Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، افشین برهانی فوق‌تخصص سکته مغزی در خصوص خونریزی‌های مغزی، اظهار داشت: این بیماری در گذشته به عنوان یکی از مشکلاتی که درمان ندارد و باید روش‌های خاصی برای بهبود آن استفاده می‌‌شد مورد توجه واقع شده بود اما با گذشت زمان و پیشرفت علمی روش‌های درمانی جدیدی برای آن کشف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی با بیان اینکه خونریزی‌های مغزی به دو دسته تقسیم می‌شوند، توضیح داد: یکی از این نوع خونریزی‌ها از دلایل ساختاری برخوردار بوده که این مورد 80 درصد از خونریزی‌های مغز را شامل می‌شود که دلیل اصلی آن فشار خون است.
 
استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ادامه داد: نوع دیگر این خونریزی‌ها، خونریزی‌های ثانویه هستند که به دلایل فیزیولوژیک و دارویی بروز می‌کنند. در مورد خونریزی‌های اولیه نیز باید گفت که مهمترین پیغام یا هشداری که می‌توان برای آن در نظر گرفت فشار خون بالا است.  
 
برهانی افزود: فشار خون به عنوان قاتل خاموش عمل می‌کند و عامل بسیاری از بیماری‌ها اعم از سکته‌های مغزی و قلبی به شمار می‌رود که متأسفانه در حال حاضر شاهد هستیم که این عارضه در جامعه ما بسیار شیوع پیدا کرده است.
 
وی میل به مصرف نمک را یکی از دلایل اصلی بروز فشار خون دانست و توضیح داد: استفاده از نمک در دوران قدیم به دلیل نبود یخچال در جوامع شایع بوده است و مردم برای اینکه غذاها فاسد نشوند آنها را نمک‌سود می‌کردند تا بتوانند غذا را نگهداری کنند اما در حال حاضر نیز مشاهده می‌کنیم که گرایش به مصرف نمک در جامعه ما رواج دارد.  

این متخصص مغز و اعصاب، گفت: باید توجه داشته باشیم که مصرف تنقلات شور و پفک در کودکان به مرور زمان باعث عادت غذایی استفاده از نمک خواهد شد که با بالا رفتن سن فرد استعداد سکته در آنها افزایش خواهد یافت لذا توصیه می‌شود در خصوص استفاده استاندارد از نمک در جامعه برنامه‌ریزی صورت گیرد.
 
وی خاطرنشان کرد: سکته‌های مغزی ثانویه بیماری‌هایی هستند که باید به دقت به دنبال علل بروز آنها باشیم. بادکنکی شدن عروق، ناهنجاری‌های عروقی، خونریزی‌های لخته‌ای از جمله علل بروز خونریزی مغزی ثانویه هستند.
 
برهانی حقیقتی گفت: متأسفانه به دلیل مصرف نابه هنجار قرص‌های ضدبارداری در بانوان مشاهده می‌کنیم که برخی از آنها با سکته وریدی مواجه می‌شوند.
 
این فوق‌تخصص سکته مغزی در ادامه مصرف مواد مخدر صنعتی را یکی دیگر از علل بروز سکته‌های مغزی دانست و گفت: باید به مردم این آگاهی داده شود که مصرف این مواد باعث خونریزی مغزی و معلولیت خواهد شد.  
 
وی در پایان گفت: کنترل فشار خون باعث کاهش 80 درصدی سکته‌های مغزی می‌شود.
 
بنا به این گزارش، سید حسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت طی اظهاراتی مصرف نمک در ایران را بیش از دو برابر میزان مصرف نمک در کشورهای پیشرفته و استانداردهای سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده بود.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۶۷۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در سیستان و بلوچستان/ فوت ۱ مبتلا

«محمدرضا شیرزادی» رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتگو با ما درباره شیوع بیماری تب کریمه کنگو گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک عفونت ویروسی است که از طریق گزش کنه بین دام‌ها گسترش می‌یابد، اما در دام‌ها علائم خاصی را ایجاد نمی‌کند تا دامدار متوجه شود که دام مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است.

وی ادامه داد: ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به مدت یک هفته در بدن دام می‌ماند و اگر در این مدت دام ذبح شده و قطعه قطعه شود، خطر انتقال این ویروس به کسی که این دام را ذبح کرده و یا گوشت تازه آن را قطعه قطعه کرده است وجود دارد. از سوی دیگر گزش کنه آلوده هم می‌تواند باعث انتقال بیماری به انسان شود.

رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: یک یا دو هفته بعد از انتقال ویروس علائم بیماری پدیدار می‌شود که معمولا هم با تب شدید همراه است. یک معضل بزرگ در بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو این است که اگر این بیماری در افراد به موقع تشخیص داده نشود و درمان نشوند به دنبال تب، بدن درد و سردرد علائم دیگری مانند خونریزی در فرد نیز ظاهر می‌شود و ممکن است دچار خونریزی از بینی، خونریزی زیر پوستی، استفراغ خونی، اسهال خونی و… شود و این خون آلوده ممکن است باعث انتقال بیماری به سایر افراد در تماس با او شود؛ بنابراین یکی دیگر از راه‌های مهم انتقال این بیماری انتقال از فرد مبتلا به افراد سالم است. اگر در بیمارستان احتیاطات خاص در مورد بیمار انجام نشود، خطر انتقال بیماری به کارکنان بیمارستان، پرستاران و پزشکان منتقل می‌شود.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ نیز ۷۷ مورد مبتلا تشخیص داده شد و شش مورد منجر به فوت گردید. تاکنون نیز ۵ مورد مبتلا به تب خون‌ریزی‌دهنده کریمه کنگو را در استان سیستان و بلوچستان داشته‌ایم که یک مورد هم فوت شده است. این موارد به دنبال ذبح دام و قطعه قطعه کردن گوشت آنها آلوده شده اند.

رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر تاکید کرد: ذبح دام در کشتارگاه مانع از گسترش بیماری در جامعه می‌شود.

منبع: ایلنا

tags # سیستان و بلوچستان سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • فیلم| شوخی جالب با رونالدو/رونالدو از ترس سکته کرد
  • انتظار یک روزه بیماران سکته کرده در انگلیس برای رسیدن آمبولانس
  • تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه مشکلات اقتصادی را حل می‌کند
  • نشانه‌های کمبود ویتامین K
  • خواص دارچین شگفت‌انگیز است؛ پیشگیری از خونریزی تا کاهش فشار خون
  • خوردن این غذا‌ها در شب باعث سوزش معده می‌شود
  • برگزاری رویداد فن‌آب برای صرفه‌جویی مصرف آب در صنایع نساجی
  • مسکن مجاز در دوران بارداری
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در سیستان و بلوچستان/ فوت ۱ مبتلا