Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-03@00:17:11 GMT

۸۰ درصد دانشجویان در ۲۰ رشته تحصیل می کنند

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۸۹۰۳۱

رکنا: رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای گفت: با تحقیق در آموزش عالی کشور در ۳۰ سال اخیر در می یابیم که حدود ۸۰ درصد دانشجویان در حدود ۲۰ رشته تجمع یافته‌اند.

به گزارش گروه اجتماعی رکنا، ابراهیم صالحی عمران در نشست «آموزش عالی به کجا می‌رود» گفت: آموزش عالی برای ایجاد اوضاع و احوال آموزش (نظام آموزشی و نظام آموزش عالی) از جهات مختلفی مورد انتقاد است توسعه آموزش و کیفیت کار آن با نیاز‌های اقتصادی و تقاضا‌های اجتماعی همخوانی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: گسترش کمی آموزش، کمتر رابطه‌ای با نیاز‌ها و امکانات اقتصادی و آموزشی داشته و جامعه را در معرض مشکلات فراوانی قرار داده که می‌توان بیکاری فارغ‌التحصیلان آموزش عالی را از مهم‌ترین آن‌ها قلمداد کرد.

رئیس انجمن آموزش عالی ایران افزود: آموزش عالی به‌عنوان بالاترین سطح آموزشی، نقش اساسی در رشد و توسعه همه جانبه در ابعاد فناوری، علمی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی ایفا می‌کند و حاصل تمام فعالیت‌ها و تلاش‌های نظام آموزش عالی در ابعاد ذکر شده منعکس می‌شود.

وی تصریح کرد: در سالیان گذشته توجه به آموزش عالی برای تربیت نیروی متخصص و تأمین سرمایه انسانی کشور در بخش‌های دولتی و خصوصی صورت گرفته، ولی متاسفانه امروز اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی مهم‌ترین چالش پیش روی آموزش عالی کشور است، زیرا بیشترین بیکاران را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می‌دهند و این نشانگر اشکالاتی در زمینه کیفیت آموزش و عدم تناسب آموزش‌های نظری با نیاز بازار Store کار است.

صالحی عمران با اشاره به اینکه در دنیا شاخص‌های سرمایه انسانی از ثبت نام در دانشگاه تا مشارکت در صنعت و بازار کار رصد می‌شود گفت: سرمایه انسانی یکی از با ارزش‌ترین ذخایر اقتصادی کشورهاست. در این رابطه «مجمع جهانی اقتصاد» در تازه‌ترین گزارش از سلسله گزارش‌های سالانه سرمایه انسانی خود، رتبه‌بندی «شاخص سرمایه انسانی ۲۰۱۷» را منتشر کرد.

وی ادامه داد: این رتبه‌بندی برای ۱۳۰ کشور در چهار زیر شاخص «ظرفیت»، «به‌کارگیری»، «توسعه» و «دانش فنی» ارائه شده است و با استاندارد‌های فوق تا نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: یکی دیگر از انتقاد‌هایی که به بدنه آموزش عالی در کشور مطرح است نبود بهره وری و نقش مؤثر دانشجویان در جامعه است. با نگاهی به کشور‌های در حال توسعه در می‌یابیم که سرمایه انسانی تحصیل کرده فاقد دانش و مهارت لازم برای جذب در بازار کار و اشتغال است.

وی با اشاره به اینکه رشته‌های موجود در آموزش عالی چند درصد از حرفه و مشاغل بازار کار را تحت پوشش قرار می‌دهد اظهار داشت: با تحقیق در آموزش عالی کشور در ۳۰ سال اخیر در می‌یابیم حدود ۸۰ درصد دانشجویان در حدود ۲۰ رشته تجمع یافته‌اند.

صالحی عمران تصریح کرد: سرمایه گذاری و سیاست گذاری آموزش عالی زمانی هدفمند خواهد بود که در جهت آموزش‌های مهارتی باشد.

رییس انجمن آموزش عالی، قدرت هر کشور را در توانمند سازی جوانان دانست و گفت: امروزه قدرت و توسعه هر کشور به نیرو‌های توانمند با پشتوانه مهارت آموزی بستگی دارد.

صالحی تصریح کرد: عامل مهم ارتقاء کیفیت در آموزش عالی، آموزش بر مبنای نیاز جامعه و تناسب استاد به دانشجو است.

وی افزود: بایستی نظام آموزشی عالی کشور به سوی توسعه آموزش‌های عالی فنی و حرفه‌ای معطوف شود تا به اشتغال زایی و کارآفرینی در سطح ملی کمک کند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

اخبار زیر را از دست ندهید:

نقشه هولناک برای عروس و داماد جوان در اتاق حجله + عکس این 3 محیط زیستی در پرواز مرگ بودند + عکس و گفتگو 2 جوان کرجی دختر و پسر پولدار بنزسوار را در خیابان گاندی دزدیدند + عکس پشت پرده مرگ مرموز صدف کوچولو در شهرکرد / آیا او به سرنوشت آتنا دچار شده است؟ + عکس بازیگر مشهور ترکیه‌ای، عموزاده قطب دراویش آشوبگر؟!+ تصاویر سود مرحله تکمیلی سهام عدالت امروز واریز می شود مرگ شوک آور" سری دیوی" هنرپیشه محبوب هندی در دبی + عکس زن جوان در کولاک برفی به کوه دنا رفت! / عزیز از دست رفته اش مسافر هواپیمای مرگ بود + فیلم اقدام وحشیانه یک مرد با پسر 10 ساله در سرویس بهداشتی عمومی + فیلم و عکس رضا پس از چند شب مرا رها کرد / شب بود که مرد غریبه هم به اتاقم آمد! بیرانوند علیه باشگاه حکم قضایی گرفت! ماجرای یک زن صیغه ای که دزد شد!

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۸۹۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت ۴۴هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی در چهارمحال وبختیاری

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان چهارمحال و بختیاری از شرکت ۴۴ هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، پژمان خلفیان امروز در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه استان، با اشاره به اینکه 110 حوزه امتحان نهایی در استان آماده شده است، اظهار داشت: قرار است 44 هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی امسال به مدت 10 روز شرکت داشته باشند.

وی با بیان اینکه در سال جاری تاثیر کنکور و تاثیر سوابق تحصیلی، 50 درصد و 50 درصد است، عنوان کرد: در سال تحصیلی آینده، تاثیر سوابق تحصیلی 60 درصد و تاثیر کنکور 40 درصد خواهد شد، این اقدام به‌خاطر کاهش استرس کنکور و موثر بودن سابقه‌های تحصیلی در حال انجام است.

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه 45 کارگاه کار و فناوری در سطح استان تجهیز شدند، عنوان کرد: بیش از 200 میلیارد ریال برای تجهیز هنرستان‌های استان هزینه شده است، رشته‌های هنرستان‌های استان در 17 منطقه آموزشی استان آمادگی کامل برای ورود هنرجوهای جدید را دارند.

خلفیان با اشاره به اینکه 36 درصد دانش‌آموزان متوسطه استان در رشته‌های هنرستان‌ها و 64 درصد در رشته‌های نظری در حال تحصیل هستند، مطرح کرد: برنامه در سال جدید این است که عدد دانش‌آموزان رشته‌های نظری به 60 درصد و هنرجویان هنرستان‌ها به 40 درصد برسند.

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان با اشاره به اجرای طرح شهید محسن فخری‌زاده، بیان داشت: در این طرح به واسطه اهمیت هوش مصنوعی و کد نویسی، 15 سایت جدید کامپیوتری متوسطه اول در سطح استان مجهز و راه‌اندازی شد.

وی با اشاره به هدایت تحصیلی دانش‌آموزان، عنوان کرد: در این زمینه جلسات مکرر با دانش‌آموزان، دبیران و اولیا دانش‌آموزان گرفته می‌شود تا دانش‌آموزان با نگاه درست و بر اساس واقعیت، رشته تحصیلی متوسطه خود را انتخاب کنند.

خلفیان همچنین به تجهیز حوزه‌های امتحانی در استان اشاره کرد و خاطرنشان کرد: مجموعا 3 میلیارد و 120 میلیون تومان از محل اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌ای، 578 میلیون تومان از محل اعتبارات فصل 5 و یک میلیارد و 200 میلیون تومان از محل اعتبارات استانی صرف تجهیز حوزه‌های امتحانی استان شده است.

انتهای پیام/7540/

دیگر خبرها

  • اعلام آمادگی دانشگاه مطرح ایرانی برای آموزش زبان فارسی به دانشجویان اخراجی آمریکا
  • شرکت ۴۴هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی در چهارمحال وبختیاری
  • کارگروه آمایش و مدیریت طرح تحول آموزش عالی استان برگزار شد
  • هشتاد درصد مدارس استثنایی استان خیرساز هستند
  • بهره‌برداری از فاز اول سایت مجتمع آموزش عالی سراوان
  • ۴۵ درصد دانش‌آموزان مازنی در فنی و حرفه‌ای تحصیل می‌کنند
  • نیمی از بازماندگان تحصیل در زنجان توانایی ذهنی و جسمی ندارند
  • نیمی از بازماندگان تحصیلی در زنجان توانایی ذهنی و جسمی ندارند
  • رتبه اول زنجان در جذب دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل
  • کارگر؛ رضایت شغلی و توسعه اقتصادی