Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-27@18:57:19 GMT

7 بیماری که شبیه به آنفولانزا هستند!

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۹۲۰۴۱

هر عفونت شدید که سیستم ایمنی بدن انسان را تحریک کند می تواند برخی علائمم مشابه را ایجاد کند. تنها روش برای حصول اطمینان از ابتلا به آنفلوانزا انجام آزمایش است، اما سرنخ هایی جزئی وجود دارند که می توانند در تمایز بین آنفلوانزا و بیماری های دیگر به شما کمک کنند.

سرماخوردگی

سرماخوردگی و آنفلوآنزا بیماری های ویروسی هستند، هر دو در فصول مشابه رخ می دهند، و دارای علائم مشترک بسیاری هستند که از آن جمله می توان به گلودرد و آبریزش بینی اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تفاوت اصلی بین این دو بیماری سرعت شکل گیری علائم است. در سرماخوردگی علائم یکی پس از دیگری و طی چند روز ظاهر می شوند. اما در آنفلوآنزا مجموعه ای از علائم شامل تب بالا، سرفه، درد عضلانی، و بی حالی شدید طی 24 تا 48 ساعت شکل می گیرند.

و در شرایطی که بسیاری از علائم همپوشانی دارند، سرماخوردگی به طور معمول با سینه درد یا دردهای بدنی همراه نیست و آنها بیشتر از مشخصه های آنفلوآنزا هستند.

گلودرد میکروبی

آنفلوآنزا و گلودرد میکروبی از بسیاری علائم مشترک با هم برخوردار هستند، اما دو نشانه در آنفلوآنزا وجود دارند که در گلودرد میکروبی شایع نیستند: سرفه و گرفتگی بینی.

گلودرد میکروبی ممکن است با تورم گره های لنفاوی، تورم لوزه ها، راش پوستی، یا لکه های سفید روی لوزه ها همراه باشد. هیچ کدام از این علائم به طور معمول در آنفلوانزا دیده نمی شوند.

سینه پهلو

سینه پهلو می تواند به طور جدا از آنفلوآنزا یا به عنوان عارضه ثانویه ناشی از این بیماری شکل بگیرد. افراد مبتلا به آنفلوآنزا ممکن است یک هفته پس از بهبودی با سینه پهلو مواجه شوند.

سینه پهلو ناشی از آنفلوآنزا به واسطه باکتری شکل می گیرد و با آنتی بیوتیک قابل درمان است. در این نوع سینه پهلو سرفه حالتی بی امان و پایدار دارد و اغلب با سینه درد همراه است. بیشتر مواقع افراد مبتلا به سینه پهلو اشتهای خود را از دست می دهند و مقداری درد بدنی وجود دارد. همچنین، سرفه ناشی از سینه پهلو با خلط همراه است.

سینه پهلویی که با آنفلوآنزا مرتبط نیست اغلب ویروسی است. سینه پهلوی ویروسی به طور معمول خفیف‌تر از نوع باکتریایی است. در این شرایط ممکن است با مقداری گرفتگی، سرفه، و خستگی مواجه باشید که همگی می توانند به آنفلوانزا اشاره داشته باشند، اما در این مورد، تنها علائم شبه آنفلوآنزایی هستند.

مونونوکلئوزیس

مونونوکلئوزیس به نام «بیماری بوسیدن» نیز شناخته می شود، زیرا می تواند از طریق بزاق (به همراه سرفه، عطسه، و استفاده از ظروف مشترک) منتقل شود.

مونونوکلئوزیس اغلب به واسطه ویروس اپشتین بار (Epstein-Barr Virus) شکل می گیرد. این بیماری بیشتر نوجوانان و جوانان را درگیر می کند.

علائم مونونوکلئوزیس اغلب به آرامی شکل می گیرند، اما می توانند شبیه آنفلوانزا به نظر برسند. احساس خستگی شدید، تب، یا گلو درد و دردهای بدنی از آن جمله اند. اما علائم دیگر می توانند به تمایز مونونوکلئوسیس از آنفلوانزا کمک کنند که شامل تورم کبد یا طحال می شوند.

همچنین، دوره مونونوکلئوسیس طولانی‌تر از آنفلوانزا است و اغلب برای دو تا چهار هفته ادامه دارد، که گاهی اوقات ممکن است شش ماه یا بیشتر نیز ادامه داشته باشد.

مننژیت

مننژیت، التهاب غشا اطراف مغز و نخاع است. همانند سینه پهلو، مننژیت می تواند به واسطه یک عفونت ویروسی یا باکتریایی شکل بگیرد. مننژیت ویروسی شایع‌تر و خفیف‌تر است، اما علائم هر دو یکسان هستند و بسیار شبیه آنفلوآنزا به نظر می رسند که از آن جمله می توان به سردرد، تب، و خستگی اشاره کرد. همچنین، مننژیت با خشکی گردن و حساسیت به نور روشن همراه است.

مننژیت ویروسی همانند سرماخوردگی یا آنفلوآنزا در بیشتر افراد طی یک هفته یا اندکی بیشتر بهبود می یابد. این در شرایطی است که مننژیت باکتریایی اگر به موقع و به درستی با آنتی بیوتیک درمان نشود می تواند موجب آسیب مغزی و حتی مرگ شود.

برونشیت

برونشیت حاد نه تنها علائمی شبیه به سرماخوردگی و آنفلوآنزا دارد، بلکه به واسطه بسیاری از ویروس های مشابه نیز شکل می گیرد.

تفاوت اصلی بین برونشیت و آنفلوآنزا این است که برونشیت با تب بالا همراه نیست. همچنین، علائم برونشیت بیشتر در قسمت سینه و گلو متمرکز هستند، بر خلاف دردهای کلی بدن که در آنفلوانزا شایع هستند. سرفه ناخوشایند همراه با برونشیت می تواند تا سه هفته ادامه یابد که بیشتر از دوره سرفه مرتبط با آنفلوآنزا است.

ویروس سین‌سیشیال تنفسی

ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV) دارای علائمی است که ممکن است با آنفلوآنزا یا سرماخوردگی اشتباه گرفته شوند. این بیماری می تواند با آبریزش بینی و سرفه همراه باشد.

اما بر خلاف آنفلوآنزا، علائم ویروس سین‌سیشیال تنفسی به تدریج ظاهر می شوند. آنها اغلب خود به خود از بین می روند و همچنین برای بهبودی به مصرف مایعات فراوان و استراحت زیاد نیاز دارید.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۹۲۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم

به گزارش خبرآنلاین، آزمایشی که حساسیت بصری را ارزیابی می کند می تواند به پیش بینی آلزایمر، ۱۲ سال قبل از شروع علائم کمک کند.

مهر در گزارشی به نقل از مدیکال نیوز نوشت: مشکلات بینایی که بر توانایی فرد در خواندن و نوشتن، رانندگی، تشخیص رنگ یا قضاوت در فاصله‌ها تأثیر می‌گذارد، می‌تواند نشانه اولیه بیماری آلزایمر، شایع‌ترین نوع زوال عقل باشد.

مطالعات قبلی نشان داده‌اند که تغییرات فیزیکی در چشم‌ها، مانند آسیب عروق خونی، ممکن است در پیشرفت بیماری آلزایمر دخیل باشد، در حالی که تحقیقات دیگر استفاده از اسکن شبکیه را به عنوان راهی برای تشخیص این بیماری از طریق چشم مورد بررسی قرار داده‌اند.

علاوه بر این، محققان پلاک‌های بتا آمیلوئید- که یکی از دلایل اصلی بیماری آلزایمر در مغز محسوب می‌شود- روی شبکیه و عدسی چشم پیدا کرده اند که به روش‌های غیرتهاجمی بالقوه برای تشخیص بیماری آلزایمر اشاره می‌کند.

اکنون، محققان دانشگاه لافبورو در بریتانیا استدلال می‌کنند که از دست دادن حساسیت بصری می‌تواند بیماری آلزایمر را ۱۲ سال قبل از تشخیص معمول پیش بینی کند.

«احمد بیگده»، محقق ارشد و دکترا در دانشکده ورزش، گفت: «حساسیت بصری به توانایی فرد برای تشخیص و پردازش اطلاعات بصری به طور دقیق و کارآمد اشاره دارد.»

او توضیح داد: «از دست دادن حساسیت بصری می‌تواند منجر به مشکلات مختلفی در درک و پردازش اطلاعات بصری شود، مانند مشکل در تشخیص اشیا یا چهره‌ها، مشکل در خواندن یا پیمایش در محیط‌های آشنا، و چالش‌هایی در درک جزئیات بصری یا تضادها. به عنوان مثال، فردی که حساسیت بینایی کمتری دارد ممکن است هنگام رانندگی در خواندن تابلوهای خیابان دچار مشکل شود.»

بیگده ادامه داد: «ما تصمیم گرفتیم حساسیت بصری را به عنوان یک پیش‌بینی‌کننده زوال عقل بررسی کنیم، زیرا تحقیقات قبلی نشان داده است که افراد مبتلا به زوال عقل اغلب نقص‌های پردازش بینایی را حتی در مراحل اولیه بیماری تجربه می‌کنند.»

وی افزود: «اختلالات بینایی با افزایش خطر ابتلاء به زوال عقل در آینده مرتبط است، که نشان می‌دهد ارزیابی توانایی‌های پردازش بینایی می‌تواند ابزار ارزشمندی در ارزیابی خطر زوال عقل باشد.»

دانشمندان از طریق تحقیقات خود دریافتند که شرکت کنندگان با نمرات پایین‌تر در تست حساسیت بصری در معرض خطر بیشتر تشخیص زوال عقل در آینده هستند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899478

دیگر خبرها

  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • ۶ علامت مهم حمله قبلی را بشناسید
  • آیا مصرف بیش از حد ویتامین دی برای بدن مضر است؟
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • علل پرش و اسپاسم عضلانی
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟