Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-30@05:12:56 GMT

فرصت طلایی برای نجات یونس از قصاص

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۷۳۱۰۴

حوادث رکنا: مردی که بیش از ٩ سال حبس را تحمل کرده و با بخشی از کمک‌های اهدایی خیران باعث آزادی چند محکوم به قصاص شده است، فقط چند روز فرصت دارد تا با فراهم‌شدن مبلغی که با اولیای‌دم توافق شده در روزهای پایان سال به آغوش خانواده بازگردد. اگر تا چند روز دیگر مبلغ درخواستی اولیای دم فراهم نشود، در سال آینده آنها مبلغ را افزایش می‌دهند و مشکلات این زندانی و خانواده‌اش دوچندان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه حوادث Accidents رکنا، یونس در زندان Prison به ورزشکاری و اخلاق‌مداری معروف شده و حافظ قرآن کریم است و در مسابقات حفظ و قرائت قرآن در زندان‌های کشور افتخاراتی کسب کرده اما یک اشتباه کوچک مسیر زندگی او را به بیراهه برده است؛ اتفاقی که ممکن است برای هرکس بیفتد و او را به قهقرا بکشاند.
ماجرا به روزی برمی‌گردد که بین او و باجناقی که هیچ‌وقت او را ندیده بود درگیری اتفاق افتاد و یک لحظه عدم کنترل خشم کافی بود که یونس یک‌ بار پای چوبه دار برود. اما وساطت «هدایت فرزادی» رئیس زندان کرمانشاه، او را از اجرای حکم قصاص نجات داد تا بتواند دیه درخواستی اولیای دم را تهیه کند.
تا امروز خانواده یونس هرچه را که داشته‌اند فروخته‌اند تا بتوانند مبلغ مورد نیاز را فراهم کنند اما در این کار ناتوان بوده‌اند. این در حالی است که با تلاش خانواده و خیران و مطالب مکرر روزنامه «شرق» و با پیگیری‌های خبرنگار این روزنامه، مبلغ ٢٢٠‌ ‌میلیون تومان با کمک خیرین نیکوکار هم‌وطن جمع‌آوری شده و فقط ٢٦ ‌میلیون تومان از مبلغ ٢٥٠‌ ‌میلیون‌تومانی اولیای دم مقتول باقی مانده است تا یونس پس از تحمل بیش از ٩ سال حبس به یاری نیکوکاران هم‌وطن به زندگی بازگردد.
براساس مستندات پرونده، ٢٤ مهر ٨٨ با تماس شهروندان کرمانشاهی، پلیس Police ١١٠ در جریان یک نزاع دسته‌جمعی منجر به جرح قرار گرفت و یک اکیپ از مأموران کلانتری به محل درگیری اعزام شدند. با بررسی‌های پلیسی مشخص شد در جریان درگیری بین دو باجناق، یکی از آنها دیگری را مجروح کرده که مصدوم پس از انتقال به بیمارستان آیت‌الله طالقانی کرمانشاه به دلیل شدت جراحت واردشده تسلیم مرگ شد.
یونس، جوان میوه‌فروش دوره‌گرد، مدتی پیش از درگیری با باجناق خود، از دوره‌گردی و شکایت کسبه میوه‌فروش به ستوه آمد و موضوع را با همسرش در میان گذاشت. آنها با هم‌فکری هم تصمیم گرفتند با پس‌دادن منزل استیجاری خود و گرفتن وجه رهن منزل، یک مغازه اجاره کنند تا یونس کسب‌وکار خود را در مغازه و با خیال راحت ادامه دهد. پس از آن بود که قرار شد آنها مدتی در منزل مسکونی پدر یونس زندگی کنند تا اوضاع مالی‌شان بهتر شود و دوباره خانه‌ای برای خود اجاره کنند. آنها این تصمیم را عملی و به منزل پدر یونس نقل مکان کردند اما گفته می‌شود دخالت مادر همسر یونس اوضاع را تغییر داد و همسر یونس از تصمیم قبلی خود منصرف شد اما دیگر دیر شده بود و یونس مغازه‌ای را اجاره کرده بود. این پایان ماجرا نبود و در نهایت پای باجناق یونس که با خانواده‌اش در شهر کرج زندگی می‌کرد، به درگیری خانوادگی باز شد.
براساس مندرجات دادنامه و گفته‌های همسر مقتول، با تماس مادرزن یونس مقتول از رفتار باجناقش عصبانی شد و برای متقاعدکردن یونس برای ساختن زندگی مستقل، به کرمانشاه رفت. روز بعد او و باجناقش به تفاهم نرسیدند و گفت‌وگو به نزاع تبدیل شد و در ادامه مقتول و همراهانش در محله یونس با هم درگیر شدند و این درگیری به جرح مقتول و درنهایت به مرگ او منجر شد.
یونس پس از شنیدن خبر مرگ باجناقش از ایران فرار Escape کرد و به شهر «یوگساوا» واقع در ترکیه رفت اما دچار عذاب‌وجدان شد و به ایران بازگشت و خود را تسلیم قانون Law کرد. پس از آن بود که روانه زندان ‌شد و سپس محاکمه و به دلیل تشخیص دفاع مشروع از قصاص تبرئه شد. اما خانواده مقتول به حکم ابلاغ‌شده اعتراض و برای ادامه دادرسی دو وکیل استخدام کردند. به این ترتیب در ادامه دادرسی حکم قبلی نقض و یونس به قصاص محکوم شد و در نهایت برای اجرای حکم قصاص تا پای چوبه دار رفت که با تلاش‌های رئیس زندان و هیئت سازش زندان، خانواده مقتول اعلام کردند در صورت دریافت مبلغ ٧٠٠‌‌ میلیون تومان راضی به گذشت از اجرای حکم قصاص می‌شوند. از آنجایی که تهیه این مبلغ کار بسیار سختی بود و خانواده یونس از همان ابتدا عدم توانایی مالی خود را اعلام کردند، با وساطت اعضای شورای حل اختلاف و خبرنگار «شرق»، خانواده مقتول سطح توقعات خود را تا مبلغ ٢٥٠‌ میلیون تومان پایین آوردند.
با وجود این، جمع‌آوری وجه آزادی Freedom یونس به‌کندی پیش می‌رفت تا آنکه یک زوج آذری ساکن تهران با تقبل و پرداخت مبلغ ٨٤‌ میلیون تومان، امید به نجات یونس را به اردوی خیران آورد. هم‌وطن خیر دیگری که پیش‌تر برای نجات یونس کمک‌هایی را واریز کرده بود، مبلغ ٢٠‌ میلیون تومان دیگر را برای آزادی یونس تقبل کرد. اکنون یونس تا آزادی ٢٦ ‌میلیون تومان فاصله دارد. این زندانی Prisoner که می‌دید روند تکمیل موجودی مبلغ مورد نیازش به‌کندی پیش می‌رود، با بخشی از کمک‌هایی که برای آزادی‌اش جمع شده بود، موجبات آزادی سه نفر از زندانیان محکوم به قصاص را فراهم کرده است. او اکنون برای جمع‌آوری باقی‌مانده مبلغ دیه درخواستی، در ناامیدی به سر می‌برد؛ به طوری‌که درخواست تعیین‌تکلیف خود را به شعبه چهار دادگاه کیفری ابلاغ کرده است. یونس اعتقاد دارد که خیران هم‌وطن همه تلاش خود را برای آزادی او انجام داده‌اند و دیگر در توان آنها نیست که به او کمک کنند.
با توجه به گواهی حسن رفتار یونس در زندان و شرکت او در کلاس‌های قرآن و نهج‌البلاغه، به محض تهیه مبلغ درخواستی اولیای دم، از زندان آزاد می‌شود، چراکه او تاکنون هشت سال از شیرین‌ترین لحظات عمر خود را به دلیل قتل Murder ناخواسته‌ای که انجام داده، پشت میله‌های زندان سپری کرده است.
پدر یونس درباره آخرین وضعیت پسرش در زندان می‌گوید: «وضعیت جسمی یونس خوب نیست. او از درد کلیه و سنگ‌کلیه در عذاب است و به‌دلیل وضعیت مالی نامناسب من از جورشدن باقی‌مانده مبلغ دیه کاملا ناامید شده است و بدون اینکه ما را در جریان بگذارد درخواست تعیین‌تکلیف کرده است. ماجرای پسرم چند مرتبه در روزنامه چاپ شده است. واقعا به روز قیامت قسم تهیه ٥٠‌هزار تومان هم در توانم نیست، خانه‌ای هم ندارم که برای بقیه مبلغ بفروشم و الان مستأجرم. با دست‌فروشی خرج خانه و دو فرزند دانشجویم را تأمین می‌کنم. الان نگرانی من این است که خانواده مقتول گفته‌اند اگر ماجرا به سال ٩٧ برسد مبلغ را افزایش خواهند داد و این هم استرس بیشتری را به ما وارد می‌کند. از مردم نیکوکار کشور می‌خواهم به من پیرمرد کمک کنید تا یونس را نجات دهیم. به‌خدا آه در بساط ندارم و خرج زندگی خانواده‌ام را با دست‌فروشی و به‌زحمت درمی‌آورم. من نمی‌توانم برای یونس کاری انجام دهم، اول امیدم به خدا و بعد به دستان مردمی است که تا حالا به ما کمک کرده‌اند. فقط می‌توانم بگویم اجرتان با فاطمه زهرا (س) و ‌هزار سال ممنونتان می‌شوم اگر این لطف را در حق من و خانواده‌ام بکنید، ‌آخرین‌باری هم که با خود یونس صحبت کردم از همه تشکر کرد و گفت چشم امیدش به مردم خیر و نوع‌دوست است».
هم‌وطنان نیکوکاری که تمایل دارند به آزادی یونس کمک کنند، می‌توانند وجوه اهدایی خود را به شماره‌‌حساب ٣٤١٦٨٢٤٣٣٢٩٨٩١ بانک ایران‌زمین و همچنین شماره کارت ٥٠٥٧٨٥١٠١٣٣٠٠٣٢٩ به نام عدالت احمدی‌سرنجکه که متعلق به مادر زندانی است، واریز کنند.

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۷۳۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تعیین تکلیف پرونده‌های محکومان به قصاص در کردستان

رئیس کل دادگستری کردستان از روسای دادگستری و دادستان‌های حوزه‌های قضایی استان درخواست کرد در تعیین تکلیف پرونده‌های محکومان به قصاص اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی دادگستری استان کردستان، حجت‌الاسلام سیدحسین حسینی امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ در جلسه با شورای معاونان، رؤسای دادگستری و دادستان‌های حوزه‌های تابعه قضائی استان کردستان اظهار کرد: مدیران قضائی استان در سال جاری باید حضور پررنگ‌تری در میان مردم داشته باشند و درخواست‌های حقوقی و قضائی آنها را رسیدگی کنند.

وی با اشاره به نام‌گذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری به جهش تولید با مشارکت مردم، افزود: مسئولان قضائی استان باید در جهت تحقق شعار سال ضمن شناسایی کارخانجات و واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل و اعلام این واحدها به ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان، اهتمام جدی داشته باشند.

رئیس کل دادگستری استان کردستان خاطرنشان کرد: سند تحول قضائی و اجرای برنامه‌های عملیاتی قوه قضائیه در سال ۱۴۰۳ باید محور حرکت فعالیت‌های دستگاه قضائی استان در سال جدید باشد و با اتخاذ تدابیر و برنامه‌ریزی مدون، این برنامه در دادگستری استان اجرایی شود.

حجت‌الاسلام حسینی بر تکریم مراجعان به دستگاه قضائی تاکید و تصریح کرد: یکی از مصادیق بارز این موضوع، پاسخگویی صحیح به سوالات و درخواست‌های ارباب رجوع است و همچنین ارزش قائل شدن قضات و کارکنان اداری برای وقت مردم است.

وی خطاب به رؤسای دادگستری و دادستان‌های حوزه‌های قضائی استان، بر تعیین تکلیف پرونده‌های محکومان به قصاص تاکید کرد و افزود: قضات باید در صدور قرار تأمین منجر به بازداشت با دقت بیشتری عمل کنند.

رئیس کل دادگستری استان کردستان اضافه کرد: ضروری است تا در سال جاری قضات در جهت مختومه کردن پرونده‌های قضائی توأم با اتقان آرا تلاش و جدیت بیشتری داشته باشند تا زمینه رضایتمندی بیشتر مردم استان فراهم شود.

حجت‌الاسلام حسینی بر استفاده بیشتر از ظرفیت صلح یاران در جهت ایجاد صلح و سازش در پرونده‌های قضائی نیز تاکید کرد.

کد خبر 748339

دیگر خبرها

  • جشن گلریزان در شهرستان دیلم برگزار شد
  • حمایت بانک مسکن از خانواده‌ها با پرداخت بیش از ۴۴ هزار فقره تسهیلات در سال ۱۴۰۲
  • گلزار شهدا یک فرصت برای کار فرهنگی است
  • عجیب‌ترین بخشش در خوزستان؛ مقتول، قاتلش را بخشید
  • ۲۷۴ زندانی ندامتگاه قزلحصار با پابند الکترونیکی خارج از زندان هستند
  • ضرورت تعیین تکلیف پرونده‌های محکومان به قصاص در کردستان
  • وقتی مقتول دستور بخشش قاتلش را داد!
  • دو متهم به قتل، در آمل دستگیر و به زندان معرفی شدند
  • عجیب‌ترین بخشش در خوزستان: مقتول دستور بخشش قاتلش را داد
  • ۲ متهم به قتل در آمل دستگیر و به زندان معرفی شدند