Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-05@21:59:34 GMT

دوئل خلبانان هلیکوپتر با عراقی‌ها

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۵۸۰۴۴

به گزارش ایسنا، سرهنگ عطاءالله شادمان از جمله  خلبانان حاضر در دوران دفاع قدس است. او در خاطره‌ای در ابطه با شهامت و شهادت طلبی دو همرزمش روایت می‌کند: ما در منطقه «چنانه» زیر نظر لشکر۱۶ زرهی قزوین مستقر شده بودیم که خبر دادند عراقی‌ها یکی از فرماندهان لشکر۱۶ ( احتمالاً شهید آرایشخواه) را ناجوانمردانه به شهادت رسانده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نحوه شهادت این فرمانده به گونه‌ای بود که عراقی‌ها او را پشت نفربر بسته و کشیده‌اند و در نهایت به وضع اسفباری او را به شهادت رسانده‌اند.

این مسئله در روحیه هوانیروزی‌ها خیلی ‌تاثیر گذاشت؛ چرا که در جمع هوانیروزی‌ها افراد بزرگی چون «حسین راستگو» و «محمّد شفیعی» حضور داشتند و بارها تا قلب دشمن رفته بودند و از روبه رو با آنها جنگیده بودند. راستگو یکی از بی‌باکترین خلبانان تاریخ هوانیروز بود و  شجاعت او زبانزد همه خلبانان هوانیروز و حتی پرسنل نیروی زمینی مستقر در منطقه بود.

من وقتی خبر شهادت آن فرمانده گردان از لشکر۱۶را شنیدم بی‌اختیار نگاهی به صورت راستگو انداختم و در دل گفتم: «آیا با بودن راستگو باید فرماندهان ما را این‌گونه به شهادت برسانند؟» صبح روز بعد اولین فروندی که به سوی عراقی‌ها به پرواز درآمد راستگو و محمّد شفیعی که او هم دست کمی از راستگو نداشت بودند.

آنها آن‌قدرجلو رفته بودند که دیگر با۲۰ میلیمتری عراقی‌ها را می‌زدند. فاصله بالگرد با عراقی‌ها کمتراز ۵۰ متر بود. من رسکیو(امداد) ایشان بودم و باید با فاصله کمی با او پرواز می‌کردم. پس از پایان عملیات به قرارگاه برگشتیم. بالگرد راستگو ۹  گلوله خورده بود و دیگر قادر به پرواز نبود. از طرفی اطلاعاتی به ما رسیده بود که عراق قصد دارد قرارگاه و محل پارک بالگردها را بمباران‌کند البته قبلاً چندین بار از این‌ کارها کرده بود.

در هرصورت بهترین اقدام تخلیه بالگردها بود. بلافاصله درهمان شب بالگردهایی که قادر به پرواز بودند از آن منطقه به پرواز درآمدند و بالگرد راستگو که تیرخورده بود با کمک نیروی هوایی روی تریلر گذاشته و تخلیه‌ شد. بلافاصله آن بالگرد به پایگاه دزفول و بالگردهای سالم به قرارگاه بعدی منتقل شدند. ساعتی بعد تعداد زیادی از هواپیماهای عراق در منطقه حاضر و محل بالگردها را که دیگر بالگردی در آن وجود نداشت به شدت بمباران کردند.

هنوز از بمباران اول فارغ نشده بودیم که مجدداً سه فروند هواپیمای «میگ» آن محل را بمباران کردند. عراق پس از این بمباران دربوق تبلیغاتی خود دمید و اعلام کرد که تمام بالگردها را هدف قرار داده است. غافل از اینکه ساعت ۹ صبح روز بعد تیم آتش پشتیبانی عمومی (همان بالگردها) به لیدری سرهنگ محمود بابایی  وارد عمل شد و به دنبال آن دو تیم آتش دیگر که در یکی از بالگردها راستگو و شفیعی بودند عراقی‌ها را تار و مارکردند.

پرواز بعدی بابایی و تیمش در همان نقطه بود. ولی راستگو و شفیعی ماموریت یافتند به «فکه» اعزام بشوند که در آنجا بالگرد آنها هدف موشک‌های عراقی قرارگرفت  و به شهادت  رسیدند. پیکر سوخته و پاک این عزیزان سه روز در منطقه زیر آتش شدید دو طرف ماند و وقتی عملیات با موفقیت نیروهای خودی به پایان رسید و عراقی‌ها از منطقه عقب نشینی کردند توانستیم پیکر پاک این عزیزان را  که مظهر شجاعت، تقوا و صداقت بودند تخلیه کنیم.

به نظر من و حتی به نظر آنهایی که در این عملیات حضور داشتند نیروهای ما این پیروزی را مدیون دو شهید هوانیروز راستگو و شفیعی  بودند و همگی بر این گفته اتفاق نظر داشتند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۵۸۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری مراسم بازنشستگی و تجلیل از دکتر عراقی‌زاده

دکتر غلامعلی جاودان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در این مراسم ضمن تبریک روز استاد و معلم گفت: در توصیف مقام استاد و معلم حضرت علی (ع) می‌فرمایند که هرکسی جمله‌ای به من بیاموزد مرا بنده خود کرده است.

وی با بیان اینکه جایگاه استاد و معلم در ادبیات، معارف و فرهنگ ما بسیار بالاست، افزود: به‌طوری که معلمی را شغل انبیا و بسیار گرانقدر می‌دانیم.

دکتر جاودان اظهار کرد: استاد عراقی زاده، پیش از اینکه استاد دانشکده دندانپزشکی باشد استاد اخلاق است و همه ویژگی‌های یک استاد خوب را در خود دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: دکتر عراقی‌زاده در ارائه خدمات به مردم استان نقشی ویژه داشتند و چندین سال نیز در جایگاه رئیس دانشگاه به مردم خدمت کرده‌اند.

دکتر جاودان با اشاره به اینکه خدمات دکتر عراقی زاده در حوزه بهداشت، درمان و آموزش ماندگار بوده و به یادگار می‌ماند، افزود: بزرگترین یادگاری ایشان که با حمایت سایر اساتید اتفاق افتاده دانشکده دندانپزشکی هرمزگان است.

وی گفت: به یمن فرصتی که در دانشکده دندانپزشکی داشته‌ایم، توانسته‌ایم در دورترین نقاط استان نیز خدمات دندانپزشکی را به مردم عزیز ارائه دهیم.

وی در پایان افزود: بنابر دخواست اینجانب و معاون آموزشی دانشگاه مبنی بر ادامه همکاری استاد عراقی‌زاده با دانشگاه، از این پس ایشان در سمت مشاور رئیس دانشگاه در حوزه دندانپزشکی با ما همکاری داشته و از تجربیات و دانش ایشان بهره خواهیم برد.

همچنین دکتر عراقی‌زاده در این مراسم ضمن تشریح دوران تحصیل خود و تقارن آن با هشت سال دفاع مقدس، گفت: در سال‌های جنگ یکی از دوستانم که بعدا شهید شد، من را برای بورسیه تحصیلی خارج از کشور دانشجویان ثبت‌نام کرده بود و این‌گونه شد که من پس از شهادت برادرم عبدالمجید برای تحصیل به انگلستان رفتم و پس از سه سال دوباره به ایران برگشتم و در اینجا مشغول به خدمت شدم.

وی افزود: به بندرعباس عرق دارم و دوست دارم که رشد کند؛ چراکه به اعتقاد من بندرعباس نتوانسته جایگاه واقعی خود را در کشور اثبات کند.

دکتر عراقی‌زاده گفت: با پیگیری‌هایی که انجام شد دانشکده دندانپزشکی از سال ۸۷ با پذیرش ۱۰۰ درصد نیروی بومی آغاز به کار کرد.

وی افزود: تعدادی از دانشجو‌های قدیم دانشکده دندانپزشکی، درحال حاضر استاد این دانشکده هستند.

دکتر عراقی زاده گفت: متاسفانه توزیع امکانات در مناطق برخوردار و مناطق کمتر توسعه‌یافته عادلانه نیست و ما در استان هرمزگان نسبت دیگر استان‌ها عقب هستیم.

گفتنی است؛ دکتر عبدالمهدی عراقی‌زاده، متولد بهمن‌ماه ۱۳۳۹ در بندرعباس است و سمت‌هایی از جمله هیئت علمی و عضو هیئت رئیسه دانشکده دندانپزشکی شاهد تهران، مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان دکتر مویدی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه، ریاست دانشکده پرستاری، مامایی و پیراپزشکی، ریاست دانشگاه و قائم مقام وزیر در استان، مسئول راه‌اندازی دانشکده دندانپزشکی، سرپرست دانشکده دندانپزشکی، ریاست دانشکده پزشکی و با حفظ سمت ریاست دانشکده دندانپزشکی، ریاست دانشکده دندانپزشکی و عضو شورای دانشگاه، عضو هیئت رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان دانشگاه، عضو کارگروه بررسی صلاحیت عمومی اعضای هیئت علمی، عضو هیئت ممیزه دانشگاه و همچنین عضو هیئت اجرایی نصب و عزل اعضای هیئت علمی را در کارنامه درخشان خود دارد.

در پایان این مراسم به پاس زحمات ۳۵ ساله استاد عراقی زاده در دانشگاه از ایشان تقدیر شد.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • برگزاری مراسم بازنشستگی و تجلیل از دکتر عراقی‌زاده
  • «آذرخش و رقص فانتوم‌ها» به نمایشگاه می‌رسد
  • پرواز گسترده بالگردها بر فراز پایگاه کرم ابوسالم
  • بالگردها در آسمان، پلیس روی زمین؛ حلقه فشار بر دانشگاه‌های آمریکا سخت‌تر می‌شود
  • پرواز گسترده بالگردها بر فراز پایگاه کرم ابوسالم+ فیلم
  • مرور یک تجاوز شیمیایی
  • امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان در بانجول دیدار کردند: تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم
  • گل‌گهر- شمس آذر؛ دوئل همسایه‌ها در سیرجان
  • توافق ایران و عربستان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم بین دوکشور
  • یک مکالمه بیسیمی با عراقی‌ها درباره صدام