Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست -

حسینی مقدم معاون بورس اوراق بهادار تهران امروز در نشست خبری در محل تالار حافظ بورس تهران با اشاره به آغاز بزرگترین تأمین مالی بخش خصوصی در بورس تهران از طریق انتشار اوراق صکوک مرابحه 700 میلیارد تومانی ایران‌خودرو گفت: چندی پیش شرکت معدنی و صنعتی گلگهر نیز با انتشار اوراق بدهی توانست فرایند تأمین مالی خود را از طریق بورس تهران انجام دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: هر چند نرخ سود اسمی این اوراق سالانه 18 درصد است، اما با توجه به تغییرات مؤثر در اقتصاد کلان کشور بر بازار بدهی تأثیرگذار خواهد بود. 

وی با بیان اینکه بازار سهام و بازار بدهی می‌توانند علامت مناسبی به همه تصمیم‌گیرندگان اقتصادی کشور به منظور بررسی وضعیت اقتصاد ارائه دهند، عنوان کرد: بازاری که با کمک همه بخش‌ها تحت عنوان بازار سرمایه به وجود آمده، می‌تواند زمینه استفاده‌ از ابزارهای مالی مختلف را برای همه تصمیم‌گیرندگان اقتصادی فراهم کند. 

این مقام مسئول با بیان اینکه بنگاه‌های بزرگ باید از طریق بازارهای سرمایه تأمین مالی خود را انجام دهند، عنوان کرد:‌ صندوق‌های سرمایه‌گذاری مختلف در سراسر کشور می‌تواند در اختیار بازار بدهی با هدف تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی قرار گیرند. 

به گفته وی، شاید این تصور برای بانک‌های تحت نظارت بانک مرکزی وجود داشته باشد که بازار بدهی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری به نوعی در حال دور زدن آنها با نرخ‌های مختلف سود هستند، اما واقعیت این است که صندوق‌های سرمایه‌گذاری همواره به سمت تجهیز پول‌های خُرد با هدف استفاده بهینه در فرایند تأمین مالی هستند. 

حسینی‌مقدم با بیان اینکه جریان نقدینگی در بازار سرمایه هوشمند است، عنوان کرد:‌ هیچ گروه یا دسته‌ای نمی‌تواند این جریان را متوقف کند، اگر شرایط بازدهی و ریسک در بازار وجود داشته باشد، می‌تواند به این جریان کمک مؤثر نماید. امروز ابزارهای مالی می‌توانند در راستای تجهیز منابع به بنگاه‌های اقتصادی کمک کنند و در این راستا فرصت مناسبی برای بنگاه‌های اقتصادی به منظور تأمین مالی از طریق بازار سرمایه فراهم شده، تا بر مبنای شهرت و اهداف توسعه‌ای خود، از این امکان استفاده کنند. 

معاون بورس تهران با بیان اینکه شرکت ایران‌خودرو به عنوان بزرگترین بنگاه تولید خودرو در کشور از روش‌های مختلفی برای تأمین مالی استفاده کرده، گفت:‌ امروز با کمک ارکان بازار سرمایه که شامل سه شرکت تأمین سرمایه امید، ملت و لوتوس پارسیان هستند، با استفاده از مهندسی تأمین مالی از فرصت موجود برای انتشار اوراق صکوک مرابحه 700 میلیارد تومانی بهره‌برداری می‌شود. 

این مقام مسئول با بیان اینکه با انتشار این اوراق، ارزش بازار بدهی بورس اوراق بهادار تهران به بیش از 11 هزار میلیارد تومان افزایش می‌یابد، عنوان کرد: ارزش این بازار در دو سال پیش کمتر از یک‌هزار میلیارد تومان بود که با توجه به جهت‌گیری و شناخت بنگاه‌های اقتصادی نسبت به روش‌های مختلف تأمین مالی، به طور حتم این بازار از رشد قابل ملاحظه‌ای برخوردار خواهد شد،‌ بر این اساس همه تصمیم‌سازان کلان اقتصادی کشور می‌توانند از بازار بدهی و بازار سهام، علامت‌های اقتصادی را دریافت کنند.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۶۹۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲ برابری ضمانت‌نامه‌های اعتباری و غیراعتباری صندوق سرمایه‌گذاری صنایع کوچک

 

محمد حسین مقیسه مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک، گفت: به پیشنهاد هیأت مدیره و تصویب مجمع عمومی، سقف ضمانت‌نامه‌های اعتباری از ۵ به ۱۰ میلیارد تومان و سقف انواع ضمانت‌نامه‌های غیر اعتباری (پیمانکاری - قراردادی) از ۱۰ به ۲۰ میلیارد تومان افزایش یافت.

وی با تاکید بر اهمیت افزایش سقف ضمانت‌نامه‌ها تاکید کرد: افزایش سقف ضمانت‌نامه‌های این صندوق برای صنایع کوچک در سال جهش تولید با مشارکت مردم، اثربخشی خدمات صندوق را به صورت معناداری افزایش خواهد داد و نقش صندوق را در جهش تولید برجسته‌تر خواهد کرد.

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک افزود: ضمانت‌نامه اعتباری، برای پوشش ریسک عدم بازپرداخت تسهیلات اعطایی به نفع بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری و همچنین تضمین تأمین مالی از طریق سکوهای تأمین مالی جمعی و سکوهای تأمین مالی زنجیره تأمین با تخفیف حداکثر ۵۰ درصدی در کارمزد صادر می‌شود. درصد پوشش این نوع ضمانت‌نامه ۱۰۰ درصد اصل و سود تسهیلات سرمایه در گردش، ایجادی و توسعه‌ای را شامل خواهد شد.

این مسؤول عنوان کرد: صندوق با صدور انواع ضمانت‌نامه غیر اعتباری به‌نفع کارفرما، تسهیل‌گر اجرای قراردادهای واحدهای تولیدی مشمول تعریف صنایع کوچک است.

مقیسه در پایان خاطرنشان کرد: ضمانت‌نامه‌های شرکت در مناقصه، پیش‌پرداخت و حسن انجام کار را می‌توان مهم‌ترین ضمانت‌نامه‌های پیمانکاری دانست که در صندوق بدون دریافت ودیعه نقدی و با تخفیف حداکثر ۵۰ درصدی در کارمزد، به درخواست واحدهای تولید کوچک و به نفع کارفرمایان صادر می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • اوکراین ناتوان در پرداخت بدهی خارجی
  • تامین مالی ۸۰۰ همتی تولید از بورس در سال ۱۴۰۲
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • صبر طلبکاران اوکراین تمام شد
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش ۲ برابری ضمانت‌نامه‌های اعتباری و غیراعتباری صندوق سرمایه‌گذاری صنایع کوچک
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است