Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-26@07:25:29 GMT

غوطه شرقی ؛ فاجعه‌ای که گذشت زمان تنها راه‌حل آن است

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۸۱۸۴۳

غوطه شرقی ؛ فاجعه‌ای که گذشت زمان تنها راه‌حل آن است

پس از مدت‌ها کش و قوس، فرماندهی نظامی سوریه تصمیم گرفت وارد یک عملیات شود و منطقه غوطه شرقی را از تسلط مخالفان مسلح سوری و تروریست‌ها پاک‌سازی کند. باوجود این، به نظر می‌رسد موضوع غوطه شرقی را گذشت زمان حل می‌کند و فرایندی سیاسی آغاز شده است که باید در چارچوب زمان منتظر بارور شدنش بود.

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا- مجتبی اسماعیلی؛ چند ماهی است که تروریست‌ها منطقه غوطه شرقی را تبدیل به کانون حملات موشکی و راکتی خود علیه دمشق کرده‌اند، به گونه‌ای که تنها در سه ماه گذشته 1200 بار از این منطقه و از سوی گروه‌های مسلح مخالف سوری و تروریست‌ها به دمشق حمله موشکی شده است، حملاتی که به کشته و مجروح شدن ده‌ها نفر منجر و مناطق مسکونی در دمشق ویران شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روند ادامه داشت تا اینکه بالاخره پس از مدت‌ها کش و قوس، فرماندهی نظامی سوریه تصمیم گرفت وارد یک عملیات شود و منطقه غوطه شرقی را از تسلط مخالفان مسلح سوری، تروریست‌ها و تکفیری‌ها آزاد و به‌طور کامل پاک‌سازی کند. دولت سوریه چندی پیش علاوه بر پخش اطلاعیه‌ به‌وسیله بالگردها به ساکنان غوطه شرقی اطلاع‌ داده بود که منطقه را ترک کنند، اما تروریست‌ها‌ مخل این روند شدند و هر شهروند سوری را که می‌خواست از گروگان بودن فرار کند، به گلوله می‌بستند و می‌کشند. شاید بتوان گفت گزینه نظامی از سوی نظام سوریه، تنها راه حل موجود باشد چرا که به‌عنوان نمونه مسیر ادلب همچنان باز است و مخالفان سوری مجبورند خود را تسلیم دولت سوریه کنند.

نباید از نظر دور داشت که وضعیت غوطه شرقی نمی‌تواند همچنان مبهم و چند تکه باقی بماند و از سوی دیگر این منطقه نزدیک دمشق جزیره‌ای دور افتاده از جهان نیست که نخواهیم و نتوانیم از اتفاقاتی که در آن می‌گذرد بگذریم. در حال حاضر کشورهایی که به حمایت از تروریست‌ها شهره شده‌اند در اطراف مخالفان مسلح چنبره زده‌اند و نمی‌خواهند بگذارند تا تروریست‌ها شکست بخورند؛ چه اینکه به خوبی می‌دانند شکست تروریست‌ها پیروزی نظام سوریه و پیروزی بشار اسد، رئیس‌جمهوری این حکومت قانونی است که در نهایت می‌تواند به بقای او در قدرت و تقویت جایگاهش در سوریه منجر شود.

یک طرف بحران غوطه شرقی آمریکا است که سیاست‌های خاورمیانه‌ای آن از جمله درباره سوریه، در راستای منافع اسرائیل قرار دارد. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل خواهان پایان جنگ و پیروزی بشار اسد در سوریه نیست. آمریکا و اسرائیل در پرونده جنگ غوطه شرقی، مانور تبلیغاتی‌‌ با کلید واژه «فاجعه انسانی» را باز کرده‌اند که در آن کشتار شهروندان اعم از زن و کودک و سالخوردگان، محوریت دارد. مانور رسانه‌های غرب درباره «فاجعه انسانی» غوطه شرقی چنان گسترده شده است که افکار عمومی جهان را علیه روسیه و ایران و بشار اسد جهت می‌دهند. این جریان‌سازی تبلیغاتی ـرسانه‌ای در زمانی انجام می‌شود که جنایات روزانه سعودی‌ها در بمباران یمن همچنان در سانسور و محاق خبری قرار داده شده است.

اگر کمی به عقب بازگردیم، شاید بتوان اینگونه تعبیر کرد که نگرانی از همین شوکت و جایگاه اسد در نظر غربی‌ها بود که باعث شد مذاکرات آمریکا و روسیه درباره اوضاع سوریه به نتیجه دست یابد و به‌دنبال آن محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه کشورمان بتواند رایزنی‌های خود را با همتایان روس و ترکیه‌ای در آستانه به پیش براند. در نهایت اینکه ارتش سوریه توانست به موفقیت‌های خود در عرصه میدانی ادامه دهد.

شب گذشته (شنبه) اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد با اجماع توانستند قطعنامه‌ای را تصویب کنند که بر مبنای آن باید آتش‌بسی 30 روزه در سراسر سوریه برقرار شود تا کمک‌های بشردوستانه و امدادگران به مناطقی که مردم از شدت محاصره در رنج و سختی هستند برسند. آتش‌بسی که تاکنون دو گروه اصلی مخالف سوری در غوطه شرقی؛ یعنی فیلق الرحمان و جیش‌الاسلام ظاهرا با آن موافقت کردند. باوجود این اخباری منتشر شده است که نشان می‌دهد لحظاتی پس از تصویب قطعنامه آتش‌بس مخالفان سوری حمله‌ای موشکی به غوطه شرقی انجام دادند.

باوجود این تصمیم و قطعنامه، باید گفت نمی‌توان تصور کرد که درگیری‌ها و عملیات نظامی در غوطه شرقی پایان یابد و شاید دامنه آن دیگر نقاط را نیز دربربگیرد، ولی بی‌تردید چنین تصمیمی می‌تواند در انجام عملیات‌های نظامی از سوی هر یک از طرف‌ها تاخیر ایجاد کند. از سوی دیگر به نظر می‌رسد اگر هیچ توافقی میان دو طرف (افراد مسلح و دولت سوریه) انجام نشود، باید به‌طور رسمی منتظر یک جنگ تمام عیار باشیم که ممکن است زود پایان نیابد.

در هر صورت می‌توان اینگونه گفت که موضوع غوطه شرقی را نه توافقاتی لحظه‌ای و میانجی‌گری‌های ناکارآمد، بلکه گذشت زمان حل می‌کند. الان موضوع، موضوع پنج دقیقه و 10 دقیقه و یک روز و 30 روز نیست که بخواهیم از آتش‌بس حرف بزنیم، بلکه فرایندی به زعم برخی کارشناسان سیاسی آغاز شده است که باید در چارچوب زمان منتظر بارور شدنش بود. اکنون خواه ناخواه زمان درگیری نظامی است، چرا که بارها پروتکل‌های آتش‌بس از سوی مخالفان سوری رد شده است و به نظر می‌رسد باید مخالفان سوری از نقض عهدهای خود درس خوبی بگیرند. جنگ است و از وضعیت جنگی نباید انتظار گل و بلبل داشت. رسانه‌های غربی از فاجعه نام می‌برند، فاجعه‌ای که در آن ده‌ها غیرنظامی کشته و زخمی شده‌اند و به ضرس قاطع نمی‌توان درباره عامل این فجایع اظهارنظر کرد و دولت سوریه نیز چنین اتهامی را رد کرده است.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۸۱۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آتش سوزی مرگبار در انگلیس

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از لندن، سازمان آتش نشانی انگلیس هم در بیانیه‌ای اعلام کرد چهل آتش نشان با چندین خودرو برای مهار آتش به محل آتش سوزی اعزام شدند، اما پس از مهار آتش متوجه شدند دو نفر در شعله‌های سرکش آتش جان باختند. برخی همسایه‌ها از احتمال آتش زدن این خانه خبردادند.
پلیس انگلیس که خیابان‌های اطراف محل آتش سوزی را برای بررسی‌های خود مسدود کرده است اعلام کرد در حال بررسی علت بروز این آتش سوزی مرگبار است. پلیس هنوز گزارشی دراین باره منتشر نکرده است.
همسایه‌های قربانیان از پلیس خواسته اند هر چه سریعتر علت آتش سوزی را معین کند تا چنانچه عمدی بوده است عاملان آن مجازات شوند.
طی سال‌های اخیر ده‌ها آتش سوزی مرگبار در انگلیس روی داد که عامل یا عاملان برخی از آنها با گذشت ماه‌ها هنوز مشخص نشده است.
بزرگترین آتش سوزی مرگبار در سال‌های اخیر در برج مسکونی ۲۴ طبقه گرنفل در غرب لندن روی داد که در پی آن ۷۲ نفر از جمله شماری از هموطنان ایرانی و نیز کودکان زنده در آتش سوختند.
بیش از شش سال از فاجعه برج مسکونی گرنفل در لندن گذشت، کارزار عدالت برای گرنفل و بازماندگان قربانیان برج مسکونی گرنفل بار‌ها با برپایی تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی در لندن، اجرای عدالت درباره مسببان بروز این فاجعه را خواستار شدند.
این برج مسکونی در منطقه کنزیگتون واقع در غرب لندن که شهرداری آن دارای پر درآمد‌ترین شهرداری این کشور محسوب می‌شود قرار دارد، اما در تحقیقات اولیه آشکار شد که پیمانکار طرف قرار داد این برج مسکونی از پوشش نامرغوب، سریع الاشتعال و بی کیفیت استفاده کرد وشعله‌های آتش از طبقه چهارم به سرعت به طبقات بالای این برج مسکونی سرایت کرد.
در بررسی‌های اولیه همچنین آتش نشانی لندن متهم شده است که با ناکارآمدی و اقدامات ضعیف و راهنمایی‌های نادرست موجب شده ۷۲ نفر زنده در در مقابل دیدگان حیرت زده مردم درآتش بسوزند.
در این ساختمان متعلق به شهرداری که اغلب مهاجران و مسلمانان از جمله شماری از هموطنان ایرانی در آن سکونت داشتند، به گفته ساکنان و بازماندگان قربانیان، بار‌ها به شهرداری درباره نا ایمن بودن این ساختمان شکایت شد، اما مسئولان ساختمان و شهرداری منطقه توجهی به این خواست مکرر انان نداشتند.
کمیسر آتش نشانی لندن نیز به‌ عنوان یکی از متهمان مقصر در بروز این فاجعه معرفی شده است.

دیگر خبرها

  • ادب از که آموختی؟... از روزنامه اعتماد!
  • درگیری دوباره در اردوگاه تروریست‌های سوری
  • نورآوری باید در شرکت‌های فناوری اطلاعات دنبال شود
  • ارسال سلاح و تجهیزات آمریکایی به اوکراین و اسراییل انجام می‌شود
  • درخشش هنرمندعکاس سیستان وبلوچستان درجشنواره ملی دانش سنتی محیط زیست
  • دستگیری معترضان و مخالفان کمک به اسراییل در آمریکا
  • هنرمند سیستان و بلوچستانی جایزه جشنواره ملی دانش سنتی محیط زیست را از آن خود کرد
  • خشم مسلمانان و اپوزیسیون هند از اظهارات اسلام‌ستیزانه مودی
  • ببینید | مسعود ده‌نمکی: حاجی گرینوف‌ها جزو مخالفان سر سختم هستند
  • آتش سوزی مرگبار در انگلیس