Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از خوزستان، طرح حافظان نور در مناطق محروم استان خوزستان در حال اجرا است. در این طرح استعدادهای قرآنی در رشته‌های حفظ، قرائت و تفسیر قرآن کریم شناسایی می‌شود و با برگزاری مسابقات مختلف در مناطق محرومی همچون شیبان و روستاهای مسیر تصفیه نیشکر و شهرک طالقانی برگزار می‌شود.

پیش از این خبر اجرای این طرح در خبرگزاری ایکنا منتشر شد اما آنچه که در این میان مهم به نظر می‌رسد حرکت خودجوش فعالیت‌های قرآنی از دو منظر مدرس و فراگیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این افراد چه در جایگاه حافظ و قاری باشند و چه در مقام مدرس و استاد همه و همه خودجوش وارد میدان شده و صرفا برای علاقه شخصی خود کار می‌کنند. نکات قابل توجهی در این افراد وجود دارد که برای بیشتر دانستن از فضای حاکم بر فعالیت‌های چنین افرادی با عبدالله میاحی، مسئول آموزش مؤسسه امام رضا(ع) اهواز و حافظ کل قرآن کریم به گفت‌وگو شده است.

فعالیت قرآنی خودجوش در مناطق محروم

عبدالله میاحی در اینباره گفت: با توجه به آنچه که در یک ماه گذشته که از اجرای این طرح می‌گذرد به دست ما رسیده آن است که حافظان مناطق محروم استان خوزستان به صورت خودجوش اقدام به حفظ قرآن کریم می‌کنند.

در مناطق محروم استاد قرآنی نیست!

وی ادامه داد: این حافظان استاد به معنای متداول که در ذهن همه ما است، ندارند. بعضی از آنهایی که کار تدریس را بر عهده دارند، ده جزء از قرآن کریم را حفظ هستند اما خود آنها با علاقه ذاتی در محافل قرآنی حفظ شرکت می‌کنند و اگر مسابقات هم باشد در آن حضور پیدا می‌کنند، حتی اگر جوایز آن بسیار اندک باشد.

میاحی افزود: با توجه به آنکه قصد ما شناسایی استعدادهای قرآنی در مناطق محروم بود، به این نتیجه رسیدیم که برخی شاید به حفظ قرآن کریم علاقه نداشته باشند. به همین دلیل رشته‌های قرائت هم به آن اضافه کردیم. اکنون در این مناطق محروم حافظان 5 جزء، 10 جزء، 15 جزء و 20 جزء قرآن کریم مشغول به فعالیت هستند که عمدتا هم نوجوان هستند.

کودکان و نوجوانانی که فقط با علاقه ذاتی در جلسات قرآنی حضور دارند

مسئول طرح حافظان نور گفت: این نوجوانان و جوانان در مناطق محروم به صورت خودجوش مشغول فعالیت‌های قرآنی هستند و فقط توجه و رسیدگی می‌خواهند. دیده می‌شود که هزینه‌های بسیاری برای برنامه‌های استانی می‌شود که نتیجه و حاصلی هم ندارد اما این نوجوانان و جوانان در این عرصه می‌توانند بسیار تأثیرگذار عمل کنند.

وی ادامه داد: ما رابطانی برای اجرای برنامه‌هایمان در این مناطق داریم؛ این افراد که خودشان بچه‌ها و نوجوانان را جمع می‌کنند و آموزش می‌دهند و از نظر مالی هم آنچنان متمول نیستند. همه کارهایی که در این مناطق نتیجه داده خودجوش و مردمی بوده است. این افراد خودشان بدون دریافت هیچ هزینه‌ای علاقمندان به امور قرآنی را آموزش می‌دهند، مردم هم منازلشان را برای جلسه قرآن در اختیارشان می‌گذارند.

چنین نقاط محرومی در استان خوزستان دارای استعدادهای فراوان قرآنی است اما بدون امکانات همچنان به مسیر قرآنی خود ادامه می‌دهند؛ این استعدادها خیلی کم می‌توانند استادان به نام و خبره قرآنی را ببینند و از وجود آنها استفاده کنند. اگر بر روی همه اینها سرمایه گذاری شود حتما می‌توانند به جایگاه خوبی دست یابند.

بیشتر افرادی که بانی گرد آمدن بچه‌های قرآنی در چنین مناطقی هستند خود وضعیت مالی برخورداری ندارند، بیشترشان بیکارند و شغل ثابتی ندارند اما همچنان در این مسیر فعالیت می‌کنند. شاید خیلی از این مناطق محلی واحد و متمرکز هم برای تشکیل جلسات قرآنی نداشته باشند اما هیچوقت فعالیت‌هایشان را تعطیل نمی‌کنند و همچنان با پشتکار به این مسیر ادامه می‌دهند.

هرساله و بارها و بارها دیده شده که دستگاه‌های ذیربط قرآنی به اجرای فعالیت‌ها وطرح‌های بخشنامه‌ای و یکسان اقدام می‌کنند و تاکنون هم تاثیر آنچنانی نداشته است. همیشه شنیده‌ایم که گفته می‌شود فعالیت‌ها باید مردمی باشد، همه این مناطق و محروم و فعالیت‌های قرآنی آنها نمود و مصداق همین مردمی شدن قرآن است که بی تفاوت از کنار آن عبور می‌کنند. 

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۷۹۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غوغای «فرشته‌های کابلی» در «قصر دارالامان»

آئین معنوی جشن تکلیف ۲ هزار دختر افغانستانی در محل برگزاری نخستین نمایشگاه ملی قرآن کریم در کابل برگزار شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، مسئولان برگزاری جشن تکلیف 2 هزار دختر افغانستانی در نخستین بزرگترین نمایشگاه ملی قرآن کریم بیان کردند که برگزاری این جشن یک خاطره شیرین تربیتی و معنوی است.

این برگزارکنندگان افزودند به همین خاطر در نمایشگاهی که با شعار تربیت قرآنی گشایش یافته است، این مراسم معنوی برگزار شده است.

این مسئولان همچنین ابراز امیدواری کردند که در سال‌های آینده نیز با تعداد بیشتری بتوانند در چنین فضاهای معنوی جشن تکلیف برگزار کنند.

 

.

 

نخستین بزرگترین نمایشگاه ملی قرآن کریم در افغانستان، عصر چهارشنبه (12 اردیبهشت 1403) با حضور فرهنگیان، اساتید حوزه و دانشگاه و شماری از مقامات کابل و برخی کشورهای اسلامی در کابل گشایش یافت.

این نمایشگاه با شعار «جامعه افغانی، تربیت قرآنی» برای یک هفته در 25 غرفه درحال برگزاری است.

گشایش بزرگترین نمایشگاه قرآنی در افغانستانحضور قاریان ایرانی در نمایشگاه کابل جلوه‌ای از همدلی دو ملت

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • برگزاری کارگاه آموزشی سامانه جامع حمد در یاسوج
  • تقدیر از ۱۵۰ فعال قرآنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر
  • مرحله نهایی جشنواره قرآنی حیات در مشهد برگزار خواهد شد
  • جلوگیری از ناهنجاری‌های جامعه با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن
  • غوغای «فرشته‌های کابلی» در «قصر دارالامان»
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • هشدار زرد فعالیت سامانه بارشی در خوزستان صادر شد