Web Analytics Made Easy - Statcounter

منشأ بودن توحید برای فضایل اخلاقی آثار نظری و عملی فراوانی دارد که از جمله می‌توان بر اساس توحید دسته‌بندی طولی و عرضی جامع و کاملی از فضایل اخلاقی ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، یکصد و یکمین جلسه گروه علمی فلسفه اخلاق مجمع عالی حکمت اسلامی با موضوع تحلیل فلسفی مبدئیت توحید برای فضائل اخلاقی با ارائه حجت الاسلام والمسلمین محدر برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه گزارشی کوتاه از این نشست را با هم می خوانیم:

بیشتر مکاتب اخلاقی قبول دارند که میان فضایل اخلاقی و سعادت انسان رابطه مستقیم و حقیقی وجود دارد و به همین دلیل این مکاتب سعی دارند تا مبدأ و منشأ فضایل اخلاقی را تبیین و اثبات کنند.

سؤال اصلی این تحقیق آن است که مبدأ و منشأ اصلی و حقیقی فضایل اخلاقی چیست؟ به عقیده حقیر منشأ فضایل اخلاقی توحید است. مقصود از توحید همان یگانه‌دانستن خداوند متعال است. توحید باوری قلبی و اختیاری می‌باشد که معرفت شرط آن است؛ البته آثار و لوازم این باور در گرایش‌ها و نهایتاً در رفتارهای انسان ظهور و بروز می‌کند. بر این اساس از آن‌جایی که اساس ارزش‌ها و فضایل به رابطه انسان با خدا برمی‌گردد.

بدین ترتیب، می‌توان گفت آن‌چه موجب ارزش اخلاقی برای همه صفات اکتسابی و رفتارهای اختیاری انسان در عرصه‌های گوناگون بینشی، گرایشی و رفتاری می‌شود، توحید است و ما از این امر، به منشأ بودن توحید برای فضائل اخلاقی تعبیر می‌کنیم. توحید کامل مستلزم آن است که در مرحله اعتقاد، انسان هیچ‌کس را شریک خداوند قرار ندهد؛ در سطح گرایش، به هیچ‌کس و هیچ‌چیز جز او گرایش استقلالی نداشته باشد و در عمل نیز، فقط مستقلاً از دستورات خداوند پیروی کند.

در واقع توحید در سطح بینش منشأ ایمان، در سطح گرایش منشأ تقوا و در سطح رفتار منشأ بندگی و عبودیت است و این سه فضیلت مطلق می‌باشند و وجه فضیلت‌بودن سایر فضایل این است که مصداقی از این سه فضیلت اساسی و مطلق هستند. منشأ بودن توحید برای فضایل اخلاقی آثار نظری و عملی فراوانی دارد که از جمله می‌توان بر اساس توحید دسته‌بندی طولی و عرضی جامع و کاملی از فضایل اخلاقی ارائه کرد که تمام ابعاد زندگی فردی، اجتماعی و هم‌چنین تمام ابعاد وجودی انسان را در برمی‌گیرد.

بر اساس توحید می‌توان نوعی دسته‌بندی ارائه داد که به طور نسبتاً منطقی تمام شؤون زندگی را به صورت طولی یا عرضی در برگیرد. تقسیم اخلاق به الهی، فردی، اجتماعی و محیط زیست از این شیوه تقسیم‌بندی پیروی می‌کند. ویژگی این شیوه آن است که بر اساس آن، می‌توان از جامعیت مباحث اخلاقی مطرح شده تا حدود زیادی اطمینان یافت.

برای همین منظور لازم است همه شئون زندگی را که اختیار انسان در آن نقش دارد، دسته‌بندی کنیم و تأثیر توحید را در کسب ارزش اخلاقی در آن‌ها توضیح دهیم. این دسته‌بندی، بر اساس روابط فاعل اخلاقی در امور اختیاری خود است. این روابط یا مربوط به خود اوست یا غیر خود، و این غیر یا انسان‌های دیگرند، یا موجودات طبیعی دیگر – اعم از حیوانات و گیاهان و جمادات (محیط زیست) – و یا موجودات فراطبیعی و در رأس آن‌ها خداوند متعال. رابطه با انسان‌های دیگر نیز یا مربوط به عموم انسان‌ها می‌باشد یا گروه‌های خاص.

این تحقیق با ارائه فهرستی از فضائل هر دسته نشان داده که توحید چگونه در فضیلت‌مندی این فضائل مؤثر است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۶۴۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۳مرکز معاینه فنی خودرو در استان تهران به مردم خدمت رسانی می کنند

به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل دربانی عصر سه شنبه با اشاره به فعالیت ۳۲ شهر از ۱۶ شهرستان استان تهران، در حوزه معاینه فنی، اظهار کرد: مجموعاً ۶۳ مرکز معاینه فنی خودرو در استان تهران به مردم خدمات رسانی می کنند.

دربانی با بیان اینکه طی سال گذشته سه میلیون و ۳۰۰ هزار خودرو توسط مراکز معاینه فنی پذیرش شده اند، گفت: از این تعداد ۷۳.۳ درصد موفق به دریافت گواهینامه، حدود ۲۵.۷ درصد برای اصلاح نواقص رد و مشمول آزمون مجددو یک درصد نیز ابطال پذیرش شده اند.

دبیر شورای ترافیک استان تهران مشکلات در بخش های ترمز، آلایندگی، وضعیت ظاهری خودرو، وضعیت کمک فنرها و انحراف محور را از موارد عمده ایراد خودروها عنوان کرد و افزود: به طور میانگین بالغ بر یک میلیون و ۲۰۰ هزار عیب در خودرو مشاهده شده است.

وی بیشترین حوزه ایرادات را با ۳۱ درصد فراوانی در تست آلایندگی خودروها اعلام کرد و گفت: وضعیت ظاهری اعم از شکستگی شیشه و یا موارد مرتبط با برف پاکن و چراغ خطر با ۳۰ درصد فراوانی مقام دوم ایرادات را کسب کرده است.

دربانی بیان کرد: مقام سوم ایرادات به تست ترمز با ۱۹ درصد فراوانی و مقام چهارم و پنجم به ترتیب به انحراف خودروها با ۱۲.۵ درصد و تست کمک محورها با ۷.۵ درصد تعلق گرفته است.

دبیر شورای ترافیک استان تهران به انجام آزمون های چشمی در حوزه خودروهای دوگانه سوز در استان تهران اشاره و بیان کرد: در ۱۴ شهرستان و ۴۷ مرکز، این خدمت ارائه و طی سال گذشته بالغ بر ۲۰۰ هزار و ۷۵۸ پذیرش انجام و ۷۹ درصد قبول و مابقی مردود شده اند و مقرر شد، مخازن سوخت و موار ارتباطی با آنها تعویض شود.

کد خبر 6093501

دیگر خبرها

  • رونمایی کتاب دنیای کسی را عوض کرده ای در ارومیه
  • خدا نیت‌های ما را هم خریدار است + فیلم
  • خانواده اساس هویت و تربیت انسان‌ها را شکل می‌دهد
  • انسان‌ها سوگیری یادگیری ماشینی را بیشتر از سوگیری خود تشخیص می‌دهند
  • برگزاری همایش اندیشه تمدنی در اندیشه امام علی (ع)
  • نکونام: انگیزه فراوانی برای بازی با تراکتور داریم/ با حضور هلدینگ خلیج فارس به آینده استقلال امیدواریم
  • نکونام: انگیزه فراوانی برای بازی با تراکتور داریم
  • ۶۳مرکز معاینه فنی خودرو در استان تهران به مردم خدمت رسانی می کنند
  • رئیس دیوان عالی کشور: منشأ موج بیداری دانشجویان آمریکایی، انقلاب اسلامی است
  • رتبه بندی داروخانه‌ها بر اساس شاخص شفافیت