Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-28@00:22:18 GMT

چرا مردم آمریکا، ایران را دشمن خود نمی دانند؟

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۹۳۰۲۸

چرا مردم آمریکا، ایران را دشمن خود نمی دانند؟

موسسه افکار سنجی گالوپ در جدید ترین گزارش خود، دشمنان اصلی آمریکا را از نگاه رای دهندگان آمریکایی معرفی کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی موسسه گالوپ، طبق نتیجه به دست آمده ، مردم آمریکا از کره شمالی، روسیه، چین و ایران به عنوان بزرگترین دشمنان خود یاد می کنند.
نتایج این نظرسنجی به شرح زیر است:

دموکرات:
کره شمالی 45%
روسیه 30%
چین 7%
ایران 3%

جمهوری‌خواه:
کره شمالی 58%
چین 15%
ایران 10%
روسیه 9%

مستقل:
کره شمالی 50%
روسیه 19%
چین 11%
ایران 7%

در همین زمینه، حمید بعیدی‌نژاد، سفیر کشورمان در انگلیس با انتشار نتایج این نظرسنجی در یک پیام در صفحه توئیتر خود نوشت: براساس این نظرسنجی تنها 6/7 درصد از مردم آمریکا ایران را بزرگ‌ترین دشمن خارجی خود می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این حس در سال‌های اخیر مرتب رو به کاهش بوده است. در سال ٢٠٠٦، حدود ٣١ درصد آمریکایی‌ها ایران را بزرگ‌ترین دشمن خارجی خود می‌دانستند که این رقم در سال ٢٠١٤ به ١٦ درصد کاهش یافته بود. نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد که سه درصد از رای دهندگان دموکرات، 10 درصد از جمهوری‌خواهان و هفت درصد از رای دهندگان مستقل ایران را به عنوان بزرگ‌ترین دشمن خود دانسته‌اند. کره شمال در تمام این گروه‌ها اولین دشمن خارجی تلقی شده است.

حال سوال این است که چرا علی رغم تبلیغات گسترده رسانه ها و مقامات آمریکایی، تنها حدود 7 درصد مردم این کشور ایران را دشمن اصلی خود می دانند؟

نخست آنکه، ایرانیان بسیار زیادی در آمریکا زندگی می کنند که بسیاری از آن ها جزو نخبگان، اندیشمندان، محققان و دانشمندان مقیم این کشور هستند که اثرگذاری بالایی را بر جامعه آمریکا دارند و باعث شدند تصور مثبتی نزد مردم این کشور در قبال ایران ایجاد شود. در واقع اگرچه ایران سفارت یا سفیر رسمی در واشنگتن ندارد، اما تک تک ایرانیان در این کشور را باید سفیران پرنفوذ کشورمان در ایالات متحده بدانیم. سفیرانی که نه تنها احترام مردم آمریکا نسب به خود را به ارمغان آورده اند، بلکه علی رغم همه تبلیغات منفی علیه ایران، باعث ایجاد احترام مردم آمریکا نسبت به ایران نیز شده اند.

دلیل دوم را باید در بزرگ تر بودن تهدید کره شمالی، چین و روسیه نسبت به ایران دانست. در واقع، کره شمالی، چین و روسیه را باید جزئی از بلوک سوسیال-کمونیسم دانست که تهدیدات آن ها علیه آمریکا بزرگ تر، حیاتی تر، فوری تر و با سابقه بیشتر دانست. هر کدام از این سه کشور زرادخانه های تسلیحات هسته ای در اختیار دارند که مردم آمریکا همواره از آن هراس داشته اند. برای نمونه تهدیدات چند سال اخیر کره شمالی برای هدف قرار دادن خاک آمریکا با استفاده از تسلیحات هسته ای تاثیرات زیادی بر افکار مردم آمریکا نسبت به کره شمالی به عنوان یک تهدید داشته است.

عامل سوم را شاید بتوان در شناخت کم مردم آمریکا از ایران دانست. چند سال پیش، شبکه خبری راشا تودی در گزارش دست به پرسیدن سوالاتی از مردم آمریکا در مورد ایران زد. این گزارش به خوبی نشان داد که اکثر مردم آمریکا اندک اطلاعی در مورد کشور ما داشتند و حتی دانستند که نام پایتخت ایران چیست و یا رییس‌جمهور ما کیست. در این گزارش، اکثر سوال‌شوندگان قادر به پاسخ‌دهی به سوالات ابتدایی مصاحبه‌کننده نبوده و یا اینکه پاسخ‌های عجیبی به سوالات کاملاً ابتدایی وی می‌دهند. در پاسخ به این سوال که «رییس‌جمهور ایران کیست؟» نیز فقط یکی از مصاحبه‌شوندگان پاسخ درست را می‌دهد و مابقی اظهار بی‌اطلاعی کرده و حتی یکی از آنها رییس‌جمهور ایران را با رییس‌جمهور فقید کره شمالی اشتباه گرفته و می‌گوید: «وی اخیراً مرده است.» در این گزارش همچنین عکسی از محمود احمدی‌نژاد به سوال‌شوندگان نشان داده می‌شود و از آنها پرسیده می‌شود که این شخص کیست. آنها در پاسخ به این سوال اینگونه پاسخ می‌دهند: پاکستانیه // شبیه اسامه است // رییس‌جمهور عراقه. لذا بسیاری از آمریکایی ها یا شناختی در مورد ایران ندارند، یا شناخت اندکی دارند و یا هم شناختشان برگرفته از ایرانیان مقیم این کشور بوده است.

چهارم آنکه، در اکثر حوادث تروریستی که در خاک آمریکا اتفاق افتاد و در خاطر مردم این کشور مانده، از جمله حادثه تروریستی 11 سپتامبر، هیچ ایرانی مشارکت نداشت.

در نهایت می توان یکی از دلایل این کاهش زیاد تصور تهدید مردم آمریکا نسبت به ایران را برجام و توافق هسته ای دانست که فضای پرمخاطره و به شدت تهدیدزای میان دو کشور را به یک فضای تنش زدا و کم خطرتر تبدیل کرده است. در همین زمینه، بعیدی نژاد، در توییتر خود و در واکنش با کامنت یکی از کاربران نوشت: كاهش حس دشمني مردم آمريكا درست بعد از آغاز مذاكرات برجام شروع شده و مستمرا ادامه داشته است.

شاید همه این دلایل باعث شده که علی رغم اینکه در ایران در سالیان اخیر بارها پرچم آمریکا آتش زده شد و شعارهای ضد آمریکایی سر داده شد اما تنها 7 درصد مردم این کشور ایران را تهدیدی علیه خود دانسته اند.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۹۳۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی را کاهش می‌دهد

یک داوطلب انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی گفت: اگر سطح مشارکت در انتخابات از دور اول هم بیشتر شود، آورده بیشتری به لحاظ امنیت ملی برای کشورمان دارد.

ابوالفضل ظهره‌وند در گفت‌وگو با ایسنا درباره اهمیت دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: یک وجه انتخابات به مشارکت مردم در اصلاح و بهبود شیوه حکمرانی برمی‌گردد که بخشی از این حکمرانی به قوه مقننه مربوط می‌شود. انتخاب اصلح برای حضور در مجلس شورای اسلامی هم عمل به تکلیف شهروندی و هم مشارکت در سرنوشت کشور است. این امر موجب تاثیرگذاری مردم بر روند قانونگذاری در کشور می‌شود.

وی افزود: هرچه مشارکت بیشتر باشد مثل راهپیمایی ۲۲ بهمن یا روز قدس، تاثیر مثبت بیشتری برای شرایط کشور دارد و دشمن پیام را دریافت می‌کند. مشارکت بالا در انتخابات هم بر موقعیت ژئوپولتیک، قدرت مانور منطقه‌ای و تامین منافع و امنیت ملی کشور تاثیر مثبت می‌گذارد. با توجه به تحولات منطقه، جنگ عزه و حساسیت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، اگر سطح مشارکت از دور اول هم بیشتر شود، آورده بیشتری به لحاظ امنیت ملی برای کشورمان دارد.

این داوطلب مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی افزود: با مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی ما کاهش می‌یابد و دشمن از اقدامات ناامن‌سازی ایران دلسرد خواهد شد و وقتی دشمن از ماجراجویی‌های امنیتی دلسرد گردد، برای ما آورده اقتصادی خواهد داشت زیرا دورنمای اقتصادی کشور روشن‌تر، سرمایه‌گذاری بیشتر، هزینه‌های امنیتی کمتر و چسبندگی مردم به فعالیت اقتصادی بیشتر خواهد شد اما هرچه از داخل به دشمن پالس داده شود، او دچار توهم  شده و دنبال ماجراجویی امنیتی می‌رود.

ظهره وند خاطرنشان کرد: در صورت شکل گیری مشارکت بالا، دشمن به سمت تعامل فعال و مذاکره حرکت می‌کند نه مخاصمه و ماجراجویی امنیتی. دلسردی از رای دادن تغییری در شرایط کشور ایجاد نمی‌کند؛ بنابراین توصیه من این است که مردم مشارکت فعالی در دور دوم انتخابات داشته باشند. مهم این است که مشارکت بالا و انتخاب هوشمندانه و با شناختی صورت گیرد. چنین انتخابی به بهبود شرایط اقتصادی کشور هم کمک می‌کند اما مشارکت کم موجب ادامه دار شدن عوامل نگرانی های مردم خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • در حوزه عفاف و حجاب کار بر زمین مانده بسیار است
  • کره شمالی: بدترین وضعیت حقوق بشر در جهان را در آمریکا داریم
  • مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی را کاهش می‌دهد
  • کره شمالی: حقوق‌ بشر ابزار تهاجم و رفتار خصمانه آمریکاست
  • درخواست بلینکن از چین در رابطه با ایران و کره شمالی
  • راهپیمایی‌های گسترده مردم یمن در حمایت از غزه
  • رادان: طرح نور، طرح امنیتی انتظامی نیست
  • کره شمالی: تحریم‌های آمریکا به حلقه‌ای بر گردن واشنگتن تبدیل شده است
  • چرا اگر سپاه نبود کشور هم نبود؟
  • خودرو جایزه کم مصرفان برق/ توافق نفتی آمریکا و چین