Web Analytics Made Easy - Statcounter

  کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و داروی کشور در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به وجود تقاضا‌های القایی در تجویز دارو و تجهیزات پزشکی اظهار کرد: نظارت بر تقاضا‌های القایی بیشتر با معاونت درمان، سازمان نظام پزشکی و سازمان‌های بیمه گراست، سازمان غذا و دارو در حوزه تجویز مصرف منطقی برای پیشگیری از تقاضای القایی وارد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی تصریح کرد: ما طرح تجویز مصرف منطقی دارو را در قالب پروتکل‌های درمانی و دستورالعمل‌های تجویز دارو با اولویت دارو‌های گرانقیمت با مشارکت معاون درمان و سازمان نظام پزشکی انجام می‌دهیم.
جهانپور بیان کرد: اگر این دستورالعمل‌ها اجرا شود عملا به شما یک ابزار نظارتی می‌دهد، هم کمیته دارویی بیمارستان‌ها و معاونت درمان و سازمان نظام پزشکی می‌توانند با مواردی که تخلف دارند برخورد کنند.
وی تأکید کرد:تا زمانی که دستورالعمل‌های بالینی ابلاغ نشود ما همیشه با این پدیده غیر اخلاقی تقاضا‌های القایی مواجه می‌شویم، به جهت اینکه پزشک مختار است صرفا با تشخیص خود تجویز کند، اما وقتی دستورالعمل بالینی صادر شود، شما یک دستورالعمل در حوزه ملی دارید که اولا تجویز‌های پزشک را کم می‌کند و بر اساس الگوریتمی که تدوین شده باید تجویز انجام می‌شود، لذا مصرف منطقی شکل می‌گیرد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو یادآور شد: برای پیشگیری از تقاضای القایی در قدم اول قرار است تعدادی از این پروتکل‌ها در قالب دستورالعمل‌های بالینی ابلاغ شود، قطعا با ابلاغ این دستورالعمل‌ها در حوزه دارو‌های گرانقیمت ما با مصرف منطقی و کاهش مصرف مواجه خواهیم شد.
وی در رابطه با حوزه تجهیزات پزشکی و پیشگیری از تقاضای القایی دو بعد است؛ نخست بخش، تجهیزات مصرفی است که ممکن است بر اساس تجویز پزشک در آن تقاضای القایی شود و دیگری تجهیزاتی است که غیر مصرفی بوده و مدیریتی است که در این مورد ما با تقاضای القایی مواجه نیسیتم.
جهانپور تصریح کرد: سیاست سازمان در حوزه دارو، کالا و تجهیزات پزشکی و تجهیزات این است که سرمایه باید بر اساس سطح هزینه اثر‌بخش باشد تا بتوانیم هم مصرف منطقی را شکل دهیم و هم اینکه بتوانیم بر مصرف آن نظارت داشته باشیم.
انتهای پیام/

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۸۰۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟

راضیه کشاورز، در تشریح خطرات و تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه، گفت: هزینه بالای ویزیت پزشکان، اطلاعات اشتباه در فضای مجازی، عدم اعتماد به پزشک، ترجیح نظرات و سلایق بیمار بر پزشک معالج، ترجیح توصیه‌های غیراصولی افراد به یکدیگر به جای مسائل تجربی آن ها، از دلایل مؤثر در مصرف بالای داروهایی است که بدون نسخه هم بفروش می‌رسد.

وی افزود: این تصور که مصرف داروی بیشتر تضمین کننده تأثیر بیشتر و بهبودی سریع‌تر است، یک باور غلط است و هیچوقت نباید داروهای OTC را با مصرف طولانی‌تر یا با دوزهای بالاتر از چیزی که در بروشور آن قید شده استفاده کرد.

کشاورز ادامه داد: اگر پس از مصرف دارو طبق نظر پزشک بهبودی حاصل نشود باید دوباره به پزشک مراجعه کرد اگر به این علائم توجه نشود و مصرف خودسرانه، داروهای OTC ادامه پیدا کند حتماً عوارض دارویی اتفاق می‌افتد.

کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت، همچنین توجه به فرهنگ سازی را در جلوگیری از مصرف خودسرانه دارو بسیار مهم دانست و گفت: عواملی از جمله مصرف بیش از مقدار توصیه شده، طولانی‌تر از زمان توصیه شده و بدون توجه به هشدارها و موارد درج شده روی برچسب دارو، همچنین مصرف این داروها بدون تجویز پزشک و داروساز، مصرف خود سرانه است و باید در این باره آموزش‌های دقیق و فرهنگ‌سازی داشته باشیم. مردم نباید تصور کنند که این داروها خطرات و عوارض کمی دارند و مهم نحوه مصرف آن ها است که بتواند نتیجه درست را برایشان به همراه داشته باشد.

کشاورز خاطر نشان کرد: مهم‌ترین توصیه، مصرف دارو بر اساس دستورالعمل‌های روی برچسب است که طبق دستور پزشک یا مشاوره با داروساز که در داروخانه حضور دارند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • دو کارگزاری جدید مجوز فعالیت گرفتند
  • دو کارگزاری جدید بورس مجوز فعالیت گرفتند
  • تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • نیاز به ۶ هزار میلیارد ریال اعتبار برای طرح‌های پیشگیری از سیل در اصفهان