Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مجمع نویسندگان و منتقدان سینمای انقلاب» طبق رسم چندسال اخیر خود با برگزاری یک نظرسنجی از میان منتقدان و سینمایی‌نویسان دست به انتخاب آثار برتر جشنواره سی‌وششم فیلم فجر زده است.

به گزارش ایسنا، جشنواره سی‌وششم فجر با کاهش تعداد اثار موجود و عدم حضور چندین فیلم مهم در آن، اقدام درست در حذف بخش کسالت‌آور هنر و تجربه، افزایش قابل ملاحظه‌ی فیلم‌های قصه‌گو نسبت به دوره‌های پیشین جشنواره و همچنین با تقسیم جوایز در مراسم اختتامیه بین همه‌ی مدعیان، ظاهرا بی‌حاشیه‌تر از دوره‌های پیشین خود به کار خود پایان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند انتقادات به حق «ابراهیم حاتمی‌کیا» در اختتامیه چند روزی محل بحث رسانه‌ها و چهره‌های مختلف قرار گرفت.

اما با این‌همه کارشناسان، رسانه‌ها و مخاطبان سینمای ایران در سال‌های آینده جشنواره سی ‌و ششم را نه با برگزاری بی‌حاشیه‌ی آن، بلکه با ناداوری و بایکوت عجیب فیلم درخشان «لاتاری» به یاد خواهند آورد. جشنواره‌ای که برای اولین‌بار داورانش به صراحت اعتراف کردند که حتی بازی‌ها و بخش‌های فنی فیلمی را به دلیل مخالفت با محتوای آن از داوری‌ها کنار گذاشتند و به راحتی ندیدند.

بنابراین این جشنواره نیز مانند تمام جشنواره‌های پیشین دولت اعتدال با «فاجعه‌ی داوری» به یاد خواهد آمد و در تاریخ ثبت خواهد شد. بایکوت «لاتاری» و نامزدی آن تنها در یک رشته آنهم بصورت مشترک- طبعا در ادامه بایکوت و نادیده گرفتن آثاری چون «چ» در داوری‌ها و بیرون گذاشتن «شیار ۱۴۳» از لیست اولیه‌ی فیلم‌های دوره‌ی سی و دوم، حذف معنادار «روباه» و «ایران برگر» از آرای مردمی در فجر سی و سوم، ندیدن ارزش‌های فنی و مضمونی «بادیگارد» و «سیانور» در جشنواره‌ی سی و چهارم و همچنین بایکوت کامل فیلم ارزشمند «ویلایی‌ها» و حذف سوال برانگیز شاهکار «ماجرای نیمروز» از اکثر رشته‌های اصلی فنی در جشنواره سی‌ و پنجم تحلیل و ثبت خواهد شد. آثاری که مانند «لاتاری» طبعا به دلیل مضامین‌شان توسط مدیران و حلقه‌ی همیشگی داوری جشنواره نادیده گرفته شدند و نه کیفیت و دستاوردهای فنی بالایشان.

با این وجود اما در سال‌های اخیر و با ساخت اثاری چون؛ «شیار ۱۴۳»، «چ»، «سیانور»، «بادیگارد»، «ایستاده در غبار»، «ویلایی‌ها»، «ماجرای نیمروز»، «تنگه ابوقریب»، «به وقت شام»، «لاتاری» و ... باید به همه ثابت شده باشد که حالا باکیفیت‌ترین آثار سینمای ایران متعلق به جریان «سینمای انقلاب» هستند و نادیده گرفتن این اثار در جشنواره سرعت پیشرفت فنی و تکنیکی هر ساله‌ی آن‌ها را نه‌تنها کاهش نخواهد داد، بلکه انگیزه را برای پیشرفت بیشتر و در عین بیان صریح‌تر مضامین مطلوب هم افزایش خواهد داد.  

به هر ترتیب، در نظرسنجی امسال «مجمع نویسندگان و منتقدان سینمای انقلاب» از میان ۴۰ منتقد سینمایی فیلم «تنگه ابوقریب» ساخته بهرام توکلی و تهیه‌کنندگی سعید ملکان با ۱۴۰ امتیاز، «به وقت شام» ساخته ابراهیم حاتمی‌کیا با ۱۳۵ امتیاز و «لاتاری» ساخته محمدحسین مهدویان با ۱۲۰ امتیاز به عنوان سه اثر برتر جشنواره سی و ششم فجر انتخاب شدند. در این نظرسنجی همچنین فیلم «چهارراه استانبول» ساخته‌ی مصطفی کیایی در رتبه چهارم و «شعله‌ور» به کارگردانی حمید نعمت‌اله و «مغزهای کوچک زنگ زده» ساخته هومن بصورت مشترک در رتبه پنجم قرار گرفتند.

در این نظرسنجی همچنین انتخاب برترین بازیگر جشنواره نیز به رای گذاشته شد که در آن به ترتیب هادی حجازی‌فر، جواد عزتی و ساعد سهیلی به عنوان رتبه‌های اول تا سوم برترین بازیگران جشنواره انتخاب شدند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۲۷۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرامیداشت صدسالگی کافکا در کارلووی واری

جشنواره چک برای گرامیداشت فرانتس کافکا نویسنده شهیر در صدمین سالگرد درگذشت وی، فیلم‌های اقتباسی از آثار وی را که توسط اورسن ولز، مارتین اسکورسیزی، فدریکو فلینی و استیون سودربرگ ساخته شده، به نمایش می‌گذارد.

به نقل از هالیوود ریپورتر، «محاکمه» ساخته اورسن ولز در سال ۱۹۶۲، «پس از ساعت‌ها» درام کافکایی نیویورکی مارتین اسکورسیزی در سال ۱۹۸۵ و «مصاحبه» فدریکو فلینی در سال ۱۹۸۷ و «کافکا» استیون سودربرگ هر ۲ از سال ۱۹۹۱ و بازسازی آن با عنوان «آقای کنف» در سال ۲۰۲۱ - هر دو با بازی جرمی آیرونز در نقش یک مرد بیمه‌گر و نویسنده - در کنار اقتباس‌های کمتر شناخته شده‌ای، چون «مسخ» اثر یان نِمِک که نسخه تلویزیونی آلمانی از داستان کوتاه معروف کافکاست، فیلم سنگالی «سفارش پول» (۱۹۶۸) ساخته عثمان سِمبنه و انیمیشن کوتاه «دکتر محلی فرانتس کافکا» به کارگردانی کوجی یامامورا در سال ۲۰۰۷ از جمله این فیلم‌ها هستند.

کارل اوچ، مدیر هنری کارلووی واری و لورنزو اسپوزیتو مشاور جشنواره، از آثار کافکا به‌عنوان محرک مداومی برای فیلمسازان یاد کردند و افزودند: گویی او با حیله‌گری آنها را به چالش می‌کشد تا سعی کنند تا حد امکان به ماهیت دست نیافتنی فرمول‌بندی‌های او، روایت‌ها و واقعیت‌هایی که احساسات دلهره‌آور را برمی‌انگیزاند، نزدیک شوند و آنها را به تصویر بکشند.

پنجاه و هشتمین جشنواره کارلووی واری از ۲۸ ژوئن تا ۶ جولای (۸ تا ۱۶ تیر) برگزار می‌شود، از مدیر بازیگران تحسین‌شده فرانسین میسلر («تلماسه»، «درخت زندگی»، «مرد پرنده»)، با جایزه ویژه تجلیل می‌کند. وی متصدی انتخاب بازیگران بیش از ۷۰ فیلم بوده و ۱۵ جایزه از انجمن مدیران بازیگران آمریکا دریافت کرده است.

همچنین ایوان ترویان بازیگر کهنه‌کار چک در فیلم‌هایی، چون «شارلاتان» و «بوته سوزان» نیز با جایزه رییس جشنواره برای نقش تاثیرگذارش در سینمای چک تجلیل می‌شود.

کارلووی واری مجموعه کامل برنامه‌های خود را در هفته‌های بعد اعلام می‌کند.

منبع: مهر

tags # هالیوود سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • اکشن‌های پرفروش هند و کره در آخر هفته سیما
  • ۷ فیلم‌ که مثل «بیبدن» بر اساس پرونده‌ای واقعی ساخته شده‌اند
  • ایران قوی با مدرسه قوی ساخته می‌شود
  • گرامیداشت صدسالگی کافکا در کارلووی واری
  • ماجرای ورورد فیلمساز مشهور آمریکایی به تهران
  • قابهایی شبیه به زندگی از جنس فلسفه و شعر و عرفان
  • «لان» به هشتمین فستیوال فیلم‌های وحشت پان می رود
  • روزی که پل شریدر فیلمساز معروف آمریکایی به تهران آمد
  • نماوا بایکوت می‌شود؟/ رضا کیانیان: از شانه‌ساززاده شکایت می‌کنیم/ همایون اسعدیان: با شما قطع همکاری می‌کنم/ فرحبخش: برو سرامیکت را بفروش !
  • شش فیلم داریوش مهرجویی در جشنواره مسکو‌ نمایش داده می‌شود