Web Analytics Made Easy - Statcounter

لطفاً مسئولان بویژه رئیس جمهور کشور را عالمانه و علمی و آینده‌نگرانه اداره کنند تا ایران اسلامی در دو فردای دیگر دچار آسیب‌های جبران‌ناپذیر و نابودکننده نشود. این راهی را که کشور می‌پیماید، راهی پرچالش و فوق‌العاده نگران‌کننده است. کاهش رشد نرخ جمعیت برای هر کشور، یک آسیب استراتژیک تلقی می‌شود، که بررسی دلائل و عوامل آن باید از اولویت‌های نخست دولت باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش بلاغ، هر پدیده و از جمله جمعیت، هویت، فرهنگ،... و حتی نسل یک کشور در معرض فرصت‌ها و تهدیدهایی است که اگر به آنها توجه نشود، آن پدیده و کشور دچار سرطان نابودکننده می‌شود.

آسیب‌‌های کشور و مسئولیت دولت
دولت‌ها وظیفه خود می‌دانند تا با برخورد علمی و آینده‌نگرایانه، زمینه آسیب‌پذیری کشور خود در قبال رویدادهای خارجی و عوامل داخلی را از بین ببرند.

کاهش رشد نرخ جمعیت برای هر کشور، یک آسیب استراتژیک تلقی می‌شود، که بررسی دلائل و عوامل آن از اولویت‌های نخست دولت می‌باشد.

در نگاه کلی می‌توان موضوع افزایش معدل سنی جامعه را که ناشی از کاهش زاد و ولد است، به عوامل فرهنگی و اقتصادی نسبت داد، اما توجه به وضعیت کنونی اقتصاد و اشتغال در جامعه، باید پذیرفت که شرائط اقتصادی کشور، از دلائل مهم کاهش ازدواج و افزایش طلاق و تجرد است.

معضلی که ریشه بسیاری از بحران‌هاست
امروزه به دلیل اداره غیرعلمی جامعه، مرگ تدریجی نشاط و شادابی، جامعه ایرانی را به‌صورت زیرپوستی تهدید می‌کند.

ظهور پدیده خانوار "تک‌نفره"، آسیبی است که بواقع جامعه ایرانی را تهدید می‌کند.

جامعه‌شناسان معتقدند این پدیده نشانه یک بیماری در جامعه است، که ریشه در بی‌انگیزگی و دوری از اجتماع و خلوت‌گزینی در زندگی دارد.

واقعیت غیرقابل انکار، جمعی و گروهی زندگی کردن انسان‌هاست. مدنی‌الاصل بودن انسان، از ویژگی‌های زندگی انسان‌هاست. بدین جهت، دوری‌جویی و خلوت‌گزینی در زندگی، خلاف رویه اصلی انسان است.

آمارهای تأمل‌برانگیز و نگران‌کننده
 پدیده نوظهور خانوار «تک‌نفره» در سال‌های اخیر در کشور افزایش یافته است، چنانکه آمار خانوارهای تک‌نفره به نسبت کل خانوارهای کشور در سال 85، 2/5 درصد بوده که این عدد در سال 95 به 5/8 درصد رسیده است که 4/66 درصد از کل خانوارهای «تک‌نفره»؛ «زن‏‌سرپرست» هستند و این وضعیت به عنوان یک آسیب تلقی می‌شود. در سال 85 بیش از  880 هزار خانوار تک‌نفره در کشور مورد شمارش قرار گرفته بود، که این رقم در سال گذشته به بیش از 2 میلیون نفر رسیده است.

از این تعداد بیش از  68 هزار خانوار «مردسرپرست» و بیش از  یک میلیون و 350 هزار خانوار «زن‌سرپرست» هستند. به عبارتی دیگر می‌توان گفت 12 درصد از مجموع  24 میلیون خانوارهای کشور، زن سرپرست هستند.

اما آمارها نشان می‌دهد مسأله «زنان سرپرست خانوار» جدی‌‌‌‌‌ترین یا لااقل یکی از جدی‌‌‌‌‌ترین معضلات امروز جامعه است؛ در گذشته تنهازیستی امری ناخواسته بود و فرد به دلیل از دست دادن خویشان، طلاق یا مهاجرت خود یا سایر اعضای خانواده مجبور به تنهازیستی می‌شده است که البته این مسأله همچنان نیز ادامه دارد اما در دنیای امروز، افزون بر آن گروهی از افراد به شکل خودخواسته علاقه‌مند هستند تنها زندگی کنند.

عوامل مؤثر در تنهازیستی
شهلا کاظمی‌پور، جامعه‌شناس با اشاره به افزایش تعداد خانوارهای تک‌نفره در یک دهه اخیر، می‌گوید: به تاخیر افتادن سن ازدواج، عدم اتکای مالی به خانواده، افزایش میزان طلاق و مهاجرت‌های شغلی و تحصیلی مهم‌ترین عواملی است که در تنهازیستی تاثیر گذاشته‌ است.

این استاد دانشگاه کمرنگ شدن کارکردهای خانواده را از دیگر عوامل رواج تنهازیستی در جامعه می‌داند و می‌افزاید: شکاف نسلی بین جوانان و والدین و کمرنگ شدن کانون و فضای گرم خانواده به‌واسطه درگیری با فضای مجازی و شبکه‌‌های اجتماعی از دیگر عوامل موثر در این پدیده است.

نهادهای متولی کاری از پیش نمی‌برند
کاظمی‌پور با بیان اینکه اگر به دنبال ارائه راهکار هستیم باید به دنبال عوامل ایجاد‌کننده مشکلات برویم، اظهار می‌کند: تنهازیستی جوانان به این دلیل بین آنان گسترش پیدا کرده است که آنها به دنبال «استتار» هستند، یعنی با انتخاب شیوه تنهازیستی به دنبال رفع نیازهای‌شان هستند و می‌خواهند از ملأ عام دور باشند.

این جامعه‌شناس تأکید می‌کند: مشکل اصلی در جامعه جوانان نیستند بلکه مشکل اصلی نوع نگاه خانواده‌ها به ازدواج و مشکلات آن است. در بیشتر کشورهای دنیا وزارتخانه‌ای برای رسیدگی به وضعیت خانواده وجود دارد، اما در ایران تنها نهادهایی مانند مرکز امور زنان و خانواده و بخش جوانان در وزارت ورزش برای رسیدگی به وضعیت خانواده‌ها وجود دارد که چندان کاری از پیش نمی‌برد، به عبارت دیگر اهمیت مسأله ازدواج هنوز در دولت به‌وجود نیامده است.

خانواده به عنوان رکن اصلی اجتماع و تشکیل آن برای حفظ سلامت جسمی و روانی انسان‌ها لازم و ضروری است، اما در سال‌های اخیر و به دلایل مختلف این رکن اصلی جامعه با تجردگرایی جوانان دچار خلل شده است.

در شرایط اقتصادی و اجتماعی، که جامعه ایرانی در آن قرار دارد، طبیعی است که تجرد رو به فزونی باشد. جوان‌ها وقتی شرایطی برای تشکیل زندگی ندارند و از سویی دوام کوتاه زندگی مشترک اطرافیان را می‌بینند به این نوع زندگی گرایش پیدا می‌کنند.

گسترش خانه‌‌های سفید
همچنین جعفر بای، جامعه‌شناس با بیان اینکه خانوارهای تک‌نفره ترکش یا پاره‌های جدا شده یک خانواده سالم هستند، می‌گوید: خانواده پازلی است که از والدین و فرزندان تشکیل شده است ولی الان بنا به دلایلی جدا شدند، برای مثال والدین (پدر یا مادر) رفتن به سرای سالمندان را نپذیرفتند و به تنهایی خود یک خانوار تشکیل دادند، یا فرزندان مجردی که دیگر اعتقادی به ازدواج ندارند در نتیجه خانوارهای تک‌نفره را به‌وجود آورده‌اند.

وی با اشاره به آسیب‌ها و پیامدهای افزایش خانوارهای تک‌نفره در جامعه، تصریح کرد: حضور خانوارهای تک‌نفره، زمینه شکل‌‌‌گیری خانه‌‌های سفید، که متاسفانه به اشتباه در رسانه‌ها از آن به ازدواج سفید یاد می‌کنند، در حالی که مسیر سیاهی است را فراهم می‌کند؛ این پدیده منجر به بروز مشکلات فراوانی در جامعه می‌شود.

بای اظهار می‌کند: این گونه افراد که از خوبیت، ریشه، بنیان و اساس چندانی برخوردار نیستند، تعلقات اجتماعی و فرهنگی آنان رنگ باخته و از اعتقادات مذهبی و باورهای دینی چندانی برخوردار نیستند، باعث ایجاد عناصر آسیب‌پذیر مساعد برای بروز ارتکاب جرم در جامعه شده است. این گروه ظرفیت ارتکاب جرم فراوان را داشته و با کوچک‌ترین پیشنهاد به صورت سازمان‌یافته در گروه‌‌های مافیا و شبکه‌‌های جرم جذب می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه اینها البته اقلیت هستند اما باید جلوی رشد این پدیده گرفته شود، می‌افزاید: پشتوانه‌‌‌هایی را که هنگام بروز مشکل، اعضا در نظام خانواده از آن برخوردار است، این گروه بی‌بهره بوده و در هنگام  مشکلات خود را تنها، قریب و بی‌کس حس کرده و به لحاظ عاطفی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، روحی و روانی متعادل نیستند و رفتارهای بیمارگونه فراوانی را می‌توانیم از این گروه شاهد باشیم.

بای خاطرنشان می‌کند: خانوار‌‌های تک‌نفره از لذت زندگی که در قالب خانواده نصیب انسان می‌شود بی‌بهره هستند لذا از نشاط اجتماعی برخوردار نبوده و اوقات فراغت برای‌شان مفهومی ندارد؛ علاوه بر اینکه خودشان در غم و غصه هستند موجب کمرنگ شدن نشاط اجتماعی نیز می‌شوند.

لزوم اتخاذ تصمیمات راهبردی
با افزایش زندگی مدرن مجردی انسان‌ها از هم دور شده، سرمایه برای جامعه سالم کم می‌شود و روابط کاهش پیدا می‌کند. زمانی می‌رسد که به دلیل آنکه جوان‌ها به صورت مجردی زندگی می‌کنند خواهر و برادری نخواهند داشت. اینگونه مسائل بستر‌ساز جامعه‌ای منزوی، انسان‌های بی‌نشاط و در خود فرورفته می‌شود. افزایش خانوارهای تک‌نفره از نشانه‌‌های بیماری اجتماعی محسوب می‌شود، هر زمان این میزان در جامعه افزایش یابد، ناهنجاری‌‌های اجتماعی به تبع آن بیشتر می‌شود؛ بنابراین برنامه‌ریزان اجتماعی و سیاست‌گذاران فرهنگی باید تلاش کنند با اتخاذ تصمیمات راهبردی، با افزایش آمار اینگونه خانوارها مقابله کنند و با مبارزه بهنگام زمینه سلامت اجتماعی را در جامعه فراهم کنند، چرا که این نوع زندگی که ارمغان غرب است، تهدیدی جدید برای کانون خانواده ایرانی است.

کد مطلب: 343116  

"تنهازیستی"، ترکش انفجار مخرب "زندگی انسانی" ایرانیان/ دولت در قبال بیماری "زندگی تک‌نفره" حساس شود

آیا این اقتصاد، مقاومتی است؟!/ مسئولان به‌جای وعده عمل کنند

کلان‌نگری؛ حقله مفقوده توسعه در مازندران

مشکلات کشور با راه‌حل‌های یک خطی درست نمی‌شود/ قدرت‌های غربی جرات حمله نظامی به ایران را ندارند

به لیلا بگو هوووو بکشه

اقتدار ایران رویاهای دشمنان را به کابوس تبدیل کرد/ گردان مسلم خط‌شکن سخت‌ترین محورهای عملیاتی بود

    "تنهازیستی"، ترکش انفجار مخرب "زندگی انسانی" ایرانیان/ دولت در قبال بیماری "زندگی تک‌نفره" حساس شود عراقچی: برجام برای ایران دستاوردی نداشته است جزئیات6خبر ویژه امروز شنبه پنجم اسفندماه 1396 وجدان داشته باشید، حزب‌اللهی‌ها خون بدهند و شما پز؟! اعلام جزئیات سفر هیئت فرانسوی به دناکوه ۲ کوهنورد محلی مفقود شده در دنا پیدا شدند تنها پایتختی که چراغ راهنمایی و رانندگی ندارد! مجهزترین و متفاوت‌ترین قبرستان دنیا اقدام تحسین‌برانگیز پرستاران در کمک به همکار خود یک هواپیمای دیگر هم دچار نقص فنی شد ابزار خاص شکارچی متخلف برای یافتن شکار علت حضور فرانسوی‌ها در محل سقوط هواپیما مجازات قانونی تشویق به بی‌حجابی چیست؟ انتشار گزارش مقدماتی سانحه هوایی تهران - یاسوج/ آخرین مکالمه خلبان پرواز کِی بود؟ انتقال بقایای اجساد جان باختگان ATR در 10 کوله کشف بی‌سابقه‌ترین محموله مواد محترقه در پایتخت نحوه ثبت‌نام در کاروان‌های نوروزی عتبات برف و باران مهمان 28 استان کشور می‌شود سالانه ۷۵۰۰ نوزاد معتاد متولد می‌شود عیادت فرمانده سپاه تهران از مجروح حادثه خیابان پاسداران  

جزئیات حوادث خیابان پاسداران از زبان سخنگوی ناجا

شهادت سه مأمور پلیس در منطقه پاسداران تهران

4 غایب قطعی الهلال برای بازی با استقلال

دانش آموز تهرانی معلم خود را مجروح کرد

اعزام تکاوران تیپ ۶۵ به جست‌و جوی هواپیمای مفقودی

عوامل اختلال در پرواز کرمان–تهران دستگیر شدند

تایید تیراندازی در تجمع دراویش در تهران

ادامه عملیات کوهنوردان حرفه‌ای در محل سقوط هواپیما

کشف لوازم آرایشی فاسد قبل از توزیع در اشتهارد

۲۰ خاصیت بی نظیر گوشت اردک

      صفحه نخست شهرستان‌ها سیاسی فرهنگ اقتصادی مذهبی اجتماعی ورزشی آرشیو تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.   توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۵۸۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت

به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام عین‌الهی، در «ملاقات چهره به چهره نمایندگان اقشار مردمی با وزیر بهداشت» که روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد، گفت: اقدامات متعددی توسط دولت سیزدهم در حوزه سلامت انجام شده و این انتظار وجود دارد که رسانه‌ها به ویژه صداوسیما به تبیین دستاوردها بپردازند.

وی بیان اینکه ظرفیت تخت‌های بیمارستانی در دولت سیزدهم افزایش یافته است، افزود: ۱۶ هزار تخت به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی کشور اضافه شد که معادل ۲۰ درصد تخت‌های بیمارستانی کشور است. وزارت بهداشت در نظر دارد که ۱۵ هزار تخت دیگر تا پایان سال جاری به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی اضافه کند.

وزیر بهداشت گفت: ۱۷۰۰ مورد به ظرفیت خانه‌های بهداشتی کشور اضافه کردیم و در نظر داریم که با افزایش ۲۷۰۰ مورد دیگر تا پایان سال جاری، تعداد خانه‌های بهداشت را به ۴۴۰۰ مورد برسانیم.

وی ادامه داد: دستگاه‌های مانند ام‌آرآی در شبکه درمانی کشور توزیع شده است. همچنین ۱۰ هزار پزشک و دندانپزشک در شبکه درمانی در حال خدمت‌رسانی هستند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۲۸۰۰ متخصص در کشور به ارائه خدمات می‌پردازند.

وزیر بهداشت درباره تعداد مراکز آموزشی گفت: ۱۵۰ مرکز آموزشی در کشور وجود دارد و ۱۲۰ مرکز نیز در حال ساخت هستند.

عین‌الهی با اشاره به افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی گفت: دولت سیزدهم نسبت به افزایش ظرفیت رشته‌های تخصصی اقدام کرده است؛ به نحوی که ظرفیت دوره دستیاری تخصصی و دوره دستیاری فوق تخصصی به ترتیب ۶۵ و ۵۰ درصد افزایش یافته است. همچنین ظرفیت دوره فلوشیپ نیز ۲۵ درصد افزایش یافته است. ظرفیت رشته پزشکی عمومی نیز در دولت سیزدهم معادل ۱۲ هزار مورد است.

وزیر بهداشت با اشاره به وضعیت نسخه‌نویسی الکترونیک در کشور نیز گفت: پیش از دولت سیزدهم، نسخه الکترونیک فقط به صورت ۱۰ درصد در کشور اجرا می‌شد اما این میزان در دولت کنونی به مرز ۹۰ درصد رسیده است.

عین‌الهی با بیان اینکه درمان کودکان کمتر از ۷ سال در مراکز درمانی دولتی و وابسته به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی به صورت رایگان است، اظهار کرد: اگرچه در شرایط تحریم قرار داریم اما درمان کودکان کمتر از ۷ سال را رایگان کرده‌ایم. سلامت در کودکان از اهمیت فراوانی برخوردار است؛ به عنوان مثال اگر مشکلی مانند تنبلی چشم در کودکان در زمان مناسب تشخیص داده نشود تا پایان عمر دچار تنبلی چشم می‌شود. ما با اجرای این طرح در زمینه خیرخواهی برای مردم گام برداشته‌ایم.

وی با اشاره به ایجاد صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج گفت: هنگامی که این صندوق تأسیس شد ۵ همت بودجه در نظر گرفتند و سال گذشته به مرز ۷ همت رسید. امیدواریم که بودجه این صندوق با توجه به گسترش حمایت‌ها، بیشتر شود.

وزیر بهداشت ادامه داد: ۵ دهک پایین جامعه به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرارگرفته‌اند. همچنین ۵۷ مرکز درمان نازایی در کشور به صورت رایگان به مردم خدمات ارائه می‌دهند.

وی با بیان اینکه ۱۴۰۰ شرکت دانش‌بینان در کشور فعالیت می‌کنند، گفت: تعداد شرکت‌های دانش بنیان در دولت سیزدهم ۱۴۰۰ مورد رسیده است در حالی که این تعداد در گذشته معادل ۷۰۰ مورد بود. این شرکت‌ها حدود ۴۰ درصد از تجهیزات پزشکی را تولید می‌کنند.

عین اللهی با بیان اینکه برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع جزو ابداعات جمهوری اسلامی ایران به حساب می‌آید، افزود: ما در نظر داریم که هر ایرانی با یک کد ملی تحت نظر یک حامی سلامت قرار گیرد. برنامه نظام ارجاع و سلامت خانواده را با حضور ۲۰ کشور جهان رونمایی کردیم. اگر خواهان داشتن جامعه سالم هستیم باید خانواده سالم داشته باشیم.

وزیر بهداشت با اشاره به برگزاری پویش سلامت در سال گذشته گفت: ۴۶ میلیون نفر در پویش سلامت وزارت بهداشت شرکت کردند که یک رقم فوق‌العاده به حساب می‌آید. آمار و ارقام پویش سلامت بیانگر این است که ۸۸۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در این پویش به بیماری دیابت و ۴۶۰ هزار نفر به فشار خون مبتلا بودند اما از بیماری خود مطلع نبودند. همچنین ۸ میلیون نفر نیز مشکوک به دیابت و ۴ میلیون مشکوک به فشارخون بودند اما از این مورد اطلاعی نداشتند.

وی ادامه داد: در نظر داریم ۲ پویش دیگر برگزار کنیم. پویش ملی سرطان و پویش ملی سلامت کودکان جزو پویش‌های آتی وزارت بهداشت به حساب می‌آید. ما با پویش سرطان در نظر داریم از سرطان‌هایی مانند سرطان پستان در زنان و برخی سرطان‌ها در مردان پیشگیری کنیم. بررسی‌ها بیانگر این است برخی والدین نیز از بیماری فرزندان خود خبر ندارند.

وزیر بهداشت در پاسخ به درخواست رئیس هیأت‌مدیره بیماری‌های نادر ایران در خصوص حمایت از بیماری‌های نادر و نقش انجمن‌ها در این زمینه گفت: ۲۲ هزار عضو هیأت علمی در ۷۰ دانشگاه و دانشکده علوم‌پزشکی مشغول به فعالیت هستند. اساتیدی که عضو کمیته علمی هستند در خصوص مسائل مختلف به ارائه نظرات تخصصی می‌پردازند؛ به طور مثال، این گروه‌های تخصصی می‌گویند که بهترین دارو برای درمان یک بیماری چیست؛ همانطور که در دوران پاندمی کرونا عمل کردند.

کد خبر 6097516 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • دستگاه‌ها به مسئولیت‌ در قبال آموزش و پرورش عمل نمی‌کنند
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • تجمع اعتراض‌آمیز خانواده‌های قربانیان انفجار بیروت
  • رویکرد بایدن در قبال تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان در آمریکا
  • گرفتاری خانواده ۱۱ نفره در ارتفاعات اکوزداغی هریس/ طبیعت گردان مراقب باشند
  • گرفتاری خانواده ۱۱ نفره در ارتفاعات اکوزداغی هریس
  • سیل خروشان در سرخه مرند / گرفتاری خانواده ۱۱ نفره در ارتفاعات اکوزداغی هریس + فیلم
  • انتقادات عجیب روحانی معروف از سبک زندگی مردم | همه‌تان باید کار کنید | حق ندارید همه چیز را گردن دولت بیاندازید!