Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@19:34:34 GMT

سوء تغذیه مهم‌ترین عامل ضعف و نقص سیستم ایمنی است

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۹۰۳۴۶

سوء تغذیه مهم‌ترین عامل ضعف و نقص سیستم ایمنی است

یک دانشیار دانشگاه علوم پزشکی یزد و فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی با اشاره به سوء تغذیه به عنوان مهمترین عامل تاثیرگذار بر سیستم ایمنی افراد بدن، گفت: در حقیقت سوء تغذیه بر تمام عوامل موثر بر سیستم ایمنی بدن، پیشی گرفته است .

دکتر «محمدحسن بمانیان» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به نقش سیستم ایمنی در مقابله با بیماری‌ها و جلوگیری از انواع سرطان‌ها، اظهار کرد: سیستم ایمنی متشکل از اجزایی است که به صورت هماهنگ فعالیت می‌کنند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بروز عفونت‌های مکرر را ناشی از عدم عملکرد صحیح سیستم ایمنی دانست و افزود: عفونت‌های مکرر به ویژه  در ریه، سینوس‌ها و نیز اسهال‌های مکرر، نشان‌دهنده نقص عملکرد صحیح سیستم ایمنی است .

این دانشیار علوم پزشکی در مورد بیماری‌های متناسب با ضعف سیستم ایمنی، تصریح کرد: اگزما و عفونت‌های پوستی، بیماری‌های انگلی، عفونت‌های میکروبی و قارچی از بیماری‌های مرتبط با ضعف سیستم ایمنی است .

وی ادامه داد: عفونت‌های مغز و مننژ، عفونت‌های خونی یا به اصطلاح پزشکی سپسیس، عفونت بافت‌های متراکم مثل استخوان و مفاصل با عوامل بیماری‌زا یا انواع بیماری‌ها از انواع عفونت‌های شدیدی هستند که در صورت تضعیف سیستم ایمنی بروز پیدا می‌کند .

بمانیان در بخش دیگری با اشاره به اهمیت نقش سیستم ایمنی در مقابله با سرطانی شدن سلول‌ها، بیان کرد: دفاع بیش از حد سیستم ایمنی در مقابل سلول‌های بدن به ایجاد بیماری‌های خود ایمنی منجر می‌شود به طوری که عملکرد این سیستم نامتعادل شده است .

وی در رابطه با نحوه بروز خود ایمنی در بدن، اظهار کرد: تغذیه به ویژه غذاهای پرکالری، علائم محیطی، گرده‌های گیاهی و هر آنچه بر سیستم ایمنی تاثیرگذار باشد باعث تشدید علائم آلرژی و خود ایمنی می‌شود .

این فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی با اشاره به برخی از علائم تاثیرگذار دیگری چون استرس و فشارهای روحی و روانی بر سیستم ایمنی، اظهار کرد: این عوامل بسیار بر ضعف و نقص عملکرد سیستم ایمنی در بدن تاثیرگذار هستند .

وی بیماری‌های ویروسی به ویژه ویروس ایدز را نیز از دیگر عوامل تاثیرگذار بر سسیستم ایمنی دانست و افزود: تاثیر انواع ویروس‌ها به ویژه ویروس ایدز بر سیستم ایمنی به طوری است که می‌تواند عملکرد این سیستم را مختل کند .

بمانیان با اشاره به انواع داروهای کاهنده، بیان کرد: داروهای مقابله با خود ایمنی، داروهای حاوی کورتون، استرول، دخانیات، مشروبات الکلی و برخی عوامل مانند گازهای سمی و آلاینده هایی چون دی اکسید کربن، اکسید سولفور و ذرات فلزات سنگین بر سیستم دفاعی بدن اثر سوء دارند .

وی شایع‌ترین علت بیماری‌های نقص سیستم ایمنی را سوء تغذیه دانست و گفت: اختلال‌های رشد، گوارش، خودایمنی، تومورهای مغزی و انواع سرطان‌ها، نقص ثانویه سیستم ایمنی محسوب می‌شوند در حالی که در دنیای در حال توسعه، تغذیه اصلی‌ترین و شایع‌ترین عامل موثر بر نقص سیستم ایمنی است .

این فوق تخصص آلرژی ادامه داد: متاسفانه غذاهای ارزشمند از برنامه غذایی اکثر مردم حذف شده‌اند اما غذاهای بی‌ارزشی مانند فست‌فودها، غذاهایی با فقر انواع ویتامین‌ها و عناصر مهم بدن جایگزین آنها شده‌اند .

بمانیان با اشاره به این که هیچ مکملی نمی‌تواند سیستم ایمنی را تقویت کند، گفت: هنوز تاثیر مکمل یا دارویی که به تقویت سیستم ایمنی منجر شود، مشاهده نشده است چرا که یک عامل نمی‌تواند سیستم ایمنی را تقویت کند .

وی شیوه زندگی را نیز پس از تغذیه سالم از دیگر عوامل پیشگیری از ضعف و نقص سیستم ایمنی دانست و افزود: تغذیه‌ای شامل سبزیجات، میوه‌جات و محیطی به دور از هر آلاینده نوری، صوتی و امواج موثرترین راه در مقابله با ضعف سیستم دفاعی بدن است .

این فوق تخصص با اشاره به افراد مستعد در نقص ایمنی، اظهار کرد: افراد مستعد بیماری نقص مادرزادی سیستم ایمنی بسیار نادر هستند و بیشتر از ازدواج‌های فامیلی به وجود می‌آیند در عین حال سوء تغذیه بر تمام عوامل موثر بر این نقص پیشی گرفته است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۹۰۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون پنوموکوک در آبادان آغاز شد

دکتر روح الله سرپرست مرکز بهداشت آبادان گفت: ایمن‌سازی یکی از موثرترین روش‌های پیشگیری از بیماری‌های دوران کودکی محسوب می‌شود و بنابراین نقش واکسیناسیون در سلامت جامعه قابل توجه است.

وی افزود: پس از تامین آب آشامیدنی سالم هیچ مداخله دیگری حتی آنتی‌بیوتیک‌ها چنین تاثیر عمده‌ای در کاهش مرگ و میر و ناتوانی نداشته است.

شکری گفت: در حال حاضر در کشور کودکان علیه ۱۰ بیماری خطرناک و کشنده از جمله سل، فلج اطفال، دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، سرخک، سرخجه، اوریون، هپاتیت ب و هموفیلوس آنفلوانزا واکسینه می‌شوند.

سرپرست مرکز بهداشت آبادان ادامه داد: به برکت فعالیت‌های بهداشتی و درمانی در کشور و در راستای کنترل، حذف و ریشه‌کنی برخی از بیماری‌های واگیر و مهلک گام برمی‌داریم.

وی گفت: در حال حاضر واکسن پنوموکوک برای کودکان، تا یک‌سالگی به واکسیناسیون روتین کشور ما اضافه شده است که نویدبخش کنترل و کاهش بار بیماری‌های ناشی از عفونت‌های پنوموکوکی است.

سرپرست مرکز بهداشت آبادان ادامه داد: این واکسن سبب کاهش بار جهانی بیماری‌های ناشی از عفونت‌های پنوموکوکی می‌شود و این باکتری‌ها، عامل عفونت‌های مهاجم باکتریال در کودکان، طیف وسیعی از بیماری‌هایی مانند مننژیت، عفونت باکتریال تب‌دار، عفونت گوش میانی، سینه پهلو، سینوزیت و سپتیسمی (عفونت خون) است.

وی اضافه کرد: این بیماریها، یکی از علل اصلی مرگ و میر در کودکان زیر پنج سال در سراسر جهان است و پیشگیری از آنها با واکسن پنوموکوک امکان‌پذیر است.

وی خاطرنشان کرد: این واکسن بصورت تزریقی در سن ۲ماهگی، چهار ماهگی و یک‌سالگی علیه عفونت‌های پنوموکوکی تزریق می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان آبادان آبادان

دیگر خبرها

  • اجرای طرح دوگانه سوز کردن نانوایی های چالدران
  • ایمن سازی و تاب آوری خط تغذیه گاز ۱۱۰ میلیمتر پلی اتیلن در شهرستان چگنی
  • خود مراقبتی و تغذیه صحیح عاملی موثر در پیشگیری از بیماری‌های قلبی
  • ایمن سازی و تاب آوری خط تغذیه گاز ۱۱۰ میلیمتر پلی اتیلن در چگنی
  • آغاز واکسیناسیون پنوموکوک نوزادان در آبادان
  • واکسیناسیون پنوموکوک در آبادان آغاز شد
  • ویژگی‌های یک بشقاب غذای سالم
  • خودرو‌های داخلی واقعا چقدر ایمن هستند؟
  • خودروهای داخلی واقعا چقدر ایمن هستند؟
  • لرزو بدن درد بدون تب نشان دهنده جیست؟