Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی محلات با معرفی ارقام جدید و برتر گل‌های داودی به جشنواره بین‌المللی خوارزمی موفق به کسب رتبه سوم پژوهش‌های کاربردی سی‌و یکمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح محلات، محمدرضا شفیعی، عضو هیات علمی گروه ژنتیک و بهنژادی و رئیس پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی محلات با معرفی ارقام جدید گل‌های داودی خوشه‌ای، باغچه‌ای و شاخه بریده به سی‌و یکمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی با کسب رتبه سوم پژوهش‌های کاربردی موفق به جایگیری در میان ۱۰ پژوهشگر برتر کشور شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پژوهشگر در طرح تحقیقاتی خود با استفاده از روش «دو رگ گیری» در بین ده کلون داودی، با انتخاب والدین برتر و اجرای عملیات اخته سازی، ایزوله کردن، دو رگ گیری و کشت بذرهای هیبرید حاصل از عملیات در گلخانه‌های تحقیقاتی و سپس انتقال نشاهای حاصله به زمین و همچنین ارزیابی ۲۲ صفت مورد تایید دستورالعمل‌های بین‌المللی، موفق به تولید ارقام جدید گل داودی شده است.

در این طرح تحقیقاتی تاکنون ۸۰۰ گونه جدید گل داودی با تمایز یکنواختی و پایداری تولید شده که پس از تایید موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال موفق به ثبت ۶۰۰ گونه از آن شده است.

سی‌ و یکمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی روز گذشته با حضور حسن روحانی، رئیس جمهور در سالن همایش‌های صداو سیما و معرفی پژوهشگران ۱۰ طرح داخلی و ۵ طرح خارجی از کشورهای استرالیا، چین، آلمان، فرانسه و سوئیس، به عنوان برگزیدگان این جشنواره به کار خود پایان داد.

ایستگاه تحقیقات گل و گیاهان زینتی محلات به‌عنوان یکی از ایستگاه‌های تابعه مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی در سال ۷۵ تاسیس و در سال ۷۹ با تصویب طرح ملی «توسعه و تکمیل ایستگاه تحقیقات گل وگیاهان زینتی محلات» در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و بر اساس سیاست‌های سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی، با تشکیل کمیته علمی-فنی تحقیقات گل و گیاهان زینتی کشور در محلات، هدایت فنی، علمی و پشتیبانی تحقیقات گل کشور در ۷ سایت، لاهیجان، تنکابن، ورامین، کرج، جیرفت، دزفول و اصفهان را بر عهده گرفت.

پیرو مصوبه بیست و چهارمین جلسه هیات امناء سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در بهمن ماه ۹۰ با ارتقاء ایستگاه تحقیقات گل و گیاهان زینتی محلات به پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی موافقت و این پژوهشکده در اسفند ماه ۹۴ به‌صورت رسمی از طرف شورای گسترش وزارت علوم به‌عنوان پژوهشکده تایید شد.

 

 

 

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۹۰۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری از کسب رتبه چهارم جهانی تولید علم در حوزه تولید گیاهان دارویی و طب سنتی از سوی محققان ایرانی خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا شمس اردکانی؛ دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری از کسب رتبه چهارم جهانی تولید علم در حوزه تولید گیاهان دارویی و طب سنتی از سوی محققان ایرانی خبر داد.

شمس اردکانی خاطرنشان کرد: ما از نظر علمی و عملی جایگاه خوب و رتبه ممتاز و بین‌المللی قابل قبولی در حوزه گیاهان دارویی کسب کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه سابقه استفاده از گیاهان دارویی و طب سنتی در این حوزه چند هزار ساله است، افزود: پس از تشکیل دانشکده‌های طب سنتی در سال 1386 با توفیق بسیار خوب و شتاب مناسبی در حوزه تولید علم در دنیا خودمان را نشان دادیم و از دو سال پیش (2022) تاکنون توانستیم رتبه چهارم دنیا را کسب کنیم که این موفقیت بسیار ویژه‌ای است.

شمس اردکانی تصریح کرد: ستاد اقتصاد دانش‌ بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی در حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری تلاش و عزم جدی دارد که در پازل ایران قوی بتواند موضوع و سرفصل بسیار مهم در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی داشته باشد.

وجود 1200 گیاه دارویی در ایران/ رتبه چهارم کشور در تولید علم طب سنتی

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان گیاهان دارویی در ادامه بیان کرد: در این راستا ما شرکت‌های دانش‌بنیان خوبی داریم که در حوزه تولید و فرآوری و استخراج فعالیت می‌کنند و ستاد نیز از آنها حمایت خواهد کرد.

به گفته وی، مردم در ایران از نظر فرهنگی و تمدنی و سابقه، دید خوبی نسبت به عطاری‌ها دارند و عطاری‌ها توانسته‌اند در بیشتر موارد اعتماد و رضایت مردم را جلب کنند.

وی مطرح کرد: شرکت‌های دانش‌‌‎‌بنیان به خوبی در حوزه‌های مختلف تلاش کرده اند و ما باید در حال حاضر با دست به دست هم دادن و ظرفیت‌های افزوده کار را پیش ببریم. در سال‌های اخیر بازگشت به طبیعت در همه حوزه‌ها پررنگ شده و امیدواریم با تلاش خودمان و به‌کارگیری همه ظرفیت‌ها در این زمینه موفق‌تر از پیش عمل کنیم.

شمس اردکانی، طب سنتی ایرانی را سلامت‌محور دانست و افزود: بسیاری از آموزه‌‌های طب سنتی ایران مبتنی بر اصلاح سبک زندگی است و با توجه به ریشه‌دار بودن این آموزه‌ها در فرهنگ مردم، قابلیت پذیرش خوبی دارد و دسترسی به خدمات آن نیز برای مردم آسان است.

وی ادامه داد: ارتقای سلامت و کاهش بیماری‌ها مستلزم افزایش سطح سواد سلامت مردم و تغییر رفتار آنها است. امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی ، نوع غذاها، کم تحرکی و ... علی‌رغم کنترل بیماری‌های واگیر و عفونی، بار بیماری‌های غیرواگیر افزایش یافته است.

شمس اردکانی در پایان "رعایت اصول تغذیه بر مبنای طب سنتی" را مهمترین اصلی دانست که رعایت آن منجر به حفظ سلامتی می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری هشتمین کنگره علمی جشنواره خوارزمی در کاشان
  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • ثبت نام در جشنواره‌های بین المللی و فناوری خوارزمی آغاز شد
  • برگزاری جشنواره نوجوان خوارزمی
  • رونمایی از برنامه کاربردی خودمراقبتی مبتنی بر تلفن هوشمند برای کنترل آسم در کاشان
  • گروگان ۵۶ ساله از دست آدم‌ربایان در شیراز رهایی یافت
  • رهایی گروگان ۵۶ ساله از دست آدم ربایان در شیراز
  • ‌گروگانگیری فرد ۵۶ ساله در شیراز
  • رهایی گروگان ۵۶ ساله در شیراز
  • بهره‌برداری از ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی محلات در سال آینده