Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا، از آن جا که در دنیای امروز بیشتر کودکان و نوجوانان به دلیل وجود تکنولوژی دوروبرشان فعالیت بدنی کمی دارند که روز به روز هم کمتر می شود، دانشمندان را بر آن داشت تا این آزمایش را انجام دهند. نتیجه این تحقیق و تاثیر آن بر کودکان و نوجوانان در بالا بردن انگیزه درس خواندن را در این مقاله بخوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمار نگران کننده بیماری های کودکان و نوجوانان

یکی از تلاش‌های والدین امروزی بالا بردن انگیزه درس خواندن در فرزندان شان است چرا که در دنیای امروز کودکان و نوجوانان از بیماری هایی رنج می برند که تا حدود ۲۰ تا ۳۰ سال پیش تقریبا وجود این بیماری ها در آن‌ها در حد صفر بود. دیابت، چاقی، پوکی استخوان و سرطان ازجمله بیماری هایی است که هر روز بیشتر از پیش در گروه سنی زیر ۱۸ سال بروز می کند. علت آن هم این است که بیشتر کودکان و نوجوانان یا پای تلویزیون هستند یا مشغول بازی های کامپیوتری، تلفن همراه و تبلت هم که تقریبا لحظه ای از دست آن ها نمی افتد. غذاهای ناسالم هم که همیشه اولویت آن‌ها برای انتخاب غذا است.

هر چند بعضی از آن ها ورزش می کنند ولی تقریبا ۹۰ درصد آن‌ها مثل کودکان و نوجوانان دهه های قبل نیستند که بازی در کوچه و مدرسه بهترین سرگرمی شان بود. حالا در حیاط مدرسه مشغول خوردن میان وعده های چاق کننده و ناسالم هستند و در ساعات غیر از مدرسه سرگرم انواع و اقسام بازی های الکترونیکی. کلاس های ورزش مدرسه هم معمولا خیلی جدی گرفته نمی شود و بیشتر بچه ها به اصطلاح با پیچاندن، زنگ ورزش مدرسه را صرف کارهای دیگری می کنند.

 

موفقیت درسی کودکان و نوجوانان هم روز به روز کمتر می شود. اگر بخواهیم از نظر روان شناختی هم بررسی کنید نسل امروز پرخاشگر، خودخواه، و بی هویت شده است و تعامل و گفتگو با آن‌ها تقریبا غیر ممکن است.

ایده مادران اهل ماساچوست برای بالا بردن انگیزه درس خواندن

در سال ۲۰۰۹ برخی از مادران در ماساچوست آمریکا به طور خودجوش تصمیم گرفتند تا برای بالا بردن انگیزه درس خواندن در فرزندانشان با ایجاد یک گروه ساده محلی آن‌ها را وادار به بازی کنند. آن‌ها به این نتیجه رسیدند که بهترین زمان برای فرزندان شان درست قبل از مدرسه رفتن بود. این حرکت علاوه بر بازی بچه ها با یکدیگر باعث تعامل والدین با یک دیگر و نیز با فرزندشان درست قبل از رفتن به مدرسه و کار بود.

این مادران برای بالا بردن انگیزه درس خواندن یک ساعت قبل از رفتن به مدرسه را این طور برنامه ریزی کردند که شامل گرم کردن بدن، کمی دویدن، و بازی هایی تحت نظارت والدین داوطلب برای هر روز بود. این برنامه به تدریج آن قدر معروف شد که کارخانه معروف ریباک با نامیدن این برنامه BOKS شروع به همکاری با والدین کرد. این برنامه هم اکنون در بیش از ۳۰۰۰ مدرسه در سطح جهان اجرا می شود.

هر چند متداول شدن به معنای کارآمد بودن نیست. به همین دلیل دانشمندان و محققان وارد صحنه شد و تحقیقات علمی را شروع کردند.

تحقیقات مشترک دانشگاه هاروارد و بیمارستان ماساچوست درباره بالا بردن انگیزه درس خواندن

برنامه BOKS یا پایه ریزی موفقیت بچه ها Build Our Kid’s Success محققان دانشگاه هاروارد و بیمارستان ماساچوست را به همکاری واداشت. چرا که بعضی از فرزندان و والدین خودشان در برنامه بوکس شرکت داشتند و متوجه تغییراتی در درس و رفتار بچه ها شده بودند.

محققان از مدیران ۲۴ مدرسه خواستند تا در تحقیقات بالا بردن انگیزه درس خواندن در کودکان و نوجوانان شرکت کنند. پس از موافقت آن ها دو گروه تشکیل شد. گروهی از بچه ها تحت نظر والدین داوطلب همچنان برنامه تفریح و سرگرمی را قبل از مدرسه داشتند. گروه دوم که در برنامه BOKS شرکت نداشتند گروه کنترل شده را تشکیل دادند.

قد، وزن. شاخص توده بدنی، و وضعیت تحصیلی و روانی بچه ها مثل شادی، بی حالی و پرخاشگری به دقت بررسی و ثبت شد. به مدت ۱۲ هفته نتایج بسیار جالبی به دست آمد.

نتیجه تحقیقات ۱۲ هفته ای

محققان متوجه شدند بچه هایی که سه بار در هفته قبل از رفتن به مرکز آموزشی فعالیت بدنی و بازی داشتند:

کودکان چاق لاغرتر شده بودند. کودکان لاغر کمی وزن پیدا کرده بودند. شادتر بودند. احساس رضایت بیشتری از زندگی می کردند. روابط اجتماعی شان بهتر شده بود.

نتیجه تحقیقات در بچه هایی که دو بار در هفته قبل از مدرسه رفتن بازی می کردند این بود:

شادتر بودند. ولی تغییر چندانی در کم یا زیاد شدن وزن شان مشاهده نشد.

نتیجه تحقیقات در گروهی که تحت کنترل بودند و روال عادی زندگی را داشتند هیچ تغییر فیزیکی یا روحی مشاهده نشد.

دکتر تاورس Dr. Taveras که مسوول گروه تحقیقات و هماهنگی بین شرکت ریبوک، دانشگاه هاروارد و بیمارستان ماساچوست بود اظهار داشت به جز اندازه گیری های فیزیکی و بررسی روان شناسی کودکان و نوجوانان هیچ برنامه خاصی برای بچه ها تدارک دیده نشده بود.

در واقع بچه ها فقط قبل از رفتن به مدرسه در محله شان با بچه های دیگر بازی می کردند و والدین فقط مراقبت آن ها بودند. ولی تاثیر سه ساعت بازی در هفته آن چنان عمیق و هیجان انگیز بود که دکتر تاورس اعتقاد دارد :

«بچه ها نیاز به بازی و تحرک بدنی دارند. باید شادی و بازی را از آن ها یاد بگیریم. وقتی به آن ها نگاه می کنم می بینم چه گونه با بازی زنده می شوند. باید این رفتار اجتماعی و نیاز طبیعی شان را دوباره در آن ها بیدار کنیم.»

بچه ها با کمی بازی و تحرک قبل از مدرسه شادتر به مدرسه می روند، بهتر در مدرسه به درس توجه می کنند، روابط اجتماعی شان بهتر می شود، و به دلیل همراهی با والدین هنگام بازی روابط بهتری هم با خانواده پیدا می کنند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۸۱۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۶ زوج اردبیلی پشت نوبت دریافت فرزندخوانده هستند

خسرو امیدوار گفت: همچنین کودکان و نوجوانان تحت سرپرستی، از سال ۱۴۰۲ بر اساس شیوه نامه مراقبت موقت، به عنوان مهمان به خانواده‌های متقاضی میزبانی سپرده می‌شوند تا پیگیری‌ها جهت بازپیوند ایشان با خانواده نسبی یا ایجاد شرایط فرزندخواندگی این دسته از عزیزان، به عمل آید و این کار با هدف حمایت از اقامت کودکان و نوجوانان در محیط خانوادگی صورت می‌گیرد.

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان اردبیل افزود: نگرش جامعه به قبول سرپرستی کودکان در سنین بالاتر در سایه آموزش‌های فرهنگی و اجتماعی خوب شده است و از سال ۱۳۹۹ با راه اندازی سامانه فرزندخواندگی تاکنون ۴۷۱ درخواست فرزندخواندگی در سامانه فرزندخواندگی ثبت شده و تعداد زیادی از این درخواست‌ها به دلیل عدم احراز شرایط متقاضیان رد شده است.

به گفته او، انتظار داریم زوجین فرزند پذیر، حضانت فرزندان گروه‌های خاص (دارای معلولیت یا نیازمند درمان) را نیز برای فرزندپذیری در نظر بگیرند و در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۸ مورد حکم حضانت صادر شد که ۱۰ فرزند واگذار شده از بین آنها در سنین بالای ۶ سال قرار داشتند.

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان اردبیل در تشریح چگونگی فرزندخواندگی گفت: فرایند فرزندخواندگی از زمان ثبت تقاضای زوجین در "سامانه فرزندخواندگی" شروع می‌شود و چنانچه زوجین پس از بررسی‌های کارشناسی، حائز شرایط باشند تا زمان تحویل کودک، تداوم خواهد داشت و پس از واگذاری کودک، نظارت‌های کارشناسی توسط کارشناسان مربوطه به صورت تماس تلفنی و بازدیدهای دوره ای تا سن ۱۸ سالگی فرزندان ادامه خواهد یافت.

امیدوار افزود: از مزایای این طرح این است که کودکان و نوجوانان علاوه بر بهره مندی از امکانات و خدمات خانواده میزبان، مجبور به اقامت در مراکز شبانه روزی نخواهند بود و از آنجایی که یکی از مهمترین کارکرد خانواده، تعاملات عاطفی بین اعضای خانواده در راستای رشد تربیتی و اجتماعی است، سیاست اصلی دفتر امور کودکان و نوجوانان تقویت برنامه مراقبت از فرزندان در درون خانواده است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • نبی: انتخاب برترین‌ها از سوی رسانه ملی انگیزه ها را بالا برده است
  • آمارهای عجیب برای بالا بردن شبکه سه/ برمودا و شریفی مقدم ۳۰۰ میلیون بار دیده شدند شما چطور آقای فروغی
  • هشدار جدی به مردم در استان یزد/ خطرغرق شدن در مسیر های بارانی
  • نخستین مرکز تخصصی نجوم و رصد استان در شهرستان بروجن راه اندازی می‌شود
  • تصمیم جالب آرسنال: خداحافظی با لوگوی همیشگی
  • شرکت کودکان و نوجوانان ۲۸ کشور در جشنواره نقاشی پوپک
  • کتابخانه محل مناسبی برای آموزش حقوق شهروندی به کودکان و نوجوانان است
  • ۱۶ زوج اردبیلی پشت نوبت سرپرستی فرزندخوانده هستند
  • بازی‌های رایانه‌ای منجر به آسیب جسمی کودکان و نوجوانان
  • ۱۶ زوج اردبیلی پشت نوبت دریافت فرزندخوانده هستند