Web Analytics Made Easy - Statcounter

براساس گزارش دیوان محاسبات، درآمدهای ناشی از فروش حامل‌های انرژی در سال گذشته، نزدیک به 96 هزار میلیارد تومان بوده و این در حالی است که طبق گزارش سازمان برنامه و بودجه، این درآمدها نزدیک به 84 هزار میلیارد تومان بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اواخر هفته گذشته و همزمان با بررسی بخش درآمدی تبصره 14 لایحه بودجه 97 در صحن علنی مجلس، نامه مورخ 23 بهمن ماه صادق منتی نژاد، معاون حقوقی، مجلس و تفریغ بودجه دیوان محاسبات کل کشور در پاسخ به سوال حمیدرضا حاجی بابایی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره درآمد ناخالص فروش داخلی و صادرات حامل های انرژی (فرآورده های نفتی، گاز طبیعی، برق و آب) در سال 95 و هشت ماهه ابتدایی امسال منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اولین گزارش رسمی دیوان محاسبات کل کشور درباره منابع هدفمندی یارانه ها (همان درآمدهای ناشی از فروش حامل های انرژی) در دولت روحانی است که رسانه ای شده است. مقایسه این گزارش با آخرین گزارش سازمان برنامه و بودجه کشور درباره منابع هدفمندی یارانه ها در سال 95 که 7 بهمن ماه امسال و همزمان با برگزاری کنفرانس خبری رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر نفت در واکنش به گزارش تفریغ بودجه 95 منتشر شد، حاوی نکات مهم و قابل تاملی است و حکایت از تخلفات گسترده دولت در این زمینه دارد که در ادامه به آنها اشاره می‌شود:

 

با توجه به جدول فوق، سوالات زیر مطرح است:

1- چرا درآمد صادراتی فرآورده های نفتی و درآمد فروش داخلی گاز طبیعی در سال 95 مطابق با گزارش دیوان محاسبات کل کشور، 23 درصد (حدود 3200 میلیارد تومان) و 20.5 درصد (حدود 3200 میلیارد تومان) بیشتر از این درآمدها مطابق با گزارش سازمان برنامه و بودجه کشور است؟

2- چرا درآمد صادراتی گاز طبیعی و درآمد فروش داخلی آب در سال 95 مطابق با گزارش دیوان محاسبات کل کشور، حدود 5 هزار و 900 میلیارد تومان است و جزو منابع هدفمندی یارانه ها محسوب می شود ولی این درآمدها در گزارش سازمان برنامه و بودجه کشور جزو منابع هدفمندی یارانه ها از محل فروش حامل‌های انرژی قرار نداشته‌اند؟

3- چرا درآمد فروش داخلی و صادراتی برق در سال 95 در گزارش دیوان محاسبات کل کشور حدود 1100 میلیارد تومان کمتر از این درآمدها مطابق با گزارش سازمان برنامه و بودجه کشور است؟ همچنین چرا درآمد فروش داخلی فرآورده‌های نفتی در سال 95 در گزارش دیوان محاسبات کل کشور حدود 700 میلیارد تومان بیشتر از این درآمدها مطابق با گزارش سازمان برنامه و بودجه کشور است؟

4- با توجه به نکات فوق، گزارش دیوان محاسبات کل کشور درباره منابع هدفمندی یارانه‌ها شامل درآمدهای ناشی از فروش حامل‌های انرژی در سال 95 در مقایسه با گزارش سازمان برنامه و بودجه کشور درباره این موضوع، اختلاف حدود 12 هزار میلیارد تومانی (معادل 14.1 درصد) دارد. دلیل اختلاف قابل توجه این دو گزارش چیست؟

انتظار می‌رود سازمان برنامه و بودجه کشور هر چه زودتر توضیحات شفاف و قابل قبولی درباره سوالات فوق مطرح کند و ابهامات موجود درباره این موضوع را برطرف کند. در غیر این صورت، ضرورت دارد دیوان محاسبات کل کشور و مجلس شورای اسلامی هر چه زودتر فرآیند بررسی تخلفات دولت در این زمینه را آغاز کنند و جلوی تکرار آنها در سال‌های آتی را بگیرند. بدون تردید، شفاف سازی و اصلاح وضعیت منابع و مصارف هدفمندی یارانه‌ها گام بزرگی برای اجرای مناسب قانون هدفمند کردن یارانه‌ها است و این امر بدون اراده جدی مجلس امکان‌پذیر نیست

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۴۷۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب به‌موقع و صحیح اعتبارات و تسهیلات تکلیفی لرستان

به گزارش خبرگزاری مهر، مظفر جمالی نژاد در دیدار با استاندار لرستان ضمن تبیین اهداف و الزامات تحقق شعار شفافیت و انضباط مالی و سیاست‌های دیوان محاسبات، تحقق این شعار را برای امید و اعتماد آفرینی هرچه بیشتر در جامعه، نیازمند همراهی و اهتمام همه دستگاه‌های اجرایی دانست.

وی تصریح کرد: دیوان محاسبات استان با اتخاذ سیاست پیشگیرانه و تمرکز بر مهم بررسی و اقدام به‌موقع در چارچوب و حیطه اختیارات قانونی در دو سال اخیر با استفاده از تهیه تفریق زودهنگام، گزارشات نظارت بر خط ماهانه، تهیه گزارشات تحلیلی و آسیب‌شناسی، راه‌اندازی سامانه ۱۹۸، تقویت کنترل‌های داخلی، رصد و نظارت بر سامانه‌ها و بانک‌های اطلاعاتی دستگاه‌های اجرایی، بازدیدهای میدانی، برگزاری نشست‌ها و دوره‌های آموزشی و تخصصی تلاش کرده است تا اقدامات و فعالیت‌های حسابرسی خود را بر حل مشکلات و گره‌گشایی از نیاز مردم و کمک به پیشرفت و توسعه استان در همراهی با سایر حوزه‌ها قرار دهد که دراین‌خصوص نتایج و دستاوردهای خوبی را در تحقق منابع و مصارف بودجه، ارتقای شفافیت، جذب به‌موقع و صحیح اعتبارات و تسهیلات تکلیفی استان، برقراری انضباط مالی، ضابطه‌مند کردن به‌کارگیری نیروی انسانی و اجرای مصوبات به همراه داشته است.

ابوطالب شفقت استاندار استان نیز در این دیدار ضمن تقدیر و تشکر از سیاست‌های پیشگیرانه و تعاملی دیوان محاسبات در دوره جدید، گفت: تصمیم‌گیری مؤثر و نیز اجرای برنامه‌های کلان و راهبردی استان نیازمند اصلاح و بازنگری در فرایندها و نظام بودجه‌ریزی فعلی است که افزایش اختیارات استان‌ها بخشی از الزامات آن است و دیوان محاسبات در اجرا و تحقق این موضوع بسیار مؤثر است و می‌تواند کمک کند.

وی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری ورود دیوان محاسبات را به حوزه شرکت‌های دولتی و شبه‌دولتی بسیار مهم دانستند و از ارسال گزارشات تحلیلی و نتایج نظارت برخط ماهانه برای کمک به تصمیم‌گیری بهتر و اقدام به‌موقع استقبال کرده و از زحمات این نهاد نظارتی تشکر کردند.

کد خبر 6095017

دیگر خبرها

  • جذب به‌موقع و صحیح اعتبارات و تسهیلات تکلیفی لرستان
  • پیشنهادات مهم دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه ریزی کشور
  • بررسی عملکرد شرکت‌های دولتی با جدیت ادامه می‌یابد
  • مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان‌غربی: مطالبات کلیه داروخانه‌ها پرداخت شد
  • پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌‌ریزی کشور
  • پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور
  • پیشنهادات مهم دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور
  • پیشنهادات مهم «دیوان محاسبات» برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور
  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ ها در سال ۱۴۰۳
  • موافقت مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک