Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-30@15:46:39 GMT

خط و نشان «مايک پنس» براي برجام

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۴۳۹۹۸

خط و نشان «مايک پنس» براي برجام

خبرگزاري آريا - «مايک پنس» معاون رئيس‌جمهور آمريکا که امروز در کنگره محافظه‌کاران آمريکا حضور يافته بود، از تصميم «دونالد ترامپ» رئيس‌جمهور کشورش براي عدم تأييد پايبندي ايران به برجام خبر داد؛ اين دومين «عدم تأييد» ترامپ خواهد بود.
ترامپ در روز 21 مهر ماه (13 اکتبر) سال جاري، تحت يکي از قوانين داخلي کشورش که اجراي يک تعهد بين‌المللي به اسم برجام به آن منوط شده، بايد کنگره را از پايبندي يا عدم‌پايبندي ايران به برجام مطلع مي‌کرد؛ رئيس‌جمهور آمريکا به رغم اطلاع از گزارش‌هاي متعدد آژانس بين‌المللي انرژي اتمي از پايبندي کامل ايران به مفاد برنامه جامع اقدام مشترک، مدعي عدم پايبندي ايران به اين توافق شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ترامپ نامه عدم تأييد را براي کنگره فرستاد تا قانون‌گذاران اين کشور، طبق قانون خودساخته‌شان، ظرف 60 روز درباره خروج يا عدم خروج از برجام تصميم بگيرند؛ تا امروز از تصميم کنگره خبري نشده است.
مايک پنس امشب در کنگره محافظه‌کاران، به برنامه‌هاي ترامپ براي سال جاري ميلادي اشاره کرد و پس از برشمردن دستاوردهاي اقتصادي و نظامي کشورش، گفت که روند اجرايي شدن قول‌هاي انتخاباتي ترامپ ادامه خواهد داشت.
سپس نوبت به برنامه سياست خارجي آمريکا رسيد. وي گفت: «آمريکا مي‌خواهد باز هم به جايگاه رهبري جهان آزاد برسد.»
مايک پنس سپس در ميان تشويق ممتد حاضر، به عملي شدن يکي از قول‌هاي مهم ترامپ در عرصه روابط خارجي پرداخت و گفت: «روساي جمهور يکي از پس از ديگري قول مي‌دادند که سفارتخانه ايالات متحده را به پايتخت محبوب‌ترين متحدمان (يعني اسرائيل) منتقل کنند اما اين رئيس‌جمهور ترامپ بود که در 6 دسامبر، اين گام تاريخ‌ساز را برداشت.»
پنس سپس به سراغ دشمنان آمريکا رفت و ابتدا از مبارزه با داعش گفت. اسناد زيادي وجود دارد که نشان مي‌دهد سقوط رقه (پايتخت خودخوانده داعش) در حقيقت، ورود نيروهاي کرد تحت حمايت آمريکا پس از هلي‌برن داعشي‌ها به بيرون از شهر بوده است. از محل انتقال سران داعش توسط هلي‌کوپترهاي آمريکايي خبر دقيقي در دست نيست.
پنس سپس به سراغ ايران رفت و گفت: «به بزرگ‌ترين حامي تروريسم دولتي هشدار داديم؛ ايالات متحده ديگر اقدامات ثبات‌زداي ايران در منطقه را تحمل نخواهد کرد.
مايک به موعد بعدي تأييد يا عدم تأييد پايبندي ايران به برجام يعني 24 فروردين (13 آوريل) هم اشاره کرد و گفت: «اين کشور (آمريکا) ديگر توافق فاجعه‌بار هسته‌اي با ايران را تأييد نخواهد کرد.»
پنس به کره شمالي هم هشدار داد و گفت: «دوره صبر راهبردي ما تمام شده است.»
کره جنوبي که پايتختش با توپ‌هاي مرزي کره شمالي فقط 55 کيلومتر فاصله دارد و مردمش هم زبان و تاريخي مشترک با مردم همسايه شمالي دارند، در سايه المپيک زمستاني، ميزبان ورزشکاران و حتي مقامات ارشد کره شمالي شده تا مشکلاتش با همسايه اتمي شمالي را حل کند.
آمريکا اما اصلاً از اين رويه راضي نيست و در اثناي همين ديپلماسي المپيکي کره جنوبي، اعلام کرد که با همکاري سئول و توکيو، قصد ادامه اعمال فشار بر پيونگ‌يانگ را دارد.
فارس

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۴۳۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟

اگرچه ایالات متحده کمک‌های تازه‌ای را برای اوکراین تصویب و بریتانیا اخیرا از بزرگترین کمک نظامی‌اش به کی‌یف رونمایی کرد، اما زمان خواهد برد تا اوکراین قدرتش را به واسطه این کمک‌های جدید احیا کند و البته در عین حال کمبود نیروهای اوکراینی نقطه ضعف دیگری برای این کشور در مقابل جنگ با روسیه تلقی می‌شود.

به گزارش ایسنا، به محض آنکه «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا لایحه کمک به اوکراین را امضا کرد، ارتش ایالات متحده شروع به ارسال تجهیزات مورد نیاز به خط مقدم کرد. با این حال، بعید است اوکراین بتواند پیشرفت چشمگیری را در مقابل برتری‌های روسیه کسب کند.

روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی می‌نویسد: «رای مثبت کنگره جهت ارسال کمک به اوکراین موجب افزایش روحیه برای کی‌یف شده است اما کمبود نیرو دغدغه‌ای بزرگ و حیاتی برای این کشور قلمداد می‌شود. از طرفی شاید کمک‌های آمریکا انگیزه‌ای برای کشورهای اروپایی ایجاد کند تا کمک‌های خود را به اوکراین افزایش دهند؛ همانگونه که نخست‌وزیر بریتانیا در جریان سفرش به ورشو از یک بسته کمکی نظامی ۵۰۰ میلیون پوندی رونمایی کرد.»

این روزنامه انگلیسی در ادامه می‌نویسد: «اوکراین ابتدا امیدوار بود که کمک‌های واشنگتن در ابتدای سال جاری میلادی به دستش برسد اما ظاهرا انتظار می‌رود سال ۲۰۲۴ همچنان برای اوکراین به معنای حفظ خطوط باشد تا بازپس‌گیری قلمروهایش. هفته گذشته لایحه کمک‌ آمریکا به اوکراین تصویب شد و زمان خواهد برد تا اوکراین وضعیت دشوار خود را که از ماه‌های اول ۲۰۲۴ گریبان‌گیر آن شده، بهبود ببخشد. هم‌چنین یگان‌های جدید باید آموزش ببینند و زمان می‌برد تا اوکراین کاملا از کمک‌های آمریکا بهره‌مند شود.»

فایننشال تایمز با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده می‌نویسد: «کی‌یف شاید برای به رخ کشیدن دستاوردهای نظامی پیش از انتخابات نوامبر ایالات متحده و توجیه این کمک‌ها، تحت فشار قرار بگیرد و آمریکا (دولت جو بایدن) از او دستاوردهای نظامی بخواهد. اما اوکراین همچنان به جذب منابع نیاز دارد و در عین حال با توجه به انتخابات آتی آمریکا و حضور چهره‌ای جمهوری‌خواه نظیر دونالد ترامپ، آینده روند این کمک‌ها به اوکراین مشخص نیست.»

این روزنامه هم‌چنین تاکید می‌کند: «در حال حاضر بهترین راه اوکراین برای تداوم مبارزه با روسیه، ادامه دادن انواع حملاتی است که اخیرا در حال افزایش هستند. طی این حملات از پهپادهای دوربرد علیه پالایشگاه‌های نفت و سایر اهداف با ارزش استراتژیک در روسیه استفاده شده است اما اوکراین نمی‌تواند از موشک‌های دوربرد اتکمز یا موشک‌های کروز سایه طوفان که سوناک در ورشو این هفته وعده داد، برای حمله به اهدافی در روسیه استفاده کند.»

دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین طی نشست سران گروه ۲۰ در اوساکا ژاپن - ژوئن ۲۰۱۹

فایننشال تایمز در پایان با اشاره به قدرت روسیه می‌نویسد: «در حالیکه هیچ راه آسانی برای به زانو درآوردن روسیه وجود ندارد، اما شاید در این مسیر نقاط آسیب‌پذیر این کشور فاش شود. از لحاظ انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هم حتی اگر ترامپ پیروز شود، ضمانتی برای خرسندی پوتین ارائه نمی‌دهد زیرا ترامپ احتمالا بخواهد برنامه صلح خودش را در پیش بگیرد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد
  • ترامپ: اگر رئیس جمهور بودم هرگز جنگ غزه راه نمی افتاد
  • درخواست ترامپ برای تغییر نتانیاهو
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟