Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-02@02:07:56 GMT

چتر کاج ها بر سر شهر انار

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۹۶۹۳۸

چتر کاج ها بر سر شهر انار

به گزارش ایرنا، شهر ساوه حدود 60 درصد از جمعیت 285 هزار نفری شهرستان را در دل خود جای داده و به دلیل افزوده شدن 20 منطقه حاشیه ای و سکونتگاه غیررسمی، ‌وسعت و جمعیتی به مراتب بیشتر از سال های گذشته دارد.
آنگونه که فرماندار ساوه چندی پیش اعلام کرد،‌ افزون بر 50 هزار نفر به جمعیت این شهر اضافه شده که عمده ترین دلیل این رشد جمعیت، ‌قطب صنعتی و در نتیجه مهاجر پذیری ساوه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در خیابان و بوستان های شهر ساوه‌ کاج های قدبرافراشته ‌و سوزنی برگ خودنمایی می کند که در سال های قبل به صورت جنگلی کشت شده اند اما در کنار این درختان، گونه های دیگری در چند سال اخیر کشت شده است که تحت تاثیر کاج ها کمتر به چشم می آیند.
به باور اغلب کارشناسان حوزه منابع طبیعی و حتی بسیاری از مردم،‌ درخت کاج نه تنها چندان به زیبایی سیمای شهری کمکی نمی کند بلکه پیامدهای مخربی هم بر اکوسیستم طبیعی دارد.
بر اساس نتایجی تحقیقاتی کارشناسان،‌ درخت کاج کمترین توان را در تولید اکسیژن دارد و با باران های اسیدی که تولید می کند،‌ از رشد دیگر گونه های نزدیک به خود جلوگیری می کند.
رغبت بسیار کم پرندگان به آشیانه سازی روی این درخت نیز نشانه دیگری از مضرات درخت کاج است با این حال هنوز در بسیاری از شهرهای کشور مانند ساوه و جاده های بین راهی حتی در شهرهایی که آب و هوای کوهستانی و باران زا دارند،‌ نیز درخت کاج کاشته می شود.
رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان ساوه بر این باور است که در این شهر، کشت درختانی مانند زیتون و انار معقول به نظر می رسد.
سهراب پاژنامه اظهار کرد: کشت ‌اسفناج وحشی که در اراضی بیابانی هم رشد می کند و همیشه سرسبز و قابل هرس است،‌ پیشنهاد مناسبی برای اقلیم ساوه است چرا که این گونه، سالانه فقط به 2 بار آبیاری نیاز دارد.
وی ادامه داد: گونه هایی مانند توت، انجیر و زیتون نیز در میادین و خیابان های شهر ساوه قابل کشت است و حتی می توان از مزیت اصلی این شهرستان، یعنی درخت مثمر انار نیز بهره گرفت.
پاژنامه گفت: در زیر درخت کاج هیچ گیاهی رشد نمی کند چون سیستم رشد و نمو این درخت به گونه ای است که فضا را اسیدی می کند.
به گفته رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان ساوه، اگر در طرح توسعه درختکاری بتوان مشارکت مردم و کسبه را با اعطای نهال جلب کرد، علاوه بر اینکه وظایف شهرداری در کاشت و نگهداری درختان به شهروندان برون سپاری می شود،‌ به توسعه و تنوع فضای سبز شهر نیز کمک شایانی خواهد شد.
معاون فنی اداره جهاد کشاورزی شهرستان ساوه نیز معتقد است: جهاد کشاورزی در زمینه درختان غیرمثمر فعالیت چندانی انجام نمی دهد اما ظاهرا توجیه کاشت درخت کاج در شهر ساوه به این دلیل است که درختی سوزنی برگ و مقاوم به شرایط کم آبی نسبت به درختانی مانند چنار و بید مجنون است.
محمود رضا خلیلی گفت: کاج در گرمای ساوه رشد و تاب آوری خاصی دارد در حالی که برخی گونه های دیگر ممکن است در 2 سال پس از کاشت به دلایل اقلیمی و گرما و کم آبی از بین بروند.
وی گفت: می توان به جای کاشت کاج از گونه های مستعدتری همچون زیتون تلخ در شهر ساوه استفاده کرد.

*** کشت 40 گونه درختی در دستور کار شهرداری‌
رئیس سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری ساوه نیز گفت: در سال های گذشته علاوه بر درخت کاج،‌ گونه هایی مانند نارون، اقاقیا و زبان گنجشک در ساوه کشت شده و از 12 سال پیش هم کشت درخت زیتون تلخ در دستور کار قرار گرفته اما چون درخت کاج بیشتر در دید و منظر قرار دارد،‌ این تصور پیش می آید که بخش بیشتر درختکاری در ساوه را کاج ها تشکیل می دهد در حالی که گونه های متنوعی غیر از این درخت در شهر وجود دارد.
قاسم جبران اظهار کرد: اکنون در شهر ساوه حتی درختان سرو شیرازی، نقره ای و خمره ای هم کشت شده و برنامه کاشت درخت توت امریکایی و کاتوزا نیز در دستور کار است.
وی ادامه داد: از سه سال پیش نیز کاشت درخت صنوبر هیبریدی و اکنون هم صنوبر ایتالیایی و معمولی در دستور کار قرار گرفته که کاشت این گونه ها متاثر از تغییرات اقلیمی ساوه بوده است.
به گفته این مسئول، اکنون حدود 40 گونه درختی در ساوه کشت می شود اما چون در گذشته به صورت جنگل کاری، کاج کشت شده از نظر ظاهری این درختان نمود بیشتری دارند ولی سیاست شهرداری این است که برای ورودی های شهر و نیز پوشاندن برخی نقاط بیایانی اطراف شهر همچنان از کاج استفاده کند ولی در پارک های جدید شهر مانند بوستان های واقع در شهرک های علوی و فجر، همه گونه های متفاوت درختی کشت می شود.
جبران در پاسخ به این سئوال که چرا در شهر ساوه انار کشت نمی شود،‌ اظهار کرد: انار گونه مثمر است وکاشت آن در بلوارها و حاشیه خیابان مغایر با قوانین فضای سبز است اما با این حال شهرداری از کاشت انار در نقاطی مانند بلوار امامزاده سید اسحاق یا بوستان سید جمال الدین اسدآبادی،‌ عبدل آباد غافل نشده است.
وی ادامه داد: درخت انار هرچند سال دچار سرمازدگی می شود و امکان ار بین رفتن آن وجود دارد از این رو باید گونه های مقاوم تری را در شهر کشت شود
جبران گفت: در سال های اخیر هیچ گونه ای از کاج در سطح شهر کاشته نشده اما در بلوارهای ورودی و با هدف برای پوشاندن فضاهای بیابانی با توجه به چتر سبز این درخت، همچنان کاشت کاج آن هم از نوع مشهدی که قابل هرس است در دستور کار قرار دارد.
رئیس سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری ساوه افزود: کاج از برنامه کاشت شهرداری حذف نشده ولی کاشت این درخت بسیار کاهش یافته به گونه ای که در 10 سال اخیر کمتر از پنج هزار درخت کاج کشت شده است.
جبران گفت: کاشت گونه هایی مانند زیتون تلخ، صنوبر هیبریدی، کاکتوس امریکایی نیز در دستور کار است.
وی در پایان سرانه فضای سبز در شهر ساوه را از حیث بهره مندی شهروندان از فضاهای پارکی 11 متر مربع عنوان کرد و افزود: اگر فضاهای سبز میادین و حواشی خیابان ها به این رقم اضافه شوند، سرانه فضای سبز شهر ساوه به 13 مترمربع می رسد.
گزارش از: یحیی معمای
6539/3075
گزارش از یحیی معماری
انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۹۶۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین روش کاشت موی طبیعی در ایران چیست ؟

زیبایی یکی از اصلی‌ترین معیارهای اعتماد به نفس است و با تاثیرگذاری بر سایر بخش‌های زندگی می‌تواند مسیر فرد را تعیین کند. همه ما تمایل داریم چهره‌ای زیبا و جذاب داشته باشیم اما بدون داشتن موهایی پر پشت و زیبا تقریبا غیر ممکن است.

کاشت مو به عنوان اصلی‌ترین روش درمان ریزش مو شناخته می‌شود که می‌تواند با نتایج طبیعی خود رضایت هر فرد را ایجاد کند. در حال حاضر روش‌های متعددی برای کاشت مو معرفی شده است که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را داشته و برای برخی افراد مناسب هستند. در ادامه با متداول‌ترین روش‌های کاشت مو آشنا می‌شویم و به بررسی بهترین روش کاشت مو می‌پردازیم.

معرفی بهترین روش‌های کاشت مو

بخش مهمی از زیبایی موها هستند و همه ما می‌خواهیم برای جبران ریزش مو به بهترین نحو، از بهترین روش کاشت مو نیز استفاده کنیم. اما روش‌های مختلفی برای کاشت مو معرفی شده‌اند که بسیاری از آنها اثبات شده هستند و نتایج مطلوبی به همراه دارند. در ادامه بهترین روش‌های کاشت مو را که بیشتر زیباجویان از آنها رضایت داشته‌اند معرفی می‌کنیم.

کاشت مو به روش FUE

کاشت مو به روش FUE اولین روش کم تهاجمی و سر پایی کاشت مو است که احتیاجی به ایجاد برش ندارد. در این تکنیک فولیکول‌ها با ابزارهای مخصوص که پوست را سوراخ می‌کنند خارج می‌شوند. بنابراین استخراج فولیکول‌ها به صورت مجزا و پراکنده از بانک مو خواهد بود و هیچگونه اثری از زخم و اسکار باقی نمی‌ماند. این روش در زمان عرضه به عنوان بهترین تکنیک کاشت مو شناخته می‌شد؛ چرا که با کمترین عوارض جانبی آثار مطلوبی ایجاد می‌کرد. از آن زمان تکنیک‌های پیشرفته‌ دیگری بر پایه تکنیک FUE عرضه شده‌اند که هر یک مزایای خاص خود را دارند.

کاشت مو به روش FUE با دقت بالاتر انجام شده و با کمترین میزان درد و خونریزی همراه است. علاوه بر این امکان برنامه ریزی مناسب برای استخراج و کاشت گرافت‌ها وجود دارد و تراکم گرافت‌ها بسیار طبیعی است. با این وجود روش FUE یک عیب دارد که آن هم مدت زمان طولانی‌تر استخراج گرافت‌ها است.

کاشت مو به روش DHI

تکنیک DHI یک روش کاربردی و پیشرفته برای کاشت مو است که با استفاده از تجهیزات و دستگاهی پیشرفته انجام می‌شود. استفاده از تکنولوژی قلم چوی این روش را به یکی از خاص‌ترین روش‌های کاشت مو تبدیل کرده است. در تکنیک DHI از قلم مخصوص چوی به منظور استخراج و کاشت همزمان گرافت‌ها استفاده می‌شود. این قلم با دقت و سرعت بالا گرافت‌ها را از ناحیه اهدا کننده برداشت کرده و به نواحی کم پشت مو پیوند می‌زند. کاهش فاصله زمانی مرحله برداشت و کاشت گرافت باعث شده تا احتمال آسیب به آنها کاهش یافته و تکنیک DJI به یکی از بهترین روش‌های کاشت مو تبدیل شود.

کاشت مو به روش SUT

کاشت مو به روش SUT یکی دیگر از روش‌های مدرن و پیشرفته برای پیوند مو طبیعی است که تا حد زیادی شبیه به تکنیک FUE است؛ با این تفاوت که در این روش به منظور استخراج گرافت‌ها از دستگاه‌های برقی و پیشرفته‌ای استفاده می‌شود که سرعت عملیات را بیشتر می‌کند. به همین دلیل کیفیت فولیکول‌ها افزایش یافته و امکان استخراج تعداد بیشتری از گرافت‌ها وجود دارد. علاوه بر این در این تکنیک می‌توان از بانک موی نواحی مختلف صورت و بدن نیز استفاده کرد.

تجهیزات پیشرفته مورد استفاده در تکنیک SUT باعث دقت بیشتر در برداشت و پیوند گرافت‌ها شده و تراکم موها را تا حد زیادی افزایش می‌دهد. این تکنیک برای طیف گسترده‌ای از افراد مناسب بوده و می‌تواند نتایج ایده آل را ایجاد کند.

کاشت مو به روش میکروگرافت

کاشت مو به روش میکروگرافت یک تکنیک پیشرفته است که با استفاده از دستگاه‌های هوشمند و اتوماتیک انجام شده و کارایی بالایی در ایجاد تراکم در موها دارد. در این تکنیک میزان تهاجم به حداقل رسیده و اصلا خبری از خونریزی و درد نیست. گرافت‌ها با استفاده از سوراخ‌های بسیار ریز استخراج شده و با دقت بالا در ناحیه گیرنده کاشته می‌شوند. قابلیت پیوند گرافت‌های بیشتر به ایجاد ظاهری طبیعی متناسب با مدل مو کمک می‌کند.

مرحله برداشت و کاشت گرافت‌ها در تکنیک میکروگرافت به کمک دستگاه ایمپلنتر و پانچ اتوماتیک انجام می‌شود و دقت بالایی دارد. همچنین بی حسی در تکنیک میکروگرافت به کمک دستگاه مخصوص بی حسی انجام می‌شود که به سوزن احتیاجی نداشته و احتمال آسیب به گرافت‌ها را به حداقل می‌رساند. از دیگر مزایای این روش می‌توان به دوره نقاهت کوتاه،‌ عوارض جانبی محدود، دقت بالا و تراکم مناسب موها اشاره کرد.

کاشت مو به روش SUPER FUE

کاشت مو به روش SUPER FUE یک تکنیک پیشرفته است که با الگوبرداری از روش FUE عرضه شده است. این تکنیک به منظور رفع نواقص و ایرادات روش FUE عرضه شده است و تفاوت آن با سایر روش‌ها استفاده از دستگاه‌های هوشمند و آنالیز لیزری است. بنابراین این روش نیز با استخراج مجزای فولیکولی انجام می‌شود و در افرادی که نمی‌توانند از سایر روش‌ها استفاده کنند نیز کاربرد دارد. به همین دلیل بسیاری از متخصصان از روش SUPER FUE به عنوان بهترین روش کاشت مو نام می‌برند.

کاشت مو با تکنیک SUPER FUE یکی از بی خطرترین و کم عارضه‌ترین تکنیک‌های درمان کم پشتی مو است و هیچ آسیبی به سلامت شما وارد نمی‌کند. در این روش بی حسی بدون سوزن انجام شده و دستگاه‌های اتوماتیک مراحل استخراج و کاشت را به عهده دارند. اسکن و آنالیز لیزری پوست سر و خط رویش به پزشک کمک می‌کند بهترین مدل مو را متناسب با شرایط شما طراحی کند و نتیجه کاشت مو کاملا طبیعی به نظر برسد.

کاشت مو به روش سوپر ترکیبی

کاشت مو به روش سوپر ترکیبی یک تکنیک فوق العاده برای استخراج حداکثر میزان فولیکول‌هاست که به منظور درمان طاسی گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تکنیک ترکیبی از روش‌های FUT و SUT است و ممکن است در چند جلسه انجام شود. در کاشت مو سوپر ترکیبی ابتدا با روش FUT یک نوار گرافتی مناسب استخراج و کاشته می‌شود. سپس فولیکول‌های بانک مو به صورت پراکنده به کمک تکنیک SUT استخراج شده و پس از آماده سازی پیوند داده می‌شوند. همچنین در این روش از بانک مو بدن به منظور ایجاد حداکثر تراکم استفاده می‌شود.

با این روش می‌توان بیش از 5000 گرافت مو را پیوند داد که در نوع خود بی نظیر است. بنابراین روش سوپرترکیبی بهترین روش کاشت مو برای افرادی است که ریزش موی گسترده و طاسی وسیع دارند.

بهترین روش کاشت مو کدام است؟

بهترین روش کاشت مو در افراد مختلف متفاوت است و نمی‌توان یک نتیجه گیری مشابه را برای همه افراد انتظار داشت. برخی افراد ممکن است تنها با یک روش به خصوص نتیجه مطلوب را دریافت کنند و برخی نیز ممکن است از چند روش نتیجه یکسان دریافت کنند. نیازها، انتظارات و شرایط زیباجو در انتخاب بهترین روش کاشت مو نقش دارد. به این منظور لازم است یک جلسه مشاوره با پزشک داشته باشید تا با بررسی و آزمایشات کامل بتوانید مناسب‌ترین روش کاشت مو را انتخاب کنید.

کد خبر 749724

دیگر خبرها

  • آموزش روز اول، طرز تهیه مرغ خوشمزه با کشمش و زرشک
  • ۸ نکته مهم برای تهیه یک زیتون پرورده گیلانی اصل + طرز تهیه
  • طرز تهیه اکبرجوجه با آب نمک به سبک رستورانی
  • بهترین روش کاشت موی طبیعی در ایران چیست ؟
  • طرز تهیه اکبر جوجه با آب نمک به سبک رستورانی + راز خوشمزگی و نرم شدن گوشت جوجه
  • کاشت نهال متناسب با آب و هوای شهرستان دهلران باشد
  • زخمِ کاری «قطع درختان» مرثیه‌ای بر پیکر سبز سنندج
  • توسعه کشت دیم انجیر در شهرستان خاتم
  • کاشت بیش از ۵ میلیون اصله نهال در بوشهر + تصویر
  • بررسی و ساماندهی توسعه شهرک صنعتی شهرستان انار