Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-19@05:38:54 GMT

زمین تاچه زمانی قابل سکونت است؟

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۳۹۴۵۰

زمین تاچه زمانی قابل سکونت است؟

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز، کره زمین به واسطه برخوردهای ابری صفحه ای شکل در حدود ۴.۵ میلیارد سال پیش به وجود آمده است. به علت وجود آب و اکسیژن که برای حیات ضروری اند سیاره زمین منحصر بفردترین سیاره منظومه شمسی لقب گرفته است.

 

اولین موجودات زنده تقریبا ۳.۸ میلیارد سال قبل حیات خود را در زمین شروع کردند و اولین دایناسورها حدود ۱۵۰ میلیون سال پیش بر روی زمین پا گذاشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بر اساس اظهار نظرهای مختلف قدمت انسان در کره خاکی به چند میلیون سال قبل باز می گردد؛ انسانی که امروزه با استفاده از قدرت تفکر و تعقل خود توانسته پیشرفت های بسیار زیادی بر روی زمین داشته باشد و در سال های گذشته درهای سفر به کره های دیگر را نیز گشوده است. با همه این تفاسیر زندگی بشر در کره خاکی همیشگی و ابدی نخواهد بود چرا که بر اساس گفته کارشناسان و محققان یک میلیارد سال دیگر حیاتی در کره زمین وجود نخواهد داشت.

 

او مالی جیمز، ستاره شناس بریتانیایی اعتقاد دارد که هنوز دو میلیارد سال از عمر سیاره زمین باقی مانده است. بر اساس محاسبات او، ابتدا گیاهان و جانواران پیس از یک میلیارد سال به حیات خود پایان خواهد داد. هر چند یک میلیارد سال بعد نیز زمین برای باکتری های قابل سکونت خواهد بود.

 

بر اساس مطالعات این محقق بریتانیایی، با پیرتر شدن خورشید، انرژی متصاعد از آن افزایش خواهد یافت که در نتیجه باعث گرم تر شدن زمین و همچنین کاهش دی اکسید کرین در اتمسفر به همراه خواهد داشت.

 

از طرفی محققان موسسه فناوری کالیفرنیا نیز معتقدند که افزایش غلظت دی اکسید کربن و گازهای گلخانه ای دیگر، سرنوشت اقلیمی زمین تغییر خواهد کرد. طبق تحقیقات آنها، زمین ۱.۱میلیارد سال دیگر مثل سیاره ناهید تحت پدیده گازهای گلخانه ای قرار می گیرد و به یک سیاره داغ تبدیل می شود.

 

محققان این موسسه اعتقاد دارند وقتی خورشید تبدیل به یک غول آتشین می شود و اندازه آن ده ها برابر افزایش می یابد، به مدار زمین نمی رسد و تنها سیاره تیر و ناهید را می بلعد.

 

البته الکساندر گینزبورگ، معاون انستیتوی فیزیک جو نیز معتقد است که این محاسبات و مدل سازی های رایانه ای برای آینده دقیق نیست.

 

او می گوید: " هر چه که برای رایانه تعریف کنی همان را نیز دریافت خواهی کرد. مثلا به کامپیوتر بیاموز که دو دو تا می شود ۷ تا، او محاسبات خود را بر همین منوال انجام خواهد داد. پس از یک میلیارد سال چه خواهد شد؟ خیلی چیزها می شود گفت مثل اینکه ملا نصرالدین قول داد که ظرف ۲۰ سال به الاغش سواد یاد دهد ".

 

با همه این تفاسیر اکثر محققان نقطه مشترکی به نام خورشید دارند که ارتباط مستقیم با پایان عمر کره زمین دارد؛ به گذشت زمان و افزایش حجم خورشید که آن را به یک غول آتشین بزرگ تبدیل می کند سیاره های زیادی را نابود خواهد کرد.

 

هر چند انسان در سال های گذشته موفق شده است به سیاره های دیگر سفر کند، اما هنوز سیاره ای جز زمین را برای سکونت یافت نکرده است. این موضوع می تواند زندگی بشر در دوران دور را با خطرات جدی مواجه کند هر چند هنوز یک میلیارد سال از عمر زمین باقی مانده است.

 

سرپوش

2025

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۳۹۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتمسفر زهره نشتی دارد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، این اطلاعات در حالی به دست آمده که فضاپیمای مذکور از کنار زهره گذشت و می تواند دانش محققان از نشتی اتمسفر سیاره های همسایه را بیشتر کند. علاوه بر آن داده های مذکور به محققان کمک می کند محیط مغناطیسی شکننده زهره را نیز دسته بندی کنند.

زمین سیاره ای با میدان مغناطیسی قدرتمندی است که از نشت اتمسفر آن به عمق فضا جلوگیری می کند اما زهره میدان مغناطیسی با ثبات و مخصوص خود ندارد. زیرا بخش خنک تر داخلی سیاره نمی تواند دور مواد مذاب بچرخد. این چرخش برای خلق و نگهداری میدان مغناطیسی ضروری است. بنابراین نورخورشید که سیاره کهربایی رنگ می تابد، اتم های اتمسفری آن را باردار می کند که آنها نیز به نوبه خود جریان های الکتریکی می سازند که یک مگنتوسفر بی ثبات وابسته به نور خورشید تولید می کنند.

فضاپیمای بپی کلمبو که به اتحادیه اروپا تعلق دارد در آگوست ۲۰۲۱ میلادی به مدت ۹۰ دقیقه در این مگنتوسفر پرواز کرد تا سرعتش را کند و مسیر خود را به سمت سیاره هدفش(عطارد) اصلاح کند. محققان داده های مربوط به این رویداد را تحلیل کردند و برخی اطلاعات ارزشمند یافتند. به نظر می رسید ذرات باردار یا یون ها به دلیل آنکه نور خورشید حرکت مولکول ها در اتمسفر را به شدت تسریع می کند، از سیاره فرار می کنند. در حقیقت سرعت حرکت آنها به اندازه ای سریع بود که یون ها از گرانش زهره فرار می کردند و در فضا شناور می شدند.

لینا حدیدی محقق ارشد این پژوهش می گوید: آنها یون های سنگینی هستند که به طور معمول به کندی حرکت می کنند، بنابراین ما هنوز سعی داریم مکانیسم این رویداد را درک کنیم.

اتمسفر غلیظ و جهنمی زهره مملو از دی اکسید کربن است اما مقادیر اندکی نیتروژن و گازهای دیگر نیز در آن وجود دارد. محققان قبلا می دانستند ذرات کوچک اکسیژن در بخشی از زهره که همیشه شب است وجود دارد. همچنین گروهی مختلف از محققان در نوامبر سال گذشته مولکول های اکسیژن را در بخشی از سیاره که همیشه روز است نیز ردیابی کردند.

فضاپیمای بپی کلمبو اندک اندک به پایان ماموریت ۷ ساله خود نزدیک می شود و طبق پیش بینی ها در اواخر ۲۰۲۵ میلادی به عطارد می رسد.

کد خبر 6079607 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • بارش شهابی شلیاقی اردیبهشت را از دست ندهید!
  • کشف رود؛ اصلی‌ترین و بنیادی‌ترین عامل سکونت در مشهد 
  • جزئیات واگذاری زمین نهضت ملی مسکن در روستا‌های تهران
  • کشف اسرار جدید از ماه
  • با شروع اردیبهشت به تماشای قدیمی‌ترین بارش شهابی بنشینید
  • جزئیات واگذاری زمین نهضت ملی مسکن در تهران
  • از سیاره زهره کربن و اکسیژن نشت می‌کند
  • اتمسفر زهره نشتی دارد
  • چرا آسیاب به نوبت؟ | وقتی آسیابان‌های تهران بیکار شدند
  • سازمان ملل : یک سوم زمین های کشاورزی غزه نابود شده است