Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مشهد - ايرنا - رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي ايران گفت: بانک ها با ممنوع خروج کردن افراد، حقوق شهروندي آنان را نقض مي کنند.

غلامحسين شافعي روز پنجشنبه در نشست شوراي گفت و گوي بخش خصوصي و دولت در اتاق بازرگاني مشهد افزود: بخشنامه جلوگيري از ممنوع خروج شدن افراد توسط بانک ها، از سوي بانک مرکزي به ساير بانک ها ارسال شده اما بانک ها به آن عمل و تمکين نمي کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي اظهار کرد: ممنوعيت خروج افراد بايد با حکم دادگاه صالحه انجام شود.
وي همچنين با اشاره به افزايش نرخ ارز گفت: بانک مرکزي در اين زمينه اقدام به صدور گواهي سپرده ارزي کرده است.
شافعي افزود: افزايش نرخ ارز قابل پيش بيني بود و اينکه برخي اعلام مي کنند اين افزايش حباب است، با نظر اقتصاد دانان و فعالان اقتصادي منافات دارد.
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي ايران با بيان اينکه بانک مرکزي بايد تفاوت تورم داخلي و تورم خارجي در نرخ ارز را مطابق قانون انجام دهد، اظهار کرد: وقتي بانک مرکزي از اين کار سر باز مي زند، اين فشردگي در نهايت در جايي سر باز مي کند.
شافعي گفت: اين موضوع تلخ را براي سومين يا چهارمين بار در کشور تجربه کرده ايم اما پندي از تجربه هاي تلخ گذشته نمي گيريم.
وي افزود: در مورد گواهي سپرده ارزي، اين ترديد وجود دارد که تا اعتماد کامل به بانک مرکزي ايجاد نشود، ممکن است آنچه به عنوان پيش بيني از اين اقدام مورد نظر است، تحقق پيدا نکند.
رئيس اتاق بازرگاني ايران اظهار کرد: در گذشته همين اقدام يک بار انجام شد، وقتي مردم خواستند ارزهاي خود را از بانک بگيرند، بانک گفت `ما با قيمت مبادله اي ارزهايتان را مي دهيم` ولي آخر هم ندادند لذا اين بي اعتمادي بايد از سوي بانک مرکزي به هر طريقي از بين برود و اعتماد کامل برقرار شود.
وي ادامه داد: اقدام بانک مرکزي در زمينه `صدور گواهي سپرده يکساله با نرخ 20 درصد` گرچه ممکن است در کوتاه مدت در نرخ ارز اثر کند، اما اين اقدام سياست يک بام و 2 هواست و در ثاني جور اين تفاوت پنج درصد سود را بايد بانک مرکزي به دوش بکشد و نبايد بر دوش فعالان اقتصادي قرار گيرد زيرا بانک مرکزي اين گونه تصميم گرفته است.
شافعي با تاکيد بر مهار نقدينگي در کشور افزود: ميزان نقدينگي در 6 سال گذشته به 2 برابر افزايش پيدا کرده است و اگر فکري به حال اين موضوع نشود، ممکن است مشکلات اقتصادي تکرار شود مگر اينکه با منطق اقتصادي به اين قضيه نگاه شود.
وي با تاکيد بر هدايت روابط بين المللي به سوي آرامش اظهار کرد: تحقق اين موضوع براي دولت کار دشواري است اما اگر در روابط بين الملل به سوي آرامش نرويم، باز هم ممکن است دچار مشکلاتي از اين قبيل شويم.
وي گفت: تا زماني که بانک مرکزي از زير سيطره دولت بيرون نرود و به صورت مستقل عمل نکند، مشکلات اقتصادي فعلي ادامه خواهد داشت لذا اقتصاد دانان و فعالان بخش خصوصي بر اين قضيه پافشاري مي کنند که بانک مرکزي بايد استقلال داشته باشد.
رئيس اتاق بازرگاني ايران با اشاره به مساله حقوق بانکي در کشور افزود: بسياري از کساني که به بانک مراجعه مي کنند، مجبور مي شوند فقط از خريدهاي اقساطي استفاده کنند، اما عقود مختلفي در بانک است که بايد بر اساس نوع تقاضاي مراجعه کننده مورد توجه قرار گيرد و نبايد همه تقاضاها به سوي خريد اقساطي هدايت شود، اين رويه مطابق با قاعده و قانون نيست.
وي اظهار کرد: اشکال ديگر مربوط به موضوع ذينفع واحد در بانک ها است به اين معنا که اگر فردي سه يا چهار شرکت دارد يا در يک شرکت ديگري عضو هيات مديره است، در صورتي که شرکتي دچار مشکل شود، همه واحدهاي ذينفع بايد بسته شود و اين اشکالي است که بايد مورد توجه قرار گيرد.
وي تصويب 13 هزار ميليارد ريال مشوق صادراتي در کشور، تجديد ارزيابي واحدهاي اقتصادي با اختصاص بودجه،حذف ماليات و پيگيري تعيين سهم مالياتي استان ها از ماليات کشور براي جلوگيري از انتقال حساب هاي واحدهاي هر استان به مرکز را از ديگر موارد مطرح شده در شوراي مرکزي گفت و گوي دولت و بخش خصوصي برشمرد.
در اين نشست `مغايرت بخشنامه بانک مرکزي در خصوص تعيين مدت هفت سال براي رفع سوء اثر از چک برگشتي با ماده 21 قانون اصلاح چک`، `ماده 198 اصلاحي قانون ماليات هاي مستقيم` و `فراهم کردن امکان تهاتر 3 درصد شهرداري ها از ماليات بر ارزش افزوده` از سوي دبيرخانه شوراي گفت و گوي دولت و بخش خصوصي خراسان رضوي مطرح و مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
7489 / 6053
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۴۱۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مجلس شورای اسلامی در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: تا یکشنبه هفته آینده منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برای بررسی در صحن علنی مجلس هستیم. در صورت ارائه نشدن این برنامه، کمیسیون و نمایندگان اقتصادی مجلس برنامه خود را ارائه خواهند کرد.

به گزارش ایسنا، روز گذشته دومین نشست بررسی مسائل ارزی با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید،  عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در این نشست، قالیباف با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنندرئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد:  ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد؛ بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم. در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم، مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت و گو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، بیان کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است؛ بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت؛ دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

وی با بیان اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد. همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود: تشخیص علمی و تصمیم سیاسی؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد؛ اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شدرویکرد اقتصادی و مدیریتی در موضوع ارز اشکال دارد
همه اختیارها را به رئیس بانک مرکزی دادیم، اما ...

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت:  به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه هفته آینده برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و  روسای کمیسیون های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تاثیر تثبیت بر انتظارات تورمی
  • منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: اگر بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه خود را ارائه خواهد کرد
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین توسط شبکه بانکی صادر شد
  • قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد
  • ضرورت شناسایی و تشکیل بانک نخبگان جهت استفاده در پست‌های مدیریتی کشور
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی
  • در صورت تعطیلی پنجشنبه‌ها نباید میزان دستمزد تغییر کند
  • بانک مرکزی پدر تولید و تولیدکننده را درآورده است؛ به داد بخش خصوصی برسید!