Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@10:45:52 GMT

کارواش‌های پرخرج

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۵۹۳۳۷

کارواش‌های پرخرج

تهران- روزنامه شهروند در شماره امروز- شنبه- خود با درج مطلبی با عنوان کارواش‌های پرخرج به این موضوع که مشتریان ایرانی به کارواش‌های خشک و نانو، رغبتی نشان نمی‌دهند و دولت برای تصفیه آب ٣٢ کارواش متخلف، بیش از ٤٨٣ میلیون تومان هزینه می‌کند می پردازد.

در این مطلب آمده است: پراید یا بنز فرقی ندارد؛ این‌جا هر کس که سراغ کارواش‌ها می‌رود دلش یک شست‌وشوی دهن پر کن با آب و کف زیاد می‌خواهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کارواش‌های خشک و نانو در ایران رونق آنچنانی ندارند و تک و توک در مکان‌های پر رفت و آمد مستقر شده‌اند.
در روزهایی که هشتگ‌هایی مانند جنگ آب، ورشکستگی آبی و خشکسالی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود، رئیس اتحادیه دارندگان تعمیرگاه، اتوسرویس، توقفگاه و پارکینگ می‌گوید ایرانی‌ها تا زمانی که زیر و روی خودروی شخصی‌شان با آب و کف تمیز نشود، راضی از کارواش بیرون نمی‌روند.
تلخی ماجرا از جایی گزنده می‌شود که از بین ٣٢٠ کارواش موجود در کلانشهری مانند تهران، ١٠‌درصد از آب شرب شهری استفاده می‌کنند؛ یعنی در خوشبینانه‌ترین حالت ٣٢ کارواش در سطح تهران میلیون‌ها لیتر آب شرب را حرام شستن خودروهای ما می‌کنند.
با احتساب این‌که هر کارواش به‌ طور میانگین بین ٢٠ تا ٥٠ مترمکعب آب در روز مصرف می‌کند، بیش از ٤٠٠‌هزار مترمکعب در ‌سال آب شرب به چاه‌های تهران ریخته می‌شود.
این اعداد نگران‌کننده در حالی اعلام می‌شوند که به گفته علیرضا راسی، رئیس اتحادیه، ١٥٠ واحد کارواش هم در شرف تأسیس هستند.
وزارت نیرو در آخرین اظهارات خود هزینه تصفیه هر مترمکعب آب را‌ هزار و ٢٠٠ تومان اعلام کرده است و به این معناست که دولت برای تصفیه این ٤٠٠‌هزار مترمکعب آب شرب، بیش از ٤٨٣‌میلیون تومان هزینه می‌کند.
محمدرضا بختیاری، مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای تهران به «شهروند» می‌گوید: اگر چه فقط ١٠‌درصد کارواش‌های کشور از آب شرب استفاده می‌کنند اما به ‌طور قطع فعالیت آنها باید متوقف شود.
شرکت آب‌و‌فاضلاب فرآیند شناسایی و برخورد با این واحدها را شروع کرده و در‌ سال آینده با جدیت به آن ادامه می‌دهد.

روزبه‌روز بر تعداد کارواش‌ها افزوده می‌شود
تعداد کارواش‌های تأسیس‌شده تهران را علیرضا راسی، رئیس اتحادیه دارندگان تعمیرگاه، اتوسرویس، توقفگاه و پارکینگ بهتر از هر کسی می‌داند.
او به «شهروند» می‌گوید: در حال حاضر ٨٠ کارواش با پروانه رسمی و مجوز اتحادیه در حال فعالیتند. از طرفی٢٤٠ اتوسرویس در سراسر پایتخت وجود دارد که در کنار کار اصلی خود ماشین‌های تهرانی‌ها را می‌شویند.
این در حالی است که ١٥٠ واحد در شرف تأسیس وجود دارند.
راسی از استقبال عجیب هم‌صنفی‌هایش از تأسیس کارواش خبر داده و می‌گوید: تأسیس کارواش نه مهارت خاصی می‌خواهد، نه دردسرهای تعمیرگاه را دارد.
واحدهای تعمیراتی ما یکی پس از دیگری بسته شده و جای خود را به کارواش می‌دهند.

هر کارواش چقدر آب مصرف می‌کند؟
نمی‌توان عدد ثابتی از مصرف آب کارواش‌ها اعلام کرد.
مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای تهران به «شهروند» می‌گوید: اگر بخواهیم مصرف آب کارواش‌ها را تخمین بزنیم، هر کارواش بین ٢٠ تا ٥٠ مترمکعب در روز آب مصرف می‌کند؛ به عبارت دیگر مصرف آب کارواش‌ها بین نیم تا یک لیتر بر ثانیه اعلام شده است.
میانگین این اعداد ٣٥ مترمکعب در روز است که یک ضرب و تقسیم ساده به ما نشان می‌دهد هر کارواش به‌طور میانگین در یک ماه‌ هزار و ٥٠ مترمکعب و در یک ‌سال ١٢‌هزار و ٦٠٠ مترمکعب آب مصرف می‌کند.
با توجه به این‌که آب و فاضلاب تهران معتقد است تنها ١٠‌درصد کارواش‌ها آب شرب مصرف می‌کنند، روی کاغذ حداقل ٤٠٠‌هزار مترمکعب آب شرب سالیانه برای شست‌وشوی خودروها دور ریخته می‌شود.

وضعیت کارواش‌ها در سراسر جهان
مشکل ما مشکل فرهنگی است. مردم کشور ما تا زمانی که آب از خودروشان چکه نکند، راضی نمی‌شوند.
این موضوعی است که علیرضا راسی با تأکید بر آن می‌گوید: مشکل فقط تخطی واحدهای ما نیست؛ من منکر استفاده از آب شرب توسط برخی واحدها نمی‌شوم اما این‌جا ایران است.
مردم حتی به شستن موتور خودروی خود تمایل دارند و به آن اصرار می‌کنند؛ در حالی ‌که در پارکینگ‌های کشوری مانند امارات، کارواش‌های نانو مستقر شده‌اند، در ایران واحدهای کارواش‌های نانو بسیار اندک‌ و کم‌رونق‌اند.

نه آب داریم نه قانون!
همیشه تأکید می‌کنیم آب نیست. راسی با تأکید بر این موضوع می‌گوید: با توجه به استقبال از تأسیس کارواش‌، ما بارها و بارها به متقاضیان گفته‌ایم که انتظار آب زیاد نداشته باشند.
او به «شهروند» می‌گوید: هر بار به متقاضیان تأکید می‌شود که باید برای خریدن و حمل آب چاه هزینه کنند و اگر لازم شد با تانکر از خارج شهر آب بیاورند.
راسی همچنین از مجهز‌بودن ٨٠‌درصد واحدهای کارواش به دستگاه تصفیه پساب کارواش خبر داده و می‌گوید: در چهارچوب قانون نظام صنفی مجوزگرفتن مشروط دیده نشده است؛ در صورتی که می‌شد با مشروط‌کردن مجوز‌ها جلوی فعالیت بسیاری از واحدهای متخلف را گرفت یا حداقل آنها را اصلاح کرد.
سوال اینجاست که چرا باید بعد از این همه سال، امروز یادمان بیفتد قانون‌هایی که در گذشته‌ها نوشته‌ایم پر از اما و اگر و خلأ است؟

کارواش‌های نانو یک قطره آب مصرف نمی‌کنند
بدون آب هم می‌شود ماشین شست. درحالی کارواش‌های نانو در سراسر دنیا مشغول به کارند که بسیاری از ما حتی نام آنها را نشنیده‌ایم.
تبلیغات ضعیف و فقر فرهنگی به وضع کنونی دامن زده. صداوسیمای کشور ما با میلیون‌ها بیننده می‌توانست نقش مهمی در گسترش فرهنگ صرفه‌جویی در حوزه‌های مختلفی مثل این حوزه داشته باشد، اما...
کارواش نانو یکی از روش‌های زیرمجموعه کارواش بدون آب است و تنها تفاوت این روش با کارواش بدون آب یا همان کارواش خشک در استفاده از مواد و متریالی هست که در میان برخی از عناصر تشکیل‌دهنده آنها مانند واکس و عناصر مراقبتی و محافظتی آن عناصری در ابعاد نانو به کار رفته است.
در شست‌وشوی خودرو با شیوه نانو، علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف آب، از مزایای فنی از قبیل عدم انتشار آلودگی به محیط اطراف، پاک‌کنندگی مطلوب، خواص محافظتی از رنگ خودرو، کاهش چسبندگی سطح با آلودگی‌ها و تا حدودی بازیابی رنگ‌های کهنه، بهره‌مند می‌شوید، بدون آن‌که قطره‌ای آب مصرف کنید.
بعد از مشکل فرهنگی مشکل قانونی است. قانونی که فعالیت کارواش‌های متخلف را قطع کند، وجود ندارد.
شرکت آب و فاضلاب کشور اعلام کرده که براساس برآوردهای انجام‌گرفته، نزدیک به ٩٠‌درصد کارواش‌های سراسر کشور از آب چاه غیرشرب برای شست‌وشو و ١٠درصدی کارواش‌ها از شبکه توزیع آب شرب استفاده می‌کنند.
بنا بر تأکید این شرکت، ارایه خدمات به این کارواش‌ها طبق ضوابط واگذاری انشعاب آب در سال‌های قبل صورت گرفته است و قطع این خدمت، فقط با اجازه قانون میسر می‌باشد، متاسفانه علیرغم پیگیری زیاد برای تصویب قوانین بازدارنده و مقرراتی که اختیارات شرکت‌های آب و فاضلاب را در مواقع بحران کمبود آب برای رفع عوامل تشدید‌کننده بحران، افزایش می‌دهد، تاکنون موفق نبوده است، از این‌رو در شرایط فعلی با مقررات و ضوابط موجود نمی‌توان ارایه خدمات به این کارواش‌ها را متوقف کرد.
روزنامه شهروند
تهرام/1735

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۵۹۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر بالاتر رفت

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه گفت: هم‌اکنون تراز دریاچه ارومیه به ۱۲۷۰.۵۳ متر و وسعت آن ۱۷۹۰ کیلومترمربع و به حجم ۲.۳۴ میلیارد مترمکعب رسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی و به نقل از وزرات نیرو، احمد قندهاری درباره مهم‌ترین اقدام‌های مدیریت حوضه آبریز دریاچه ارومیه اظهار کرد: با وجود وضعیت نامساعد بارش‌ها در حوضه آبریز ارومیه در شش ماه نخست سال، حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب از سدهای حوضه آبریز، رهاسازی و جریان آب به‌سوی دریاچه ارومیه و تالاب‌های اقماری آن روان شد.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه افزود: در ادامه باتوجه به وضعیت مناسب‌تر بارش‌های بهاری جریان رهاسازی از سدهای حوضه و کانال انتقال آب به دریاچه افزایش قابل‌توجه پیدا کرده است، به‌طوری‌که تا پایان فروردین بالغ بر ۵۸۰ میلیون مترمکعب آب رهاسازی و انتقال آب انجام گرفت.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه‌های در دست انجام، رهاسازی آب از سدهای حوضه به‌خصوص سدهای بوکان و مهاباد همچنان ادامه دارد، در صورت مساعد بودن شرایط، این اقدام تا پایان نیمه اول اردیبهشت ادامه پیدا خواهد کرد.

به گفته قندهاری، همه این فعالیت‌ها سبب شد که هم‌اکنون تراز دریاچه ارومیه به رقم ۱۲۷۰.۵۳ متر، به وسعت ۱۷۹۰ کیلومترمربع و به حجم ۲.۳۴ میلیارد مترمکعب برسد.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه ادامه داد: تأمین نیاز زیست‌محیطی تالاب‌های اقماری نیز به بیش از ۸۰ میلیون مترمکعب (۱۵ میلیون مترمکعب بیشتر از برنامه) محقق شد.

وی افزود: چندین سال است که دریاچه ارومیه در کانون توجه گروه‌های مختلف مردم، فعالان محیط‌زیست و سازمان‌های مردم‌نهاد قرار گرفته است.

این مقام مسئول گفت: از دیرباز وزارت نیرو به‌عنوان متولی تأمین نیاز زیست‌محیطی دریاچه ارومیه، اقدام‌های کنترلی برای جلوگیری از کم‌آبی این دریاچه تعریف و دست یاری به‌سوی کنشگران و ذی‌مدخلان موضوع دراز کرده است.

وی افزود: اگرچه طرح‌ها و برنامه‌های بسیاری برای نیل به این هدف تعریف و اجرا شده است، اما تا رسیدن به چشم‌انداز تعریف شده، اقدام‌های بسیاری باید انجام داد که نیازمند همکاری طیف وسیعی از آحاد جامعه و دولت به‌خصوص کشاورزان منطقه و وزارتخانه جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط‌زیست و سازمان برنامه‌وبودجه با وزارت نیرو است تا فرایند تعریف شده که با ترمیم و بهسازی آغاز می‌شود، به احیای دریاچه ارومیه منجر شود.

قندهاری خاطرنشان کرد: پس از اجرای عملیات موفق سد و تونل انتقال آب به دریاچه در دولت سیزدهم و جاری‌شدن آب به‌سوی دریاچه ارومیه، به همراه عملیات رهاسازی آب سدهای حوضه و آبگیری نشدن نهرهای زراعی در فصل غیرکشت، بخش قابل‌توجهی از پیکره دریاچه ارومیه از خشکی خارج و پر آب شد.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: سال آبی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه با کم‌بارشی آغاز شد و بارش‌ها چندان قابل‌توجه نبود، این موضوع سبب شد برنامه منابع و مصارف و تأمین نیاز زیست‌محیطی دریاچه ارومیه تحت شرایط بارش بدبینانه تنظیم شود.

قندهاری افزود: به‌هرحال با سپری‌شدن پاییز و شروع زمستان به‌خصوص در بهمن سال ۱۴۰۲، بارش‌های مناسبی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه به وقوع پیوست و این مهم موجب شد که تا پایان فروردین ۱۴۰۳ به‌اندازه کل بارش سال آبی گذشته، این حوضه از رحمت خداوند منتفع شود.

کد خبر 748757

دیگر خبرها

  • همراه پرخرج
  • حساب نانو آلپاری [راهنمای موفقیت در “binary option”]
  • دلشوره دریاچه ارومیه ادامه دارد/ وعده‌ها محقق می‌شود؟
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر عبور کرد
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر بالاتر رفت
  • پرشدگی کامل ۱۱ سد کشور در پی بارش‌های بهاره+جدول
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در خراسان جنوبی ذخیره شد
  • یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب در گلستان مهار شد
  • کارواش های منطقه یک تهران زیر ذره بین بازرسان