" با بیان طرح و موضوع روز برنامه با توجه به نامگذاری روز روی آنتن می رود و آیتم "پندار" گفت وگوهای کارشناسان درباره تاثیر و بررسی مطالعه از ابعاد گوناگون است. از دیگر آیتم های این برنامه می توان به "شیرازه" اشاره کرد که در گفت وگو با نویسنده ها و مولفان حوزه سلامت تهیه می شود. آیتم "قصه گوهر"در حوزه واژه شناسی و تبارشناسی است. این برنامه شامل بخش های متنوع دیگری است.

رادیو ورزش؛ سکوی دانش 

ویژه برنامه«سکوی دانش» رادیو ورزش ضمن خوانش عناوین مطبوعات ورزشی به صورت روزانه به معرفی کتاب‌های جدید در حوزه ورزش می پردازد. گفت وگو با ناشران و نویسنده‌های کتاب های ورزشی از دیگر بخش‌های این برنامه است.‌

آیتم ویژه برنامه سکوی دانش درباره سرانه مطالعه و کتابخوانی در کشور است که به صورت طنز به این موضوع پرداخته خواهد شد. رادیو ورزش برنامه سکوی دانش را از  از ساعت 14 تا 15 تقدیم مخاطبان می کند.

رادیو نمایش؛ استودیو هشت یار مهربان

رادیو نمایش در ایام نمایشگاه کتاب ویژه برنامه «استودیو هشت یار مهربان» را به روی آنتن می برد. این برنامه ساعت 18 و 15 دقیقه به صورت زنده در رادیو نمایش از محوطه نمایشگاه کتاب پخش می شود که در آن با نویسندگان و ناشران ارتباط حضوری و مستقیم برقرار شده و به اطلاع رسانی درباره نمایشگاه کتاب می پردازد.

رادیو پیام؛ آگاهی از آخرین رویدادها

ویژه برنامه نمایشگاه کتاب از رادیو پیام با آگاهی از آخرین رویدادهای نمایشگاه بین المللی کتاب، روزی یکبار به صورت شناور پخش می شود.

دیگر خبرها

  • ناشران خارجی به نمایشگاه آمدند
  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • کتابخانه ای به گستره صدا
  • ناشران بخش مجازی نمایشگاه سی‌وپنجم نسبت به آماده‌سازی پنل مجازی‌ اقدام کنند
  • اعلام فرصت ناشران بخش مجازی نمایشگاه کتاب برای آماده‌سازی پنل
  • در بخش مجازی نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ چه خبر است؟
  • ۱۸ اردیبهشت؛ آخرین مهلت آماده‌سازی پنل مجازی‌ نمایشگاه سی‌وپنجم کتاب
  • شمارش معکوس آغاز نمایشگاه کتاب تهران و درگذشت پل آستر
  • تحویل غرفه‌های ناشران نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران آغاز شد
  • انتخاب دو روستای اردبیل به عنوان روستای «دوستدار کتاب» در کشور