Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناسان محیط زیست بتازگی دریافته‌اند که آبزیان و جانداران دریایی به معنای واقعی کلمه در حال تجزیه شدن و از بین رفتن به علت آلودگی‌های آب‌ها هستند.

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، پس از اینکه آزمایشات نشان داد سطح بالای گاز دی‌اکسید کربن در آب‌ها منجر به تجزیه ستاره‌های دریایی شده است، این نگرانی تشدید شده که مقادیر بالای این گاز منجر به آسیب‌های جبران ناپذیری به اکوسیستم‌های دریایی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروهی از دانشمندان حوزه دریایی یک آزمایش چهار روزه در آب‌های دریاچه Loch Sween در ساحل غربی اسکاتلند برای اندازه‌گیری میزان واکنش کوتاه مدت به دی‌اکسید کربن انجام دادند.

پیش از این، اکثر آزمایش‌ها بر تاثیر مقادیر بالای این گاز بر گیاهان یا جانورانی خاص تمرکز داشتند که باعث به وجود آمدن یک شکاف اطلاعاتی در مورد چگونگی واکنش کل اکوسیستم دریایی به تجمع ناگهانی این گاز گلخانه‌ای در آب‌ها شده بود. هنگامی که مقادیر زیادی از دی‌اکسید کربن وارد اقیانوس می شود طی روندی باعث اسیدی‌تر شدن آب می شود.

متخصصان دانشگاه هریوت-وات و دانشگاه گلاسگو در این آزمایش آب غنی از دی‌اکسید کربن را به محفظه‌های حاوی اکوسیستم جلبک‌های آهکی وارد کرده و واکنش آنها را قبل و بعد از قرار گرفتن در معرض این گاز مقایسه کردند.

این آزمایش نشان داد که قرار گرفتن در معرض شدید کربن دی‌اکسید موجب انحلال شدید و تجزیه شدن موجودات آهکی چون جلبک های آهکی وستاره‌های دریایی می شود.

یک پژوهشگر دانشگاه هریوت-وات در این خصوص گفت: یک تغییر سریع در این انحلال‌های شدید در حال وقوع است به این صورت که شالوده ساختاری موجودات ذکر شده در حال تجزیه شدن و از بین رفتن است.

وی با بیان اینکه کربن‌ دی‌اکسید همراه با جریان جزر و مد مانند یک سیل ناگهانی وارد سایت‌هایی خاص می شود، افزود: نظارت مستمر ما بر این سایت‌های دریایی نشان داد سرعت ترمیم این اکوسیستم‌ها پس از قرار گرفتن در معرض دی‌اکسید کربن بسیار کند بوده و موجب نگرانی در مورد عدم توانایی این اکوسیستم برای برگشت به حالت عادی پس از تکرار این وقایع شده است.

وی سپس ادامه داد: اکوسیستم‌های جلبک‌های آهکی در تمامی سواحل اقیانوسی جهان وجود دارد و در ساحل غربی اسکاتلند نیز بسیار زیاد است. از آنجایی که این اکوسیستم‌ها از نوع آهکی محسوب می‌شوند، نسبت به دی اکسید کربن بسیار حساس هستند. همچنین از لحاظ اکولوژیکی و اقتصادی نیز بسیار ارزشمندند به طوری که محل مناسبی برای پرورش گوش ماهی‌ها، ماهی‌های "کاد" و زغال ماهی‌ها هستند.

به نوشته روزنامه مترو، اگرچه هنوز تحقیقات بیشتری موردنیاز است اما سیاستگذاران باید به این موضوع به طور جدی رسیدگی کنند.

منبع: ایسنا

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۷۶۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت دریایی در کشور هند و پروژه عظیم ساگارمالا

تین نیوز

 اقتصاد دریایی در کشور هند نقش بسیار مهمی در توسعه اقتصادی و اشتغالزایی دارد. هند با دارا بودن سواحل طولانی و منابع غنی دریایی، از ظرفیت بالقوه ای برای توسعه اقتصاد دریایی برخوردار است. بنابراین، حوزه هایی مانند حمل ونقل دریایی، صنایع مرتبط با دریا، پرورش ماهی و توریسم ساحلی از جمله زمینه هایی هستند که می توانند به توسعه اقتصاد دریایی کشور هند کمک کنند.

به گزارش تین نیوز به نقل از کانال تلگرامی اندیشکده پیشرفت دریایی، با توجه به اهمیت رو به افزایش اقتصاد دریایی در کشور هند، دولت این کشور برنامه ها و استراتژی هایی را برای توسعه این حوزه به کار گرفته است. ایجاد بنادر و انجمن های تجاری دریایی، تشویق به سرمایه گذاری در صنایع مرتبط با دریا، توسعه فناوری های دریایی و ایجاد شرایط ملایم برای تجارت بین المللی از جمله اقداماتی هستند که دولت هند در راستای توسعه اقتصاد دریایی انجام داده است. این تدابیر منجر به ایجاد فرصت های شغلی، افزایش تولید، و ارتقاء رفاه اجتماعی در نواحی ساحلی و دریایی کشور هند خواهد شد.

 در این راستا، برنامه ساگارمالا یک برنامه توسعه بندری است که توسط دولت هند در سال ۲۰۱۵ با هدف تسریع رشد و توسعه اقتصادی با استفاده از پتانسیل ساحل های گسترده و آبراه های هند راه اندازی شد. این برنامه بر توسعه بنادر، تقویت اتصال بنادربه یکدیگر، بهبود زیرساخت های بندر و صنعتی سازی بندری تمرکز دارد. هدف این برنامه توسعه بخش دریایی کشور با استفاده از خط ساحلی هند به طول بیش از ۷۵۰۰ کیلومتر و شبکه گسترده بنادر و آبراه های داخلی است. این برنامه همچنین ترویج کشتیرانی به عنوان روش جایگزین حمل و نقل جاده ای، کاهش هزینه های لجستیک و افزایش رقابت پذیری بخش تولید کشور را در دستور کار خود دارد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • پیشرفت دریایی در کشور هند و پروژه عظیم ساگارمالا
  • آیا همه خون‌ها قرمز هستند؟
  • ۱۴ عملیات مقابله با آلودگی‌های دریایی در استان بوشهر انجام شد
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • حضور اکسید در نمایشگاه خودروی پکن
  • احتمال ریزش سنگ‌ریزه در محور گنجنامه‌-تویسرکان
  • مزایای کریدور حمل‌ ونقل سبز و دیجیتال دریایی چیست؟
  • خطر ریزش‌سنگ در محور گنجنامه - تویسرکان
  • خطر ریزش‌سنگ در محور گنجنامه- تویسرکان