Web Analytics Made Easy - Statcounter

در جلسه شورای آموزش‌وپرورش استان قم بر از بین بردن بی‌سوادی مطلق و گسترش نهضت سوادآموزی تأکید شد. ۰۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۰:۴۹ استانها قم نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، جلسه شورای آموزش‌وپرورش استان قم به ریاست سید مهدی صادقی و با حضور جمعی از مدیران ارشد استان در سالن جلسات استانداری قم برگزار شد.

در این جلسه، مدیرکل گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع‌دستی استان قم اظهار داشت: آموزش‌وپرورش استان قم باید صرفاً در روزهای خاصی از سال به اسکان زائران مبادرت ورزد، چراکه در برخی از روزها تا 60 هزار نفر نیاز به اسکان در شهر قم وجود دارد اما در بسیاری از زمان‌های دیگر مسافرخانه‌های عادی استان نیز خالی مسافر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عیسی رضایی افزود: آموزش‌وپرورش استان قم شایسته بوده از ساعت 10 به بعد در ایام نوروز اقدام به اسکان در سطح مدارس کند تا هتل‌های استان نیز دراین‌بین متضرر نشوند.

وی با تأکید بر اهمیت حمایت از بخش خصوصی استان درزمینهٔ گردشگری گفت: باید کارهایی درزمینهٔ اسکان مسافران نوروزی در استان انجام داد که بخش خصوصی درزمینهٔ هتل داری و اسکان مسافران دچار خسارت و ضرر نشوند.

مدیرکل گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع‌دستی استان قم ادامه داد: بخش خصوصی امروز در مسئله اسکان مسافر در بین مدارس معترض و ناراضی است و باید به نحوی به این نارضایتی بخش خصوصی پاسخ داده شود، متأسفانه درزمینهٔ اسکان مسافر در تعطیلات نوروزی با بخش خصوصی همکاری و تعامل‌های لازم صورت نگرفته است.

33 هزار نفر بی‌سواد در استان قم وجود دارد

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش‌وپرورش استان قم نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت مسئله سوادآموزی در جامعه ابراز کرد: طبق بررسی‌ها و ضوابط جهانی به ازای هر 10 دلار هزینه در آموزش‌وپرورش 15 دلار سود سهم کشور می‌شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین قاسمی نیا با اشاره به سیاست‌های ابلاغی در برنامه ششم توسعه درزمینهٔ سوادآموزی تأکید کرد: تا پایان برنامه ششم توسعه باید سطح باسوادی مردم را به حد معقولی برسانیم که در این زمینه نیز مبحث بی‌سوادی مطلق بسیار مهم است.

وی درصد باسوادی در استان قم را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: در گروه سنی شش سال به بالا 91 درصد مردم استان قم باسواد هستند درحالی‌که در ابتدای انقلاب این آمار در حدود 51 درصد بوده است.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش‌وپرورش استان قم بابیان عوامل مهم در میزان بی‌سوادی در استان قم عنوان کرد: آمار بالای مهاجرت به شهر قم یکی از مهم‌ترین عوامل افزایش تعداد بی‌سوادان در استان قم است، سال 96 از مجموع 4 هزار فرد تحت آموزش سوادآموزی نزدیک به 500 نفر را اتباع خارجی شامل شده که بخش مهمی از آن‌ها را نیز والدین کودکان تشکیل می‌دهد.

وی ادامه داد: طرح آموزش سواد رایانه نیز در استان قم برای دوره انتقال اجراشده تا افراد کم‌سواد و بی‌سواد با ضوابط دولت الکترونیک آشنایی‌های بیشتری داشته باشند، در گروه سنی 10 تا 20 سال، 150 نفر در دوره‌های مختلف سوادآموزشی شرکت داشته‌اند.

قاسمی نیا عنوان کرد: در گروه سنی 10 تا 49 سال بالغ‌بر 33 هزار نفر بی‌سواد در استان قم وجود دارد که عزم و اراده‌ای استانی برای کاهش آن نیاز است.

استاندار قم نیز در بخشی از این جلسه با اشاره به روند قابل‌قبول فعالیت‌های قرآنی اداره کل آموزش‌وپرورش استان قم افزود: آموزش‌وپرورش درزمینهٔ توسعه فعالیت‌های قرآنی اقدامات مناسبی انجام داده که امری مبارک بوده است، چراکه دانش آموزان آینده‌سازان این کشور هستند که الفت و انس آن‌ها با معارف قرآنی در این عرصه بسیار ارزشمند می‌تواند باشد.

سید مهدی صادقی تصریح کرد: در مسئله اسکان مسافر در عید نوروز چاره‌ای جز استفاده از ظرفیت آموزش‌وپرورش نیست چراکه تعداد ورودی‌ها به استان بسیار بیشتر از ظرفیت تخت‌های موجود در قم است، همچنین تولیدکنندگانی که درزمینهٔ لباس مدارس در سال قبل دچار تخلفاتی بودند امسال باید حذف شوند.

انتهای پیام/ش

R7854/P1377/S6,62/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۲۸۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 بی سوادی سیستمی، بحران حکمرانی کشور

دوستم دکتر علی اصغر محکی تماس گرفتند و گفتند جمعی از دانشگاهیان می خواهند برای بهبود سیستم حاکمیتی و حکمرانی کاری کنند. شاخه ای از این گروه، در زمینه فرهنگ و ارتباطات است. پرسیدند نظرم درباره مبرم ترین مساله ی نظام حکمرانی چیست؟

گفتم "بی سوادی سیستمی" که در کنار فساد سیستمی، موجب ناکارآمدی حکمرانی شده است. بی سوادی سیستمی مفهمومی است که ندیده ام جایی بحث شده باشد و برای تان توضیح می دهم.

از ساده ترین عوارض و جلوه های عینی شروع می کنم. سال هاست که رسانه ها و شبکه های اجتماعی انباشته از ناتوانی ها و خطاهای نوشتاری و گفتاری مدیران، نمایندگان مجلس، وزرا و حکمرانان است. این خطاها هم شامل سواد آماری و ریاضی است هم ناتوانی در روخوانی متن ها.

گاه این ناتوانی ها و خطاها در نوشتن و خواندن چنان فاحش اند که موجب مضحکه عام می شوند و پاره ای از سرگرمی های مردم اند. مردم به درستی آنها را بی سوادی حکمرانان می دانند؛ چه، "سواد پایه" همین توانایی خواندن و نوشتن درست است. امروزه ده ها گونه سواد داریم: سواد رسانه ای، سواد هنری، سواد اقتصادی، سواد فرهنگی و ... اما مادر همه آنها سواد پایه است.

حکمرانی کنونی ما با بحران بی سوادی درگیر است. این بی سوادی گسترده تر از آن است که در گفتار و کردار برخی مدیران و حاکمان بروز و ظهور دارد. با چیزی بیش از بی سوادی فردی روبروییم.

اما این بی سوادی چیست و از کجا سرچشمه می گیرد؟

بی سوادی سیستمی به معنای ناتوانی نظام اداری و مدیریتی در توسعه ارتباطات مکتوب و نوشتاری در عملکرد و فرهنگ سازمانی است. نظام اداری و سازمانی و حکمرانی مدرن، یعنی بروکراسی، بر خوانایی و نویسایی استوار است. قابلیت های خواندن و نوشتن فعال و موثر، ستون فقرات و بنیاد بروکراسی است. از اینرو کارکنان و مدیران بایسته است دارای حداکثر قابلیت خوانایی و نویسایی به زبان رسمی و حاکم باشند.‌کلیه امور اداری مبتنی بر قوانین و مقرارت مکتوب رسمی است. حتی گردش کار سازمانی نیز مکتوب است.

شرط بنیادی کارآیی اداری تسلط به خواندن و نوشتن زبان رسمی در سطح عالی است. به ویژه برای مدیران. لازمه این کار تمرین مستمر آنان در نوشتن و خواندن است.

ماساکو واتانابه در کتاب "نوشتن به مثابه زیستن" حاصل سال ها پژوهش میدانی اش درباره وضعیت نگارش در ژاپن، آمریکا و فرانسه را ارایه می کند. واتانابه می نویسد در فرانسه " از قبولی در امتحانات پایانی دوره متوسطه گرفته تا ورود به تحصیلات عالی و همچنین خروج از آن، امتحان استخدامی و مهم تر از آن امتحان استخدامی عالی رتبه دولت، که بیشترین ابهت اجتماعی را در فرانسه دارد، همه و همه به میزان مهارت در دیسرتاسیون* بستگی دارد. بنابر این، اغراق نیست اگر بگوییم که مسیر زندگی افراد بر اساس میزان توانایی آن ها در نوشتن مطالب به این سبک تعیین می شود" (ص ۳۲۱).

بله، توانایی نوشتن دیسرتاسیون معیار شایستگی تمام مقامات دولتی است. چون مدیریت و حکمرانی بدون توانایی عالی در نوشتن فاجعه بار می آورد. خودتان بگویید چقدر حکمرانان و مدیران ما این سطح نوشتن را می دانند؟!

بی سوادی سیستمی یعنی نظام حکمرانی که شرط استخدام و نصب مدیرانش هر چیزی هست جز توانایی نوشتن عالی به زبان فارسی. چرا مبتلا به بی سوادی سیستمی شدیم؟ عوامل گوناگون دارد. سیطره فرهنگ شفاهی، سیطره فرهنگ منبری و تبلیغ، سیطره ارزش های ایدیولوژیک در انتصاب ها، بحران کیفیت نظام آموزشی و دانشگاهی، و عوامل دیگر. محکی در پایان صحبت مان گفت ما صد مساله در نظام حکمرانی را شناسایی کرده ایم اما به بی سوادی سیستمی تاکنون پرداخته نشده.

گفتم کتاب "الفبای زندگی؛ نوشتن و خواندن به مثابه زیستن" را نوشته ام و به زودی منتشر می شود. این کتاب شرح همین بحران است.

*پایان نامه، رساله، تز

بیشتر بخوانید:

دشمنان "سخت" و دشمنان "نرم" نوروز چرا از دانشگاه دفاع کنیم؟ حال خراب سیاست های فرهنگی / قانون چیست، صدا و سیما و دولت چه می گویند، مردم چه می کنند؟/ بدون تفکیک نهادی سیاست فرهنگی نخواهیم داشت زوال نگرانی مشترک متفکران امروز از فوکویاما و پیکتی تا عجم‌اغلو/ فناوری الزاما موجودی معصوم نیست انقلاب علمی خاموش و انفعال ما / پیشگامی تولید فکر نیازمند آزاداندیشی از قیدهای تحمیلی است

216216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895763

دیگر خبرها

  • راه جبران ناترازی نیروی انسانی در آموزش‌وپرورش چیست؟
  • عملکرد کارکنان آموزش و پرورش بوشهر روی موج رادیو ایران
  • نیروهای ارتش از خالص‌ترین افراد انقلاب هستند
  • دانش‌آموزان در برابر هجمه دشمن هوشیار باشند
  • برنامه‌های گرامیداشت مقام معلم در شهرستان زارچ
  • کسب جایگاه سوم آموزش وپرورش لرستان در اعزام فرهنگیان به راهیان نور درسال ۱۴۰۲
  • بی سوادی سیستمی، بحران حکمرانی کشور
  •  بی سوادی سیستمی، بحران حکمرانی کشور
  • یک پست حذف شده از دولت قبل در آموزش‌وپرورش دوباره احیا شد
  • معلمان در دایره فقر؛ حقوق ماهانه 5 میلیون تومان