Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@16:15:54 GMT

کشوري که در صدر فهرست شفافيت قرار گرفت

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۳۱۴۳۳

کشوري که در صدر فهرست شفافيت قرار گرفت

خبرگزاري آريا - نيوزلند و دانمارک به عنوان برترين کشورها از نظر شفافيت مالي انتخاب شدند و سومالي در قعر اين فهرست قرار گرفت.
العالم – آسيا
ديده بان شفافيت بين الملل در گزارشي اعلام کرد، دولت ها در مبارزه جهاني با رشوه خواري و اختلاس به اندازه کافي اقدام نکرده اند.
به گزارش تلويزيون خبرگزاري فرانسه، گروه ديده بان شفافيت بين الملل روز چهارشنبه گزارش سالانه خود را درباره پيشرفت کشورهاي دنيا در مبارزه با فساد مالي منتشر کرد و نوشت بسياري کشورها در شش سال گذشته هيچ پيشرفتي نداشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دليا فري يرا روبيو (Delia Ferreira Rubio)، رئيس اين گروه بين المللي گفت: هر چه فساد بيشتر شود به همان ميزان احترام به آزادي هاي مدني، حاکميت قانون و عدالت و برابري کاهش پيدا مي کند. اين شاخص منعکس کننده رابطه بين شفافيت و دموکراسي است.
بر اساس اين گزارش کشورهايي همچون سنگال، ساحل عاج و انگليس تلاش هاي خود را در شش سال گذشته براي مبارزه با فساد دو چندان کرده اند.
در رتبه بندي جهاني اين سازمان غير دولتي، کشورهايي همچون سوريه و يمن از جمله کشورهايي هستند که در زمينه ي مبارزه با فساد عقب مانده اند.
به گفته فري يرا روبيو در کشورهاي که به حاکميت قانون احترام گذاشته مي شود آزادي بيان و آزادي مطبوعات نيز داراي احترام است و اين کشورها رتبه هاي نخست اين فهرست را به خود اختصاص داده اند. نيوزيلند در رتبۀ نخست قرار دارد و کشورهاي دانمارک در رتبه ي دوم، فنلاند، نروژ و سوئيس در رتبه ي سوم و سوئد و سنگاپور در رتبه ششم قرار دارند. کانادا، انگليس و لوگزامبورگ و هلند هم مشترکا در رتبه ي هشتم و آلمان در رتبه ي دوازدهم اين فهرست جا گرفتند.
دليا فري يرا روبيو گفت: براي نمونه در مکزيک، هر روز، روزنامه نگاران فراواني به علت بررسي هايي که در فساد انجام مي دهند کشته مي شوند و اين در حالي است که برخي از اين موارد با جرائم سازمان دهي شده در ارتباط هستند.
کشور سومالي بدترين کشور در رتبه بندي شفافيت بين الملل پس از کشورهاي سودان جنوبي، سوريه، افغانستان و يمن در رتبه 180 قرار گرفت.
در نظام رتبه بندي شفافيت بين الملل بر اساس داده هاي 12 سازمان بين المللي از جمله بانک جهاني، بانک توسعه ي آفريقا و مجمع جهاني اقتصاد، کشورها بين يک تا 100 نمره گرفتند.
مدير عامل شفافيت بين الملل، پاتريشيا موري يرا گفت هيچ فعال يا خبرنگاري نبايد به علت سخن گفتن ضد فساد ترس از جان خود داشته باشد. با توجه به سرکوب جامعه ي مدني و رسانه ها در سراسر جهان بايد براي محافظت از آناني که لب به اعتراض مي گشايند بيشتر هزينه شود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۳۱۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای ۱۱۳۱ پله‌ای رتبه جهانی و ۶۰ پله‌ای رتبه ملی دانشگاه بیرجند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، این رتبه‌بندی بر اساس شاخص‌هایی همچون تعداد مقالات پراستناد، تعداد ارجاعات به مقالات پژوهشگران در پایگاه Google Schoolar و تعداد لینک‌های دریافتی منتشر می‌شود.


رتبه‌بندی وبومتریکس شاخصی برای رتبه‌بندی وب سایت‌های دانشگاه‌ها و مراکز علمی، آموزشی و تحقیقاتی دنیا است، که توسط مؤسسه تحقیقاتی (CSIC) Consejo Superior de Investigaciones Cientificas در کشور اسپانیا از سال ۲۰۰۴ مشغول به فعالیت است.


این مؤسسه، هر شش ماه یکبار وب سایت‌های بیش از ۳۲ هزار دانشگاه و مراکز علمی، آموزشی و تحقیقاتی را از بین ۲۰۰ کشور جهان مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌دهد.


سه شاخص مهم و تأثیرگذار در این رتبه‌بندی وجود دارد، شاخص اول قابلیت مشاهده دیگران (Visibility) با وزن ۵۰ درصد که شامل مجموع تعداد لینک‌ها و دامنه‌های ارجاع شده مربوط به این لینک‌ها از یک وب سایت خارجی به وب سایت دانشگاه، مراکز علمی، آموزشی و تحقیقاتی است، و اطلاعات مربوط به این شاخص از دو پایگاه اطلاعاتی Majestic و Ahrefs استخراج می‌شود.


شاخص دوم برتری (Excellence) با وزن ۴۰ درصد نیز به معنای تعداد مقالات برتری است، که جزء ۱۰ درصد مقالات با بیشترین میزان ارجاعات در رشته‌های متفاوت است و این اطلاعات نیز از پایگاه سایماگو جمع‎ آوری می‌شود.


شاخص سوم فایل‌های قابل دسترسی (Openness) با وزن ۱۰ درصد است، که شامل تعداد استناد‌ها به نویسندگان برتر است و مرجع دریافت اطلاعات مورد نظر، موتور جستجوی Google Scholar Citations می‌باشد.


بر اساس اعلام معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه بیرجند، در جدیدترین نتایج رتبه بندی وبومتریکس (نسخه ژانویه ۲۰۲۴)، دانشگاه بیرجند رتبه ۲۷۳۸ را در بین ۳۱۷۰۲ دانشگاه و موسسه جهانی و رتبه ۵۰ ملی را در میان ۴۵۷ موسسه و دانشگاه ایرانی کسب کرد.


از جمله اهداف این رتبه بندی، تشویق و ترغیب دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی به تولید و انتشار فعالیت‌های خود به صورت الکترونیکی در راستای ارتقای دسترس پذیری عمومی جامعه و ارتقای کیفیت تحقیقات پژوهشگران در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی است.


شایان ذکر است یکی از مهم‌ترین تغییراتی که در سال ۱۴۰۲ در این خصوص اعمال شد، تغییر وب‌سایت دانشگاه با هدف ارتقای فعالیت‌های الکترونیکی، دسترس‌پذیری، بهبود مخاطب پذیری و برجسته نمودن ماژول‌های پژوهشی در وبگاه بود که تاثیر ملموس آن در ارتقای رتبه وبومتریک دانشگاه مشهود است.

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۴
  • تجویز داروی خارج از فهرست کشوری ممنوع است
  • جایزه سالانه یونسکو به خبرنگاران غزه اعطا شد
  • تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا به چه معناست؟
  • ارتقای ۱۱۳۱ پله‌ای رتبه جهانی و ۶۰ پله‌ای رتبه ملی دانشگاه بیرجند
  • پنج استاد دانشگاههای استان اصفهان در فهرست استادان نمونه کشوری
  • پنج اصفهانی در فهرست استادان نمونه کشوری
  • خود را مکلف به دفاع از حقوق عامه کسانی می‌دانیم که زبان شکایت ندارند
  • ارزش های اخلاقی در ایرانیان بالاترین رتبه را در جهان دارد
  • سیستان‌وبلوچستان، چهارم دروابستگی به آب قنات برای کشاورزی