Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-03-28@17:27:16 GMT

مهار سونامی کمبود معلم با تربیت سالانه 30 هزار نیرو

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۲۶۷۵۳

مهار سونامی کمبود معلم با تربیت سالانه 30 هزار نیرو

سرپرست دانشگاه فرهنگیان کشور گفت: کاهش شدید نیروی انسانی در آموزش‌وپرورش در اثر بازنشستگی نیروها در سال‌های 1399 و 1404 و افزایش دانش‌آموزان در این سال‌ها سونامی است که تنها با تربیت سالانه حداقل 30 هزار معلم مهار می‌شود.

به گزارش ایسنا، حسین خنیفر در نشست خبری که در حاشیه هیجدهمین اجلاس سراسری مدیران استانی پردیس ها و مراکز دانشگاه فرهنگیان به میزبانی استان هرمزگان برگزار شد، اظهار کرد: کشورمان پیشینه‌ای 100 ساله در تربیت معلم داشته و 7 سال است این ظرفیت به صورت دانشگاهی در آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان با ۹۸ واحد دانشگاهی (در قالب ۶۴ پردیس و ۳۴ مرکز وابسته به پردیس) در حال فعالیت است، افزود: در حال حاضر دانشگاه فرهنگیان در سراسر کشور 39 هزار دانشجو، 830 عضو هیئت‌علمی موظف و بیش از 8000 عضو هیئت‌علمی غیر موظف در 16 رشته مختلف مشغول به تحصیل و کار هستند.

سرپرست دانشگاه فرهنگیان کشور خاطرنشان کرد: حرکت از معلم دانشی به سمت معلم دانشی مهارتی، اعزام اساتید به عرصه های بین‌المللی جهت آموزش، جذب هیئت‌علمی در رشته‌های مختلف، افزایش مراکز جهت تربیت‌معلم، دادن امتیازات رفاهی به دانشجویان و کارکنان، افزایش کمی و کیفی دوره‌های آموزشی و ضمن‌خدمت برای دانشجویان دانشگاه فرهنگیان و معلمان، غنی‌سازی محتوای آموزشی، نگه‌داشت و حفظ حضور معلمین متخصص ابتدایی پس از کسب تخصص و ایجاد بستر برای رشد همه جانبه و چتری نظام تعلیم و تربیت در تراز نظام مقدس جمهوری اسلامی از اهداف این دانشگاه است.

خنیفر با اشاره به طرح دانشگاه فرهنگیان در حرکت به سوی ایجاد مراکز 100 هکتاری جامع برای پوشش آموزش ابتدایی در سراسر استان‌های کشور، تصریح کرد: در نظر داریم این طرح را در سه دوره (دو دوره 10 استانی و یک دوره 11 استانی) اجرا کنیم و استان هرمزگان یکی از پایلوت های اجرایی این طرح به عنوان 10 استان اول خواهد بود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 21 هزار ظرفیت خالی در دانشگاه‌های فرهنگیان کشور داریم، عنوان کرد: این خالی بودن ظرفیت خارج از وضعیت نامناسبی که دارد می‌تواند تبدیل به یک فرصت شود، در مهر ماه 97 این ظرفیت‌ها پر خواهد شد و آمادگی پذیرش 15 تا 25 هزار دانشجو را در 31 استان کشور داریم.

سرپرست دانشگاه فرهنگیان کشور با اشاره به اینکه پیش‌بینی می‌شود تا سال 1404 ظرفیت هیئت‌علمی دانشگاه فرهنگیان به 2080 عضو برسد، اضافه کرد: مطابق با بررسی‌ها دو سونامی کاهش شدید نیروی انسانی در آموزش و پرورش در 8 سال آینده خواهیم داشت و در شرایط باخت‌باخت قرار داریم؛ تا سال 1399، 320 هزار نیرو و تا سال 1404، 330 هزار نیروی دیگر (مجموعا 650 هزار نیرو از 910 هزار نیروی موجود) در آموزش‌وپرورش بازنشسته می‌شوند و این در حالی است که 13 میلیون دانش‌آموز کشور تا سال 1399 به 14 میلیون و 300 هزار نفر و تا سال 1404 به 17 میلیون و 200 هزار نفر می‌رسد که اگر هر سال حداقل 30 هزار معلم در کشور تربیت کنیم می‌توانیم در برابر این سونامی‌ها آمادگی داشته باشیم.

خنیفر هیجدهمین اجلاس سراسری مدیران استانی پردیس ها و مراکز دانشگاه فرهنگیان را مثبت ارزیابی کرد و با تأکید بر اینکه باید در تمامی امور با آینده‌پژوهی جلو رویم، ابراز کرد: در این اجلاس افق چهار ساله، 10 ساله و 100 ساله دانشگاه فرهنگیان را برای اولین بار مطرح کردیم و امیدواریم در تأمین منابع انسانی تربیت شده برای تربیت نسل‌های آینده به تراز فراجهانی برسیم.

وی ادامه داد: رؤسای پردیس‌ها و مراکز از طرح‌ها و افق‌های مطرح شده در اجلاس بسیار استقبال کردند و مشتاق هستند در همه برنامه‌ها در ابعاد فرهنگی، دانشجویی، زیرساختی، آموزشی و پژوهشی ما را همراهی کنند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۲۶۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ درصد از ظرفیت علوم پایه باید صرف بررسی چالش‌های آینده شود

فرهاد دانشجو، رئیس دانشگاه تربیت مدرس در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره آسیب شناسی تعداد کم متقاضیان رشته‌های علوم پایه اظهار کرد: دانش آموختگان برتر دانشگاه‌ها به صورت مسابقه‌ای و رقابتی علاقه‌مند به قبولی در دانشگاه تربیت مدرس هستند. 

وی افزود: گاهی اوقات پذیرش در مقطع دکتری تنها برای ۴ تا ۵ دانشجو امکانپذیر است، اما با حدود ۱۰۰ داوطلب مصاحبه می‌شود تا از بین آنها برترین را برگزینیم. 

علوم پایه را باید پایه سایر رشته‌ها بدانیم

دانشجو تصریح کرد: دانشگاه تربیت مدرس مشکلی در زمینه کمبود رشته‌های علوم پایه ندارد، اما مجموع رشته‌های علوم پایه را باید پایه مابقی رشته‌ها بدانیم. مثلا تعریف مهندس در فنی و مهندسی یعنی فردی که از ریاضیات برای حل مسائل و مشکلات استفاده می‌کند که پایه این علم ریاضی به شمار می‌آید. 

رئیس دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه پایه خیلی از رشته‌ها علوم پایه است؛ تاکید کرد: علوم پایه مانند رشته‌های ورزشی که دو میدانی و اساسی را پایه بقیه رشته‌ها حساب می‌کند، عنوان می‌شود؛ بنابراین اهمیت بسیار زیادی دارد و اگر ۳۰ تا ۵۰ درصد به مسائل روز می‌پردازد و باید ۵۰ درصد مابقی را به چالش‌های آینده کشور که انسان با آنها رو به رو خواهد شد، اختصاص می‌دهد. 

دانشجو گفت: علوم پایه به حل و بررسی مسائل و مطالبی می‌پردازد که بعد‌ها مشکل کشور خواهد بود و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. شاید بازار کار مسئله اصلی عدم رقبت داوطلبان به سمت رشته‌های علوم پایه باشد که کنکوری‌ها در زمان انتخاب رشته مقطع کارشناسی از آن صرف نظر می‌کنند، مثلا برخی از داوطلبان اینگونه فکر می‌کنند که حقوق، برق و ... دارای بازار کار بیشتری است. 

با اشتغال زایی می‌توان داوطلب را به سمت رشته‌های علوم پایه کشاند

وی ادامه داد: شاید فردی که رشته ریاضی را انتخاب می‌کند اینگونه فکر کند که اگر زمانی قصد ادامه تحصیل نداشته باشد، دیگر بازار کار مناسب نخواهد داشت، اگر برای بازار کار فکر اساسی شود، متقاضیان افزایش می‌یابد. 

دانشجو تاکید کرد: افراد با مدرک دیپلم اگر قصد ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر را داشته باشند، حتما به غیر از علاقه و استعداد به تخصص در آن رشته به اشتغال هم فکر می‌کنند، اما بازار کار رشته‌های علوم پایه به نسبت فارغ التحصیلان نیست و برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی بهتر از کارشناسی است. 

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • سالانه ۲۰ میلیون متر مکعب سیلاب در استان سمنان مهار می‌شود
  • برنامه آموزش و پرورش برای استخدام ۷۲ هزار معلم جدید/امسال کتاب‌های پایه اول تغییر می‌کند
  • اعلام جزئیات برگزاری آزمون فرهنگیان
  • تنها راه جذب قانونی معلم از طریق دانشگاه‌های تربیت معلم است‌
  • جهش تولید با مشارکت مردمی، مستلزم تربیت نیروی‌های ماهر و متعهد است
  • قانون می‌گوید تنها راه جذب معلم، دانشگاه‌های تربیت معلم است / ظرفیت دانشگاه فرهنگیان ۲۵ درصد افزایش یافت
  • صحرایی: تنها راه جذب معلم، دانشگاه‌های تربیت معلم است
  • قانون می‌گوید تنها راه جذب معلم، دانشگاه‌های تربیت معلم است
  • ۵۰ درصد از ظرفیت علوم پایه باید صرف بررسی چالش‌های آینده شود
  • ارتقای کیفیت آموزش در مدارس دولتی، اولویت دولت و آموزش و پرورش