Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@03:39:14 GMT

تهیه بانک اطلاعاتی راهکار مقابله با کودک‌آزاری

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۷۷۳۶۲

تهیه بانک اطلاعاتی راهکار مقابله با کودک‌آزاری

عضو مجمع نمایندگان استان تهران تهیه بانک اطلاعاتی را یکی از راه های مقابله با کودک آزاری درکشور عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از خانه ملت، فریده اولاد قباد درخصوص اینکه هرساعت 4 کودک آزاری در کشور انجام می شود، گفت:‌ کودکانی که مورد آزار جسمی و جنسی قرار می گیرند، باید از سایر کودکان در جامعه تفکیک شوند؛ البته نهادهای ذی ربط ازجمله سازمان بهزیستی دراین زمینه فعالیت هایی را تاکنون انجام داده است، اما باید مشخص شود که این دست از کودکان درچه خانواده هایی زندگی می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس درمجلس شورای اسلامی، افزود: باید شرایط زندگی این کودکان را به لحاظ خانواده هایشان مورد بررسی قرار داد، به طوری که آیا این کودکان دارای سرپرست بوده و یا بدون سرپرست و تحت نظارت فرد دیگری از اقوام خود زندگی می کنند؛ یا اینکه کودک پدر و مادر داشته و به دلیل فقر اقدام به کار کرده و در طول کار مورد آزار و اذیت جسمی قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه برخی از کودکان آزاردیده از اتباع خارجی هستند، تصریح کرد:‌ مهم ترین اقدام برای مقابله با آزار کودکان تهیه بانک اطلاعاتی از کودکان با همکاری وزارت آموزش و پرورش و شناسایی بیوگرافی خانواده این افراد است، برخی از خانواده ها به دلیل عدم توانایی های مالی کودکان خود را مجبور به کار می کنند؛ بنابراین این کودکان حتی از تحصیل باز می مانند.

اولادقباد با اشاره به اینکه درصدی ازخانواده های کودکان کار باید تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی قرار گیرند، گفت:‌ ضمن اینکه تعامل آنها با آموزش و پرورش رانیز باید افزایش داد، همچنین براساس اولویت ها درخصوص کودکان بدون سرپرست، تک سرپرست ویا زندگی با نا مادری و ناپدری مشکلات آنها را باید حل کرد؛ بنابراین اولین اقدام تهیه بانک اطلاعاتی و بیوگرافی است.

این نماینده مردم درمجلس دهم، ادامه داد:‌ ازسوی دیگر در بحث جمع آوری کودکان کار باید با استفاده از مشاوران و روانشناسان متخصص با این کودکان مشاوره  فردی انجام شود، ضمن اینکه متناسب با شرایط کودک پس ازجمع آوری ساماندهی انجام شود؛ زیرا درصورت جمع آوری و بازگشت کودک به خانواده کار درخیابان ها مجدد شروع می شود؛ هرچند که بخشی ازکودکان کار نیز به دلیل مهاجرت های بی رویه به تهران برای اشتغال است، متاسفانه بخشی ازاین کودکان درسکونت گاه های غیررسمی و درحاشیه شهرها زندگی می کنند.

وی با بیان اینکه اولین گام پس ازجمع آوری و ساماندهی کودکان کارایجاد شرایط مناسب برای ادامه تحصیل آنها است، گفت:‌ بهزیستی و نهادهای حمایتی از خانواده های این دست از کودکان حمایت بیشتری داشته باشند، به طورحتم کار کودک نشان از عدم تامین معیشت آن دارد؛ قوانین بسیاری درهمین راستا درقانون برنامه ششم تصویب شده است؛ سازمان بهزیستی، کمیته امداد، وزارت آموزش و پرورش ، معاون زنان نهاد ریاست جمهوری، شورای فرهنگی و اجتماعی زنان در شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت کشور نیز باید دراین خصوص فعالیت بیشتری کنند.

اولادقباد با اشاره به اینکه کودکان کار سرمایه های اجتماعی کشور هستند، افزود:‌ وجود پنجره جمعیتی به عنوان یک فرصت طلایی برای کشورمحسوب شده و بسیاری از کشورها ازاین پنجره به خوبی استفاده کردند، به عنوان مثال چین با دارا بودن بیش از یک میلیارد جمعیت اما از نیروهای کاربه درستی استفاده کرد؛ بنابراین ازمهاجرت افراد از شهرهای کوچکتر به شهرهای بزرگتر دراین کشور جلوگیری شد.

وی با بیان اینکه پنجره جمعیتی درسال های جنگ و با افزایش رشد جمعیت بیش از 3 درصد ایجاد شد، گفت:‌ افزایش فرزندآوری تا سالیان پیش ادامه پیدا کرد، بنابراین میزان جوانان جویای کارنیز رشد بسیاری داشت؛ هرچند که این مورد نیزنشان ازآن دارد که مسئولان نتوانستند برای ساماندهی جوانان نیز برنامه ای داشته باشند، زیرا ارتباط میان صنعت و دانشگاه نیز درحال حاضربسیارضعیف است.

عضو مجمع نمایندگان استان تهران، با تاکید براینکه جوانان فعلی درسال 1420 دوران سالمندی خود رامی گذارند، افزود:‌ از همین سال ها باید برای دوران سالمندی جوانان پیش بینی ها و برنامه ریزی های لازم را انجام داد.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۷۷۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟

کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان؛ پاسخ به ۴۰ پرسش کودکان و نوجوانان درباره خدا» یکی از آن راه‌های آسانی است که می‌توان به کمک آن کودکان را قانع کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم، طرح پرسش‌‏ها و دغدغه‏‌های فکری نوجوانان و پاسخ مناسب به آنها از ملزومات  تبلیغی است. در کتاب "خداشناسی قرآنی کودکان" به قلم غلامرضا حیدری ابهری ضمن ارائه مباحثی در نحوه پاسخگویی به سؤالات مذهبی کودکان، 40 پرسش درمورد حقیقت، صفات و کارهای خداوند و شناخت جایگاه مقام و مرتبه خدا در ذهن کودکان ذکر شده و به اختصار با استفاده از آیات و روایات به آنها پاسخ داده شده است. مطالب به صورت روان و متناسب با درک و دریافت و زبان کودکان ارائه شده است. فرزانه زینلی نویسنده و فعال فرهنگی یادداشتی بر این کتاب نوشته و برای انتشار در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار داده است که در ادامه می‌خوانید:

خدا چه شکلیه؟ خدا بچه داره؟ مامانش خدارو دعوا نمی‌کنه که همیشه بیداره؟! اصلاً خدا کیه؟!

این جور سؤالات را همه ما یا شنیده‌ایم یا مدتی در کودکی، ذهنمان را مشغول کرده‌اند. فکرکردن به خدا و بودنش در همه لحظات، برای ذهن کودک ما سخت است؛ کودکی که هنوز دنیا را درست نشناخته، تازه دارد مقدمات زیستن در آن را یاد می‌گیرد و قواعدش را می‌شناسد، با تناقض‌هایی روبرو می‌شود. همه پرسش‌های عجیب و غریب و فلسفی بچه‌ها از همین اختلاف‌های به ظاهر ساده برایشان شروع می‌شود و پاسخ این سؤالات برای ما سخت است؛ چون ذهنمان خیلی وقت است که به پذیرفتن عادت کرده و انگار هیچ چیز عجیبی نمی‌تواند هوشیارش کند.

دفترچه «خاطرات شیطان» دست بچه‌ها افتاد

در بین همه مسائلی که برای بچه‌ها سؤال ایجاد می‌کند، ماهیت خداوند از همه پیچیده‌تر است. این موضوع حتی برای بزرگترها هم گاهی جای ابهام دارد چه برسد به کودکی که تازه می‌خواهد معنای «لا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَ لا نَوْمٌ» را درک کند و بفهمد چطور در دنیایی که خودش می‌خوابد، مادرش می‌خوابد، حتی پرنده‌ها و گنجشک‌ها هم می‌خوابند، موجودی وجود دارد که نمی‌خواد و به خواب احتیاجی هم ندارد؟ یا کودکی که از لحظات غفلت مادرش برای خرابکاری‌ها استفاده می‌کند و باور دارد کسی او را نمی‌بیند، چطوری باید درک کند خدا در همه لحظات او حضور دارد و در عین حال، در تمام لحظات مادرش هم حضور دارد؟ بخشی از این پرسش‌ها به سبب شکل نگرفتن تفکر انتزاعی کودک ایجاد می‌شود و ممکن است با گذر از این دوره و ورود به دوره دوم نوجوانی، حل بشود، اما پاسخ همین سؤالات می‌تواند جهان‌بینی کودک را در موضوع خداشناسی شکل بدهد.

پاسخ به بنیادی‌ترین پرسش‌ها درباره خدا

این دست پرسش‌ها برای والدین نگران کننده است؛ از طرفی اینکه نمی‌توانند کودکانشان را قانع کنند و در چشم فرزندشان از مقام «همه چیزدانی» تنزل پیدا می‌کنند، و از طرف دیگر اینکه بالاخره چه پاسخی باید به بچه داد، اضطراب شدید به آنها وارد می‌کند. یک راه‌حل این است که از سرخط شروع کنید؛ یعنی ابتدا خودتان مسئله را حل کنید و بعد، متناسب با فهم و درک کودک، آن را برایش شرح بدهید. اما همیشه راه‌حل آسان‌تری هم هست!

کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان؛ پاسخ به 40 پرسش کودکان و نوجوانان درباره خدا» یکی از آن راه‌های آسانی است که می‌توان به کمک آن کودکان را قانع کرد. نویسنده در این کتاب، به بنیادی‌ترین پرسش‌هایی که بین کودکان و نوجوانان مشترک است، پرداخته و به زبان ساده و با تمثیل‌هایی از زندگی روزمره، آن را برای کودکان قابل درک کرده است. در ابتدای کتاب هم بخشی را برای والدین نوشته و در آن، به لزوم «شنیدن» و چگونگی همدلی با کودکان در پرسش‌هایشان پرداخته است. غلامرضا حیدری ابهری، نویسنده کتاب، در مقدمه می‌گوید: «مطالب این کتاب با مطالب کتاب‌های اعتقادی مرسوم، کاملاً متفاوت است؛ زیرا خداشناسی کودک و نوجوان و پرسش‌های او، با خداشناسی بزرگسال و نیازهای فکری این گروه بسیار تفاوت دارد.» نویسنده در بخش‌های مختلف این کتاب سعی کرده است با نهایت آرامش، پاسخی قانع کننده برای کودکان آماده کند و حتی می‌گوید که این پاسخ‌ها را ابتدا در اختیار فرزند خودش قرار داده و نظر او را به عنوان یک مخاطب هم سن و سال، پرسیده تا در نهایت، کتاب مناسب حال و هوای کودک و نوجوان باشد.

این کتاب را انتشارات بین‌المللی جمال در 140 صفحه منتشر کرده و در کتابنامه رشد آموزش و پرورش نیز معرفی شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • جمع‌آوری ۱۱۹۶ کودک کار در طرح مقابله با کلونی‌های آسیب‌پذیر
  • تشکیل بانک اطلاعاتی به منظور ترویج اشاعه کارآموزی در مازندران
  • جراحی تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید چیست؟