Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدحسین ادیب مشاور اقتصادی بانک‌ها و صندوق‌های سرمایه گذاری در دومین همایش مشارکت در ساخت که صبح امروز برگزار شد، با بیان اینکه در دهه 80 شاهد رونق مسکن در کشور بودیم گفت: در آن زمان با توجه به اینکه نرخ تورم بیشتر از نرخ بهره بود، و همچنین نرخ ارز طی 10 سال ثابت مانده بود، رونق مسکن اتفاق افتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ادیب با بیان اینکه در 10 سال مورد اشاره پول ملی تقویت شد، تأکید کرد: زمانی قیمت مسکن به شدت افزایش می یابد که با پول کم بهره روبرو باشد. در واقع در ارزش دارایی‌ها حباب به وجود می‌آید و در این صورت قیمت مسکن بیش از قدرت خرید مردم رشد کرده و متقاضیان اصلی از بازار مسکن خارج می شوند.

مشاور اقتصادی بانک‌ها و صندوق‌های سرمایه گذاری با اینکه هم اکنون 60 تا 70 درصد وام‌های بانکی در سررسید پرداخت نمی‌شوند، تأکید کرد: به این ترتیب میزان وام کاهش یافته و نرخ بهره افزایش می‌یابد. در این مرحله سرمایه‌گذاری در مسکن غیراقتصادی می‌شود.

وی با بیان اینکه در دو هفته اخیر بانک مرکزی سود سپرده‌ها را افزایش داد، گفت: دو بانک بزرگ دولتی پس از افزایش سود سپرده‌ها اعلام کردند که تسهیلات را با بهره 35 درصدی تمدید خواهیم کرد.

این تحلیلگر اقتصادی با تأکید براینکه تأمین مالی مسکن از محل منابع مالی غیراقتصادی است، گفت: بانک مرکزی برای مهار نرخ ارز به سراغ افزایش نرخ بهره رفت و این کار را از طریق سود سپرده‌ها انجام داد.

مشاور بانکی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری، تصریح کرد: تحولات اخیر‌ بازار مسکن باعث‌ شده معدل مسکن 15 درصد‌ کاهش پیدا کند و طبق اطلاعاتی که بانک‌ها به من داده‌اند 50 درصد از وام‌های معمولی که از بانک‌ها دریافت‌ می‌شود وارد بخش مسکن می‌شود و همین موضوع باعث شده بازار مسکن با پدیده‌ پر بهره روبه‌رو شوند.

ادیب با بیان اینکه مسکن با پول پربهره مشکل دارد، اضافه کرد: سرمایه گذاری با این گونه پول در بخش ساخت و ساز مسکن توجیه اقتصادی ندارد و باعث کاهش تقاضا در این بخش و کل اقتصاد کشور می‌شود.

وی همچنین با بیان اینکه هم اکنون 50 درصد وام‌های کشور معوق شده است، یادآور شد: بسیاری در سال‌های 90 و 91 پس از افزایش سه برابری قیمت مسکن با تصور افزایش دوباره از بانک‌ها به اسم‌های مختلف از جمله تجارت وام گرفتند اما آن را به بخش مسکن بردند.

مشاور بانکی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری در پایان گفت: تأمین مالی بخش مسکن‌ از طریق‌ وام بانکی‌ با نرخ‌های موجود توجیه اقتصادی ندارد و باید از الگوهای دیگر تأمین مالی از جمله‌ شریک‌ سرمایه‌گذار و تبدیل‌ کردن شرکت‌ها به قراردادها استفاده کنند.


انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۳۷۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۳۰۰ واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند

به گزارش خبرگزاری مهر، علی محمد روستا ظهر پنجشنبه در نشست با بانک‌های استان در راستای پرداخت تسهیلات مسکن روستایی، افزود: نظارت بر اعطای تسهیلات بانکی ضرورت دارد.

وی با بیان اینکه تسهیلات اگر در جای درست خود هزینه شود، دغدغه‌ها و نگرانی‌ها از بین می‌رود، گفت: انتظار می‌رود بانک‌ها پرداخت تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی به این تعداد واحد را تسریع کنند.

روستا اظهار داشت: میانگین پرداخت تسهیلات بانکی مقاوم سازی واحدهای روستایی در سطح کشور، ۵۵ درصد و در استان ۶۲ درصد است که این امر نشان دهنده همکاری خوب و مطلوب شبکه بانکی در این حوزه است.

وی افزود: پرداخت تسهیلات مقاوم سازی مسکن به متقاضیان باید در زمان کمتری انجام شود و بانک‌های استان زمان طولانی پرداخت تسهیلات مسکن را کمتر کنند.

روستا یادآور شد: از مجموع یکهزار و ۴۰۰ واحدی که در زلزله سی سخت، دچار خسارت شدند، ۲۷۰ واحد نیمه تمام مانده است و پیگیری برای اختصاص اعتبار به این واحدها انجام شده است.

کد خبر 6095034

دیگر خبرها

  • بانک سرمایه افزایش سرمایه میدهد
  • نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۵ درصد رسید + جدول
  • ۵۳۰۰ واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • بازار سرمایه یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد است
  • بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟
  • وزارت بهداشت تا پایان اردیبهشت باید حساب‌های بانکی خود را مسدود کند
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • حل نشدن مشکل نرخ تامین مالی برای فعال‌سازی بنگاه‌ها مانع از تحقق جهش تولید است