Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - پژوهشگر حوزه تاریخ، کتابخانه ملی را میراث غرور آفرین نیاکان ایرانیان دانست و گفت: این مکان از ابتدای پیدایش این سرزمین و پیش از تاسیس ظاهری خود، در قلب و خانه های مردم این مرز و بوم جا داشته است.

عبدالکریم جربزه دار روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار با اشاره به هشتادمین سالگرد تاسیس کتابخانه ملی اظهار کرد: این کتابخانه مکانی برای انتشار علم و ادب کشور است و مطالعات و تجربیات من نشان می دهد، تمام افرادی که در این مکان حضور دارند با عشق به فرهنگ، تمدن و خاک پاک آریایی کار کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی کتابخانه ملی را حافظ میراث مکتوب کشور دانست و افزود: شایسته است این کتابخانه در ارائه خدمات خود همه اقشار جامعه را در نظر بگیرد تا افراد با رده سنی بالاتر هم بتوانند از خدمات این مکان بهره مند شوند.
مدیر انتشارات اساطیر ادامه داد: کتابخانه ملی، کتاب زندگی و میراث غرور آفرین پدران و درعین حال اسباب بزرگی برای آینده فرزندان این سرزمین است تا کارهای انجام شده توسط بزرگان آن را بخوانند و جای خالی اقدامات انجام نشده را احساس کنند.
جربزه دار اضافه کرد: سرمایه اصلی این کتابخانه افرادی هستند که با عشق فعالیت می کنند در حالیکه می توانستند در جایی دیگر با دستمزدی بالاتر خدمت کنند.
این نویسنده و پژوهشگر، عمر کتابخانه ملی را 70 هزار سال دانست و گفت: برای کتابخانه ملی نمی توان زمان متصور شد زیرا قبل از تاسیس و از بدو تولد این خاک در خانه و قلب های مردم حضور داشت و یادگار 40 نسل از مردم این سرزمین است.
وی اقدامات دولت یازدهم و دوازدهم در تاسیس اندیشگاه فرهنگی کتابخانه ملی که موجب گردآمدن کتاب دوستان و اندیشمندان به دور هم شده را مثبت ارزیابی کرد و آن را موجب غرور کتابخانه ملی دانست.
به گفته جربزه دار، تاسیس این اندیشگاه و برگزاری نشست های تخصصی در آن یکی از راه‌های ارتقای سرمایه فرهنگی در کتابخانه ملی است.
به گزارش ایرنا، آیین هشتاد سالگی سازمان اسناد و کتابخانه ملی از 5 تا 9 اسفند ماه در شعبه های سراسر کشور این سازمان با اختصاص برنامه هایی برگزار می شود.
رونمایی از اپلیکیشن کتابخانه ملی، وب‌سایت سازمان اسناد، سخنرانی رییس ایفلا (رییس فدراسیون بین‌المللی انجمن‌ها و موسسات کتابداری) در جمع کتابداران، رونمایی از «دانش‌نامه ایران ‌زمین» و «معجم المخطوطات العراقیه» و مراسم ثبت عصر جامع التواریخ در حافظه جهانی یونسکو از جمله این برنامه‌های تدارک دیده است.
فراهنگ ** 1880 ** 1071

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۸۲۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی

آقای محمدرضا هراتی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما درباره دستاورد‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: شاخص‌های کتابخانه‌ای در دو سال گذشته در بخش‌های کتابخانه‌های عمومی، منابع، سیار و عضو فعال افزایش یافته است.

وی گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی با بیش از سه هزار هشتصد کتابخانه، ۱۲۰ سالن مطالعه و بیش از ۱۲ میلیون نفر عضو و منابع متنوع تخصصی و عمومی، به عنوان بزرگترین شبکه مویرگی فرهنگی کشور، متولی اصلی کتاب و کتابخوانی در سطح کشور است.

وی افزایش ۶۴ باب کتابخانه عمومی، افزایش ۵۰ درصدی کتابخانه‌های سیار، افزایش منابع کتاب کتابخانه‌ها و رشد ۲۴۵ درصدی تعداد عضو فعال کتابخانه‌ها را از دستاورد‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی در ۲ سال گذشته بیان کرد و گفت: کتابخانه‌ها از عضویت و امانت فراتر رفته و خدمات فرهنگی از جمله ۶۰ خدمت در جهت توانمندسازی و بهینه‌سازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان ارایه می‌کنند.

هراتی با بیان اینکه همه کتابخانه‌های عمومی کشور بخش جداگانه کودک و نوجوان دارند و برای گروه‌های خاص نیز برنامه ریزی شده است افزود: در حال تجهیز بخش‌های سالمندان، نابینایان و مادران در کتابخانه‌های عمومی کشور هستیم.

وی اظهار داشت: از این ۱۲ میلیون عضو فعال نزدیک به ۶۰ درصد کودکان و نوجوانان هستند که در همین راستا برنامه‌های گسترده‌ای مانند جشنواره‌ها و جایزه‌های داستان نویسی و قصه گویی، محافل ادبی، پویش‌های کتابخوانی و مسابقات تلویزیونی را برای مخاطب کودک و نوجوان برگزار می‌کنیم.

معاون توسعه نهاد کتابخانه‌های عمومی افزایش ۵۰ درصدی کتابخانه‌های سیار به ویژه در روستا‌ها و نقاط کم برخوردار از دیگر دستاورد‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در ۲ سال گذشته دانست و گفت: در کنار بهره برداری از کتابخانه‌های مرکزی، ۱۳۲ کتابخانه غیر مرکزی شامل ۵۸ کتابخانه شهری و ۷۴ کتابخانه روستایی است.

وی گفت: علاوه بر افتتاح کتابخانه در روستا‌ها جشنواره‌هایی هم برای روستائیان و عشایر مانند جشنواره عشایر با طعم کتاب یا طرح حایی مانند مجموعه کوله کتاب ویژه مناطق صعب العبور را برگزار کردیم که با استقبال خوب مردم آن مناطق مواجه شد.

هراتی با اشاره به اینکه در حال حاضر ایران از لحاظ توسعه شبکه کتابخانه‌ای در بین کشور‌های برتر منطقه قرار دارد افزود: ایران از لحاظ توسعه شبکه‌های کتابخانه‌ای دارای رتبه اول در میان کشور‌های منطقه و در جمع ۲۰ کشور برتر دنیا است.

دیگر خبرها

  • ادعای معاون رئیسی درباره مهاجرت ایرانیان | چرا پلیس وارد بحث مهاجرت شد؟
  • نهاد کتابخانه‌ها با کمیته امداد تفاهمنامه امضا می‌کند
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • حمایت از راهکارهای استخراج شده در میزهای هم‌اندیشی ایرانیان با تجربه زیست بین‌الملل
  • دست درازی صهیونیست‌ها به گنجینه ایران
  • نگهداری ۴۲هزار نسخه خطی در سازمان اسناد وکتابخانه ملی کشور
  • معماری آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ است + تصویر
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • اجلاسیه سراسری روسای شورا‌های اسلامی کشور به میزبانی قم برگزار می‌شود