Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- مسئول دبيرخانه ستاد توسعه سواحل مکران گفت: سواحل مکران از مزيت هاي سرمايه گذاري قابل توجهي نسبت به مناطق مشابه خود در کشورهاي منطقه برخوردار است که اين مزيت ها بايد به سرمايه گذاران داخلي و خارجي معرفي شود.

«ايرج تاج الدين» امروز يکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا، افزود: سواحل مکران در حوزه هاي مختلف از جمله حمل و نقل، نفت، گاز و پتروشيمي، گردشگري و شيلات از ظرفيت هايي بي نظير و گسترده برخوردار است که اين ظرفيت ها، مکران را از مناطق مشابه متفاوت مي کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با تاکيد بر اينکه اين ظرفيت ها بايد به سرمايه گذاران داخلي و خارجي معرفي شود، گفت: برگزاري دومين همايش معرفي فرصت هاي سرمايه گذاري و توسعه پايدار در سواحل مکران با اين هدف در دستور کار ستاد توسعه سواحل مکران قرار گرفت و امروز در مرکز همايش هاي برج ميلاد آغاز بکار کرد.
مسئول دبيرخانه ستاد توسعه سواحل مکران، ارايه و بررسي برنامه هاي دستگاه هاي اجرايي در راستاي توسعه منطقه مکران، پيگيري سياست ها و اهداف کلان جمهوري اسلامي در توسعه سواحل مکران و همچنين ايجاد فضاي مناسب به منظور تعامل مستقيم مسئولان و دست اندرکاران وزارتخانه ها و دستگاه هاي اجرايي با سرمايه گذاران داخلي و خارجي را از ديگر اهداف اين همايش ذکر کرد.
به گفته تاج الدين، در همايش معرفي فرصت هاي سرمايه گذاري و توسعه پايدار سواحل مکران، نشست هايي تخصصي در زمينه هاي حمل و نقل، شيلات، گردشگري، صنايع و معادن، نفت، گاز و پتروشيمي و همچنين تامين مالي بين المللي برگزار مي شود.
به گزارش ايرنا، در برنامه ششم توسعه موضوع توسعه سواحل مکران مورد توجه ويژه قرار گرفته است و از اين رو، همايش توسعه سواحل مکران امروز يکشنبه (ششم اسفندماه) در مرکز همايش هاي بين المللي برج ميلاد آغاز بکار کرد و تا فردا ادامه دارد.
مکران، سرزميني ساحلي در جنوب شرقي ايران و جنوب غربي پاکستان است که در طول خليج عمان از راس الکوه در باختر جاسک تا «لاس بلا » در جنوب خاوري ايالت بلوچستان پاکستان گسترده است.
وجود منطقه آزاد تجاري - اقتصادي چابهار، وجود سواحل مناسب، زمين و پس کرانه‌هاي مناسب در امتداد ساحل، وجود بسترهاي عالي براي ترانزيت و کشتيراني تجاري و وجود خليج‌هاي کوچک (خورها) از جمله قابليت هاي اين منطقه به شمار مي آيد.
يکي از مهمترين قابليت‌هاي اين منطقه، مجاورت آن با آب‌هاي آزاد بين ‌المللي در سرتاسر مرز جنوبي، همسايگي مستقيم با کشورهاي پاکستان و افغانستان، و به طور غيرمستقيم با کشورهاي آسياي مرکزي (از طريق ترکمنستان) است که يک راه غيرقابل چشم پوشي براي اين کشورهاي محصور در خشکي (به جز پاکستان) به درياهاي آزاد محسوب مي‌شود.
استان سيستان و بلوچستان در مسير دو کريدور از سه کريدور ترانزيتي بزرگ دنيا قرار دارد. اين امر، منطقه مکران را به عنوان محور ترانزيتي طرح توسعه جنوب شرق مطرح مي‌کند. در صورت راه‌اندازي محور ترانزيتي کشور، که از بندر چابهار آغاز و با عبور از شهرهاي استان سيستان و بلوچستان و خراسان جنوبي، رضوي و شمالي به کشورهاي آسياي ميانه ختم مي‌شود، اين منطقه محروم، از فقر و محروميت خارج خواهد شد و به سوي توسعه حرکت خواهد کرد.
بندر چابهار يکي از چهارراه هاي اصلي کريدور جنوبي تجارت جهاني نيز محسوب مي‌شود. اين بندر به علت موقعيت راهبردي خود و دستيابي به آب‌ هاي آزاد بين‌المللي، جايگاه ويژه ‌اي در مبادلات بين ايران و ساير نقاط منطقه دارد.
چابهار نسبت به ساير نقاط ساحلي ايران، مزيت‌هاي خاص خود را دارد؛ آب هاي عميق در خليج چابهار، شرايط پهلوگيري کشتي هاي بزرگ و ايجاد تاسيسات بندري را فراهم مي کند. اين بندر، مهم‌ترين بندر تجاري خارج از حوضچه خليج فارس است و از نظر سياسي و راهبردي در مواقع جنگ و بحران‌هاي منظقه‌اي مي‌تواند نقش تعيين کننده‌اي ايفا کند. قرار گرفتن چابهار در يک خليج، موقعيت بندري ايده‌آلي براي توسعه فيزيکي در آينده به آن مي‌بخشد که بسياري از بنادر دنيا، از آن محرومند.
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*9186*2025
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۸۹۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکسپو ۲۰۲۴ قدرت چانه‌زنی همدان در روابط تجاری را به رخ کشید

مدیر‌عامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان با بیان اینکه نمایشگاه اکسپو رویداد بزرگ اقتصادی کشور برای توسعه صادرات و دیپلماسی خارجی است، گفت: اکسپو ۲۰۲۴ قدرت چانه‌زنی همدان در روابط تجاری را به رخ کشید. - اخبار استانها -

مصطفی حقیقی در گفت‌و‌گو‌ با خبرنگار تسنیم همدان، در حاشیه برگزاری برگزاری ششمین نمایشگاه اکسپو ایران، اظهار‌ داشت: خروجی و نتایج حضور همدان در چند روز گذشته نشان می‌دهد تعاملات تجاری خوبی در نمایشگاه امسال بین همدان و اقصی نقاط جهان انجام گرفته که به زودی تحول اقتصادی در حوزه داخلی و خارجی استان را رقم خواهد زد.

وی با بیان اینکه این نمایشگاه فرصتی ویژه برای تجار و فعالان اقتصادی استان بود تا با انجام مذاکرات دوسویه بتوانند در کنار کیفیت بخشی به فعالیت‌های صادرات محور خود منجر به افزایش عدد صادراتی استان در سال‌جاری شوند، بیان کرد: حضور متفاوت امسال ما در نمایشگاه اکسپو که با هم‌افزایی و تعامل خوب دستگاه‌های اجزایی ذی‌ربط صورت گرفت نشان داد قدرت استان همدان در توسعه تجارت داخلی و خارجی در غرب کشور بی‌بدیل است.

مدیر‌عامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان با اشاره به اینکه بخش دیگر نمایشگاه اکسپو معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه گذاران خالی و خارجی برای استان است، عنوان کرد: برای تسهیل مسیر ورود سرمایه‌گذاران به استان تمام تلاش خود را خواهیم کرد و امیدواریم حضور در نمایشگاه اکسپو امسال بتواند با ارائه شفاف بسته‌های تشویقی برای فرصت‌های سرمایه‌گذاری معرفی شده منجر به جذب سرمایه‌گذار گردد.

حقیقی اشاره به اینکه در نمایشگاه اکسپو تمرکز بر ارائه زنجیره های ارزش هر استان است، بیان کرد: استان همدان با تمرکز بر معرفی دو زنجیره ارزش اصلی کشمش و سفال در این نمایشگاه حضور پیدا کرده است.

وی همچنین با اشاره به اینکه ملاقات های خوبی در زمینه معرفی ظرفیت های استان در این نمایشگاه صورت گرفت، عنوان کرد: جلسات و ملاقات های تجاری با تجار کشورهای افغانستان، مغولستات، پاکستان، عمان و…داشتیم.

مدیر‌عامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان با تاکید بر اینکه فرصت‌های نمایشگاهی در حوزه اقتصادی را برای استان همدان را باید غنیمت شمرد، افزود: حضور در این گونه نمایشگاه ها نقطه عطفی برای ارتباطات است و باید در طول سال ادامه پیدا کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هند در قرارداد بندر چابهار کمتر از یک چهارم مبلغ به تعهد خود عمل نموده!
  • رونمایی از نشان صادراتی GTS Plus سمنان
  • بیش از ۱۰۰ مذاکره هیئت‌های تجاری داخلی و خارجی در غرفه فارس
  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت
  • کورس مذاکرات هیئت‌های تجاری داخلی و خارجی در غرفه فارس
  • توسعه اقتصادی مبتنی بر نوآوری؛ لازمه اقتصاد چین
  • معرفی ۱۲۴ بسته سرمایه‌گذاری منطقه آزادچابهار به فعالان اقتصادی؛ چابهار بهشت سرمایه گذاری
  • اکسپو ۲۰۲۴ قدرت چانه‌زنی همدان در روابط تجاری را به رخ کشید
  • حضور سفیران و مقامات بین المللی در همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک
  • بدون آرام سازی اقتصاد هیچ کاری انجام نمی شود