Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا دکتر مصطفی معین، روز چهارشنبه در آیین گشایش یازدهمین کنگره ملی انجمن آسم و آلرژی ایران در یزد افزود: مطالعات انجام شده در تهران نشان داد 34 درصد کودکان مورد مطالعه در این کلان شهر، علائم بیماری آسم چون سرفه، خس خس تنفسی و تنگی نفس دارند.
وی اظهار کرد: این آمار به مفهوم تشخیص قطعی آسم نیست اما نشان می دهد درصد زیادی از کودکان تهرانی به آسم مبتلا هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معین، علت اصلی شیوع آسم در پایتخت را آلودگی شدید هوا در این کلان شهر بیان کرد و افزود: برای سایر کلان شهرهای آلوده چون اصفهان، اهواز، مشهد، تبریز و اراک نیز باید فکری اساسی پیاده کرد.
وی هشدار داد مسوولان نظام سلامت و مجموعه دولت به فکر آینده فرزندان این کشور باشند و هوای سالم و پاک را برای همه مردم به ویژه کودکان و نوجوانان ، سالمندان و مبتلایان به بیماری قلبی و تنفسی فراهم کنند.
رییس انجمن علمی آسم و آلرژی ایران، علائم آسم را شامل سرفه های خشک، خس خس و تنگی نفس بیان کرد و افزود: این بیماری، شیوع زیادی دارد و اگر کنترل نشود بسیار خطرناک است اما چنانچه سریع تشخیص و درمان شود از مرگ بیماران پیشگیری می شود.
***
داروهای آسم، گران و کمیاب هستند
دکتر معین با بیان اینکه نرخ درصدی از داروهای بیماران آسم به ویژه داروهای جدید، بالاست تصریح کرد: قبلا بسیاری از این داروها زیر پوشش بیمه بودند و هر چند به ظاهر از پوشش بیمه خارج نشده اند اما به دلیل کمیاب بودن داروهای این بخش و همکاری نکردن بیمه ها در پرداخت هزینه ها به داروخانه ها و پزشکان، بیماران مجبورند هزینه ها را از جیب خود پرداخت کنند.
معین اضافه کرد: بیماران آسم از این نظر در تنگنا قرار دارند ولی چنانچه پوشش بیمه ها گسترش یابد و آنها در زمان مقرر، بدهی خود را به داروخانه و پزشکان پرداخت کنند بیماران هم از تسهیلات خوبی برخوردار خواهند شد.
وی گفت: مطالعات انجام شده طی چند سال قبل در جهان حاکیست سالانه 300 تا یکهزار و 500 دلار هزینه بیماران مبتلا به آسم است .
رییس انجمن علمی آسم و آلرژی ایران اضافه کرد: مطالعاتی که در هشت سال گذشته در ایران انجام شد نیز نشان می دهد سالانه 9 هزار میلیارد تومان، خسارت ناشی از این بیماری در کشور است که اکنون این رقم افزایش یافته و نیاز به مطالعات جدیدتر دارد.
دبیر علمی کنگره یاد شده هم گفت: از مجموع مقالات پژوهشی ارسالی به دبیرخانه این کنگره ۲۰ مقاله توسط هیات داوران پذیرفته شد که در این کنگره ارائه می شود.
محمدحسن بمانیان افزود: کنگره یاد شده با محوریت افزایش و ارتقای آگاهی متخصصین و پزشکان عمومی در خصوص بیماریهای شایع آسم و آلرژیک از جمله آلرژی های بینی، آلرژی های تنفسی، آلرژی های دارویی، بیماریهای نقص ایمنی و همراه با امتیاز بازآموزی برگزار می شود.
در یازدهمین کنگره ملی آسم و آلرژی ایران که به مدت سه روز ادامه دارد بیش از 300 نفر از اساتید ، پزشکان ، پرستاران و دانشجویان کشور حضور دارند و در زمینه بیماری آسم و راه های کنترل و پیشگیری از آن بحث و تبادل نظر می کنند.
این کنگره با همکاری مدیریت درمان تامین اجتماعی یزد ، انجمن آسم و آلرژی ایران و دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد برگزار می شود.
آسم عارضه ای است که به دنبال تنگ شدن مجاری کوچک و برونشهای ریوی در اثر آلرژی یا در اثر ورم در بیماریهای عفونی ریه و یا هر عامل دیگری که بتواند باز و بسته شدن ریه ها را مختل سازد بوجود می آید.
2088/ 6197
انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۲۱۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، دکتر امیرحسام علیرضایی به بهانه روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج و همچنین روز جهانی تالاسمی، با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت ماه به عنوان روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج نامگذاری شده درباره وضعیت بیماری‌هایی از این دست اظهار کرد: ام‌اس، تالاسمی، هموفیلی جزو موارد پرتکرار بیماری‌های خاص به حساب می‌آیند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۱۰۰ هزار نفر در کشور به بیماری ام‌اس مبتلا هستند. همچنین میزان ابتلا به بیماری‌های تالاسمی و هموفیلی به ترتیب  ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر و ۱۴ هزار نفر است. سرطان جزو بیماری‌های صعب‌العلاج به حساب می‌آید و برآوردها حاکی از آن است حدود ۴۰۰ هزار نفر در کشور با این بیماری دست‌وپنجه نرم می‌کنند. 

وی ادامه داد: در حال حاضر، ۳۸ هزار و ۹۵۱ بیمار دیالیزی در ۶۸۲ بخش دیالیز تحت درمان قرار دارند. همچنین تعداد تخت و دستگاه‌های دیالیزی موجود در کشور معادل ۹ هزار و ۱۹۹ مورد است. ۵ قلم از لوازم مصرفی دیالیز، تولید داخلی است و ۲نوع دستگاه دیالیز در کشور تولید می‌شود. 

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره وضعیت دارویی بیماران دیالیزی گفت: داروهای اساسی بیماران دیالیزی به صورت رایگان در اختیار آنها قرار می‌گیرد. 

بیمه رایگان برای تمام بیماران خاص

علیرضایی با اشاره به وضعیت پوشش بیمه‌ای بیماران خاص و صعب‌العلاج اظهار کرد: تمام بیماران خاص از پوشش بیمه‌ای رایگان برخوردار هستند. اعتبار ۷ هزار میلیارد تومانی برای صندوق بیماری‌های خاص‌ و صعب‌العلاج در سال ۱۴۰۲ درنظر گرفته شده بود اما با توجه به افزایش تعداد بسته‌های خدمتی، این مبلغ به افزایش بیشتر در سال ۱۴۰۳ نیاز دارد. 

وی درباره اقدامات وزارت بهداشت در ارتباط با بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج توضیح داد: «تدوین بسته‌های جامع تشخیص و درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج  با پوشش حمایتی از محل بیمه‌های پایه و صندوق بیماران صعب العلاج»، «افزایش تعداد بیماری‌های تحت پوشش»، «افزایش خدمات در هر بسته حمایتی» و «تشکیل کمیته های مشورتی علمی مرتبط در معاونت درمان» جزو اقدامات وزارت بهداشت در زمینه بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج به حساب می‌آید. 

برنامه وزارت بهداشت برای افزایش حمایت‌ها از بیماران خاص و صعب‌العلاج

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت درباره اقدامات وزارت بهداشت در خصوص بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در سال جاری گفت:  «افزایش حفاظت مالی»، «کمک به تامین هزینه‌ها از محل اعتبارات بیمه پایه و صندوق بیماران خاص» و «افزایش بیماری‌های تحت پوشش» از برنامه‌های وزارت بهداشت در سال جاری به حساب می‌آید. 

وضعیت ابتلا به  تالاسمی در کشور

وی با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت، روز جهانی تالاسمی است، اظهار کرد: در حال حاضر، حدود ۱۹ هزار بیمار در سامانه تالاسمی کشور ثبت‌شده‌اند که ۱۵هزار و ۵۰۰ نفر از این تعداد جزو «تالاسمی ماژور» هستند. همچنین ۲ هزار و ۸۰۰ نفر جزو بیماران «اینترمدیا» و یک هزار بیمار نیز جزو «سیکل‌سل» و سایر اختلالات هموگلوبینوپاتی هستند. 

علیرضایی درباره مراکز خدمات تخصصی تزریق خون در کشور برای بیماران تالاسمی نیز گفت: ۲۴۰ بخش مرکز خدمات تخصصی تزریق خون در بیمارستان‌های دولتی به بیماران خدمات مورد نیاز را ارائه می‌دهند. خدمات مراکز تخصصی تزریق خون شامل تزریق خون ،  تزریق داروهای ویژه آهن‌زدا و  سایرخدمات روتین می‌شود. همچنین آزمایش‌های تخصصی مانند فریتین، MRI.T۲، توانبخشی و دندانپزشکی در ۳۰ قطب دانشگاهی انجام می‌شود. 

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره جامعه آماری مبتلایان به بیماری تالاسمی گفت: ۵ استان سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان، خوزستان، گیلان و مازندران نسبت به سایر استان‌ها با بیماری تالاسمی بیشتر مواجه هستند. 

چگونگی دسترسی و پوشش بیمه‌ای داروهای تالاسمی

وی درباره دسترسی به داروهای مورد نیاز بیماران تالاسمی گفت: داروهای آهن‌زدای تولید داخل شامل داروهای خوراکی و تزریقی به میزان کافی موجود است. همچنین داروهای برند خارجی بر اساس  مقررات در دسترس بیمارانی که به این داروها نیاز دارند، قرار می‌گیرد و به میزان ۹۷ درصد تحت پوشش بیمه‌ای قرار دارند.  

علیرضایی درباره کیفیت داروهای داخلی در مقایسه با داروهای خارجی گفت: بررسی و تایید کیفیت داروهای تولید داخل توسط ادارات ذی‌ربط در سازمان غذا و دارو انجام می‌شود.

اهمیت غربالگری بیماری تالاسمی در زوج‌ها

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره غربالگری بیماری تالاسمی در کشور گفت: پیش از ازدواج، غربالگری زوج‌ها انجام می‌شود و در صورت ناقل بودن زوج و تمایل به ازدواج، آزمایش ژنتیک والدین و جنین در مراکز دولتی با پوشش کامل بیمه‌ای انجام می‌شود. 

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی یک ابزار کمکی است و جایگزین پزشک نمی شود
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • «آموزش، کنترل آسم را بهبود می‌دهد»؛ شعار راهبردی روز جهانی آسم در سال ۲۰۲۴
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • هوش مصنوعی یک ابزار کمکی است و جایگزین پزشک نمی‌شود
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟