Web Analytics Made Easy - Statcounter

قاسم تقی زاده خامسی شنبه شب در نشست شورای اداری استان خراسان رضوی افزود: اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی باید سرانه طرح جامع شهر مشهد را تامین کند در غیر این صورت شهرداری دوباره به دلال بازی و تراکم فروشی و سایر موارد برای تامین مالی رو می آورد که این امر آینده شهر را به خطر می اندازد.
وی اظهار کرد: باید بنیادی متشکل از دست اندرکاران مختلف در طرح جامع شهر مشهد در محل استانداری خراسان رضوی برای پایش طرح جامع و تفصیلی شهر شکل گیرد تا این طرح به صورت انفرادی در دست شهرداری یا یک نهاد دیگر نباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: طرح جدید جامع شهر مشهد در سال 1383 تدوین شد اما 12 سال طول کشید تا ابلاغ گردد به طوری که در سال 1395 این طرح توسط استانداری به شهرداری مشهد ابلاغ شد اما به دلایلی که برخی از آنها کارشناسی و برخی بهانه جویی بوده است، اجرا نشد.
شهردار مشهد افزود: طرح جدید جامع شهر مشهد آذر ماه امسال توسط شهرداری رونمایی شد که تاکنون چنین اقدامی در کشور سابقه نداشت و دلیل این رونمایی اطلاع رسانی طرح برای همه دستگاه های اجرایی بود.
وی با اشاره به سیر توسعه کالبدی محدوده شهر مشهد اظهار کرد: وسعت محدوده شهر مشهد طی سالهای گذشته از 60 هکتار به 30 هزار هکتار در سال گذشته رسیده و این محدوده از 1318 تا 1355 حدود 9 برابر شده و جمعیت شهر از سال 1355 از 667 هزار نفر به سه میلیون نفر رسیده است.
وی گفت: برای اجرای طرح جدید جامع شهر مشهد، در سال جاری اقداماتی از جمله افزایش مناطق شهر مشهد از 13 به 17 منطقه، منطقه بندی جدید حریم شهر و بودجه ریزی عملیاتی انجام شده است.
تقی زاده خامسی افزود: حریم شهر مشهد در طرح جدید جامع شهر، 86.5 هزار هکتار و شامل 138 روستا می باشد که نسبت به طرح جامع قبلی که حریم شهر 30 هزار هکتار با 45 روستا بود، حدود سه برابر شده است.
وی توسعه حریم شهر مشهد را چالش اساسی دانست و اظهار کرد: قیمت مناطقی که در حریم شهر قرار می گیرد افزایش پیدا می کند به طوری که در همین حریم 25 هزار باغ ویلا وجود دارد که منتظر یک جرقه برای افزایش قیمت است.
وی خواستار تهیه سند پهنه بندی حریم شهر، ایجاد مدیریت واحد در حریم شهر، رسیدگی به ناهنجاری های فرهنگی و اجتماعی در حریم شهر مشهد شد.
شهردار مشهد با بیان اینکه هفت حوزه جغرافیایی برای اجرای طرح تفصیلی شهر توسط شهرداری تعیین شده است، گفت: هر یک از این مناطق دارای طرح تفصیلی مربوط به طرح جامع قبلی هستند که این وضعیت در حال سازماندهی است و تا پایان شهریور ماه امسال برنامه شهرداری برای طرح تفصیلی هفت حوزه جغرافیایی مزبور کامل می شود.
وی افزود: این طرح تفصیلی قابل بازنگری جدی نیست لذا مدیران دستگاه های اجرایی هر گونه برنامه ای برای این طرح دارند باید به نهاد مطالعات طرح تفصیلی در شهرداری اطلاع دهند.
وی با اشاره به نزدیک بودن هفته درختکاری در اسفند ماه امسال اظهار کرد: شهرداری از اسفند ماه امسال تا پایان سال آینده هشت میلیون مترمربع درختکاری در سطح شهر انجام می دهد که یک رکورد محسوب می شود.
وی راه اندازی اپلیکیشن اطلاع رسانی مراکز خدماتی و نحوه گردشگری در شهر مشهد و آماده کردن ظرفیت برای توقف 30 هزار خودرو برای مسافران در نوروز امسال را از دیگر اقدامات شهرداری برای نوروز 97 برشمرد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست با تشریح آیین نامه اجرایی ماده 6 قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان گفت: براساس این مصوبه، دستگاههای مشمول این آیین نامه موظفند برای راه اندازی و استقرار پست صوتی و صندوق اعتراضات به منظور ارایه شکایات، ‌پیشنهادات، انتقادات و اخذ مشاوره و راهنمایی از مراجعه کنندگان به گونه ای که قابلیت دسترسی برای آنان را داشته باشد، با رعایت مقررات مربوط اقدام کنند.
علی رسولیان افزود: این آیین نامه در سال گذشته به همه دستگاه های اجرایی خراسان رضوی ابلاغ و پنج شاخص اصلی برای ارزیابی دستگاه ها در آن در نظر گرفته شد که بر این اساس ابتدا خودارزیابی در مورد 62 دستگاه اجرایی استان انجام گرفت و نمایندگانی از برخی سازمانها به عنوان بازرس فرم های خودارزیابی دستگاه ها را بررسی کردند.
وی با اشاره به اعتراضات 22 دستگاه اجرایی به نتیجه بررسی فرم های خودارزیابی و مراجعه بازرسان به دستگاه ها اظهار کرد: در نهایت امتیازبندی دستگاه های اجرایی انجام گرفت و 16 دستگاه اجرایی استانی که امتیاز بیش از 90 را گرفته بودند و 17 دستگاه اجرایی برتر شهرستانی مشمول دریافت لوح تقدیر و تندیس حمایت از حقوق مصرف کننده شدند.
وی گفت: امسال برای ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی در زمینه ماده 6 قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان، خود ارزیابی انجام نمی گیرد بلکه نمایندگان استانداری به 96 دستگاه اجرایی مشمول این قانون مراجعه می کنند که هم اکنون دستگاه ها در حال ارزیابی هستند.
مدیر کل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: به مناسبت گرامیداشت هفته زن و سالروز میلاد خجسته حضرت فاطمه زهرا (س)، اجرای یکهزار برنامه فرهنگی در استان پیش بینی شده است.
فرشته سلجوقی با اشاره به اقدامات انجام گرفته برای اشتغال بانوان در استان افزود: تلاش دولت معطوف به افزایش اشتغال بانوان با اجرای طرحهای مختلف در سطح ملی و استانی است.
وی اظهار کرد: در این راستا خراسان رضوی برای نخستین بار کمیته تخصصی اشتغال بانوان را در استانداری تشکیل داد و 696 طرح با تسهیلات 334 میلیارد و 523 میلیون ریال به منظور اشتغالزایی برای سه هزار و 500 نفر از بانوان استان تصویب کرد.
7489 / 6053
انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۹۷۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای فرایند مدیریت سبز در ادارات اصفهان توسط سازمان پسماند شهرداری

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با اشاره به اجرای فرایند مدیریت سبز در ادارات این کلان‌شهر گفت: با مدیریت صحیح پسماندها در شهر از جمله ایجاد سامانه دفع پسماند در ادارات می‌توان به اهدافی همچون نظارت بر حسن انجام کار درباره اجرای صحیح فرایند مدیریت پسماند در دستگاه‌های اجرایی دست یافت.

غلامرضا ساکتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: از آنجائی‌که ارزیابی عملکرد در نظام مدیریت سبز مؤلفه اصلی و چراغ راه و هدایتگر تمام فعالیت‌های مدیریتی در سازمان‌ها و مؤسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی است و رشد و توسعه پایدار سازمان‌ها و مؤسسات کشور و پیامد آن یعنی رشد اقتصاد ملی مرهون سنجش، اندازه‌گیری، تجزیه و تحلیل، مقایسه و انجام اقدامات ضروری در این زمینه است، مبحث برنامه مدیریت سبز به عنوان یک ابزار قدرتمند اجرایی به استناد ماده ۱۹۰ قانون برنامه پنج‌ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران و آئین نامه اجرایی مصوب هیئت وزیران اهمیت و جایگاه ویژه‌ای یافته است، به‌طوری که یکی از وظایف، مأموریت‌ها و مسئولیت‌های اصلی مدیریت هر سازمان تلقی شد.

وی افزود: دبیرخانه مدیریت سبز از ابتدای برنامه پنجم توسعه در دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان تشکیل و پس از ابلاغ آئین‌نامه اجرایی ماده ۱۹۰ متناسب با تکالیف اجرایی فعالیت جدی این دبیرخانه آغاز شد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان ادامه داد: از جمله اقدامات مهم انجام شده اختصاص یک درصد از اعتبارات دستگاه‌های اجرایی به‌منظور استقرار مدیریت سبز در ضوابط اجرایی قانون بودجه سالیانه کل کشور است که بر این اساس دستگاه‌های اجرایی مجاز هستند یک درصد از اعتبارات مندرج در قانون بودجه سالانه را مطابق آئین‌نامه اجرایی ماده مذکور به‌منظور استقرار مدیریت سبز و اعمال سیاست‌های مصرف بهینه منابع پایه و محیط زیست، همچنین مصادیق مصرف اعتبارات مصوب هیئت وزیران هزینه کنند.

ساکتی گفت: در برنامه ششم توسعه به استناد بند «ز» ماده (۳۸) بر اجرای مدیریت سبز تاکید شده و دولت را موظف به تدوین آئین نامه اجرایی این بند به پیشنهاد مشترک وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست کرده است؛ این آئین‌نامه پس از تهیه به تصویب هیئت وزیران رسید و مطابق ماده ۴ آئین‌نامه اجرایی مدیریت سبز سازمان با مشارکت دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط موظف به تدوین دستورالعمل و راهنمای اجرای مدیریت سبز شده است.

وی با بیان اینکه مدیریت سبز مجموعه‌ای از مطالعات و اقدامات جامع، هدفمند و مستمر است که در سطوح مختلف دستگاه‌های اجرایی برای استفاده بهینه از منابع و کاهش اثرات سو بر منابع زیستی اعمال می‌شود، اظهار کرد: ارزیابی اجرای مدیریت سبز در دستگاه‌های اجرایی بر اساس مجموع امتیازات شاخص‌های شش‌گانه (مصرف انرژِی، مصرف آب، مدیریت پسماند، مصرف سوخت و وسایل نقلیه، ساختمان‌ها و تجهیزات، آموزش و فرهنگ‌سازی) با لحاظ ضرایب اهمیت محاسبه می‌شود و حداکثر امتیاز مدیریت سبز در دستگاه‌های اجرایی ۱۰۰۰ امتیاز است.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان تصریح کرد: دستگاه ذی‌صلاح در شاخص مدیریت پسماندها، سازمان مدیریت پسماند (ذی‌ربط شهرداری اصفهان) است، بنابراین صدور گواهی مدیریت سبز در شاخص مدیریت پسماند بر عهده این دستگاه است؛ این فرایند با رویکرد استفاده صحیح از منابع پایه محیط زیست و حفظ آن برای نسل‌های آتی است و عمل به اجرای آن می‌تواند ما را در دستیابی به اهداف توسعه پایدار و تحقق عدالت بین نسلی یاری کند.

ساکتی خاطرنشان کرد: سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان از سال ۱۴۰۱ به‌صورت جدی در امر صدور این گواهی وارد عرصه عمل شده و اعطای گواهی مدیریت سبز ویژه شاخص پسماند جامد را به مرحله اجرا نهاد.

وی با اشاره به اهداف اساسی مدیریت سبز ویژه شاخص مدیریت پسماند، ادامه داد: با مدیریت صحیح پسماندها در شهر از جمله ایجاد سامانه دفع پسماند در ادارات می‌توان به اهدافی همچون نظارت بر حسن انجام کار در رابطه با اجرای صحیح فرایند مدیریت پسماند در دستگاه‌های اجرایی، پیگیری استقرار استانداردهای مربوط به حوزه مدیریت پسماند، اصلاح الگوی رفتاری شهروندان در رابطه با تولید پسماند و مدیریت آن، ساماندهی، نگهداری و بارگیری پسماندها به‌صورت صحیح و اصولی، تفکیک اصولی پسماندها (تر، خشک، ویژه) از مبدا و تحویل به پیمانکاران جمع‌آوری ذیصلاح منتخب شهرداری، مشارکت شهروندان در حفظ نظافت و پاکیزگی شهر، کاهش آلودگی‌های زیست محیطی از طریق کاهش تولید پسماند، تفکیک اصولی و تحویل صحیح آن‌ها و فرهنگ سازی و ارتقای سطح دانش و آگاهی شهروندان در راستای حفاظت از محیط زیست دست یافت‌.

کد خبر 745448

دیگر خبرها

  • «وعده صادق» اقدامی ضروری و نماد اقتدار کشور بود
  • دستگاه‌های اجرایی در تدوین سند جامع تحقق شعار سال تعجیل کنند
  • تسهیل امر زیارت، تکلیف مدیریت شهری در مشهد است
  • برگزاری نخستین نشست شورای سیاست‌گذاری شهرداری | درخواست احیاء جایگاه مرکز مطالعات از سوی شهردار تهران مطرح شد
  • اجرای فرایند مدیریت سبز در ادارات اصفهان توسط سازمان پسماند شهرداری
  • توضیح شهردار تهران درخصوص نصب دوربین روی لباس حریم‌بانان + عکس
  • توضیحات زاکانی در خصوص نصب دوربین روی لباس حریم بانان
  • توضیحات زاکانی درخصوص نصب دوربین روی لباس حریم‌بانان
  • برنامه پشتیبانی شهرداری تهران برای دور دوم انتخابات مجلس
  • از دستگاه‌های اجرایی ونظارتی در دور دوم انتخابات پشتیبانی می‌کنیم